- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.023
- 398
- 35
- Konu Sahibi Annesevgisi
-
Ay Serra da bile mi böyle? Hiç ipek Ongun'da mı okumamış bu insanlar?Kızımın adı Serra.
Bence kolay bir isim ama size nasıl seslendiklerini söyleyeyim;
-adı ne?
+ Serra.
-Semra mı?
-Zehra mı?
-Sevda mı?
-Sera mı?
-Sara mı?
Sizinki çok zor.
Siz koyun da nasılsa 18 olur olmaz ilk işi mahkemeye başvurup isim değiştirmek olacak.. Gerçi o zaman da bi "hakkımı helal etmem" patlatırsınız al sana ömür boyu mahkumiyetMerhabalar
Oglumun adını Huzeyfe koymak istiyorum etraftan cok dalga gecen oldu, uzayfe diyen oldu cok zor bune diyip gülen oldu aldırış etmiyorum tabiki Allahın izniyle koycam inşallah. Sorum şu Huzeyfe tek isim olarak mı koysam, yoksa Huzeyfe Asaf mı koysam? Asaf dün birden geldi aklıma sizce?
Bir de doktor %90 erkek dedi değişme olur diyor çevremdekiler böyle bi ihtimal var mı başına gelen var mı veya etrafta olan var mı?
Ejderha demek sanırım.Yanlış hatırlamıyorsam Osman da yılan demekti ama bunu direk kelime manasi ile düşünmüyoruz. Halife ismi deyip kullanılıyorBu isme de oyle bakılmalı diye düşünüyorum.
Maalesef öyle :)Ay Serra da bile mi böyle? Hiç ipek Ongun'da mı okumamış bu insanlar?
Arkadaşımın çocuğu da Berra. Duyanlar berna mı, bera mı, anlamadım gibi tepkiler veriyorlarmış. Son zamanların popüler isinlerinden halbukiMaalesef öyle :)
Araplar bile boyle isim koymuyor bacim arap ulkesinde yasiyorum ahmet tarik ismail saqr abdullah filan yani erkeklerde yaygin isimler ubeydullah huzeyfe filan napiyosunuz arapca sozluk acip ilk onunuze gelen cetrefilli kelimeyi mi seçiyorsunuz? Kizina elif adini koyani da anlamam alfabenin ilk harfi olmasi disinda hic bi özelliği yok. Kimse cocuguna a b c koymuyor ya da ey bi si filan ayni manaya cikiyor halbuki
elif gibi dimdik falan biseyler diyolar ya o yuzden gereksiz anlam yukluyorlar sanirimŞu Elif isminin Türkiye'de bu kadar yüceltilmesini hiç anlamam ben de. Sadece Arapça bir harf. Araplar isim olarak kullandığımızı duyduklarında gülüyorlar
Inan farklı isim diye degil sadece cok begendigim icin farklılık adına bisey yok ayrica dindarlıkla alakasi nedir? Illa ayaz efe vs. koyunca mı dindar olunmuyor normal olunuyor anlamsızFarklı olmak için bu kadar uçlarda isim koymayi hiç doğru bulmuyorum açıkçası. İsmini öyle koydugunuz için çocuğunuz sizin istediğiniz gibi dindar olmayadabilir. Bir sınıfta en az 3 tane peygamber efendimizin ismi olan öğrencim oluyor. Ne yazık ki çoğu ismini taşıyamiyor.
Ne kadar Degisik düşünceniz var cidden şaşırıyorum ne alakası var? Isimle karakterin? Çocuğu yetistircek olan benim ismi değil o kadar abartmayin sanırsın cok anlamsız zor bi isimmiş gibi lanse ediyorsunuz gayet güzel kulaga hoş gelen bi isimHa ayrica cocuga sahabe peygamber ismi filan verince nurlara dalarak dogmuyor o cocuk hirsiz olacaksa hirsiz katil olacaksa katil olacak tamam bu ornek biraz abarti oldu ama kotuyse isim onu melek yapmaz sevap point islemez hanesine
Inan hic duyulmadk bi isim degil gayette netten baktığım da bu ismi devam ettiren yüzlerce insan var ayrica oyle zor kulaga kotu gelen bi isimde degil neden bu denli on yargı anlamıyorumSiz koyun da nasılsa 18 olur olmaz ilk işi mahkemeye başvurup isim değiştirmek olacak.. Gerçi o zaman da bi "hakkımı helal etmem" patlatırsınız al sana ömür boyu mahkumiyet
Hiç sanmiyor o isimle bu ismi bir tutmanızda komik siz yanlis diye degistirdiniz dogru olsaydi sevgi olsaydi eminim degismez ki ayrica degisexek bi isimde degil Huzeyfeben dogdugumda annem adi sevgi olacak demis babamin amcasi hafize okumus kulagimanufusa gitmisler sevgi diye memur sevgul yazmis onceden kimleiklerde el yazisi ile yazili olunca sevgul ismini okuyamayanlar oldu hastanede yattim kayitlara sevgulu telafuz edemeyen sengul yazdi。 paso cikardim yine sevgulu okuyamayan songul yazdi elimde kacakci gibi cesit cesit ne kadar gullu dalli isim varsa y azdilar kartlarim oldu en son 18 den sonra dava actimda kurtuldum az ugrasmadim ha bu cocugun sonuda ben sanki
Sonuc olarak ismini ne koydunuzÇocuğumu isim koyarken tam altı ay düşündüm.Herkes niye karar veremedin bu kadar, o kadar isim var koy bir tane işte ne var dedi ama öyle değildi .İsim bu. Bencillik yapamazsın .Koyacak olan bendim ama bir omur boyu taşıyacak olan oydu.
Kökenine baktım,yavrum ilerde zıt bir ideoloji taşıyan bir hocaya denk gelir takar falan dedim ideolojik olmasın.Herhangi bir kesime hitap etmesin.Bir soyleniste anlaşılsın.Cocugum ismini söylediğinde 10 defa tekrar ettirmesinler.Hatta anlamı isim de olsun sormasinlar bile dedim.Kac defa sesli olarak tekrar ettim beğendiğim isimleri kulaga hoş gelsin..Ama başka bir eşya ,olgu ile çağrışım yapmasın.İlkokulda dalga gecemesinler.Soylenisi kolay olsun ki cocugum daha yeni yeni konuşmaya başladığında adın ne dediklerinde soyleyebilsin.Diyanetle mesajlastim .Anlamının illa dini olmasına gerek yok.Zaten kulağına Fatma ismini okuttum.Ahiret boyutunu düşünerek ve kimlikte tek bir ismi var.Bence güzel oldu.En azindan kızımın bir gün okuldan ağlayarak eve gelip neden bana bu ismi koydunuz deme ihtimali düşük ..Kararlı görünüyorsunuz ama tekrar düşünün derim..Çocuğunuz sadece sizin çevrenizde buyumeyecek.
dogrusu sevgi diye hakm sevgi kararini veerdi. ikisini bir tutmuyorum orneklendirme yapiuorum siz koyun yinede o ismi cocuk.sizin karar sizin ilerisini buyuyunce kendi dusunur.komik ise hep.birlikte gulebilirizHiç sanmiyor o isimle bu ismi bir tutmanızda komik siz yanlis diye degistirdiniz dogru olsaydi sevgi olsaydi eminim degismez ki ayrica degisexek bi isimde degil Huzeyfe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?