isim mevzusu

bizde koymadık nine dede adı ama benim yaptıklarımın onda birini kaynanam bana yapmadı eltimle beraber yasadı banada iyi geldi evim ayrı yolum ayrı çok uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar
İyilik yap denize at demişler. Siz karşılık bekleyerek yapmışsınız herşeyi ne yazık. Hem size hem onlara.

Benim kaynanamda 5 yıldır benim nazımı niyazımı herşeyimi çeker bir dediğimi iki etmez ama ne oğluma hamileyken ne de şimdi ki hamileliğimde isim konusunda bi ısrarı bir lafı sözü geçmedi, beğendiği isimleri söyledi fikir verdi ama asla diretmedi. Sizin de bu sebeple oğlunuza ve gelininize kırılmaya hakkınız yok. İsterseniz yaptıklarınızın on kat fazlasını yapın ama çocuğa isim koyma hakkı yalnızca anne babaya aittir.

Kayanamda aşağı yukarı sizin gibi incelikler yapıyor.Sağolsın hep yemek gönderir bana düşünür.Ama isim konusunda sizin gibi düşünür ve söylerse küllahları değişiriz.Asla koymam koydurtmam dünyada isim kalmasa bile koymam ne münasebet

haddim olup olmadıgına sen nasıl karar verebiliyorsun asıl şükürler olsun ki senin gibi gelinim yok

Aklıma geldi de benim kv değil (kendisi çok oturaklı bir kadındır sağolsun hiç böyle içten pazarlığı yoktur) eşimin halası atlardı her şeye.

Onlarla olan ortamda çocuğumun altı mı değişecek hemen alırdı eline bezi. Bir yeri mi silinecek hemen kapardı ıslak mendili.
Diyordum içimden gelininin işi zor diye. Gelini doğuracak yakında Allah yardımcısı olsun..

kızım ben benle konuşmamasına kırıldım komşunun dedikleri üzdü yoksa asla ismim olsun derdinde degilim

Burda gelin kismi ve dertli gelin kismi cok oldugu icin istediginiz destegi goremezsiniz basta soyluyeyim. Benim kayinvaldemde cok iyidir bende seviyorum saygi duyuyorum . Bizim 7 sene cocugumuz olmadi hic uzmediler hep dstek oldular . Umrede dua etmis erkek olursa sefa kiz olursa merve diye . Sonra hamile kaldim . E kirmamak icin istedigimiz ismin yanina merveyi koyduk. Ama erkek olsa koymazdim cunku sefa ismini sevmiyorum dinende bi dag ismi yani cokta onemli degil uygun bi dille anlatip koymazdim. Biz evladkmizi kaybettik birbucuk yasinda... evimize sokagimiza girmedik 5 aylik hamileydim tasikardi tansiyon seker le dort ay bize baktilar yakinlarindan ev tuttular tasidilar bizi yeniden aile olmak icin destek oldular. Allah razi olsun. Bunca seyden sonra bile bazen bunaliyorum cok yakin hep birlikteyiz diye cunku esim sofor zaten zananimuz kisitli e hep onlarla gecirincede ozel vaktimiz kalmiyo. Bence siz bunu sorun etmeyin buyuk olarak anne olarak ne guzel desteksiniz. Kotulukten kimseye fayda gelmezm icinizdeki durtuleti bastirin adiniz ayse olsun diyelim bi eve bi ayse yeter. Cok istiyosaniz toplumsal bi baski hissediyosaniz gelininizle aranizda samimiyse kizim boyle boyle etrafimdaki herkes torununa adini koyduruyo ama siz baska isim secmissiniz cokta guzel gobek adini da benim adim koyarsaniz cok mutlu olurum olunce filanda beni anarsiniz dersiniz belki koyarlar . Muhtemelen calisicak torunada siz bakarsiniz aranizi bozmayin. Bide cocuk olunca da neler neler olcak boyle alingan olmayin cok uzulursunuz. Beklentiye girmeyin hic butun iliskikerde beklenti uzuntu getiriyo. Es arkadas evlat herseyde... saygilar

kızım ben benle konuşmamasına kırıldım komşunun dedikleri üzdü yoksa asla ismim olsun derdinde degilim
Komşularınızın laflarına kulak asın yoksa bu durum gelininizin ve oğlunuzun sizden uzaklaşmasına sebep olabilir, hem komşularınıza ne oluyormuş ki ne karışırlar insanların iç meselelerine..

haddim olup olmadıgına sen nasıl karar verebiliyorsun asıl şükürler olsun ki senin gibi gelinim yok

Dimi? Kadıncağızın nasıl gözü boyandıysa anneciğini bile bozmuş ortamda. Koltuklarınız kabarmıştır..
Ama size tavsiyem saygı rüşvetle olmaz. Hele toruna isim falan çok basit hareketler bunlar.
Küçücük bebek üstünden ego savaşına döndürmeyin.

Aynen. Allah'a şükür sizin gibi kayınvalidem yok. Çok olgun aklı başında bir kadındır.

Eh gelin kaynana toprağından derler tabi..

gelininizi - oğlunuzu seviyorsunuz yemeklerini yapıyorsunuz diye sizin isminizi bebeklerine koymak zorunda değiller

bu gurur okşayacak bir durum değil

o bebeğin bir annesi var ve bir de babası var

her ikisi ne isterse onu koyarlar

bu konuda kimseye danısmak zorunda da değiller

Ya bence siz gelininizle oğlunuzun arasında çok müdahil olmuşsunuz. Boş verin ya akşam gelince ne yerlerse yesinler. Herkes karnını doyuracak bişey yapabilir neticede. Çıcuklarınıza bu kadar hayatınızı adamayın. Artık büyütmüşsünüz evlenmiş gitmişler sizde keyfinize bakın.

Artık yemek vermeyin. Harçlık vermeyin.. kendi hayatınıza bakma vakti gelmiş. Çocuklarının isimlerini kendileri koysun, onlar büyütsün, sorumluluklarını alsınlar. İhtiyaç halinde destek ister onlar zaten. İşinize gelirse yardım edersiniz gelmezse çekin kapınızı oturun evinizde. Nedir ki bu isim mevzusu.

kızım beni en iyi anlayanlardan biri sensin belki biri sahte falan demiş umrumda degil ben yetim büyüdüm her detayı yazmadım tabiki yaptıgım iyilikleri yazacam gelinim aglardı yanımda annemden görmediğimi görüyom anne senden derdi . sinsilik falan demişler herkesin kalbi güzel degil saygısız çok teşekkür ederim içimden geçeni yazdım huzur bozmak istemiyorum bozmamda

bende çalışıyorum hemde evlendiğimden andan beri 6 yıl oldu
daha bi kere yemek yaparken zorlanmadım zoruma gitmedi daha doğrsu
isteyerek severek yaptım hafta sonları temzk yapmak içi yeri gelir dışarı çıkmam
evim herşeyden önce gelir çocuğum oldu gece kalkıp çocuğuma baktım uykusuz işe bile geldim
yine sıkılmadım çünkü bunları göze alarak evlenedim ve zorluklarına katlanarak yuva kurdum bunları
yapamayan varsa ay yoruldum ay bittim deyip yemek yapmayan biri varsa zaten evlenmesin. onun dışında
yapmak zorunda değilsiniz arada tabiki olabilir ama herzaman yapmanız sizden beklenmesi çok gereksiz size de
yazık büyütmüşsünüz evlendirmişsiniz artık rahat etmeniz lazım kendi sorumluluklarını bilmeleri lazım.
madem bu kadar iyisiniz birbirinizi seviyorsunuz bence isime takılıpta can sıkmayın boşuna.anlattığınuz gibiyse bu kadar anlayışlı hoşgörülü mükemmel kayınvalidesiniz bana göre...

ne bu kadar üzerine gittiniz allah aşkına konu sahibinin ...her anne ve babanın isteğidir adının konulması..bundan da doğal birşey yoktur..iki isim koysunlar ne var yani...hepinizin yarası var galiba bu kadar tepki verdiğinize göre

Mune haddini aşanlar var saygısızlık istemiyorum yapmamaya çalışıyorum lüften herkes uslüplu olsun rica edicem

Ama bunlar doğrular yenikaynanacım kızma ya..
Tabi ki kaynana da olsa herkesin duracağı yer var.
Neden kız anneleri değil de hep erkek anneleri atlar acaba bu isim mevzusuna?
Ne ayrıcalığınız var sizin?

Hiç inandırıcı gelmedi bu konu bana nedense hakikaten şaka gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…