İşi yüzünden sevgiliden ayrılma fikri

torpil değil KPSS ile işe girmiş birini bulur
özelde çalışan birini bulur

illa doğrudan referansla işe giren birisi olması şart mı?

Ne alaka şimdi? Ben illa referansla işe giren biriyle mi evlensin yazmışım? Bu kişiyle bile evlen yazmadım ki. Cevabınızın yorumumla daha doğrusu bir başkasına yazdığım cevabımla alakasını anlamadım

hımmm

çeşit çeşit değişik işlerde de torpil siyaset rant dönmüyordur kesin

ve siz muhafazakar, helal-haram açısından hassas bir insansınız ?

Değişik derken illegal değil bana değişik geliyor .Genel olarak alım-satım gibi işler. Bunda da siyaset dönüyor mudur açıkçası bilmiyorum. O kadar ayrıntısına girip sormamıştım. Böyle konularda sanki maddiyatını merak etmişim gibi olmasın diye sessiz kalıyordum açıkçası. Maaşını bile bilmem.

Ben sizi anladım,siz emek vererek bir yerlere geldiniz ancak sevgiliniz birilerini araya sokarak o konuma gelmiş ve bu durumda içten içe rahatsız ediyor.Haklısınız bu konuda da,ben de olsam aşırı rahatsız olurdum.İnsanlar onca yıl boşuna mı okuyup dirsek çürütüyor ya?Hangi pozisyon olursa olsun emek verilerek bir yerlere gelinmesi gerektiğini savunuyorum.Üstelik söyledikleri de bana saçma geldi.Kendi emek verip bir yerlere gelmek yerine birilerine güvenen kişiye ben güvenmem,ilerde çocuğuna adaletten,emek verip bir yere gelmekten nasıl bahsedecek ki?

Torpili normalleştirelim o zaman.Kimse emek vermesin,kimse kpss yıllarını vermesin herkes birilerine dayansın.Nasılsa her yerde böyle diye.

Okuyunca Elif Can Yetim geldi aklıma.
Ben sizi de ailenizi de haklı buldum. Başkalarının haklarını umursamadan, sadece kendi cebini düşünen bir insanla evlenmek istemezdim.
Ayrıca evet, referans başka birşey, torpil başka birşey.

Tam olarak böyle olmuyor aslında. Şimdi bir firma mühendis alacak mesela elbette referansı sağlam olanı alır, ben de olsam öyle yaparım.
Ama siyasi bağlantısı var diye İmam Hatip mezunu biri havaalanında üst pozisyonda yönetici olarak çalışıyorsa, uluslararası ilişkiler mezunu bir insanın hakkına girmiş oluyor. Konudaki olay klâsik bir Elif Can Yetim olayı maalesef. Öyle göründüğü kadar masum değil bu olaylar.

Tüm yorumlar için teşekkür ediyorum öncelikle . Ben bugün kararımı netleştirmiştim zaten birkaç gündür de soğuktuk bugün söylicektim ama kendisi yoğundu her zamanki gibi. Aynı işyerinde çalıştığımız için yüzyüze normal konuşur bitiririm diyordum . Mesaj atmış akşam bu kadar sessiz kalacağımız ne yaşamış olabiliriz yok anlat vs ki ben telefonda istemiyordum açıkçası. Telefon açtı sonra böyle hesap sorar tarzda bir konuşma . Sen hükmünü vermişsin gibi cümleler kullandı. Ben yüzyüze konuşalım dedikçe yok ben öyle bir insan değilim sana yapma demicem vs dedi.

Terapistim bugün ; anlattığın kadarıyla bu kişi egosuna yediremez demişti adam boşuna psikolog olmamış haklı çıktı . Çok şaşkınım yani çok kaba bir muamele oldu. Sonuçta yüz yüze bakıyoruz aynı kurumdayız desem bile kendine iyi bak diyip tak kapadı. Normalde bu tavırdan sonra çok emin olmam gerekirken kararımda o kadar şaşırdım ki bunu bile hissedemiyorum.

Sizi manipüle ermesine izin vermeyin. Doğruları duymak hoşuna gitmemiş olabilir beyefendinin. Her koyun kendi bacağından asılır. Ekmeğini nasıl kazanacağı kendi tercihi. Nasıl bir adamla evlenmek istediğiniz de sizin tercihiniz.

Ya bu arada çok da bir şey demedim. Mantığıma uymak istiyorum senle uyumlu olamıyoruz gibi şeyler söyledim. Hatta hala sen değer verdiğim birisin yüz yüze bakıyoruz sonuçta dedim. Çok kabaydı ya bu üzdü beni

tamam ama bende diyorumki kızın bunda ne suçu var?
evlenmek ayrı şey adamın işindeki noktaya nasıl geldiği ayrı şey
bu torpili bu adama bu kız yapmamış ki
başkasının hakkına giren kişi bu kız olmadığına göre neden kızın içi sızlasın?
yorumu yapan üye senin için sızlamaz mı diye sormuş buna istinaden fikrimi söylemek istedim
evlilik aile olmak başka şey , iş başka şey

Biraz yönlendirilebilen biri izlenimi verdiniz, sözüne güvendiğiniz kişilerin düşüncelerine önem veriyorsunuz abiniz mesela. Sizi iyi tanıyan biri neticede. Bu arada abiniz haklı görünüyor.

Biraz yönlendirilebilen biri izlenimi verdiniz, sözüne güvendiğiniz kişilerin düşüncelerine önem veriyorsunuz abiniz mesela. Sizi iyi tanıyan biri neticede. Bu arada abiniz haklı görünüyor.

Evet böyle duruyor dışarıdan ama dün terapide bu konuyu da çözdük biraz çok şükür . Yoksa burda olgun değilsin vs vs diyorlardı . Terapist sen kararını vermişsin zaten onaylanma ihtiyacın var var sadece dedi. Abim olayı da aynı şekilde aynı fikirdeydim aslında ama biri onaylayınca direkt karar verebildim. Şu konular bi bitsin terapide bu onaylanma ihtiyacını çalışıcaz zaten öyle karar aldık. Ailem tarafından sürekli eleştirildiğim için böyle olmuşum

Gercekten hakederek oturdugu koltukta yer edinen insanlar da var yahu?

Bence de sizin içinize bir şeyler sinmemis genel olarak tam olarak ne olduğunu bilmediğiniz için mesleğinden dem vurmuşsunuz. Bence tam olarak uyuşmayan şey başka olabilir dünyaya bakış açınız vs.

Hatta hala sen değer verdiğim birisin yüz yüze bakıyoruz sonuçta dedim. Çok kabaydı ya bu üzdü beni
Daha önce kimseyi reddetmedin galiba. Hazımlı biri olsaydı farklı davranırdı, burdan da anla yontulmamış olduğunu. Ben senin için iyi olduğu kanaatindeyim. Allah karşına daha iyilerini çıkarsın

erkekte bu anlamda tek bir şeye bakarım ,bakılmalı diye de düşünürüm.
çalışkanlık..
bir erkeğin işinin ne olduğu önemli değil, seviyorsam ,o da seviyorsa ve çalışkan bir erkekse, evine bakıyorsa 3 kuruş eksik kazansın helal kazansın bana yeter.
gerisi boş
siz de seviyor olsanız bunların hiçbiri gözünüze gelmezdi.

Daha önce kimseyi reddetmedin galiba. Hazımlı biri olsaydı farklı davranırdı, burdan da anla yontulmamış olduğunu. Ben senin için iyi olduğu kanaatindeyim. Allah karşına daha iyilerini çıkarsın

Yok yine buna benzer bir şey olduğunda gayet güzel bitirmiştik öyle olur zannettim ben de . İşte karşılıklı iyi niyetlerde bulunup bizden olmadı bence vs demiştik.

Amin çok sağolun iyi niyetleriniz için

Burda sıkıntı helallik de oldu zaten. Ama haklısınız çok sevmiyormuşum irdelemezdim bu kadar . Şu an tabi ki üzülüyorum bittiği için ama biraz da duygusal boşluk bu

Gercekten hakederek oturdugu koltukta yer edinen insanlar da var yahu?

Ben yok mu dedim? Devlet kadrolarının büyük çoğunluğu -elbette hepsi değil- belli bir zaman diliminden sonrakiler özellikle maalesef torpille yerleşmiş durumda. İnkar etmeye gerek duymuyorum olan bu çünkü. Ben devletin bir pozisyon için açtığı sınava girmeye Ankara’ya gitmiştim sonradan konuştuğum arkadaşımın eşi gelmeseydin keşke zaten alınacak kişilerin listesi belliydi sınav göstermelik yapıldı demişti. Bu tartışmaya başka kişilerle de girdim yine aynı konuda. Bir de sizinle tekrar günler sonra aynı tartışmaya girmek istemiyorum açıkçası. İyi forumlar diliyorum size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…