- Konu Sahibi Annesevgisi
Huzeyfe, ubeydullah falan gibi isimler nedir ya? Anlamı güzel olabilir ama Türkiyede yaşıyoruz. İngilizce isimlere kızıyoruz özenti diye. Arapça özentiliği ne oluyor peki...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kusura bakmayın ama huzeyfe çok zor ve hiç güzel bir isim değil çocuk için zaten kullanamaz da ,çocuğun ilerki yaşantısını ve artık çağın ilerlediğini uluslararası yaşandığını da hesaba katın.Asaf'ı çok beğendiyseniz onu tek koyun ama yok asaf da çok içinize tam sinmediyse tamamen başka bir isim bakın.Merhabalar
Oglumun adını Huzeyfe koymak istiyorum etraftan cok dalga gecen oldu, uzayfe diyen oldu cok zor bune diyip gülen oldu aldırış etmiyorum tabiki Allahın izniyle koycam inşallah. Sorum şu Huzeyfe tek isim olarak mı koysam, yoksa Huzeyfe Asaf mı koysam? Asaf dün birden geldi aklıma sizce?
Bir de doktor %90 erkek dedi değişme olur diyor çevremdekiler böyle bi ihtimal var mı başına gelen var mı veya etrafta olan var mı?
İlk okuduğumda uyuz Efe olarak anlarlar dedim ben de-Merhaba adın ne?
+Huzeyfe
-Memnun oldum kuzey efe![]()
Anlıyorum tamamen çevre faktörü demek ki, çünkü burada Huzeyfe tanıdıklarım var ve garipsendigini hiç görmedim. Üstelik hepsi de 20-30 yaş bandında yani absurd gelmiyor bana. Çünkü dediğim gibi Sahabe isimlerinden biri. Ama bir Ömer kadar Ali kadar yaygın olmadığı için herkesin bilmemesini de normal karşılıyorum. Sahabe ismi koymanın Arap seviciligi olduğunu düşünenler için de zaten bu konuyu izah etmek mantıklı gelmiyor banaBen izmirde yaşıyorum. Çevremde hiç huzeyfe yok. Yalnış yazınca otomatik düzeltmede bile çıkmıyor.
Benim yaşıtlarımda eski isim vardı ama bu kadar absürt yoktu. Yine de emineler mine, fatmalar fatoş muhammetler, islamlar falan can, mert oldu 18 sonrası.
Yanlış hatırlamıyorsam Osman da yılan demekti ama bunu direk kelime manasi ile düşünmüyoruz. Halife ismi deyip kullanılıyorTamam sahabe ismi ama anlamı Kara Keçi demek. Çok iyi değil sanki.
Çömlekçi çırağı manası da var deniyor. Bilemedim.
Mesela Kuran surelerinin adı Ankebut: Örümcek demek; Bakara: İnek demek.
Kuran kutsal kitabımız diye bu adları koyar mısınız?
İlk okuduğumda uyuz Efe olarak anlarlar dedim ben de
Anlıyorum tamamen çevre faktörü demek ki, çünkü burada Huzeyfe tanıdıklarım var ve garipsendigini hiç görmedim. Üstelik hepsi de 20-30 yaş bandında yani absurd gelmiyor bana. Çünkü dediğim gibi Sahabe isimlerinden biri. Ama bir Ömer kadar Ali kadar yaygın olmadığı için herkesin bilmemesini de normal karşılıyorum. Sahabe ismi koymanın Arap seviciligi olduğunu düşünenler için de zaten bu konuyu izah etmek mantıklı gelmiyor bana![]()
Onu ben de araştırdım.Yanlış hatırlamıyorsam Osman da yılan demekti ama bunu direk kelime manasi ile düşünmüyoruz. Halife ismi deyip kullanılıyorBu isme de oyle bakılmalı diye düşünüyorum.