• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşi kabul etmek yada etmemek ,çok arada kaldım.

Ama bizdede 1800e bu kadar saat bakan bakıcı bulamazsın
Ne bileyim kiran giderin vs bile daha farklıdır :)
Orasıda doğru. Zaten televizyondan takip ediyoruz İstanbul pazar fiyatlarını falan, Allah yardımcınız olsun. Bu devirde evde kira olunca heryerde zor.

İşi kabul etmelisiniz bence. İhtiyacınız var. Eşinizin işi de 1 ay sonra belli olacakmış. Hemen bakıcı tutmayın eşiniz işe girene kadar bebeğinize o baksın. Eşiniz işe başladıktan sonra maaşı iyi olursa çıkmayı veya bakıcı tutup devam etmeyi tekrar düşünürsünüz. Annenize yazık ona yük olmayın. Bu ekonomide iş bulmak çok sıkıntılı iş aklınızdan çıkarmayın. Ben 5 aydır iş arıyorum üniversiteden mezun oldum. Arkadaşlarımın çoğu işsiz. Kötü olup olmayacağını da denemeden bilemezsiniz.
Eşiniz siz çalışıp para kazanırken evde durma konusunda psikolojik baskı hissettiği için sizi korkutmaya çalışmış olabilir. Ama bu devirde bana çok gereksiz geliyor.

bana çalışma koşulları kötü gelmedi.daha iyi çalışma koşulları ve maaşı özel sektörde bulamayacaksınız ki zaten.eşiniz evde madem o baksın çocuğa bakıcı parası vermeyin ya da bakıcı yarım gün için ayarlayın yarım gün de eşiniz baksın.eşiniz iş bulunca duruma göre ya çıkarsınız ya da tam zamanlı bakıcıya geçersiniz.

Suanki sartlariniz gercekten kotu yerinizde olsam baska bakici bulurdum,hatta eviniz kiraymis calisacaginiz kuruma daha yakinlarda bir ev bulamaz misiniz?

Bence kabul edin eşinizin maaşıyla hem kira hem fatura hem yemek zor olur. Şu an özel sektör bitmiş durumda. Aslen maaş düşük ama Türkiye’de yaşıyoruz. Arkadaşımın babasını 1000 tl ye çalıştırıyorlar. Günümüz özel sektörü için çok kötü bir maaş değil. En azından bir ay deneyin. Bakın çocuğunuz dayanabilecek mi alışabilecek mi. Kadınla anlaşabilecek misiniz. İş yerini sevecek misin. Yol çok sorun olacak mı. Ben olsam kabul ederdim muhakkak.

eş baksın işi kesinleşene kadar o da işe başlarsa sonra düşünürsünüz bkaıcı işini. onun işi olmazsa siz de bunu teperseniz çok zor durumda kalabilirisiniz piyasa gerçekten kötü fırsatları değerlendirmenizde fayda var.

Kızlar merhaba. Hatırlayan vardır belki, eşimi haksız yere işten çıkardılar 2 ay önce. Şirket el değişmişti, o zaman çıkış giriş yapıp tazminat vermişlerdi. Çok bir miktar değil. Yeni şirket torpilsizlerin hepsini çıkardı. 12 aylık bebeğimiz var, baya perişan olduk. İkimizde iş arıyoruz ama öncelik eşimde, kızım pek sakin bir bebek olmadığı için.
Neyse bir yer çağırdı, görüşmeye gittim. Onlar açısından çok olumlu oldu, kabul ederseniz pazartesi direk başlayabilirsiniz dediler. Ama durum şu; bu fabrika evime 30 km uzakta. Servis var ama anayoldan geçiyor. 15 dakika yürümem lazım servise. Mesai sabah 8 olduğu için benim 6.45de evden çıkıp 7 servisine binmem lazım. Akşam 6 çıkış trafikle eve gelişim 7 buçuk olacak. Cumartesi yarım gün, çıkış 12 buçuk. Dış ticaret departmanındaki tek yetkili ben olacağım, o yüzden gerektiğinde haftasonu bile işe yada limana gitmem gerekecek. Açık açık yazıyorum maaş 3. 250 tl. Güvenilir bir bakıcı buldum, kadın 1.800 istiyor aylık ve ben 7 buçuktan önce gelemem, 7 buçuğa da kalmam en geç 7de çıkarım diyor.
Eşim görüştü bir yerle, %80 olacak o işte ama bir ay sonra belli olacak. Ben senin işin olmazsa iyice kötü olacak diyorum ama eşim işi kabul etmemi istemiyor. Çok erken gidip çok geç geleceksin diyor. Gece gündüz arayacaklar, kızımız çok küçük, hangisine yetişeceksin diyor. Kadın sıkıntı diyor. Ben işe başlarım, dayan diyor.
Annemde rahatsız, 63 yaşında kadın artık. 2 hafta önce 4 gün kıpırdaman yattı belinden. Ben yaptım işini, güvenemiyorum ona da.
Bir yandan da zaman gerçekten kötü. Başka iş fırsatı çıkar mı bilemiyorum. Firmada tekstil, ben daha önce 2 yıl çalıştım bu sektörde bilgim var. Ama bende bilemedim. Eşim beni korkuttu mu yoksa cidden çok mu kötü olur kestiremiyorum şu an. Ne dersiniz kızlar, sizce ne yapmam mantıklı?

Not: Bende hep 8-6.30 çalıştım bugüne kadar, hatta daha uzun olduğu oldu. Ama burda yolu ekleyince 6.45- 19.30 gibi oluyor asıl sıkıntı bu.
Yapacağınız ise göre ben fiyatı çok düşük buldum. Firmanın tüm dış ticaret işini yapacak kişinin maaşı 3250 lira. Dolar bu kadar yükselmisken hepi topu 500 dolar. Hani daha rahat şartlarda bir işiniz olur sabah 8 de çıkarsınız 8:30 da işte olursunuz. Akşam 6 da çıkarsınız en geç 6:30 da evde olursunuz. Hafta sonu çalışma olmaz, mesai olmaz. O zaman kabul edin derdim ama bu kadar yoğun çalışacaksınız bu para çok az. Bir de siz çalışacaksınız eşiniz evde oturup çocuğa baksın. Bu kadar düşük maaşa bir de bakıcı masrafı gerek var mı? Eşiniz de iş bulursa o zaman bakıcı tutarsınız

Belki taslanirim ama biz (yurtdisinda) ayni sizin sartlarinizda yasiyoruz.
konuyu okurken sorun nezaman gelecek diye bekledim- sorun göremedim.
esiniz zaten issiz- o baksin cocuga. kendi ise girdigi zaman siz gerekirse cikarsiniz.
calisan kadinlarin cogu bu tempoda- dünya capinda
Hangi ülke o merak ettim. Haftada 45 saat Avrupa ve abd de yok. Herkes de mesai ücretini çatır çatır alir

Hangi ülke o merak ettim. Haftada 45 saat Avrupa ve abd de yok. Herkes de mesai ücretini çatır çatır alir

Niye olmasin? Ben almanyadayim ve çoğu zaman 50-60 saat arasi çalışıyorum.
Hergün toplamda 2 saat yol cabasi servis mervis olmadan!
ABDyi bilemem ama almanyada 48 saat (haftada) yasal cerceve içinde.
Siz hangi ülkedesiniz...bende oraya kapağı atim

Bakıcı sen gelmezsen bebeği yalnız mı bırakıp çıkacak 7de?
Çalış hiç değilse sigortan yatar, 1 sene sonra da kreş ve bakıcı olarak devam edersin.

Suanki sartlariniz gercekten kotu yerinizde olsam baska bakici bulurdum,hatta eviniz kiraymis calisacaginiz kuruma daha yakinlarda bir ev bulamaz misiniz?
Evet bakıcı konusu benim kafamda da soru işareti. Çok iyi falan dediler ama 7de çıkarım diyor kadın, sınava hazırlanan oğlum var diyor. Eşimde ben muhtemelen başlarım, sen çalışacaksan bakıcı şart diyor ama ben onun çalışmama ihtimalinden gidiyorum.
Fabrika sanayi bölgesinde. Hatta ilçeye merkez arasında bir yerde. Çevresi sırf sanayi. En yakın taşınacağım yere bana en fazla 10 dakika katar. O da taşınma masrafına değmez :(

Maaşın yarisi bakiciya gidecek. Şartlari cok agir isin. Ve uzak. Esiniz asgari ucret alsa bundan iyi. Size kalan para asgari ucret bile olmayacak

Niye olmasin? Ben almanyadayim ve çoğu zaman 50-60 saat arasi çalışıyorum.
Hergün toplamda 2 saat yol cabasi servis mervis olmadan!
ABDyi bilemem ama almanyada 48 saat (haftada) yasal cerceve içinde.
Siz hangi ülkedesiniz...bende oraya kapağı atim
ABD de 40 saat. İsveç te sanırım 36 saatti yanılmıyorsam. Almanyada da 38 saat diye biliyorum. Almanlarla çalıştım, mesai dışı hiç bir şekilde çalışma gibi bir fedakarlıkta bulunmuyorlardi bizden de herhangi bir beklentileri olmuyordu. Siz nasıl 50-60 saatleri buluyorsunuz?

Bebekle çok zor bu çalışma düzeni. Yazık, sizi günde iki saat bile göremeyecek. Görünce de bitik bir anneyle karşılaşacak o kadar yoğun çalışma saatinden sonra.
Samsonn Samsonn cuğum önermiş. Siz evde çocuk bakın, gerçekten çok mantıklı.

ABD de 40 saat. İsveç te sanırım 36 saatti yanılmıyorsam. Almanyada da 38 saat diye biliyorum. Almanlarla çalıştım, mesai dışı hiç bir şekilde çalışma gibi bir fedakarlıkta bulunmuyorlardi bizden de herhangi bir beklentileri olmuyordu. Siz nasıl 50-60 saatleri buluyorsunuz?

Almanyada 48 saat mümkün- artısı fazla mesai olarak sayılıyor.
Çalıştığınız bölümle alakalı- ben avukatım. 9to5 benim mesleğime fazla uymuyor. Masamda bulunan dosyalar zaten benim işim. akşam 5de işten ayrilsam ertesi sabah dosyalar beni bekleyeceği icin bazen Akşam 8e kadar çalışıyorum . Şuanda bir bankada çalışıyorum ve daha rahatim ama 50 saat çalıştığım cok oluyor.

Back