İsim derdi

Tamam tek isim koyun o zaman, Mehmet koymayın. Dünyanın son nimeti kayınpederinizmiş gibi aileye 3 mehmet veriyorsunuz. Bu ne ya. Yerim onların ataerkilliğini. Vermeyin doğum belgesini, gidin kendiniz nüfusa. Eşek gibi çocuğu taşı, sancısını çek, reflün olsun, uykun kaçsın, “adı mehmet olsun” diye vızır vızır konuşsunlar. Sinir oldum he

"tek Mehmet olacak"

Eşinize böyle emrivaki yapma cüretini neden verdiniz ?
Laf anlamıyormuş ta,kestirip atıyormuş ta, pardon siz o evde bostan korkuluğu musunuz ?
Siz de laf anlamayın,siz de kestirip atın madem "hayır olmayacak" diye.
Bu kadınlar kendilerini neden bu kadar değersizleştirir anlamıyorum.

Aslinda cok guzel dusunmussunuz bence esinizle güzelce konusursaniz ikna olacaktir ben anlık sinirle oyle demistir diye düşünüyorum tartismadan cozebilirsiniz bu sorunu bende dedemi çok severdim bence koymalisiniz

Ailedeki herkesin adı Mehmet mi olmak zorunda ? İyiki İstanbul'u falan fethetmemis sizin kayınpeder. kıza da mehmediye koyacaklardı yoksa!!!
N Narinkimse benim Sultan diye bir arkadaşım var.
Dedesinin adı Mehmet'miş. Tutturmuşlar ilk torunumuzun adı Mehmet olsun diye. Yıl 89,o zaman ultrason yok. Tüm sülale heyecanla 2. Mehmet'i bekliyor...
Çocuk bir doğmuş kız. Sırf bu yüzden adını Mehmet koyamadiklarindan, 'alakalı olsun bari' diye Sultan koymuslar

Aynı ben doğacağımda yaşanan olay.. Annem çok sorun etmiş daha hala atlatmış da değil. İki isim de çözüm değil. Birisi çıkıp mehmet diyecek birisi çıkıp diğer ismi söyleyecek.. Bu olayı ben de yaşıyorum, yiğenim var onda da yaşandı.. Bizim bir tanıdık var, teyze son kızına demişler ki çok eski hem de güzel olmayan bir isim va onu koymşlar. Nufusta o isim yazıyor.. Ama o teyze siz ne derseniz diyin ben Şu ismi diyicem demiş.. Şimdi herkes annesinin söylediği ismi kullanıyor.. O kızına sorsan o da sorun yaşamıştır muhakkak..

Doğumdan önce kavga çıkarıp, ailenizin yanında gidin bir süre. İsmini orada koyun kafanıza göre. Sonra barışırsınız.

Ben buradaki isim konularına anlam veremiyorum bir türlü. Neden çocuğunuza isim koyarken herkese danışıyorsunuz ne gerek var? 3. Çocuğuma hamileyim, diğer 2 Çocuğumun cinsiyeti belli olur olmaz eşimle koyduk isimlerini herkese ilan ettik. Hatta kızlarımızın isimlerinden akrabalarımızda bile yok.

Sizin yerinizde olsam asla koymam kp in ismini, herkes kendi ismiyle doğsun büyüsün ayrıca zaten ailede varmış bir Mehmet, birde siz koyacaksınız 3 tane adı soyadı memleketi ayni insan. Geçmişte bu isim benzerlikleri yüzünden çok sıkıntı yaşayan insanlar oldu.

Hazır eşiniz oyun bozanlık yapmış sizde tamamen Mehmet ismini red edip istediğiniz ismi koyun çocuğunuza.

Bu devirde Mehmet diye çocuk ismi mi kaldı ya? Mehmet olsa olsa amca ismi olur. Bence tek isim olarak koymayın.

ikinciyi yapma diyerek gaz verebiliriz,
boylece ilkine de kendi istedigi ismi koymus olur :)

Merak ediyorum bu Mehmet efendi ne yapmış da tüm sülale onun adını koyuyor çocuğa

Bizde de geleneksel bi tavırla eşim oğlumuza dedesinin ismini koymak istiyor ilk isim olarak sizinki gibi Mehmet kıvamında, ikinci isimi ben seçtim,kızımın ismini de ben koymuştum,eşimin ilk evlendiğimizden beri isteği bu olduğu için kırmak istemedim,yoksa iki isimden çok hoşlanmıyorum aslında,dua etsin iyi bi eş yoksa harcardım onu Ama bu şekilde diretse ciddi karşı çıkardım heralde hiç hoş değil bu tavır.

Muhtemelen oğlumuz ilerde ilk geleneksel ismi değil modern olan ikinci ismi kullanıcak diye çok da şaapmıyorum aslında biraz kendisi belirleyecek istediği ismi aslında.

Eşinizle uygun bi zamanda tekrar konuşun bence.

bu aile büyüklerinin ismini verme olayını anlamıyorum. bu adamlar ağa mı paşa mı peygamber mi?

böyle bişeyi asla kabul etmezdim.

ayrıca siz adına mehmet can da deseniz bu çocuk çoğu ortamda mehmet olarak yer edecek. ikinci isim anlamsız kalacak.

Ailedeki bütün erkek torunlar Mehmet olacak sanırım. Hali hazırda bir tane Mehmet adında torun varken bence asıl sorun sizin de aynı ismi koymak istemeniz. Eşinizin tavrına değinmiyorum bile, bunca ay karnımda taşıyıp bütün sıkıntısını çektikten sonra bir isim koyma hakkım bile yoksa kusurabakmayın ama çok büyük bir kavga çıkardı.

"O zaman Mehmet ismi de olmayacak. Vazgeçtim. Tartışmaya açık değil" deyip konuyu siz kapatın..

Cefayı siz çekin hiç bir şeyle uğraşmayan koca kişisi atar atsın. Biraz dominant olun.

Neden iki isme karşısınız? Eşimde öyle diyor. Belli bir sebebi mi var yoksa tamamen kişisel düşünceniz mi?
Ben de sevmiyorum iki ismi.
Okulda karışıklık oluyor,ikisini de kullansanız uzun oluyor,birini söyleseniz diğeri niye kondu?
Bence bir insana tek bir isim yeter.

Kuzeniyle devamlı karışacak çağrılırken, ayrıca soy isimde aynı çok sıkıntı olmaz mı çocuğunuza? Bunları güzelce anlatın eşinize. Sizi doldurmak istemem de annelik hakkı bu mu yani? 9 ay karnında taşı, emzir doyur, gece gündüz deme çocuk büyüt ama ismine karışma... ben dayanamazdım bu duruma.

Hadi dedeyi geçtim ama amcasının oğlu ile aynı isimde olması askerlik dahil bir çok şeyde önüne çıkacaktır.

Keşke bu işe nüfus müdürlüğü el koysa yaa, mesela aynı isim/soyisim ailede olunca sistem kabul etmiyor yanına bir isim daha ekleyin dese

Ben de sevmiyorum iki ismi.
Okulda karışıklık oluyor,ikisini de kullansanız uzun oluyor,birini söyleseniz diğeri niye kondu?
Bence bir insana tek bir isim yeter.
Muhalif olmak için değil ama 2 ismim var ikisini de çok seviyorum gerçekten. Hep de çok sevdim. Iyi ki bu isimlerim var demisimdir hep. Istediğim gibi kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…