İsim değişikliği yapan arkadaşlar

Bilmiyorum bana çok kişi bu konuyla geliyor sakıncalı diye

Arkadaşımın akrabasının adı Taşdemir Kayasu idi, yani erkek ismi değil hafriyat çalışması gibiymiş mübarek. Adını değiştirdi hem de yaşı epey büyükken, millet eski ismini unuttu bile, sorun olmamıştı.

Ben de mesela hep merak etmişimdir.
Arkadaşımın doğum tarihi kimlikte farklı,gerçekte farklı.
Değiştirmek için o da araştırıyordu,sonra başka işler oldu kaldı.
O da mı mahkemeye başvuracaktı acep?

Doğum tarihi degistirmek daha zor benim bildiğim. Kemik yaşını hesaplıyorlarmış galiba öyle bişeydi.

bizim işyerine biri iş başvurusunda bulundu
bayan ismini 1 yıl olmuş değiştireli, ama sigorta da falan ismi farklı görülüyor sadece soyadları tututyordu
bayan agresif olduğu için işe başlamadı ama hepimiz soyad değişse anlarım da isim değiştirmek nedir? acaba bu değil başkası mı kimlik diye düşündük aramızda dedikodu yaptık ik ne düşündü bilmiyoruz ama evrakları getirdiğinde ki agresif hareketlerı/konuşma tarzı nedeniyle işe alınmadı (sırf adı değişmiş diye işe mi almadınız demeyin... tersleyerek konuştu başlamadan gitti)

Hmm sigorta da değişmiyor demek ki eski isim de çıkıyor.
Böyle durumlar da insanlar garipser mi diye sadece ekleme mi yaptırsam diyordum işte bende

annem de benim ismimi okula başlamadan değiştirmiş..nüfus kayıt örneğinin altında ismi şu tarihli şu kararla x iken y olmuştur diye bi şey yazıyor..problem olduğunda onunla hallediyorum..çok şükür ki annem akıllı kadınmış okula başlamadan bu sorunu halletmiş..yoksa uğraş dur diplomayla tapu kaydıyla..

Geçenlerde nihat hoca ismin kötü anlamı olsada sakıncası yoktur demişti sonuçta o amaçla koyulmamış dedi bence güzel isminiz var isterseniz bir hocaya sorun

ben ismini merak ettim sorun çıkmaz heralde alışırsn bi zaman sonra

çok şaşırdım.irem isimli tanıdıklarım var,ilk defa duydum bunu.
ben de kulanılması sakıncalı diyince,siyasi veya cinsel birşeyler çağırıştırıyor sandım.( devrim veya yosma gibi)kafam nasıl çalışıyosa artık.
ama devrim ismini çok severim yanlış anlaşılmasın.

Annenizi tebrik ettim

Geçenlerde nihat hoca ismin kötü anlamı olsada sakıncası yoktur demişti sonuçta o amaçla koyulmamış dedi bence güzel isminiz var isterseniz bir hocaya sorun
İrem benim kimligim de yazmıyor.
Artık bu ismi söylemiyor etrafındakiler bu seferde kimlikteki isme dönüyorlar
bari ona da alismadan onu degistireyim diyorum

Aslında ismim kötü değil ama oldum olası sevemedim. Bende mi değiştirsem acaba? Böyle konular gördükçe gaza gelip kendime isim arıyorum sonra başka derdin mi yok diyor içimden bir ses

Aslında ismim kötü değil ama oldum olası sevemedim. Bende mi değiştirsem acaba? Böyle konular gördükçe gaza gelip kendime isim arıyorum sonra başka derdin mi yok diyor içimden bir ses
İsmini söyle ben sana ne yapman gerektiği konusunda yardimci olurum

o zaman kimlikteki isminizi kullanın.
ben sıkılırım,öyle prosedürlerle uğraşmaya ya.yok dava aç,yok,belgelemeye çalış,bi de bu saatten sonra yeni isme, insanları alıştır.sıkıntılı vallahi.

Ben soyisim değişikliğine bile kolay adapte olamam diye düşünürken isim değişikliği yapabilmek çok cesurca ya.

Konuyu geçen yıl hocama sormuştum bir arkadaşım için. Asliye Hukuk mahkemesinde isim düzeltme davası açacak demişti (Onun kimlik ismi ile kullanılan ismi farklı, kullandığı ismi de eklemek istiyordu). Ama şimdi dilekçe ile hallolur diyorlar pek anlamadım onu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…