• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim.

Huzeyfe yerine sadece Efe koysanız... 😊
Hatta kuzey efe gbi bile geldi bana huzeyfe derken 😊
Yerinizde olsam koymazdım bu ismi..
Bilindik veya bilinmedik isim bu sorun değil ismin telaffuzu öenmli seslenirken konsuurken ne bileyim vb durumlarda açıkçası çok yorucu bir isim. Çocugunıza benim sahsi fikrim bu ismi koymayın. Arkadaslar yazmıs değiştirir vs diye bende değiştirmek ister diye düşünüyorum...
Arkadasın biri Musab koymustu oğluna ilk kez onda duydum... Söylemesi garip çağırması garip... Yaızk cocuga dedim ya...
Ama dini anlamda güzel ve anlamlı imiş.. Ama iyi de bu cocuk başlarda anlamını bilmeyecek ki ve günümüz gençliği ve sonraki gelecek nesil ehr seyin dalgasında maalesef...
İyice düşünmek gerekiyor bence biraz daha düşünün 😊
Canim kibar yazından dolayi oncelikle teşekkür ederim, bu ismi basından beri cok sevdim bir de araştırdım çok varmış bu isimden yani öyle hic bilinmedik bi isim degil kulaga hoş geliyor ilk duyan belki eleştiriyor anlamadm ama inanın ben her gün bebeğimi severken söylüyorum cokta begeniyorum baska isim hic bakmadm

Canim kibar yazından dolayi oncelikle teşekkür ederim, bu ismi basından beri cok sevdim bir de araştırdım çok varmış bu isimden yani öyle hic bilinmedik bi isim degil kulaga hoş geliyor ilk duyan belki eleştiriyor anlamadm ama inanın ben her gün bebeğimi severken söylüyorum cokta begeniyorum baska isim hic bakmadm
Hım o zaman sen bilirsin canım...
Benim bebeğime de Dr erkek dedi 3temmuz kesim belli olacak bende karar veremedim Deniz ismini düşündüm... Kimisi çok beğeniyor kimisi pek beğenmiyor kararsızım. İsim konusu çok önemli benim ismim de (yazmayım simdi 😁) beni çok zorladı hala zorlar.. Küçükken ayrı travma simdi ayrı 😁
Ama çok beğenen de oluyıor... Bana sorarsan keske ismim Baska bir sey olsaydı....Bu nedenle isim bende çok önemli😊
Bak bir de su var üveys ismi ben çok begenirim Veysel karaninin gercek ismi... Hep oğlum olsa koyarım derdim eskiden o zamanlar bekardm😁simdi diyprum anlamı da güzel olsa değişik te olsa ilkte olsa ne olursa olsun düşünmüyorum koymak aklımın ucundan bile geçmedi oysaki ne çok severdim hala da severim ama gerek yok 😊

Hım o zaman sen bilirsin canım...
Benim bebeğime de Dr erkek dedi 3temmuz kesim belli olacak bende karar veremedim Deniz ismini düşündüm... Kimisi çok beğeniyor kimisi pek beğenmiyor kararsızım. İsim konusu çok önemli benim ismim de (yazmayım simdi 😁) beni çok zorladı hala zorlar.. Küçükken ayrı travma simdi ayrı 😁
Ama çok beğenen de oluyıor... Bana sorarsan keske ismim Baska bir sey olsaydı....Bu nedenle isim bende çok önemli😊
Bak bir de su var üveys ismi ben çok begenirim Veysel karaninin gercek ismi... Hep oğlum olsa koyarım derdim eskiden o zamanlar bekardm😁simdi diyprum anlamı da güzel olsa değişik te olsa ilkte olsa ne olursa olsun düşünmüyorum koymak aklımın ucundan bile geçmedi oysaki ne çok severdim hala da severim ama gerek yok 😊
Bu sene erkek senesi sanırım herkesin erkek sağlıkla kucağına al😍

Bu sene erkek senesi sanırım herkesin erkek sağlıkla kucağına al😍
Annem kardeşlerim de öyle diyor 😁
Kime sorsak erkek 😁
Benim Çin takvimi Rus takvimi hepsi erkek gösteriyordu😆
Allahım sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat nasip etsin...
Aminn.... Sende sağlıkla al kucağına inşaallah 🙏🏿

Ya kusura bakmayın, hevesinizi kırmak istemem ama çok çirkin geliyor kulağa. Bu ismi beğendiğiniz için, koymak istediğiniz için size yaygın kullanılan ve güzel bir isimmiş gibi geliyor olabilir ama inanın öyle değil. Resmen kötü duruyor. Arapça isim koyacağım diye bu kadar zorlamak niye? Benim oğlumun bir adı Ali. Diğerini de özellikle Türkçe isim koydum. Sık kullanacağı isme o büyüyünce karar versin. İnanın farklı olmaya çalışmak yerine klasik olmak çoğu zaman hayat kurtarır.

Çocuğunuza böyle bir kötülük yapmayın.

İlk canm benim evliligimin 5. Ayında kaldım şuan 10 aylık evliyim😍 Rabbim isteyen herkese versin ilki kız mı senin
Bende yavruskoma evliliğin 4. Ayında hamile kalmıstım 😊❤️
Evet ilki kız buna da dr erkek dedi 14haftalıkken.. Sonrasında direk Ayrıntılı için randevu aldım 21. haftaya (koronadan korkunca sık gidemiyorum...)
O zaman kesin belli olur😊

Merhaba. Çocuğa güzel isim koymak çok önemli. İsmin karakterle kesinlikle ilgisi var. Sembollere yüklenen anlamın kainatta o sembol her kullanıldığında enerjisini yayması gibi isimlere yüklenen anlam da o isim her kullanıldığında enerjisini yayarak çocuğun enerjisine sirayet ediyor. Enerji kelimesini kullanınca sosyetik bir konu gibi dursa da esasında doğunun asırlardır bildiği bir konu bu.

Huzeyfe ismi kelime anlamından bağımsız olarak bir sahabe ismi olması açısından çocuğun karakterine de yansısın istiyorsunuz sanırım. Sadece bu açıdan bakınca güzel bir seçim bence. Ama islamın yoğun olarak yaşanmadığı bir ülkede huzeyfe ismini değerli algılayacak pek fazla insan bulamayacak çocuğunuz. Hatta az bulunur olması ve arapça olduğunun çok belirgin olması sebebiyle radikal islam çağrıştırdığı için hem islama uzak olanların hem son zamanlarda iyice yükselen arap nefretine sahip insanların tepkisine bile neden olabilir. Çocuk bu tepkiye küçücük bir çocuk olarak öğretmeni tarafından da maruz kalabilir, gençliğinde arkadaş çevresinden de, iş hayatında iş verenden de. Çok güzel bir anlam yükleyerek koyacağınız bir ismi çocuğunuzun bir ortamda çekinerek söylemesi çok üzücü olur bence.

Türklerin yabancı olmadığı, eskiden beri kullanılan bir sahabe ya da peygamber ismi seçin derim ben. Ali, osman, bekir, ömer, hamza, yahya, ahmet mesela. Asaf ismi muhafazakar kesimde ikinci isim olarak çok çok popüler. Kız kardeşim okulöncesi öğretmeni, her sınıfta 4 tane ayaz, poyraz, eymen, esila var diyor. Asaf da bu isimler gibi. Iki isim bence hem kullanışlı değil hem moda olduğu için itici geliyor kulağa biraz. Ama huzeyfede ısrarcıysanız ikinci ismi çok klasik seçin derim. Hayırla doğsun, büyüsün.

Bende Efraim düşünüyordum kime desem İbrahim mi dedi veya tekrarlatti.
Bende tek isimden yanayım. Sadece uyumlu ve beraber söylenen isimler olabilir.

Merhabalar
Oglumun adını Huzeyfe koymak istiyorum etraftan cok dalga gecen oldu, uzayfe diyen oldu cok zor bune diyip gülen oldu aldırış etmiyorum tabiki Allahın izniyle koycam inşallah. Sorum şu Huzeyfe tek isim olarak mı koysam, yoksa Huzeyfe Asaf mı koysam? Asaf dün birden geldi aklıma sizce?

Bir de doktor %90 erkek dedi değişme olur diyor çevremdekiler böyle bi ihtimal var mı başına gelen var mı veya etrafta olan var mı?

Bence mutlaka ikinci isim koyun , huzeyfe ismiyle yaşını basını almış insanlar alay ediyorsa çocuğunuzun yaşıtlarının neler diyecegini hic düşünemiyorum, isminden utanmasın çocuk
Malesef bana göre de huzeyfe ismini güzel yapan tek sey ebu huzeyfe...

Merhaba ,
Eşimin ismi Huzeyfe ,.
ilkduyduğumda çok değişik geldi ama hayatında olunca insan isme alışıyor.
sahabe ismi .
eğer sizinde hoşunuza gittiyse neden olmasın ama bence tercihinizi tek isimden yana kullanın ..

Back