İsim.

kusura bakmayın ama huzeyfe çok zor ve hiç güzel bir isim değil çocuk için zaten kullanamaz da ,çocuğun ilerki yaşantısını ve artık çağın ilerlediğini uluslararası yaşandığını da hesaba katın.Asaf'ı çok beğendiyseniz onu tek koyun ama yok asaf da çok içinize tam sinmediyse tamamen başka bir isim bakın.
 
Araplar bile boyle isim koymuyor bacim arap ulkesinde yasiyorum ahmet tarik ismail saqr abdullah filan yani erkeklerde yaygin isimler ubeydullah huzeyfe filan napiyosunuz arapca sozluk acip ilk onunuze gelen cetrefilli kelimeyi mi seçiyorsunuz? Kizina elif adini koyani da anlamam alfabenin ilk harfi olmasi disinda hic bi özelliği yok. Kimse cocuguna a b c koymuyor ya da ey bi si filan ayni manaya cikiyor halbuki
 
Farklı olmak için bu kadar uçlarda isim koymayi hiç doğru bulmuyorum açıkçası. İsmini öyle koydugunuz için çocuğunuz sizin istediğiniz gibi dindar olmayadabilir. Bir sınıfta en az 3 tane peygamber efendimizin ismi olan öğrencim oluyor. Ne yazık ki çoğu ismini taşıyamiyor.
 
Anlıyorum tamamen çevre faktörü demek ki, çünkü burada Huzeyfe tanıdıklarım var ve garipsendigini hiç görmedim. Üstelik hepsi de 20-30 yaş bandında yani absurd gelmiyor bana. Çünkü dediğim gibi Sahabe isimlerinden biri. Ama bir Ömer kadar Ali kadar yaygın olmadığı için herkesin bilmemesini de normal karşılıyorum. Sahabe ismi koymanın Arap seviciligi olduğunu düşünenler için de zaten bu konuyu izah etmek mantıklı gelmiyor bana
 
Yanlış hatırlamıyorsam Osman da yılan demekti ama bunu direk kelime manasi ile düşünmüyoruz. Halife ismi deyip kullanılıyor Bu isme de oyle bakılmalı diye düşünüyorum.
 

Sahabe ismi koyduğunuz çocuk ilerde ateist vs. olabiliyor ama bir de o açıdan bakın. Sade, anlaşılır, hiç bir din ırk taraf belirtmeyen isimler konulmalı bence çocuklara.
 
Yanlış hatırlamıyorsam Osman da yılan demekti ama bunu direk kelime manasi ile düşünmüyoruz. Halife ismi deyip kullanılıyor Bu isme de oyle bakılmalı diye düşünüyorum.
Onu ben de araştırdım.
Toy kuşu yavrusu, ejderha yavrusu gibi anlamları da varmış.
Belki kuş yavrusu manası var diye umursanmıyor.
 
Bir isim hem manası hem lafzı/telaffuzu itibariyle güzel olmalı ..
Benim Huzeyfe diye arkadaşım vardı..Biz Hiç dalga geçmedik... ama şimdi nesil değişti..her şeyin dalgaya ti ye alındığı bir devirde eminim yavrunuzun ismiyle dalga geçenler onu incitenler olacaktır ..
yine de siz bilirsiniz tabi karar sizin..
 
Dalga geçmek değilde bizim dilimiz için biraz zorlayıcı Huzeyfe ismi.
Normalde sevdiğim ama günlük hayatta kullanımı zor olacağını düşündüğüm isimler var Ammar, Umeyr gibi Huzeyfe de öyle bir isim bence tabi yine siz bilirsiniz.

Asaf tek başına beğendiğim bir isim ama Huzeyfe ile çok yakıştıramadım.
 
Arapça ismi İslam tarihiyle alakalı seçecekseniz Türkçe anlamına takılmayacaksınız elbette. Musa suya salan demek. Saçma bir şey. Ama Hz. Musa’nın adını yaşatmak için koyacaksın yani gerisi boş. Ama asel koyacaksan bal demek, aaa ne güzelmiş anlamı dersin tabii. Anlam ğzerinden yapılan yorumlara istinaden yazdım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…