• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim.

Size garip gelebilir ben size ismi nasıl diye sormadım ayrıca sadece iki isim de kararsız kaldım bunu sordum isim eleştirin diye sormadm

Ablacım bak burda bile insanlar şaşırıyor, beğenmiyor, garip buluyor. O çocuk bütün hayatı boyunca o isimle yaşayacak. Zorbalık görecek, dalga konusu olacak, sürekli açıklama yapacak. Tamam çok sevmişsin karar vermişsin ama çocuğun iyiliği için tekrar gözden geçir kararını.

Merhabalar
Oglumun adını Huzeyfe koymak istiyorum etraftan cok dalga gecen oldu, uzayfe diyen oldu cok zor bune diyip gülen oldu aldırış etmiyorum tabiki Allahın izniyle koycam inşallah. Sorum şu Huzeyfe tek isim olarak mı koysam, yoksa Huzeyfe Asaf mı koysam? Asaf dün birden geldi aklıma sizce?

Bir de doktor %90 erkek dedi değişme olur diyor çevremdekiler böyle bi ihtimal var mı başına gelen var mı veya etrafta olan var mı?
Detaylı ultrason gitmeden cinsiyette emin olmayın değişebiliyor cunku

konu dışı olacak ama huzeyfe'nin anlamı ne? merak ettim. asaf benim de tercihim olurdu. iki isim koyun bari. ççocuk zorlanırsa asaf der.
Cok tesekkur ederim soruma cevap verdiğin elestirmediginiz için. Peygamber efendimizin sır katibinin adı sahabe ismi hayatı çok etkiledi beni çevremde sevmeyen olduğu gibi duyanda cok varmış basindan bero hoşuma gidiyor

Tamam sahabe ismi ama anlamı Kara Keçi demek. Çok iyi değil sanki.
Çömlekçi çırağı manası da var deniyor. Bilemedim.

Mesela Kuran surelerinin adı Ankebut: Örümcek demek; Bakara: İnek demek.
Kuran kutsal kitabımız diye bu adları koyar mısınız?

Herkesten farklı bir yorum yapayım o halde 🤪 Dinimize göre güzel isim koymak, çocuğun anne baba üzerindeki haklarından biridir. O yüzden anlamı güzel olan ve güzel insanları çağrıştıran isimler koyulması gerekir. İSLAMİYETE GÖRE.
Huzeyfe ismini çok çok severim. Bence koyabilirsiniz. Arapça isim sevdasıyla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum bir Sahabe ismi neticede. İki isim koyabilirsiniz diye düşünüyorum ama bu Asaf mi onu bilmiyorum.
Cok tesekkur ederim gerçekten elestirmeyip saygı duyarak yazdığınız icin basindan beri cok hoşuma gidiyor gerek hayat hikayesi gerek söylenişi

Renkli ultrason mu dediginiz? 18. Haftada gittim renkli ulturasonda baktı 90 erkek diyim dedi pipisi cok küçük anlayamıyorum dedi
Kızımın adı Serra.
Bence kolay bir isim ama size nasıl seslendiklerini söyleyeyim;
-adı ne?
+ Serra.
-Semra mı?
-Zehra mı?
-Sevda mı?
-Sera mı?
-Sara mı?

Sizinki çok zor.

elestiriyi neden kabul etmiyorsunuz? Halbuki cocugunuz hayati boyunca bu tarz hatta daha agir elestirilere maruz kalacak ozellikle yasitlarj tarafindan. Unutmayin cocuklar cok acimasiz oluyor mutlaka dalga gecen yasitlari olacaktir. Kulaga ezan okutuluyor ya orada huzeyfe ismini okuyup nufusa farkli bir isim yazdirabilirsiniz ya da 2. isim olaraf asaf yerine daha modern bir isim ekleyebilirsiniz.

Yaşıtları mert, Kaan, berk iken o huzeyfe olacak ve üzülecek. Çocuktan ama bu sahabe ismi bilinci beklemek çok yanlış bence. Asaf da aynı şekilde. Bence çağa ayak uydurmak lazım. Bilhassa bizim kararlarımızın sonuçlarını bir çocuk yaşayacaksa.
Bu sizin fikriniz
Kızımın adı Serra.
Bence kolay bir isim ama size nasıl seslendiklerini söyleyeyim;
-adı ne?
+ Serra.
-Semra mı?
-Zehra mı?
-Sevda mı?
-Sera mı?
-Sara mı?

Sizinki çok zor.
Teşekkür ederim ama ben bu ismi gördüğüm andan beri sevdim 2 aylıkkn denk geldim o zamandan beri baska isim dusunmedim bakmadm da çevremde evet zor diyen 1 kac kisi oldu cok duydum bu ismi diyen de oldu

Mutlaka ikinci ismi koyun ki çocuğunuza seçme hakkı tanınsın, ilk seçtiğiniz ismi beğenmeme olasılığı çok yüksek çünkü.
Benim tercihim ismini karşı tarafa söylediğinde karşı tarafın tek defada anlayabileceği bir isim seçmek olurdu. 4-5 harfli, anlamı net ve söylenişi kolay bir isim çocuğunuzun işini çok kolaylaştırır ileride.

Ablacım bak burda bile insanlar şaşırıyor, beğenmiyor, garip buluyor. O çocuk bütün hayatı boyunca o isimle yaşayacak. Zorbalık görecek, dalga konusu olacak, sürekli açıklama yapacak. Tamam çok sevmişsin karar vermişsin ama çocuğun iyiliği için tekrar gözden geçir kararını.
18 olunca coxuk degistirir zaten😊

İçinizden öyle geçiyorsa koyun, içinize o ismin düşmesinin bir sebebi vardır. İkinci isim olarak Asaf’ı da koyabilirsiniz, çocuk Huzeyfe’nin anlaşılamayacağını düşündüğü yerlerde ikinci ismini kullanır.

Back