Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Avukat aracılığıyla bunu yapınca bildiğim kadarıyla epey masraflı oluyor ama tüm kurumlara avukat bildiriyor senin vekilin olarak.Resmi kurumlarda eski isim kalacağı için bir sıkıntı olur mu diye merak ediyorum
Mutlaka iki şahit olması gerekirmiş, mahkemede hazır bulunması, hakim isterse dinlermiş. Yani ben öyle biliyorum, ben de ilk ismimi kaldırtmak istiyordum bir ara araştırmıştım. Yakınlar olur mu hatırlamıyorum onu, bir araştırmak lazım. Mantıken olması lazım, o ismi hiç kullanmıyoruz diyecek olan onlar neticede ama bir avukat görüşü almak lazım sanırımŞahit olayı mecburimi vede şahit anne abla gibi yakınların olabiliyor mu
Katılıyorum size.isminiz çok çok rahatsızlık vermediği sürece keyfi değiştirilmemeli.mesela;yosma adı faciadır...İsminiz sizin benliğinizdir.Kötü de olsa çirkin de olsa 25-30 sene o isimle yaşamış bir insan nasıl isim değiştirmeyi düşünebilir onu da benim aklım almıyor.Bence bunlar kesinlikle benliğini kabullenmemekle alakalı,ruh dünyasını değiştireceğine kimi gider heryerine estetik yaptırır aynadaki gmrüntüsü ü değiştirir kimisi de ismini değiştirir.Bence ruh dünyanızda birşeyler ters
Eski tanıdıklarına bana bu isimle seslenin diye düzeltiklerinde napıyolar ya of saçmalama alıştığımı söylerim dediklerinde tepkin falan noluyoBen ismim dinen uygun olmadığı için ve bana ağır geldiğini düşündüğüm için komple değiştirdim. Başka kullandığım bir isim yoktu. Kendim seçtim. 2-3 ay oldu. Tabi daha kimse alışamadı eski isimle hitap edildiği vs oluyor ben düzeltiyorum. Bir de değiştirmek kolay ama ondan sonra ki işlemler biraz sıkıntı oluyor. Bankalar, ehliyet, sgk bir sürü zart zurt iş çıkıyor. Mahkeme kararım her daim yanımda mesela.
Uf bu da sinir bozucu bir durum her dakika kağıdı al o benim de :)
Teşekkür ederim canim
Teşekkür ederimÇok rahatsız edeceğini sanmıyorum. Yani sanki anlattigin hikayeye gore deger gibi geldi. kimliğinin içine koyarsin zaten. Sadece eskiye ait bir konuda sıkıntı çıkacak o zaman kağıdı göstereceksin. O kadar.
Diyenler oluyor ben aldırış etmiyorum irem diyince bakmıyorum mesela. İnadına yapanlara yani.. Ben 20 senelik kullandığım isimden vazgeçmişim onların alışkanlıkları beni ilgilendirmez.Eski tanıdıklarına bana bu isimle seslenin diye düzeltiklerinde napıyolar ya of saçmalama alıştığımı söylerim dediklerinde tepkin falan noluyo
Zor durumda kalınırsa veya şahit bulunamazsa olabilir. Şahit zorunlu. Birisi anne/baba olur ama bir diğerinin dışardan birisi olması gerek. Çünkü hakim bey benim şahitlerime sordu davalı ile bir akrabalığınız var mı? Yoksa nerede ve nasıl tanıştınız diye.Şahit olayı mecburimi vede şahit anne abla gibi yakınların olabiliyor mu
Ya bende isim ekleticem ve seneye sınıf karmaşasından sonra fırsat bu diye yeni ismi kullancam ama eski arkadaşlarım da olucak mesela 11 yıllık arkadaşlarım var sence onlara eski ismimle seslendiklerinde bakayım mı yoksa herkese bu ismi kullanın mı diyeyimDiyenler oluyor ben aldırış etmiyorum irem diyince bakmıyorum mesela. İnadına yapanlara yani.. Ben 20 senelik kullandığım isimden vazgeçmişim onların alışkanlıkları beni ilgilendirmez.
Zor durumda kalınırsa veya şahit bulunamazsa olabilir. Şahit zorunlu. Birisi anne/baba olur ama bir diğerinin dışardan birisi olması gerek. Çünkü hakim bey benim şahitlerime sordu davalı ile bir akrabalığınız var mı? Yoksa nerede ve nasıl tanıştınız diye.
Avukat mı tutunuz nasıl yaptınızBenm kardeşimde aynı sorun vardı okul çağına gelince ben kimliktemi isimle okula gitmem diye aglıyodu çocuk bizde mahkeme kararıyla degişmiştik :) bi yakınımda 35 yasında değişti adını bi sorun yasadıgınıda sanmıyorum
Yok biz avukat tutmamıştık mahkemeye çıkıp dogdugundan beri bu isimle hitap ettiğimiz için çocuk alışmış ve kimlikteki adını kabullenemiyor dedik hakimde kabul etmişti çok kolay olmuştu bizimki ama 15 yıl önceden bahsediyorum.Avukat mı tutunuz nasıl yaptınız
nufustan mı değişiklik yaptınız?Ben yakın zamanda isim değiştirme yaptım.. Artık çok kolay halledilebiliyor ama tam anlayamadım, kimliğinizde bir isim var bazı çevreniz başka bir isim söylüyor ama ikisini de istemiyor musunuz?
kendiniz mi sectiniz yeni soyismi? ve gerekçe gostermek gerekıyor muBizde isim değil ama soyisim değişikliği yapmıştık. Bence onca sıkıntıya değiyor etraftakilerde alışıyor