İsim değişikliği yapan arkadaşlar

Ben de Türk ismimi hiç sevmiyorum keşke başka bişey koysalarmış ama değiştirmiyorum yani napalım. Fena bi isim değil hiç değilse. Eski de değil idare ediyorum.

Resmi kurumlarda eski isim kalacağı için bir sıkıntı olur mu diye merak ediyorum
Avukat aracılığıyla bunu yapınca bildiğim kadarıyla epey masraflı oluyor ama tüm kurumlara avukat bildiriyor senin vekilin olarak.

Ama sen kendin dilekçe vererek dava açarsan isim değişikliği halinde karar sonrası kendinin resmi kurumlara bildirmen gerek. Bunun ayrıntısını nerelere bildirmen gerektiğini bir araştır derim. Belki avukat arkadaşlar bilgilendirir...
Bu arada dilekçeni bu kadar karmaşık hazırlama. Nedenin basit olsun. Kimlikteki ismimi kullanmıyorum, diğer ismimi kullanmıyorum, telafuzu zor, beni herkes bu isimle tanıyor, ya da bu ismi seçmek istiyorum gibi. Mantıklı bir sebep hazırlayıp sunmak gerekiyor.

Mahkemede şahit de dinlenir gerekli olursa. Ama ismin kullanımı zorsa, yanlış anlaşılmalara sebep oluyorsa ya da zaten hiç kullanmadığın bir isimse değişiklik esnasında bir zorluk çıkmıyor, karar çıkıyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
Şahit olayı mecburimi vede şahit anne abla gibi yakınların olabiliyor mu
Mutlaka iki şahit olması gerekirmiş, mahkemede hazır bulunması, hakim isterse dinlermiş. Yani ben öyle biliyorum, ben de ilk ismimi kaldırtmak istiyordum bir ara araştırmıştım. Yakınlar olur mu hatırlamıyorum onu, bir araştırmak lazım. Mantıken olması lazım, o ismi hiç kullanmıyoruz diyecek olan onlar neticede ama bir avukat görüşü almak lazım sanırım

İsminiz sizin benliğinizdir.Kötü de olsa çirkin de olsa 25-30 sene o isimle yaşamış bir insan nasıl isim değiştirmeyi düşünebilir onu da benim aklım almıyor.Bence bunlar kesinlikle benliğini kabullenmemekle alakalı,ruh dünyasını değiştireceğine kimi gider heryerine estetik yaptırır aynadaki gmrüntüsü ü değiştirir kimisi de ismini değiştirir.Bence ruh dünyanızda birşeyler ters

Katılıyorum size.isminiz çok çok rahatsızlık vermediği sürece keyfi değiştirilmemeli.mesela;yosma adı faciadır...

Eski tanıdıklarına bana bu isimle seslenin diye düzeltiklerinde napıyolar ya of saçmalama alıştığımı söylerim dediklerinde tepkin falan noluyo

Uf bu da sinir bozucu bir durum her dakika kağıdı al o benim de :)
Teşekkür ederim canim

Çok rahatsız edeceğini sanmıyorum. Yani sanki anlattigin hikayeye gore deger gibi geldi. kimliğinin içine koyarsin zaten. Sadece eskiye ait bir konuda sıkıntı çıkacak o zaman kağıdı göstereceksin. O kadar.

Çok rahatsız edeceğini sanmıyorum. Yani sanki anlattigin hikayeye gore deger gibi geldi. kimliğinin içine koyarsin zaten. Sadece eskiye ait bir konuda sıkıntı çıkacak o zaman kağıdı göstereceksin. O kadar.
Teşekkür ederim

Eski tanıdıklarına bana bu isimle seslenin diye düzeltiklerinde napıyolar ya of saçmalama alıştığımı söylerim dediklerinde tepkin falan noluyo
Diyenler oluyor ben aldırış etmiyorum irem diyince bakmıyorum mesela. İnadına yapanlara yani.. Ben 20 senelik kullandığım isimden vazgeçmişim onların alışkanlıkları beni ilgilendirmez.

Şahit olayı mecburimi vede şahit anne abla gibi yakınların olabiliyor mu
Zor durumda kalınırsa veya şahit bulunamazsa olabilir. Şahit zorunlu. Birisi anne/baba olur ama bir diğerinin dışardan birisi olması gerek. Çünkü hakim bey benim şahitlerime sordu davalı ile bir akrabalığınız var mı? Yoksa nerede ve nasıl tanıştınız diye.

Ya bende isim ekleticem ve seneye sınıf karmaşasından sonra fırsat bu diye yeni ismi kullancam ama eski arkadaşlarım da olucak mesela 11 yıllık arkadaşlarım var sence onlara eski ismimle seslendiklerinde bakayım mı yoksa herkese bu ismi kullanın mı diyeyim
bide dönüp bakmamayı bende düşündüm hatta uyguladım ne kadar resmiyette olmasada yapayım dedim sence çok seslenirlerse yinede bakmamam daha mı iyi olur

her ikisi için de mahkemeye gitmen gerekecek. ben olsam yanıan isim ekletirdim sanırım

Benm kardeşimde aynı sorun vardı okul çağına gelince ben kimliktemi isimle okula gitmem diye aglıyodu çocuk bizde mahkeme kararıyla degişmiştik :) bi yakınımda 35 yasında değişti adını bi sorun yasadıgınıda sanmıyorum

Avukat mı tutunuz nasıl yaptınız

Avukat mı tutunuz nasıl yaptınız
Yok biz avukat tutmamıştık mahkemeye çıkıp dogdugundan beri bu isimle hitap ettiğimiz için çocuk alışmış ve kimlikteki adını kabullenemiyor dedik hakimde kabul etmişti çok kolay olmuştu bizimki ama 15 yıl önceden bahsediyorum.

Ben yakın zamanda isim değiştirme yaptım.. Artık çok kolay halledilebiliyor ama tam anlayamadım, kimliğinizde bir isim var bazı çevreniz başka bir isim söylüyor ama ikisini de istemiyor musunuz?
nufustan mı değişiklik yaptınız?

Kimlikteki isminiz nedir? Sakıncalı bir anlamı var mı? Yoksa sadec ses uyumunu falan mı beğenmiyorsunuz. Çok absürt değilse değişmeyin derim. 27 yalınızdasınız sizinle özdeşleşmiştir artık isminiz. Mesela benim satı diye Bi arkadaşım vardı. Deniz yaptı ismini.. Bakılınca satı gerçekten kötü bir isim :)

Bende inşallah bu hafta dilekçemi veriyorum Allah'ın İzniyle umarım bir an önce ismim değişir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…