Kimlikteki isminiz nedir? Sakıncalı bir anlamı var mı? Yoksa sadec ses uyumunu falan mı beğenmiyorsunuz. Çok absürt değilse değişmeyin derim. 27 yalınızdasınız sizinle özdeşleşmiştir artık isminiz. Mesela benim satı diye Bi arkadaşım vardı. Deniz yaptı ismini.. Bakılınca satı gerçekten kötü bir isim :)
Kızımın ikinci ismi İrem ben koydum.ama İrem'i pek kullanmıyoruz.ama tv deki hocalardan duydum konulmasında sakınca Yok dediler.gecen bende gördüm bunu. Ve benimde adım irem
ama bu tabir cok sonraları cıktı. Tuhaf geliyor bana acıkcası
Kızımın ikinci ismi İrem ben koydum.ama İrem'i pek kullanmıyoruz.ama tv deki hocalardan duydum konulmasında sakınca Yok dediler.
İçine sinmiyosa gerek YÖK zaten canım.bende koyduktan sonra öğrendim.bilseydim başta koymazdım.isimmi yok başka sanki.Benim de kimlikte yazmayan ama kullandığım isim o
Bende sordum şöyle dediler konulmaması daha iyi ama konulduysa değiştirilmesi gerekmez
Bende resmî değil bu yüzden resmileştirmeyeyim dedim
canım rica etsem nasıl yaptığını ve ücretini söyler misin teşekkür ederimBen yakın zamanda isim değiştirme yaptım.. Artık çok kolay halledilebiliyor ama tam anlayamadım, kimliğinizde bir isim var bazı çevreniz başka bir isim söylüyor ama ikisini de istemiyor musunuz?
kızlar selam benımde bugün mahkemem vardı.ismini değiştirmek isteyen arkadaslar olur bilgi edinsinler diye buraya yazıyorum :)) önceliklee ankaradaysanız 6.asliye hukuk mahkemesine(dışkapı adliyesi) isminizi değiştirmek istediğinize dair bir dilekçe bırakıyorusunuz. yaklasık 1 ay sonra evinize bir tebligat geliyor, adli sabıkanız varmı vs incelemesi yapılacağı söyleniyor..3 hafta kadar sonra yeniden bir tebligat geliyor.adli sabıkanız yada engel olacak başka durumunuz yoksa mahkeme tarihi veriliyor.benim bugündü mahkemem.öncelikle söylemem gereken internette yazanların gazına gelipte ASLLAAA AVUKATA BİR TON PARA DÖKMEYİN. Bu süreci herkes kendi takip edebilir.Bugün mahkemeye girdiğimde ağzımı bile açmadım hakim bana hiçbirşey sormadan direk karar yazdırdı kabul edildiğine dair ,sonra elime duruşma tutanağını tutuşturup yolladılarbi afalladım bu kadarcıkmıydı falan diye şahit bile götürmenize gerek yok direk değiştiriyorlar. şimdi heralde bulunduğum ilçenin nüfus idaresine benim yazım giidecekmiş işlemler onaylandıktan sonrada eve yeniden tebligat gelecekmiş.sonra resmi gazeteye ilan vereceğim ve yeni kimliğime kavuşacağım.. AYRICAAAA (BURASI ÖNEMLİ) mahkemeye ödediğim tek fiyat 1tl 75 kuruş falandı oda mahkeme dosyası açtırma parası en başta yazıp vereceğiniz dilekçenin sağ üst köşesine 'ADLİ YARDIM TALEPLİDİR ' yazın.. eğer öğrenciyseniz vs mahkeme ücreti olan 300 küsür tlyi ödemiyorsunuz..
Bende korkuyordum öğrenciyim bide ..okuduğum bazı sitelerde 400 tlyi buluyo falan demişlerdi.. Dilekçenin üstüne adli yardım taleplidir yazmasam bende o kadar para ödeyecektim :/ ama bu yardımı neye göre veriyorlar bilmiyorum.. Kendi gelirim yok daha öğrenci olduğum için..belli bi sebep olması gerekiyor sanırım.. Ama siz dava acacaksanız yinede dilekçeye yazın yardım talebiniziyaa bu kadar mı. benim de oğlumun ismi baya olaylıydı. daha iki haftalıkken değiştirmek istedim. yeni konuldu diye belki kolay olur diye. makkemeydi dosya masrafıydı vs vazgectim sonra
Bende korkuyordum öğrenciyim bide ..okuduğum bazı sitelerde 400 tlyi buluyo falan demişlerdi.. Dilekçenin üstüne adli yardım taleplidir yazmasam bende o kadar para ödeyecektim :/ ama bu yardımı neye göre veriyorlar bilmiyorum.. Kendi gelirim yok daha öğrenci olduğum için..belli bi sebep olması gerekiyor sanırım.. Ama siz dava acacaksanız yinede dilekçeye yazın yardım talebinizi