İsim.

Annesevgisi

👪
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2020
499
328
18
Merhabalar
Oglumun adını Huzeyfe koymak istiyorum etraftan cok dalga gecen oldu, uzayfe diyen oldu cok zor bune diyip gülen oldu aldırış etmiyorum tabiki Allahın izniyle koycam inşallah. Sorum şu Huzeyfe tek isim olarak mı koysam, yoksa Huzeyfe Asaf mı koysam? Asaf dün birden geldi aklıma sizce?

Bir de doktor %90 erkek dedi değişme olur diyor çevremdekiler böyle bi ihtimal var mı başına gelen var mı veya etrafta olan var mı?

Merhaba, evladınızı Rabbim size bağışlasın. Sağlıklıca gelsin. Huzeyfe ismiini bu ara sık duyar oldum. Sahabe ismi olması ayrı. Saygım sonsuz. Ancak gerçekten zor ve ağır bir isim. İllaki bir sahabe ismi isterseniz Ali,Ömer,Bekir, Talha gibi isimler var. Asaf ismi de ağır geldi bence. Taabiki karar sizin ancak değişik isim için bence bu isimleri koymamalısınız. Ömrü güzel olsun bebeğinizin.

İsimler kulağa hoş geliyor, anlamlarını bilmiyorum. Huzeyfe sahabe ismi falan sanırım.
Yanlış anlamazsanız, çocuklara dini, ideolojik simgeleri çok belirgin içeren isimler koymayı doğru bulmuyorum. Büyüdüğünde sizin verdiğiniz isimden ötürü sıkıntılar yaşayabilir, okul hayatı, iş hayatı, askerlik vs hepsini düşünün derim.
Ömer de halife ismi ama o öyle bir etki yaratmıyor mesela. Alışıldık bir isim. Ama Huzeyfe öyle gelmiyor kulağa.
Siz bilirsiniz tabiki, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Huzeyfe hiç duymadım biraz garipmiş ama sizin içinize sindiyse başkasına laf düşmez.
Ben 2 isimden yanayım Huzeyfe Asaf olabilir çocuğunuz ilerde belki Asaf adını kullanmak isteyebilir.
Hayırlı olsun bu arada

Normalde iki isim işinden çok hoşlanmıyorum ama sizin durumunuzda iki isim daha mantıklı geldi bana. Çocuğa da seçme hakkı verilmiş gibi olur. Hangisini isterse onu kullanır ilerde.

Elbette ki zevkler tartışılmaz ama huzeyfe pek hoşuma gitmedi.2 isimde aynı şekilde.Ama siz öyle karar verdiyseniz kimseye laf düşmez.Yinede isim kitaplarını bir kaç defa daha karıştırın bence :)

Bence de iki isim koyun ama biri daha hafif daha kullanılabilir bir isim olsun, asaf olmasın. Çünkü ilerde çocuk ismini sevmeyecek muhtemelen en azından alternatifi olsun. Çok arkadaşım ismini değiştirdi 18’den sonra bu yüzden.

Asaf la yan yana gelince hiç olmamış Huzeyfe. Arkadaşımın oğlunun adı asaf. Aaaaa saf bu diye dalga geçenler oluyormus. Yani dalga geçecek olan her isimle dalga geçer.

Ince dusunceniz cok guzel ama baska isimleri de dusunun..ortamlar cocuklar zorba olabilir cocuk uzulur...muhammed mustafa musab omer osman vs neden olmasin..saglikla dogsun

Huzeyfe çok zor bir isim. Dini bir isim istiyorsanız bir sürü kolay isim var. Onlardan birini mi koysanız? Ben bile yazarken yanlış mı yazdım diye düşündüm.

Bir arkadaşın da dediği gibi sahabe ismi koymak istemenizi anlıyorum ama çocuğun kullanırken zorlanmayacagi bir sahabe ismi tercih etseniz çocuğunuza iyilik yapmış olursunuz.Etraf dalga geçiyor ama bana ne diye düşünebilirsiniz ama belki cocuğunuz ilerde "bana ne" demeyip bunu sorun edecek.

Kimsenin çocuğunuzun ismiyle dalga gecmeye hakkı yok ancak daha şimdiden dalga konusu olan bir ismi çocuğunuza koymayın. Büyüdüğünde abuk sabuk şakalara maruz kalmasını istemezsiniz sanırım. Benim de uniseks ismim var ve komik olmayan şakalara maruz kalmaktan bıktım. Isim önemli, bu yüzden bence her beğendiniz ismi koymayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…