Işimi seviyordum ama özel sektör beni bitirdi

Özel okulda 8. Yılımı çalışıyorum. Mesleğimi çok seviyorum ve uzun yıllar tabiki çalışacağım. Ama bunu devletle kıyaslamayın. Ha kıyaslama yapacaksanız eğer önce bir 5 yıl kolejde öğretmenlik yapın sonra kolay yaaa deme hakkı bulun. İnsanların şartlarını, piyasayı, dönen ahlaksızlıkları görmeden (ki bu durumu görmemişiniz belli) yorum yapmayınız.

Kız kardesiniz kendini geliştirmemisse konu sahibinin suçu ney katlanmak zorunda mı ? Benim kardeşim de öyle çok albenisi olmayan sıradan bir universiteden mezun, 4 yıl oldu mezun olalı ama gayet güzel bir maaşı var. Calışan kendini geliştiren hakkını yedirmiyor, amaan benimki de dert mi diye oturup çekmiyor kusura bakmayın.

Konu sahibi mutsuzsaniz ayrılın özel sektör veliyi müşteri olarak görüyor. İş hayatindaki mutsuzluk tüm hayatı etkiliyor maalesef.

simdi proposalimi bitirdim yatmaya gidecektim, aaa bir de ne goreyim siz hala benimle mesgulsunuz

o zaman kucuk bir bilgi soleni, ben berkeleyde master yapmadim, orada undergrad tamamladim (googlelayin lutfen) ve su an sizin icin en carpici yere geliyorum, mit ingilterede degil.

henuz benim egitim aldigim yerleri haritada dahi gosterecek bilgisi olmayan birine cok vakit ayirmisim, uzuldum kendi adima. kardesinizi niye bu kadar gozunuzde buyuttugunuzu de simdi anladim.

ben biraz uyuyayim, muhendisler de uyur.

mühendislik okuyunca insanın bir üst versiyonuna mı geçiliyor? buradaki konular hayatın çok içinden. niye kendinizi ve burada takılanlar olarak hepimizi gömdünüz ki mühendisler de evleniyor, kocaları insan, kocalarının anneleri hatta kız kardeşleri falan oluyor.

Hocam sizi alintiladim cunku siteye uye oldugum ilk sene doktora programimda yasadigim problemlerle alakali ozelden konusuyorduk, sagolun cok destek olmustunuz bana. Arkadas cok sasiracak ama ben de dunya siralamasi ilk 15'te olan bir universitede doktora yapiyorum, COVID asilarindan birini gelistiren ilac sirketinde ekip lideriyim, kisisellestirilmis ilac/asi gelistirme uzerine calisiyorum. Valla cevremdeki herkes ya doktora yapiyor ya doktorasini bitirmis ama biz oturup toplandigimizda kuantum fizigi , akiskanlar mekanigi konusmuyoruz. Yeri geliyor kaynana dedikodusu da yapiyoruz yeri geliyor Turk kahvesi icip fal bakmaya cabalayip gulusuyoruz. Insaniz yahu, okudugumuz okullarda ya da kariyer seviyemizde bir anda robotik kisilere donusmuyoruz.

Bir de dunyasi dar olan kafasindaki stereotipler olan ve aksini kabul etmeyendir aslinda. Her ortama uyum saglayan insanlar degildir.

Dip not: Hayatim boyunca hep ayni anda birden fazla is yaptim, benim beynim bu sekilde calisiyor. Bir ekranda kod yazarken bir ekranda KK'da konu okuyup, mesleki podcast dinleyebiliyorum. Izledigim videolari ve egitimleri genelde 1.5 hizda izliyorum, zamandan kazaniyorum. Herkesi kendi sınırlarimiz gibi sanip yalanci olarak itham etmemek gerekiyor demek ki, insan beyninin yapabilecegi bircok sey var, gelistirmeyi bilmek onemli :)

Ben bir kısım meslektaşımın "nasıl" atandığını gayet iyi biliyorum. Ben o sekli tercih etmedim etmeyen ve atanan binlerce meslektaşımın da analarının ak sütü gibi helaldir. Ben 2010da bıraktım KPSS işini. Siz cesaret ve basiret eksikliğinden kaynaklı sistemi elestiremezsiniz ama ben gönül rahatlığı ile söylerim bir edebiyat öğretmeni olarak matematik yapamıyorum zaten bu çok normal değil mi?

Yooo siz gayet amaçsız idealsiz raaaaat öğretmen modelisiniz. Benim mesleki anlamda gelismeye ihtiyacım yok ensemde sürekli bir kırbaç kendimi gelistirmezsem topun agzindayim ama siz biraz meslek bilincine sahip olun ki "bizim iş kolay yeaaa" kafasından çıkın bir an önce. Belli ki farkında değilsiniz ama can yetiştiriyoruz can

. O yüzden 15 yıl istemediğin beğenmediğin bir sektörde çalışmak yerine, insan kafaya koyup kazanabilir diye tahmin ediyorum. Bu sınavlar kişiye özel değil sonuçta.

Sürekli de gıyabimda konuşmuşsunuz ne gıybetseversiniz hocam

Ben mesleğine aşık bir insanım tercihlerimin tamamı edebiyatti. 15 senedir calisiyor olmam bana yük değil. Anlamıyorsunuz derken bunu kastettim. Siz zor değil sanıyorsunuz minik kardesinizin yaşadığı zorluklara bakıp şükür Ya Rabbı dememizi istiyorsunuz bense tüm zorluklarına rağmen işimi seviyorum. Ben cok sevdiğim öğrencilerimin arasındayım ve halimden hoşnutum ama bu mesleğimin kolayligindan değil benim sevmemden.

Kaldı ki şu kriterleri unutmayın belki ben okulu bitirir bitirmez para kazanmak zorundaydim belki başka şehre gidemeyecektim belki belki diye uzar bu liste. Benim bölümüm 500 kişi alıyor 40 bin mezun içinden ben o 500 kişinin içine gireceğim diye 1 senemi feda edip parasız gezecek lükse sahip olamadım hiçbir zaman. Kardeşinizi övücem derken hem kendinizi hem meslegimizi bir kez daha rezil ettiniz,tebrikler

MIT Ingiltere'de degil ki

niye yahu ne yapıyorlar ki?
Sınavları ilkokul seviyesinde hazırladık. Çocuklar zaten canlı dersten verim alamıyor, bari not konusunda mağdur olmasınlar diye. 70 alanın velisi arayıp hesap soruyor benim çocuğum çalışkandı, neden böyle not aldı diye. Alma imkanı olanı bile tablet diye diye beynimizi yedi. Geceymiş, hafta sonuymuş saate bakmadan sudan sebeplerle arayıp bir şey soruyorlar. Kendini dünyanın değil evrenin merkezinde sanıyor bazıları. Bir de Farmasi terörü var ki, en azılı militanları hep gelir beni bulur. Benden okulun Whatsapp grubunda Farmasi kataloğunu paylaşmamı istedi biri. Tersleyince de küsüyorlar ahsjjajsa. İdareye şikayet ediyorlar. İdare de sularına gidin diyor. Pandemiden önce biz veli toplantısı yaparken müdür bizden velilere kantinden çay ısmarlamızı istedi, gelirken de kuru pasta alın ikram edin dedi. Sanki babamın hayrına geliyorlar okula. Özel mantığına bürünmeye çalışıyorlar ama devlette tutmaz bu.

9.sınıf velisiyim diyorum.
hele farmasi de koptum insan utanır yahu.
sizlerin telefonları velilerde niye var? bende hiç bir öğretmenin telefonu yok.

Pandemiden sonra mecburen her sınıfa özel Whatsapp grupları kuruldu. Derslerin hepsini Eba’dan veremiyoruz, Zoom’dan da link paylaşmamız gerekiyor. O linkleri sınıf gruplarında paylaşıyoruz dersten önce. Veliler de o gruptan almış numaralarımızı ama 9. sınıf rehber öğretmenlerinin ayrı veli grubu da var. Bizim okul iyi bir lise, proje okulu. Ondan sanırım. Meslek liselerinde falan böyle olduğunu düşünmüyorum.

Ya bir de ben düz insanım, kozmetik konusunda yeniliğe açık değilim. Balm ve Pastel dışında bir şey kullanmıyorum. İlla dene de dene. İstemeyince bu sefer dezenfektan satmaya çalışıyorlar. O Farmasi alınacak!

o bizde de var. ama çocukların ders grupları her öğretmenin açtığı. ben oradan alıp aramam bana verilmemiş ki.
benim oğlan seçmeli proje dersi diye bir ders var fizik öğretmeni giriyor onun sınavından 90 almış ama kadın sözlüsüne 50 vermiş sıkıştırınca kadın ödev vermiş proje hazırlamaları lazımmış yapmamış ne yapacağını anlamamış sor öğren bunu yap dedim utanıyorum sormaya dedi öğrenci grubundan kadının teli ni alıp aramadım okulu arayıp fizik öğretmeninden randevu istedim.
farmasi sıkıştırması o yüzden beni çok şaşırttı beni çok aşan bir durum

Normal olan sizsiniz zaten. Bizim okulda o ders formalite olarak yapılıyor. Fizikçi, coğrafyacı vs. girip kendi branş dersini işliyor. Öğrenciye performans notu 50 versek müdürün yüreğine iner ahsjahsj

Normal olan sizsiniz zaten. Bizim okulda o ders formalite olarak yapılıyor. Fizikçi, coğrafyacı vs. girip kendi branş dersini işliyor. Öğrenciye performans notu 50 versek müdürün yüreğine iner ahsjahsj

siz ne öğretmenisiniz?
bizim müdürde pek hevesli insg. dan canlı yayın yapıyor veli sorularını cevaplayıp gidişatla ilgili bilgilendirme yapıyor:)

siz ne öğretmenisiniz?
bizim müdürde pek hevesli insg. dan canlı yayın yapıyor veli sorularını cevaplayıp gidişatla ilgili bilgilendirme yapıyor:)
Coğrafya. Müdürlerin ortak özelliği o zaten. Müdür olmak için gerekenler: En az bilmem kaç sene çalışma şartı, sınav+mülakat puanı ve HEVES.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…