- 29 Eylül 2014
- 9.189
- 17.809
- 498
34 haftalik hamileyim, erkek olacakmis. Her seyde oldugu gibi hamile kalinca isim mevzusu da esimle evlenmeden once hayaller kurarken dusundugumuz gibi olmadi. Cok duyulmus klasik isim olmasin fakat anlamli olsun dedikce esim olayi abartti. Ne dini ne siyasi gorusumuz ayni olmadigindan midir nedir bilmiyorum fakat kafayi yemek uzereyim. Onlarca isim soylememe ragmen hicbirisini begenmedi hep bi kulp buldu. En sonunda kendisi MiR ismine tutuldu kaldi. Hazetmedim alternatif sun diyince bi tane sey istedim alt tarafi dedi. Iki isim yapalim bari dedik, bu kez de onun istedigi isimle hic hitap etmeyecegimi soyleyerek vazgecti. En son Baran ismine karar verdik. O esnada Mir ismini aslinda isteyenen kayinpederim oldugunu, baskalarina Mir koyacaklar devami ne olursa olsun dedigini duydum. Simdi Mir Baran olmasina karar vermis esim. Babam oyle bir soyledi ki Mir de olacak di mi diye, bisey diyemedim dedi. Madem oyle bi ismi baban koyduysa Barandan vazgecelim ikinci ismi de babam koysun dedim. Tartismaya acik bir konu degilmis konu kapanmis vs.. Disardan bakildiginda ailemi seviyor saygi duyuyor. Kendi ailesiyle ezelden beri problemliydi. Ben her seyden herkesten once geliyordum.. Hepsi laftaymis.. Ben aylardir bu cocugu tasiyorum her turlu sikintisini yasiyorum, dunyaya getiricem ama soz hakkim yok! Ayrica babasi demis ki kimin once kizi olursa adini Duçem koyacak. Diger kardeslerinin evlenmeye henuz hiiic niyetleri yokken daha yola bile cikmayan kiz icin de isim koyuldu.. Kendilerinin 4 cocugu var hepsinin ismini kendi koymus, dedeye soz hakki vermemisler bile fakat simdi durum bu.. Aglamaktan catlayacagim.. Cocuk odasi bebek arabasi almak gibi bisey degil ki bu, o isimle seslenicem omur boyu o ismi tasiyacak cocuk ama kendimi tasiyici anne gibi hissediyorum. Geceleri yatamiyorum uyuyamiyorum zaten bebegin hareketlerinden. Bi de bunun stresi.. Ben bu adami nasil ikna edecegim hicbir fikrim yok
34 haftalik hamileyim, erkek olacakmis. Her seyde oldugu gibi hamile kalinca isim mevzusu da esimle evlenmeden once hayaller kurarken dusundugumuz gibi olmadi. Cok duyulmus klasik isim olmasin fakat anlamli olsun dedikce esim olayi abartti. Ne dini ne siyasi gorusumuz ayni olmadigindan midir nedir bilmiyorum fakat kafayi yemek uzereyim. Onlarca isim soylememe ragmen hicbirisini begenmedi hep bi kulp buldu. En sonunda kendisi MiR ismine tutuldu kaldi. Hazetmedim alternatif sun diyince bi tane sey istedim alt tarafi dedi. Iki isim yapalim bari dedik, bu kez de onun istedigi isimle hic hitap etmeyecegimi soyleyerek vazgecti. En son Baran ismine karar verdik. O esnada Mir ismini aslinda isteyenen kayinpederim oldugunu, baskalarina Mir koyacaklar devami ne olursa olsun dedigini duydum. Simdi Mir Baran olmasina karar vermis esim. Babam oyle bir soyledi ki Mir de olacak di mi diye, bisey diyemedim dedi. Madem oyle bi ismi baban koyduysa Barandan vazgecelim ikinci ismi de babam koysun dedim. Tartismaya acik bir konu degilmis konu kapanmis vs.. Disardan bakildiginda ailemi seviyor saygi duyuyor. Kendi ailesiyle ezelden beri problemliydi. Ben her seyden herkesten once geliyordum.. Hepsi laftaymis.. Ben aylardir bu cocugu tasiyorum her turlu sikintisini yasiyorum, dunyaya getiricem ama soz hakkim yok! Ayrica babasi demis ki kimin once kizi olursa adini Duçem koyacak. Diger kardeslerinin evlenmeye henuz hiiic niyetleri yokken daha yola bile cikmayan kiz icin de isim koyuldu.. Kendilerinin 4 cocugu var hepsinin ismini kendi koymus, dedeye soz hakki vermemisler bile fakat simdi durum bu.. Aglamaktan catlayacagim.. Cocuk odasi bebek arabasi almak gibi bisey degil ki bu, o isimle seslenicem omur boyu o ismi tasiyacak cocuk ama kendimi tasiyici anne gibi hissediyorum. Geceleri yatamiyorum uyuyamiyorum zaten bebegin hareketlerinden. Bi de bunun stresi.. Ben bu adami nasil ikna edecegim hicbir fikrim yok
Isim yuzunden mi ayrildiniz?
Bosanma davasi acilirsa isim tashihi davasi da acip 2. Bir isim eklenmesini talep et bence.
Aynı sorun bende de yaşanmış.. Senin söyediklerinin benzerini annem de söylemiş bana da hala daha söylerdi. O zamandan bu zamana benim o konuda hiçbir suçum olmadığı halde bana karşı düşmanca tavır sergiledi. Hala daha öyledir. Sana tavsiyem sakın çocuğuna karşı öyle bir tavır takınma. Bu isim konusu hiç bitmedi. Olan onlara da bana da oldu.
Bizim bir akraba en küçük kızı doğduğunda babası dedesi mi artık büyükleri bi büyüklerinin ismini koymak istemişler, koymuşlar da. O kadın da siz ne derseniz diyin ben şu ismi diycem demiş. Ve o kız şimdi 40 ı geçmiştir tam bilmiyorum yaşını, şimdi herkes annesinin söylediği nüfüsta yazılmayan ismiyle hitap ediyor. Nüfusta yazan ismi bilmiyoruz bile..
ohooo batmanı bana sor orda yaşıyorum daha çocuk yetiştirmen nasıl olacak bakalım
Ayyy ismi koydular demek, çok iğrenç Türkçe değil Kürtçe isim koymak o kültürle yetiştiriceza demenin ilk adımı burda, daha 3 5 tane doğur baskısı yapmazlarsa iyi neyse ki ilki erkek olmuş hemen ben hamileyken beni gören komşular hemen erkektiiiir derler di erkek mi demezlermi böyle uzatınca sen anlıcan soru cümlesi o, erkek diyince iyi iyi diyorlardı
Yazık ya işte kadının değeri valla bravo. Bizim görevimiz zaten sadece tavşan gibi üremek ne çocuğun isminde ne kocamızın hayatında söz hakkımız yok. Kadın dediğin evi temizler yemek yapar kocaya karılık görevini yapar çocuk doğurur kaynanaya kayınbabaya hizmet eder... Vallahi bravo! Baba evindeymişiniz inşallah moraliniz psikolojiniz iyidir. Bebeğe de kendinize de iyi bakın. Hakkınızds hayırlısı dicem ama inşallah dönmezsiniz o aileye. Mesele sadece isim meselesi değil çünkü hayata bakış, çocuğun geleceği, siyasi görüş hepsi bir sorun. Ben ne olursa olsun bu tip evliliklere sıcak bakamıyorum işte. Hayat peri masalı değil gerçekler insanın karşısına çıkınca aşktan sevgiden eser kalmıyor. Ben yapamazdım benden bu kadar farklı biriyle. Sizin için de hayırlısı olsun inşallah
Offffff bu isim konusu.... niye hamile ve duygusal ve de yorgun annw adaylarini böyle nedenlerle uzerler ki??! Ben de yasadim benzerini ..kendi koydugum hatta eşimle karar verip koydugumuz ismin degismesini istedi pis kv hem de doguma yakin!! Ben aylardır bebegimi o isimle sevmisim alismisim. Hem onlara ne ben doguruyorum zaten soyisim veriyorlar hem bana hen yavrularima.. ama yetmiyor. . Nys once inat ettim esime vermem ben tasiyorum ben doguruyorum kimse karisamaz dedim sonra dogum oldu kimlik cikacak lohusaykentpatlak verdi bu olay ben tam caresiz kabul etmistim ki bebegime o isimle seslenmeye çalışırken cok kotu oldum. Esim de aglamama kiyamadi sagolsun senden kiymetli mi dedi istedigim ismi koydu. Tabi ilk cocuktu yeni evliydik kiymetliydik ozaman ondan yani. Simdi olsa oyle demez herhalde
Ikincide de iki tarafi da gonulledim.. herkes mutlu simdi. Eger onlarin dedigi isim illa olacaksa benim babam baba degil mi canim onun da dedigi olacak.. aslinda babamin oyle bir istegi yoktu ama ben sirf karsiya inat babacigimin ismini koydum cok sevindi canim benim. :)
Bence sindiremiyorsaniz siz de babanizin ismini koyun yanina... mir dede ismi degil ama siz babaniIn ismini koyun daha güzel olur. Bence babaniza sorsaniz karismaz huzur bozulsun istemez. Kiz ailesi kizlarinin mutlulugunu ister herseye comak sokmaz.
Kürt ismi değil mi bu
ben doğuda çalışırken erkeklerin ismi çoğunlukla mir ya da jir di.
Ayrılmışsınız sanırım hayırlısı olsun. Değiştirirsiniz ismini. Benim bir arkadaşım vardı anne babası farklı isimle seslenirdi. Babası ve ailesi diretip bi isim koymuşlar
Ama kız 18 yaşına gelince mahkemeye verdi değiştirdi annesinin koyduğu ismi aldı
Mir-ben sevdim heybetli geldi ama yanina yakisan bi isim lazim bn bulamadim.s 9 ay ben tasicam sonra benim icime sinmeyen bi isim olacak yok öyle yağma.
oğlun olmuş o yüzden takıntı yapmamışlar
Benimde ilk evliligimde kizimin adimi babasi ruyamda gordum diye daha hastanedeyken nufusa dedigi ismi yazdirdi sonradan ogrendim ki meger beraber oldugu kadin koymus bu daha assagilikca hala zoruma gidiyor kizim da begenmiyor adini zaten elimde olsa hem isim hem soyismimi degistirirdim
Mir baris demektir..
Bu arada gercekten buyuk haksizlik soz hakkinizin olmamasi..
Hele bir de esiniz tartismaya acik bir konu degil demis ya iyice sinir bozucu..
İkinci cocukta artik.siz koyarsiniz inşallah baris ismi güzel ama bence.olmadi ilerde degistirirsn ismi çocuk okula başlamadan .Koydular bile..
Keske..
Bi de kadin degerliymis de kutsalmis da onlar icin bilmem ne..
Ayriyiz zaten aylardir, bosanmadik gerci.
Mir ismi ile Mustafa Kemal arasinda daglar kadar kultur siyasi gorus farki var :)
18 Kasimdan beri babamin evindeyim zaten oglumla..
Adam bana bu ismi dusunuyorum istiyorum demedi bile. Oglunu doldurmus o da koymus iste.
Mir
Mir
Mir onlarda (Kürtçede Beylerbeyi gibi bir anlama geliyormus)
Gecmis ola.. 9 ay tasiyan ben doguracam diye bi taraflari patlayan ben ama beyefendi babasinin lafindan cikamadi yine her zamanki gibi ve gidip cikartmis nufus kagidini...
Belki de.. Savunulacak bir tarafları yok ki hala saf gibi iyi düşünüyorum.
Tüylerim diken diken oldu resmen. Kaç yaşında kızınız? Yani kendi değiştirebilecek yaşta mı diye sordum. Bi de boşanan annelerin soyadını alabilme gibi bir durum varmış sanırım artık ama siz şu an başkasıyla evlisiniz herhalde.
Ne demek olduğuyla çok ilgilenmiyorum açıkçası.
Kanıma dokunuyor yapılanlar, canımı acıtıyor. Aylarca taşıdım ben evladımı, bulantılar oldu uykusuzluk yaşadım daha nicesi. Doğum yaparken çektiğim her sancıda ve doğum anında eşim yanımdaydı bi de. Bana yok şöyle kutsalsın böyle saygım arttı dedi. Gitti çocuğun adını yazdırdı nüfusa. Onun üstüne başka olaylar, şimdi ne o ne diğerleri görmüyor çocuğu.
Ayyy ismi koydular demek, çok iğrenç Türkçe değil Kürtçe isim koymak o kültürle yetiştiriceza demenin ilk adımı burda, daha 3 5 tane doğur baskısı yapmazlarsa iyi neyse ki ilki erkek olmuş hemen ben hamileyken beni gören komşular hemen erkektiiiir derler di erkek mi demezlermi böyle uzatınca sen anlıcan soru cümlesi o, erkek diyince iyi iyi diyorlardı
kp soyle bız dusunduk bulduk mır olmayacak dıye .. okulda dalga gecerler vs dıye buldukları ısımlere hep bır mana bul.hıc olmadı ıkınızde koyun esınızle ıkı ısımlı olsun cocugunuz.su kv kp herseye dahıl olmasalar.34 haftalik hamileyim, erkek olacakmis. Her seyde oldugu gibi hamile kalinca isim mevzusu da esimle evlenmeden once hayaller kurarken dusundugumuz gibi olmadi. Cok duyulmus klasik isim olmasin fakat anlamli olsun dedikce esim olayi abartti. Ne dini ne siyasi gorusumuz ayni olmadigindan midir nedir bilmiyorum fakat kafayi yemek uzereyim. Onlarca isim soylememe ragmen hicbirisini begenmedi hep bi kulp buldu. En sonunda kendisi MiR ismine tutuldu kaldi. Hazetmedim alternatif sun diyince bi tane sey istedim alt tarafi dedi. Iki isim yapalim bari dedik, bu kez de onun istedigi isimle hic hitap etmeyecegimi soyleyerek vazgecti. En son Baran ismine karar verdik. O esnada Mir ismini aslinda isteyenen kayinpederim oldugunu, baskalarina Mir koyacaklar devami ne olursa olsun dedigini duydum. Simdi Mir Baran olmasina karar vermis esim. Babam oyle bir soyledi ki Mir de olacak di mi diye, bisey diyemedim dedi. Madem oyle bi ismi baban koyduysa Barandan vazgecelim ikinci ismi de babam koysun dedim. Tartismaya acik bir konu degilmis konu kapanmis vs.. Disardan bakildiginda ailemi seviyor saygi duyuyor. Kendi ailesiyle ezelden beri problemliydi. Ben her seyden herkesten once geliyordum.. Hepsi laftaymis.. Ben aylardir bu cocugu tasiyorum her turlu sikintisini yasiyorum, dunyaya getiricem ama soz hakkim yok! Ayrica babasi demis ki kimin once kizi olursa adini Duçem koyacak. Diger kardeslerinin evlenmeye henuz hiiic niyetleri yokken daha yola bile cikmayan kiz icin de isim koyuldu.. Kendilerinin 4 cocugu var hepsinin ismini kendi koymus, dedeye soz hakki vermemisler bile fakat simdi durum bu.. Aglamaktan catlayacagim.. Cocuk odasi bebek arabasi almak gibi bisey degil ki bu, o isimle seslenicem omur boyu o ismi tasiyacak cocuk ama kendimi tasiyici anne gibi hissediyorum. Geceleri yatamiyorum uyuyamiyorum zaten bebegin hareketlerinden. Bi de bunun stresi.. Ben bu adami nasil ikna edecegim hicbir fikrim yok
Isim kurtce oldugu icin mi igrenc dediniz..
Koskoca bir kultur yaa..
Ayip etmissiniz.
kizim 9 yasinda bende ona ilerde ismini degistirebilirsin diyerek avutuyorum su an evliyim keske simdiki esim kizimin öz babasi olsaydi cunku bir baba ancak bu kadar evladini sever digeri ne arar ne sorar Allah seninde yardimcin olsun insallahİkinci cocukta artik.siz koyarsiniz inşallah baris ismi güzel ama bence.olmadi ilerde degistirirsn ismi çocuk okula başlamadan .
masallah :) kızınızın adı ne kıkizim 9 yasinda bende ona ilerde ismini degistirebilirsin diyerek avutuyorum su an evliyim keske simdiki esim kizimin öz babasi olsaydi cunku bir baba ancak bu kadar evladini sever digeri ne arar ne sorar Allah seninde yardimcin olsun insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?