Hadi yaHahah bu kadar tesadüf.. Yazıldığına göre bende itiraf edeyim. İrem olan ismimi değiştirdim bende
Çok teşekkür ederim canımAsliye hukuk mahkemesine dilekçe vermek sadece yapman gereken.. 2 tane de şahitin olması gerek. Vezneye para yatırılıyor 250-350 arası değişiyor. Mahkeme bitince dosya masrafı vs vs düşülmüş bir şekilde paranı geri iade alıyorsun.
Onuda yazmayayım yaHadi ya
Ne yaptın şimdi? :)
Rica ederim yardımım dokunduysa ne mutlu banaÇok teşekkür ederim canım
Valla ben çok yerden duydum yıllardır birde gelip aaa irem ismi sakıncalı diyorlar yüzüme ay iyi ayşe de fatma de . Hep bi isim arayışına düşüyorum yanigecen bende gördüm bunu. Ve benimde adım irem
ama bu tabir cok sonraları cıktı. Tuhaf geliyor bana acıkcası
Ah doğru çok ifşa olur :)Onuda yazmayayım ya
Rica ederim yardımım dokunduysa ne mutlu bana
Ben ilkokuldayken 1 haftadır çocuğunuz okula gelmiyor diye anami aramislarYakın bi kız arkadaşım vardı eskiden. İsmi safiyeydi. O ismi de hiç sevmezdi. 18-19 yaşındayken ismini değiştirip ecem yapmıştı. Yani eski isminin yanına ekletmedi direkt ismini değiştirdi. Artık çok uzun zamandır görüşmüyoruz isim konusunda karmaşa yaşıyormu bilmiyorum ama ismini değiştirdikten sonra üniversite kazanıp gittiği için oradaki bütün arkadaşları onu ecem diye tanıdı onu biliyorum:)
Ben ilkokuldayken 1 haftadır çocuğunuz okula gelmiyor diye anami aramislar
Annem demiş gidiyor sonradan anlaşılmış ki yoklamada Kimlikteki adımı hiç bilmediğim için burdayım diye seslenmiyormusum hocaya :)
Beni artık bilen böyle bildi ama olsun yine de degistirecegim çok mesele ettim
Kimlik kaygısı yaşıyorum :)
Hastanelerde eski kayıt mi çıkıyor.Ben 1 sene önce ilk ismimi sildirdim son derece kolaymış çok zor sanıyordum, isim değişince otomatik herşey değişiyor zaten 2 şahit gosteroyosun arzuhalciye dilekçe yazıp başvuruyorsunuz onlar ne yazacağını bilirler tam emin değilim ama 200 TL gibi dosya masrafı oluyor bununda yarısını geri aldım mahkeme sonrası.. Senin isim değişikligi bu arkadasimda bende 1-2 ay önce değiştirdi, kimlikte isim farklı söylenen farklıydı onun bunu beyan etti silindi. 2-3 ay sonra mahkeme oluyor başvurduktan sonra.. Geçen KPSS başvuruda baktım degismis hastanelerde aynı ama diploma değiştirmedik ben değişimi biliyorum, bide ehliyeti var degisecek
Hastanelerde eski kayıt mi çıkıyor.
Bende bunları merak ediyordum işte. Hastane banka bunlarda eski ad çıksa da sıkıntı olmuyor ama anladigim kadarıyla .
Evet açıklama kısmı da sinir bozuyor xx kim yahu diyorlar şimdiBenimde iki ismim var ama sadece biri kimlikte yazıyor. Ailem yazmayan ismimle hitap ediyor. Okulda, işte, resmi kurumlarda kimlikteki adım. Bana zor gelen kısmı diğer adımı duyanlara açıklama yapmak. Çok zor geliyor bana. Tek isim daha iyi her zaman.
O kadar da olsun. Tamam ben eski ismi direk sildirmeye karar verdim zaten teşekkür ederimşimdi giriş yaptigin hastaneye daha önceden gittiysen tabi eski adın gorunuyo hemen söylersin değiştirirler orda, ilk gittiğin hastane olursa kimlik noyu verince yeni adın çıkar, bankalardada kimlik verince otomatik yeni ismin çıkıyor , yani değişecek olan varsa ehliyet ve diploma. Son derece kolay bir işlem asla uğraşıyorsunuz..
Benim dedem de hacıÇok şaşkınım...
İrem isminin anlamını hep iyi diye bilirdim,çok yakın arkadaşımın adı,dedesi koymuş ve hacıdır kendisi.
Duysa üzülür kızcağız...
Neyse kolay gelsin sizlere...
Çok şaşkınım...
İrem isminin anlamını hep iyi diye bilirdim,çok yakın arkadaşımın adı,dedesi koymuş ve hacıdır kendisi.
Duysa üzülür kızcağız...
Neyse kolay gelsin sizlere...