Özel okulda 8. Yılımı çalışıyorum. Mesleğimi çok seviyorum ve uzun yıllar tabiki çalışacağım. Ama bunu devletle kıyaslamayın. Ha kıyaslama yapacaksanız eğer önce bir 5 yıl kolejde öğretmenlik yapın sonra kolay yaaa deme hakkı bulun. İnsanların şartlarını, piyasayı, dönen ahlaksızlıkları görmeden (ki bu durumu görmemişiniz belli) yorum yapmayınız.Bir öğretmen olarak söylüyorum; siz bu kadar zorluğa dayanamıyorsanız diğer meslek gurupları ne yapsın? İnanın bunlar dert-sıkıntı-yoğunluk değil.
En küçük kız kardeşim iyi bir teknik okuldan elektrik elektronik mühendisliği mezunu üzerine mühendislik yönetimi yüksek lisansı var. Özellikle lisansında okurken zaman kaybetmemek için üçü bir arada kahveyi soğuk suyla yapıp içtiğini, 46 sayfa rapor yazıp 40 aldığını bilirim. Giriş seviyesinde maaşıda hiç öyle çektiği çileye değecek kadar yüksek değildi. 4 yıllık tecrübe ardından ancak benim ortalama ek dersli maaşımı geçti. Üstelik benden çok daha yoğun ve saatleri uzun çalışıyor.
Onu gördükçe anlıyorum ki biz öğretmenler hem okurken çok daha rahatız, hem çalışırken özel-devlet rahatız. Tabi özel devlete göre zor ama bunlarada zorluk dersek o insanlara haksızlık ederiz bence.
Bir öğretmen olarak söylüyorum; siz bu kadar zorluğa dayanamıyorsanız diğer meslek gurupları ne yapsın? İnanın bunlar dert-sıkıntı-yoğunluk değil.
En küçük kız kardeşim iyi bir teknik okuldan elektrik elektronik mühendisliği mezunu üzerine mühendislik yönetimi yüksek lisansı var. Özellikle lisansında okurken zaman kaybetmemek için üçü bir arada kahveyi soğuk suyla yapıp içtiğini, 46 sayfa rapor yazıp 40 aldığını bilirim. Giriş seviyesinde maaşıda hiç öyle çektiği çileye değecek kadar yüksek değildi. 4 yıllık tecrübe ardından ancak benim ortalama ek dersli maaşımı geçti. Üstelik benden çok daha yoğun ve saatleri uzun çalışıyor.
Onu gördükçe anlıyorum ki biz öğretmenler hem okurken çok daha rahatız, hem çalışırken özel-devlet rahatız. Tabi özel devlete göre zor ama bunlarada zorluk dersek o insanlara haksızlık ederiz bence.
simdi proposalimi bitirdim yatmaya gidecektim, aaa bir de ne goreyim siz hala benimle mesgulsunuzVay be siteye bak, ABD’de Berkeleyde teknik bir alanda master derecesi alıp yetinmeyip, İngiltere’de MIT’den başka bir teknik alanda ikinci masterı alacak ekonomik güce, zamana ve zekaya sahip birinin kk’da “senelerce” görümce hırladı kaynana atladı konularına yorum yapacağına inanıyorsunuzda benim öğretmenliğime inanmıyorsunuz :) Hakaretlerinizi size iade ediyorum ben sizinle hiç bire bir diyaloga girmedim. Ayıp ettiniz. Tabi her ayıp kişinin kendi ahlaki seviyesini gösterir.
Üçü bir arada kahveyi zaten sevmezdim bu konu sayesinde ikrah geldi.
Yurt dışında mühendislik hazırlık okuyan oğluma da ‘bir daha düşün yavrum’ diyeceğim.
Uzunca bir süre mühendis kelimesi duymak istemiyorum.
Yıllardır bu forumdayım böyle bir şey görmedim.
Ne kardeşmiş arkadaş?
Peki es geçmeyelim o halde, sizle ben veya şu an atanan binlerce öğretmen aynı sınavlara girip, aynı konulardan sorumlu olmadık mı? Sınav size özel mi yoksa genel bir sınav mı? Genel değil mi? Dolayısıyla hepimiz alanımız dışında sorular çözdük. Birde şöyle düşünelim; sizin yaptığınız tıpkı bir lise öğrencisinin ben tıp okuyacağım sadece biyoloji sınavına girmek istiyorum demesi gibi :) Ayrıca ben derdim var demedim farkındaysanız. Hem burada konu sahibinin bahsettiği sadece klasik bir velinin öğretmen şikayeti. Kendimi araba altına atacağım denecek bir konu değil yani. Artık devlette de veli gayet değerli. Aynı olayı devlette yaşasa yine müdürden uyarı alır. Ben burda kimsenin düşmanı değilim isterim ki mesleğim çok değerli olsun ama bunu isterken mevcut gerçekleri görebiliyorum. Okuduğunuzu siz anlayın bence hocam hem edebiyatçıymışsınız bakın mesleki gelişim olur. :)
. O yüzden 15 yıl istemediğin beğenmediğin bir sektörde çalışmak yerine, insan kafaya koyup kazanabilir diye tahmin ediyorum. Bu sınavlar kişiye özel değil sonuçta.
MIT Ingiltere'de degil kiVay be siteye bak, ABD’de Berkeleyde teknik bir alanda master derecesi alıp yetinmeyip, İngiltere’de MIT’den başka bir teknik alanda ikinci masterı alacak ekonomik güce, zamana ve zekaya sahip birinin kk’da “senelerce” görümce hırladı kaynana atladı konularına yorum yapacağına inanıyorsunuzda benim öğretmenliğime inanmıyorsunuz :) Hakaretlerinizi size iade ediyorum ben sizinle hiç bire bir diyaloga girmedim. Ayıp ettiniz. Tabi her ayıp kişinin kendi ahlaki seviyesini gösterir.
Sınavları ilkokul seviyesinde hazırladık. Çocuklar zaten canlı dersten verim alamıyor, bari not konusunda mağdur olmasınlar diye. 70 alanın velisi arayıp hesap soruyor benim çocuğum çalışkandı, neden böyle not aldı diye. Alma imkanı olanı bile tablet diye diye beynimizi yedi. Geceymiş, hafta sonuymuş saate bakmadan sudan sebeplerle arayıp bir şey soruyorlar. Kendini dünyanın değil evrenin merkezinde sanıyor bazıları. Bir de Farmasi terörü var ki, en azılı militanları hep gelir beni bulur. Benden okulun Whatsapp grubunda Farmasi kataloğunu paylaşmamı istedi biri. Tersleyince de küsüyorlar ahsjjajsa. İdareye şikayet ediyorlar. İdare de sularına gidin diyor. Pandemiden önce biz veli toplantısı yaparken müdür bizden velilere kantinden çay ısmarlamızı istedi, gelirken de kuru pasta alın ikram edin dedi. Sanki babamın hayrına geliyorlar okula. Özel mantığına bürünmeye çalışıyorlar ama devlette tutmaz bu.niye yahu ne yapıyorlar ki?
Sınavları ilkokul seviyesinde hazırladık. Çocuklar zaten canlı dersten verim alamıyor, bari not konusunda mağdur olmasınlar diye. 70 alanın velisi arayıp hesap soruyor benim çocuğum çalışkandı, neden böyle not aldı diye. Alma imkanı olanı bile tablet diye diye beynimizi yedi. Geceymiş, hafta sonuymuş saate bakmadan sudan sebeplerle arayıp bir şey soruyorlar. Kendini dünyanın değil evrenin merkezinde sanıyor bazıları. Bir de Farmasi terörü var ki, en azılı militanları hep gelir beni bulur. Benden okulun Whatsapp grubunda Farmasi kataloğunu paylaşmamı istedi biri. Tersleyince de küsüyorlar ahsjjajsa. İdareye şikayet ediyorlar. İdare de sularına gidin diyor. Pandemiden önce biz veli toplantısı yaparken müdür bizden velilere kantinden çay ısmarlamızı istedi, gelirken de kuru pasta alın ikram edin dedi. Sanki babamın hayrına geliyorlar okula. Özel mantığına bürünmeye çalışıyorlar ama devlette tutmaz bu.
Pandemiden sonra mecburen her sınıfa özel Whatsapp grupları kuruldu. Derslerin hepsini Eba’dan veremiyoruz, Zoom’dan da link paylaşmamız gerekiyor. O linkleri sınıf gruplarında paylaşıyoruz dersten önce. Veliler de o gruptan almış numaralarımızı ama 9. sınıf rehber öğretmenlerinin ayrı veli grubu da var. Bizim okul iyi bir lise, proje okulu. Ondan sanırım. Meslek liselerinde falan böyle olduğunu düşünmüyorum.9.sınıf velisiyimdiyorum.
hele farmasi de koptum insan utanır yahu.
sizlerin telefonları velilerde niye var? bende hiç bir öğretmenin telefonu yok.
Ya bir de ben düz insanım, kozmetik konusunda yeniliğe açık değilim. Balm ve Pastel dışında bir şey kullanmıyorum. İlla dene de dene. İstemeyince bu sefer dezenfektan satmaya çalışıyorlar. O Farmasi alınacak!9.sınıf velisiyimdiyorum.
hele farmasi de koptum insan utanır yahu.
sizlerin telefonları velilerde niye var? bende hiç bir öğretmenin telefonu yok.
Pandemiden sonra mecburen her sınıfa özel Whatsapp grupları kuruldu. Derslerin hepsini Eba’dan veremiyoruz, Zoom’dan da link paylaşmamız gerekiyor. O linkleri sınıf gruplarında paylaşıyoruz dersten önce. Veliler de o gruptan almış numaralarımızı ama 9. sınıf rehber öğretmenlerinin ayrı veli grubu da var. Bizim okul iyi bir lise, proje okulu. Ondan sanırım. Meslek liselerinde falan böyle olduğunu düşünmüyorum.
Normal olan sizsiniz zaten.o bizde de var. ama çocukların ders grupları her öğretmenin açtığı. ben oradan alıp aramam bana verilmemiş ki.
benim oğlan seçmeli proje dersi diye bir ders var fizik öğretmeni giriyor onun sınavından 90 almış ama kadın sözlüsüne 50 vermiş sıkıştırınca kadın ödev vermiş proje hazırlamaları lazımmış yapmamış ne yapacağını anlamamış sor öğren bunu yap dedim utanıyorum sormaya dedi öğrenci grubundan kadının teli ni alıp aramadım okulu arayıp fizik öğretmeninden randevu istedim.
farmasi sıkıştırması o yüzden beni çok şaşırttı beni çok aşan bir durum
Normal olan sizsiniz zaten.Bizim okulda o ders formalite olarak yapılıyor. Fizikçi, coğrafyacı vs. girip kendi branş dersini işliyor. Öğrenciye performans notu 50 versek müdürün yüreğine iner ahsjahsj
Coğrafya. Müdürlerin ortak özelliği o zaten. Müdür olmak için gerekenler: En az bilmem kaç sene çalışma şartı, sınav+mülakat puanı ve HEVES.siz ne öğretmenisiniz?
bizim müdürde pek hevesli insg. dan canlı yayın yapıyor veli sorularını cevaplayıp gidişatla ilgili bilgilendirme yapıyor:)
Coğrafya. Müdürlerin ortak özelliği o zaten. Müdür olmak için gerekenler: En az bilmem kaç sene çalışma şartı, sınav+mülakat puanı ve HEVES.
Evet maalesef liselerde her şey gösteriş üzerine kurulu. Müdürlerin ego tatmin yeri.liselerde bir yarış var sanırım
ilkokulda da devletteydi oğlum kimse yüzümüze bakmıyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?