- 7 Ocak 2016
- 10.286
- 49.542
-
- Konu Sahibi moruclukalem
torpil değil KPSS ile işe girmiş birini bulur
özelde çalışan birini bulur
illa doğrudan referansla işe giren birisi olması şart mı?
hımmm
çeşit çeşit değişik işlerde de torpil siyaset rant dönmüyordur kesin
ve siz muhafazakar, helal-haram açısından hassas bir insansınız ?
Torpili normalleştirelim o zaman.Kimse emek vermesin,kimse kpss yıllarını vermesin herkes birilerine dayansın.Nasılsa her yerde böyle diye.Malesef bizim ülkemizde az buçuk iyi her şey 'referansla' oluyor. Çoğu memur da referans sahibi. Belediyede çalışan insanlarin da sayica fazlasi referans ile giriyorlar. Normal düz özel sektorde bile (mesela benim eski işimde) birini alacakları zaman genelde calisan kişinin önerdiği kişileri alırdı referansli diye.
Konu sahibi bu adami bırakıp üst düzey bir memurla da evlense yine bir yerlerde bir torpil bulabilirdi
Tam olarak böyle olmuyor aslında. Şimdi bir firma mühendis alacak mesela elbette referansı sağlam olanı alır, ben de olsam öyle yaparım.ben buna pek katılmıyorum
kızın neden içi sızlasın ? eğer gerçekten bi hak yeme durumu varsa hakkı yiyen kişinin sızlaması gerekir
bu kızın değil
çünkü adamın bu durumunda kızın bi payı yok
başkalarının tercihlerinin sorumluluğu bizde değil
fazla sorumlu hissetmek fazla vicdan yapmakta kişinin kendisine zarar
hakkıyla gelenlerinde görevi kötüye kullandığına şahit oluyoruz
çok düz mantık çok kesin konular değil bence bunlar
torpili elbette desteklemiyorum ama adam şuan görevinde iyiyse , aldığı maaşın hakkını veriyorsa çalışmasıyla
ortada bi kul hakkı söz konusu olmuyor
bu arada memur değilim özel sektördeyim hiçbir iş yerime de referansla girmedim
Sizi manipüle ermesine izin vermeyin. Doğruları duymak hoşuna gitmemiş olabilir beyefendinin. Her koyun kendi bacağından asılır. Ekmeğini nasıl kazanacağı kendi tercihi. Nasıl bir adamla evlenmek istediğiniz de sizin tercihiniz.Tüm yorumlar için teşekkür ediyorum öncelikle . Ben bugün kararımı netleştirmiştim zaten birkaç gündür de soğuktuk bugün söylicektim ama kendisi yoğundu her zamanki gibi. Aynı işyerinde çalıştığımız için yüzyüze normal konuşur bitiririm diyordum . Mesaj atmış akşam bu kadar sessiz kalacağımız ne yaşamış olabiliriz yok anlat vs ki ben telefonda istemiyordum açıkçası. Telefon açtı sonra böyle hesap sorar tarzda bir konuşma . Sen hükmünü vermişsin gibi cümleler kullandı. Ben yüzyüze konuşalım dedikçe yok ben öyle bir insan değilim sana yapma demicem vs dedi.
Terapistim bugün ; anlattığın kadarıyla bu kişi egosuna yediremez demişti adam boşuna psikolog olmamış haklı çıktı . Çok şaşkınım yani çok kaba bir muamele oldu. Sonuçta yüz yüze bakıyoruz aynı kurumdayız desem bile kendine iyi bak diyip tak kapadı. Normalde bu tavırdan sonra çok emin olmam gerekirken kararımda o kadar şaşırdım ki bunu bile hissedemiyorum.
Sizi manipüle ermesine izin vermeyin. Doğruları duymak hoşuna gitmemiş olabilir beyefendinin. Her koyun kendi bacağından asılır. Ekmeğini nasıl kazanacağı kendi tercihi. Nasıl bir adamla evlenmek istediğiniz de sizin tercihiniz.
tamam ama bende diyorumki kızın bunda ne suçu var?Tam olarak böyle olmuyor aslında. Şimdi bir firma mühendis alacak mesela elbette referansı sağlam olanı alır, ben de olsam öyle yaparım.
Ama siyasi bağlantısı var diye İmam Hatip mezunu biri havaalanında üst pozisyonda yönetici olarak çalışıyorsa, uluslararası ilişkiler mezunu bir insanın hakkına girmiş oluyor. Konudaki olay klâsik bir Elif Can Yetim olayı maalesef. Öyle göründüğü kadar masum değil bu olaylar.
Biraz yönlendirilebilen biri izlenimi verdiniz, sözüne güvendiğiniz kişilerin düşüncelerine önem veriyorsunuz abiniz mesela. Sizi iyi tanıyan biri neticede. Bu arada abiniz haklı görünüyor.
Gercekten hakederek oturdugu koltukta yer edinen insanlar da var yahu?Sevdiğinize emin misiniz? Hayır yaşınız küçük de değil kiminle konuşsanız aklınız karışıyor. Demek ki daha kendi düşüncelerinizle karar verecek olgunlukta değilsiniz. 3 ayda zaten işler nasıl ilerlemiş onu da anlamadım. Sevgili olmadan önce mesleğini biliyorsunuz şimdi mi sorun oldu? Basbayağı küçümsüyorsunuz yaptığı işi. ‘Referans’ kısmına takıldığınızı yazmışsınız ama bizim ülkemizin maalesef gerçeği bu durum. O girmese yerine işe girecek kişi hakkıyla mı girecekti? Abiniz okuduğu okula, yöneticilerin adalet duygusuna kadar yorum yapmış. Böyle didiklerseniz evlenecek adam bulamazsınız. Belli ki abiniz kimseleri size layık görmeyecek siz de onun aklıyla hareket edeceksiniz. Ayrılmak istiyorsanız ayrılın geçerli bir nedene ihtiyacımız yok. İstemeniz yeterli. Bana sebep arıyorsunuz gibi geldi.
Evet böyle duruyor dışarıdan ama dün terapide bu konuyu da çözdük biraz çok şükür . Yoksa burda olgun değilsin vs vs diyorlardı . Terapist sen kararını vermişsin zaten onaylanma ihtiyacın var var sadece dedi. Abim olayı da aynı şekilde aynı fikirdeydim aslında ama biri onaylayınca direkt karar verebildim. Şu konular bi bitsin terapide bu onaylanma ihtiyacını çalışıcaz zaten öyle karar aldık. Ailem tarafından sürekli eleştirildiğim için böyle olmuşum
Daha önce kimseyi reddetmedin galiba. Hazımlı biri olsaydı farklı davranırdı, burdan da anla yontulmamış olduğunu. Ben senin için iyi olduğu kanaatindeyim. Allah karşına daha iyilerini çıkarsınHatta hala sen değer verdiğim birisin yüz yüze bakıyoruz sonuçta dedim. Çok kabaydı ya bu üzdü beni
Daha önce kimseyi reddetmedin galiba. Hazımlı biri olsaydı farklı davranırdı, burdan da anla yontulmamış olduğunu. Ben senin için iyi olduğu kanaatindeyim. Allah karşına daha iyilerini çıkarsın
erkekte bu anlamda tek bir şeye bakarım ,bakılmalı diye de düşünürüm.
çalışkanlık..
bir erkeğin işinin ne olduğu önemli değil, seviyorsam ,o da seviyorsa ve çalışkan bir erkekse, evine bakıyorsa 3 kuruş eksik kazansın helal kazansın bana yeter.
gerisi boş
siz de seviyor olsanız bunların hiçbiri gözünüze gelmezdi.
Gercekten hakederek oturdugu koltukta yer edinen insanlar da var yahu?