kızlar selam benımde bugün mahkemem vardı.ismini değiştirmek isteyen arkadaslar olur bilgi edinsinler diye buraya yazıyorum :)) önceliklee ankaradaysanız 6.asliye hukuk mahkemesine(dışkapı adliyesi) isminizi değiştirmek istediğinize dair bir dilekçe bırakıyorusunuz. yaklasık 1 ay sonra evinize bir tebligat geliyor, adli sabıkanız varmı vs incelemesi yapılacağı söyleniyor..3 hafta kadar sonra yeniden bir tebligat geliyor.adli sabıkanız yada engel olacak başka durumunuz yoksa mahkeme tarihi veriliyor.benim bugündü mahkemem.öncelikle söylemem gereken internette yazanların gazına gelipte ASLLAAA AVUKATA BİR TON PARA DÖKMEYİN. Bu süreci herkes kendi takip edebilir.Bugün mahkemeye girdiğimde ağzımı bile açmadım hakim bana hiçbirşey sormadan direk karar yazdırdı kabul edildiğine dair ,sonra elime duruşma tutanağını tutuşturup yolladılar
bi afalladım bu kadarcıkmıydı falan diye
şahit bile götürmenize gerek yok direk değiştiriyorlar. şimdi heralde bulunduğum ilçenin nüfus idaresine benim yazım giidecekmiş işlemler onaylandıktan sonrada eve yeniden tebligat gelecekmiş.sonra resmi gazeteye ilan vereceğim ve yeni kimliğime kavuşacağım.. AYRICAAAA (BURASI ÖNEMLİ) mahkemeye ödediğim tek fiyat 1tl 75 kuruş falandı
oda mahkeme dosyası açtırma parası
en başta yazıp vereceğiniz dilekçenin sağ üst köşesine 'ADLİ YARDIM TALEPLİDİR ' yazın.. eğer öğrenciyseniz vs mahkeme ücreti olan 300 küsür tlyi ödemiyorsunuz..