İsim.

Siz koyun da nasılsa 18 olur olmaz ilk işi mahkemeye başvurup isim değiştirmek olacak.. Gerçi o zaman da bi "hakkımı helal etmem" patlatırsınız al sana ömür boyu mahkumiyet

ben dogdugumda annem adi sevgi olacak demis babamin amcasi hafize okumus kulagima nufusa gitmisler sevgi diye memur sevgul yazmis onceden kimleiklerde el yazisi ile yazili olunca sevgul ismini okuyamayanlar oldu hastanede yattim kayitlara sevgulu telafuz edemeyen sengul yazdi。 paso cikardim yine sevgulu okuyamayan songul yazdi elimde kacakci gibi cesit cesit ne kadar gullu dalli isim varsa y azdilar kartlarim oldu en son 18 den sonra dava actimda kurtuldum az ugrasmadim ha bu cocugun sonuda ben sanki

Şu Elif isminin Türkiye'de bu kadar yüceltilmesini hiç anlamam ben de. Sadece Arapça bir harf. Araplar isim olarak kullandığımızı duyduklarında gülüyorlar

Şu Elif isminin Türkiye'de bu kadar yüceltilmesini hiç anlamam ben de. Sadece Arapça bir harf. Araplar isim olarak kullandığımızı duyduklarında gülüyorlar
elif gibi dimdik falan biseyler diyolar ya o yuzden gereksiz anlam yukluyorlar sanirim

Çocuğumu isim koyarken tam altı ay düşündüm.Herkes niye karar veremedin bu kadar, o kadar isim var koy bir tane işte ne var dedi ama öyle değildi .İsim bu. Bencillik yapamazsın .Koyacak olan bendim ama bir omur boyu taşıyacak olan oydu.

Kökenine baktım,yavrum ilerde zıt bir ideoloji taşıyan bir hocaya denk gelir takar falan dedim ideolojik olmasın.Herhangi bir kesime hitap etmesin.Bir soyleniste anlaşılsın.Cocugum ismini söylediğinde 10 defa tekrar ettirmesinler.Hatta anlamı isim de olsun sormasinlar bile dedim.Kac defa sesli olarak tekrar ettim beğendiğim isimleri kulaga hoş gelsin..Ama başka bir eşya ,olgu ile çağrışım yapmasın.İlkokulda dalga gecemesinler.Soylenisi kolay olsun ki cocugum daha yeni yeni konuşmaya başladığında adın ne dediklerinde soyleyebilsin.Diyanetle mesajlastim .Anlamının illa dini olmasına gerek yok.Zaten kulağına Fatma ismini okuttum.Ahiret boyutunu düşünerek ve kimlikte tek bir ismi var.Bence güzel oldu.En azindan kızımın bir gün okuldan ağlayarak eve gelip neden bana bu ismi koydunuz deme ihtimali düşük ..Kararlı görünüyorsunuz ama tekrar düşünün derim..Çocuğunuz sadece sizin çevrenizde buyumeyecek.

Huzeyfe de kesin kararliysaniz bari yanına Asaf koymayın .İkisi de ağır isimlerin ..Çocuk taşıyamaz.Biraz daha söyleniş ve anlam olarak klasik bir isim koyun.

Inan farklı isim diye degil sadece cok begendigim icin farklılık adına bisey yok ayrica dindarlıkla alakasi nedir? Illa ayaz efe vs. koyunca mı dindar olunmuyor normal olunuyor anlamsız

Ha ayrica cocuga sahabe peygamber ismi filan verince nurlara dalarak dogmuyor o cocuk hirsiz olacaksa hirsiz katil olacaksa katil olacak tamam bu ornek biraz abarti oldu ama kotuyse isim onu melek yapmaz sevap point islemez hanesine
Ne kadar Degisik düşünceniz var cidden şaşırıyorum ne alakası var? Isimle karakterin? Çocuğu yetistircek olan benim ismi değil o kadar abartmayin sanırsın cok anlamsız zor bi isimmiş gibi lanse ediyorsunuz gayet güzel kulaga hoş gelen bi isim

Siz koyun da nasılsa 18 olur olmaz ilk işi mahkemeye başvurup isim değiştirmek olacak.. Gerçi o zaman da bi "hakkımı helal etmem" patlatırsınız al sana ömür boyu mahkumiyet
Inan hic duyulmadk bi isim degil gayette netten baktığım da bu ismi devam ettiren yüzlerce insan var ayrica oyle zor kulaga kotu gelen bi isimde degil neden bu denli on yargı anlamıyorum

Hiç sanmiyor o isimle bu ismi bir tutmanızda komik siz yanlis diye degistirdiniz dogru olsaydi sevgi olsaydi eminim degismez ki ayrica degisexek bi isimde degil Huzeyfe

Sonuc olarak ismini ne koydunuz

Hiç sanmiyor o isimle bu ismi bir tutmanızda komik siz yanlis diye degistirdiniz dogru olsaydi sevgi olsaydi eminim degismez ki ayrica degisexek bi isimde degil Huzeyfe
dogrusu sevgi diye hakm sevgi kararini veerdi. ikisini bir tutmuyorum orneklendirme yapiuorum siz koyun yinede o ismi cocuk.sizin karar sizin ilerisini buyuyunce kendi dusunur.komik ise hep.birlikte gulebiliriz

Huzeyfe yerine sadece Efe koysanız...
Hatta kuzey efe gbi bile geldi bana huzeyfe derken
Yerinizde olsam koymazdım bu ismi..
Bilindik veya bilinmedik isim bu sorun değil ismin telaffuzu öenmli seslenirken konsuurken ne bileyim vb durumlarda açıkçası çok yorucu bir isim. Çocugunıza benim sahsi fikrim bu ismi koymayın. Arkadaslar yazmıs değiştirir vs diye bende değiştirmek ister diye düşünüyorum...
Arkadasın biri Musab koymustu oğluna ilk kez onda duydum... Söylemesi garip çağırması garip... Yaızk cocuga dedim ya...
Ama dini anlamda güzel ve anlamlı imiş.. Ama iyi de bu cocuk başlarda anlamını bilmeyecek ki ve günümüz gençliği ve sonraki gelecek nesil ehr seyin dalgasında maalesef...
İyice düşünmek gerekiyor bence biraz daha düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…