Bilmiyorum bana çok kişi bu konuyla geliyor sakıncalı diyeirem konusuna çok şaşırdım, en yakın arkadaşımın kızının adı irem daha 3 yaşında, eşimin kuzeni de kızının adını irem koydu bikaç aylık o da, bilmiyorlar mı acaba, pek bilmeyecek insanlar da değiller ama...
Bilmiyorum bana çok kişi bu konuyla geliyor sakıncalı diye
Vayyyy çok radikal karar...Bizde isim değil ama soyisim değişikliği yapmıştık. Bence onca sıkıntıya değiyor etraftakilerde alışıyor
bizim işyerine biri iş başvurusunda bulundu
bayan ismini 1 yıl olmuş değiştireli, ama sigorta da falan ismi farklı görülüyor sadece soyadları tututyordu
bayan agresif olduğu için işe başlamadı ama hepimiz soyad değişse anlarım da isim değiştirmek nedir? acaba bu değil başkası mı kimlik diye düşündük aramızda dedikodu yaptıkik ne düşündü bilmiyoruz ama evrakları getirdiğinde ki agresif hareketlerı/konuşma tarzı nedeniyle işe alınmadı (sırf adı değişmiş diye işe mi almadınız demeyin... tersleyerek konuştu başlamadan gitti)
Irem
Irem = Cennet bahçesi.
Evet, lk okuyuşta iyi güzel gibi gözükse de değildir aslında!
Irem, Allahın sevmediği yalan Cennettir.
Allah’a isyan ederek Cennet’e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış.
Allahın gazabına uğramış bir yerin ismini koymak hiç doğru değil.
@Sephoraa
Benim 2 ismim var biri kimligim de yazıyor. Kimliğinde yazmayan ismi kullandı çevre uzun yıllar sonra o ismin sakıncalı olduğunu öğrenince kullanmamaya karar verdi ailem yakın çevrem ama alışılmışı degistirmek çok zor. Kimlikteki ismimi kullanıyorum suan ama hiç benmişim gibi gelmiyor. Sanki başkasına sesleniyorlar gibi hissediyorum. 2 isimden de hoşlanmiyorum. Hele ki kimligimdeki isimden hiç. Artık bu isim karmasasindan sıkıldım telaffuz etmesi çok kolay da değil 2 yaşındaki yigenimin herkesin ismini öğrenip sayarken bana ^bu^ demesi bile beni ismimden soguttu. Üstelik adımı da koyan kişi göbeğimi kesen ebe. Bi isim bulmak için bile ugrasmamislar zamanında.
Kendime yeni bir isim bulmaya karar verdim .
Eşim bana kendisi ve kızımla uyan bir isim buldu degistirelim dedi. Bende degistirmek istiyorum ama kimligimdeki isimle de çok komik oldu :) onu sildirelim diyorum ama sıkıntı çıkarmı bu sefer. Yanına ekletsem bi isim sıkıntı olmaz da sildirince ne olur? Ya da hiç degistirmesem mi ? Zaten artık o isimle hitap eden çok olmayacak ama insanlar da diyor sana ne diyelim bilmiyoruz diye.(27 yaşındayım )
Ailem de hala bi eski ismi kullanıyor bi kimligimdeki ismi. Artık isim karmasasindan da sıkıldım.
Degistirenler ne gibi sıkıntı yaşadı Merak ediyorum. Yanına isim eklemek mi daha iyi ismi direk degistirmek mi?
Ve lütfen anne babalar çocuklarına düzgün tek bir isim koysunlar. Ben bu yüzden çok sıkıntı yaşıyorum. Soylemeyeceginiz isimleri de hiç koymayın.
çok şaşırdım.irem isimli tanıdıklarım var,ilk defa duydum bunu.Irem
Irem = Cennet bahçesi.
Evet, lk okuyuşta iyi güzel gibi gözükse de değildir aslında!
Irem, Allahın sevmediği yalan Cennettir.
Allah’a isyan ederek Cennet’e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış.
Allahın gazabına uğramış bir yerin ismini koymak hiç doğru değil.
@Sephoraa
Annenizi tebrik ettimannem de benim ismimi okula başlamadan değiştirmiş..nüfus kayıt örneğinin altında ismi şu tarihli şu kararla x iken y olmuştur diye bi şey yazıyor..problem olduğunda onunla hallediyorum..çok şükür ki annem akıllı kadınmış okula başlamadan bu sorunu halletmiş..yoksa uğraş dur diplomayla tapu kaydıyla..
İrem benim kimligim de yazmıyor.Geçenlerde nihat hoca ismin kötü anlamı olsada sakıncası yoktur demişti sonuçta o amaçla koyulmamış dedibence güzel isminiz var isterseniz bir hocaya sorun
İsmini söyle ben sana ne yapman gerektiği konusunda yardimci olurumAslında ismim kötü değil ama oldum olası sevemedim. Bende mi değiştirsem acaba? Böyle konular gördükçe gaza gelip kendime isim arıyorum sonra başka derdin mi yok diyor içimden bir ses