İşi yüzünden sevgiliden ayrılma fikri

Siz haramzadelik deyince göz yumdum diye iyice üzülüyorum ya

Yani cano sen kendi emeğiyle çalışan birisin, kendi emeğiyle okumuş birisin üstüne hekimsin. Öyle torpile morpile ihtiyacın yok, çalışırsın karşılığı neyse alırsın. Bence kendin gibi birini bul, adam gibi çalışıp karşılığını alan emek koyan biri olsun. Bu adamı aldın diyelim, beraber oturup TV izliyorsunuz, haberde atanamadığı için intihar eden öğretmenin, iş bulaman gençlerin haberini göreceksin hiç mi için sızlamaz...olmaz yani, kul hakkı olan paradan da işten de kimseye hayır gelmez. Sen bilirsin yine de, hayat senin tabi.

Kendinden daha iyi birinin o pozisyona gelmeyeceğinden çok emin beyefendi, tepeden inmiş haram para kazanıyor açıklaması da "hak yiyen biri mi gelseydi benim yerime" senden ala hak yiyen mi var puşt.
Böyle bir insanla değil evlilik kahve içmeyi bile düşünmezdim. Kim bilir kimlerin hakkı yenmiş kimler onun yüzünden hak ettiği işe sahip olamıyor ama sorsanız ondan namuslusu yoktur.
Toplumdan aforoz etmek gerekirken böylelerini siz hala evlilik düşünüyorsunuz. Çok yazık.

Son düzenleme:
E tamam işte statüsü sizden iyi. O statüye gelecek çevresi de varmış.

Ücretli öğretmen olarak çalıştığı okula ‘babasının siyasi referansları’ sayesinde KPSS’ye bile girmeden atanmış insanlar biliyorum.
Şimdi bu cümlemi okurken bir iç bulantısı yaşadıysanız o iş olmaz, birliktelik size huzur vermez diyorum. Karar sizin. Ben sevemezdim böyle birini. Saygı bile duyamazdım.

Malum partili olması zaten olayı bitirir istiyorsa dünyanın en geçerli mesleğine sahip olsun . Birde şu var bu grubun amir müdür olarak bir yere getirdiği tiplerin bir görevi de kendinden olmayanları lakin hasbel kader emeği ile diplomasi hakki ile o pozisyona kabul edilmisleri tespit edip mobbingle yıldırmak ve psikolojik eziyet etmek .Böylelikle gönderip kendilerine kadro açığı sağlamak . Bunların alt taseron kadrosunda çalışan yüksek lisanslı çok arkadaşım var ve amirlerinden biri ortaokul mezunu. Komik değil mi? Böyle biri ile devam edebilir misiniz ? Bilmiyorum ben böyle birinden hoslanamam bile .

ben anlayamadım olayı zaten işi gücü ünvanı var
tam olarak neyden rahatsız oldun torpille mi gelmiş o mevkiye ondan mı rahatsız oldun
bunu zaten en başından bilmiyor muydun ilişkiye devam ederken sorun yoktu da şimdi mi sorun oldu anlamadım
birini en başta tanırken iş güç durumlarını hemen öğreniriz zaten
sen madem bu konuda hassassın, adamı ilk tanıma aşamasında bu durumu anlayıp
bi irrite olman bi soğuman gerekirdi
ama sen adamla 3 aydır falan sevgilisin şimdi bunu sorun ediyorsun
tuhaf bi çelişki değil mi bu ?

örnek vereyim ben x partiyi destekleyen birisini asla hayatımda istemem
anlayan anladı şimdi burda
karşımdaki insanın da siyasi görüşünü ilk tanışma aşamalarında bi şekilde öğrenmeye çalışırım
eğer o x partiye sempatisi varsa soğurum görüşmeye devam etmem zaten
senin gibi 3 ay ilişki yaşamam söz konusu bile olamaz
onu kastediyorum

unu zaten en başından bilmiyor muydun ilişkiye devam ederken sorun yoktu da şimdi mi sorun oldu anlamadım
birini en başta tanırken iş güç durumlarını hemen öğreniriz zaten

Evet haklısınız çok üzülüyorum zaten bu duruma. Bi de işini iyi yaptığını filan görünce gözümde aklamışım dışarıdan bir göz açıkça dile getirince dank etti . Anlatınca saçma duruyor farkındayım ama bir şeyler yaşarken yani olayın içindeyken çok da uyanık olamadım. Öğrenip direkt bitirecek kadar iradeli olamamışım o kadar ilkeli değilmişim.

ilkeli olmakla bi alakası yok bence
herkesle aynı pencereden bakmak zorunda değiliz
referans muhabbeti özel sektörde de çok olan bişey yani bu adam özelde olsaydı
referans sayesinde bi kariyere başlamış olsaydı yine böyle mi düşünecektin mesela
bunda şöyle bi sıkıntı var yarın öbür gün iş değişikliği olduğunda referanssız bişey beceremeyecek biri mi
hayatını hep bunun üzerine kurduysa sıkıntı
bu ilişkiyi sen yaşıyorsun dışarıdakiler değil

Bu adamı aldın diyelim, beraber oturup TV izliyorsunuz, haberde atanamadığı için intihar eden öğretmenin, iş bulaman gençlerin haberini göreceksin hiç mi için sızlamaz...olmaz yani,
ben buna pek katılmıyorum
kızın neden içi sızlasın ? eğer gerçekten bi hak yeme durumu varsa hakkı yiyen kişinin sızlaması gerekir
bu kızın değil
çünkü adamın bu durumunda kızın bi payı yok
başkalarının tercihlerinin sorumluluğu bizde değil
fazla sorumlu hissetmek fazla vicdan yapmakta kişinin kendisine zarar
hakkıyla gelenlerinde görevi kötüye kullandığına şahit oluyoruz
çok düz mantık çok kesin konular değil bence bunlar
torpili elbette desteklemiyorum ama adam şuan görevinde iyiyse , aldığı maaşın hakkını veriyorsa çalışmasıyla
ortada bi kul hakkı söz konusu olmuyor
bu arada memur değilim özel sektördeyim hiçbir iş yerime de referansla girmedim

Özelde olsa bu bağlantıyı kuramazdım sanırım. O zaman bu referans sadece destek amacıyla var diye düşünürdüm.
Yok aksine becerikli biri muhtemelen ticaretle uğraşırdı . Şu anda da hala uğraşıyor.

Adamın spesifik bir mesleği yok, işi var. Konu sahibi hanımefendi kendisi gibi zanaat sahibi mesleği olan birisini istiyor.

arkadaşım devlet kurumlarında yönetici pozisyonunda olanlar zaten referans ile atanır. ve bu iktidarda hangi parti varsa onun doğrultusunda olur. bunda şaşılacak bir durum yok. atanan kişinin işin gerektirdiği yeterliliğe sahip olmaması, vizyonunun olmaması ve buna rağmen konumunu hala koruması sıkıntılı olur. bu kişi eğer ki görevini layıkıyla yerine getiriyorsa problem yok bence.

öte yandan abinin söylediği kadro değiştiğinde bunun iktidar olması önemli de değil , iktidar aynı kalsa da ilgili birimin yalnızca kadrosunun değişmesi sevgilinin yerine başkasını geçirme ihtimali yüzde 300 falan. çünkü sevgilinin geldiği pozisyon böyle bir yer, onun da başı değiştiğinde yeni gelen kendi kadrosu ile devam ettirmek isteyecek bu işi.

anladığım kadarı ile de adam yönetici pozisyonundan inip teknisyen olmayı küçümsüyor ve ticarete devam etmek istiyor. bence asıl dikkat etmen gereken nokta bu. pozisyonu gittiğinde ondan sonraki hal ve hareketlerine tahammül edebilecek misin? ki bir kaç tanıdığım oldu böyle yüksek konumlu işlerini kaybedince bir daha kendilerini toparlayamadılar, diğer işleri küçümsediler vs. evi geçindirme sorumluluğu eşlerine kaldı

Evet doğru bir noktaya değindiniz . Şimdi sözleşme yenileme dönemi ve müdür olmazsam bırakırım ticaretle uğraşırım demişliği var . Tekrar müdür yardımcısı olmam demişti. Ben bi de kendim sürekli konferans kurs vs gitmeye çalışan bir insanın işini düzgün yapmasına önem veren biriyim. Dediğiniz gibi bir durumda ona olan saygım azalır, sürekli iş değiştiren biriyle olmam mümkün olmaz. Yoksa işin ev geçindirme kısmını da geçiyorum

Okurken daraldım. Memlekette tek geçerli meslek diş hekimi, tıp, hukuk mu? Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz su ürünleri mühendisliği okuyan insanlar bile iş yapıyor diplomanın olayı nedir burada tam olarak? Yaşınız küçük sanırım, sizlere açık ve net biçimde nereye nasıl geldiğini anlatan bir sevgiliniz var bence çok şanslısınız. Bunu söylemeyedebilirdi. Tavsiyem diplomasına göre insan değerlendirmeyi bir an evvel sizin ve ailenizin bırakması. Zira türkiyede her türlü işi yapabilirsin, ekmeksiz kalacak insan çok zordur.

Aynen öyle bu işler.

Dürüstlüğünü seviyorum zaten iyi ki söylemiş.
Diploma kısmını hep dediğiniz biçimde evet herkes iyi puanlar almak zorunda değil gibi yorumladım ilişki boyunca ama bilmiyorum yukarıda biri diş hekimi olmak da çok zor değil demişti onu da bi düşündüm. Bu ülkede diploma almak da çok zor bir şey değil sonuçta o en azından eksik kalmasın .

Bu konular çok göreceli bana göre, kısaca kendi fikrimi beyan etmem gerekirse aşk meşk geçici, denk olmak çok önemli, bir de hayat görüşlerin, fikirlerin ortak bir noktada buluşabilmesi.
Ama bizim bir tanıdık var çocukluktan aynı yerde büyüdük. Kendisi ortaokul mezunu, eşi ise İstanbul üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenciydi en son hamileydi. Bana göre aramızda uçurumlar olayı, yani olmaz mutlaka denk olmak mühim, sohbetler bile uyuşmuyor çoğu zaman.
İnsan küçümsemek değil bu. Bahsettiğiniz kişi malum parti siyasi ayağı kısmından şuan bulunduğu konumda anladığım kadarıyla, torpil olmadan neler yapabilir, başarabilir o önemli.

Fikirleriniz için teşekkür ederim . Sizle aynı düşüncedeyim. Kararımı verdim zaten yarın yüz yüze konuşup ayrılmak istediğimi söylicem . Aslında bugün söylemek istiyordum ama iş çıkışı siyasi bir toplantısı vardı . Ayrılmak için bile çok yoğun kendisi

torpil değil KPSS ile işe girmiş birini bulur
özelde çalışan birini bulur

illa doğrudan referansla işe giren birisi olması şart mı?

bu maddi konu değil ki

adam memur ama bir kliniğe de ortakmış (hoş bu da yasal değil de ülkede yasal bir şey kalmadığı için kimsenin umrunda olmamış) -konu sahibinden fazla bile kazanıyor olabilir. yönetici maaşı fazla değilse bile. (o ne kadardır bilmiyorum)

burada konu ilkeler
ideolojik ve dini hassasiyetler
neden konu paraymış gbi düşündünüz
kız maaştan gelirden bahsetmior ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…