• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşi kabul etmek yada etmemek ,çok arada kaldım.

Aslında sıkıntı uzaklık. Yoksa bende hep bu saatlerde hatta daha kötülerinde çalıştım. Ama işte 30 km, git gel, trafik. O sıkıntı.
2 ay deneme süresi değil mi bi şansınızı deneyin. nasıl olsa eşiniz evde. şu an bakıcı tutmak zorunda değilsiniz.

Siz işe başladığınız gibi bakıcı işe başlamak zorunda değil ki. Eşiniz evde, o baksın bebeğinize şimdilik. Hatta eşiniz erkeklik gururu gibi saçma bir duruma takılmayacaksa, bir süre o evde kalsın. Bakıcıya 1800 para vermek yerine, altı ay, bir yıl o evi götürsün, siz çalışın. Hemen işten ayrılmayın, sizin kariyerinize de faydası olur diye böyle diyorum. Sonra eşinizle gerekirse rolleri değişirsiniz. Yani siz işten çıkarsınız, o çalışır ya da şuan planladığınız gibi ikiniz çalışırsınız ve bir de bakıcı bulursunuz. Eşinizin işi olursa, maaşı sizden daha fazla olacaksa, siz de ileride çalışmak istersem, yine iş bulurum diyebiliyorsanız, o zaman bebeğinize siz bakabilirsiniz.

Babanızı dinleyin.
Şartlar pek uygun gelmedi bana.
Ayrıca bakıcının tavrı ilerde sıkıntı yaşayacağınızı gösteriyor.
Bana çok tavsiye ettiler bakıcıyı. Daha önce baktığı çocukları da biliyorum az buçuk. Ama böyle ben şöyle yapmam, ben buna gelemem, böyleyken böyle gibi cümleleri var. Bende kesin arıza çıkaracak bu dedim açıkçası :(

Bu zamanda maaşı daha iyi olan bir iş bulmak zor gerçekten. Eşiniz de işsizmiş belli ki ihtiyacınız var. Ben olsam başlardım. Eşim işe başlayana kadar da başka bir bakıcı bulmaya çalışırdım.

Esin cocuga bakamazmi? Sonucta simdi issiz.

Ikinizde issizsiniz ve o eve ekmek alincak. Hersey para ile. Bence ise gir. Bir yandan kafanda dagilir. Esin ise alinirsa tekrar düsünürsün ve gerekirse isi birakirsin. Sonucta esin alincakmi belli degil. Ne kadar %80 dersen, hic bilinmiyor.

Esin saat kacta eve geliyor? Erken geliyorsa, bakiciya yollayabilir. Yada annen bakicinin yaninda duyabilirdi ve o saat 7de gittiginde sen yarim saat sonra evde olacaksa, annen o yarim saati bakabilir cocuga.

Bence gayet iyi, çoğu kişi aynı şartlarda çalışıyor. bugün çocuğum olsa aynı şekilde çalışmış olacağım ki maaşım çok daha düşük

Bunun mesaisi vs trafiği olur 8de gelebilirsin bence başka bakıcı alternatif bak
Para lazım herşey parayla döner canının çektiğini alamazsan yavrunun yüzü düşerse daha zor yalnız maaşı biraz daha fazla talep et

Bana çok tavsiye ettiler bakıcıyı. Daha önce baktığı çocukları da biliyorum az buçuk. Ama böyle ben şöyle yapmam, ben buna gelemem, böyleyken böyle gibi cümleleri var. Bende kesin arıza çıkaracak bu dedim açıkçası :KK43:
Anasının gözü diyoruz onlara kısaca. Bu tavırda birine çocuğımu baktırmazdım şahsen

Ben olsam 1 ay calısırım eger sozlesme fılan yapmayacaksanız, esınızın ıs durumu bellı oluncada cıkarsınız. Uzun vadede cocugu olan bır bayan ıcın tempo cok, maas az

Siz evde kalıp başka birinin çocuğuna kendi evinizde baksanız daha mantıklı. Baksanaıza bakıcı 1800 istiyormuş, bu kadar yoğun tempoda çalışıp, elime kalacak 1400 diyorsunuz.

Bir de dış ticaret departmanını hafta sonu çalıştırmanın mantığı ne ki? Bir başka alternatif olarak kendi şartlarınızı öne sürün. Hafta sonu çalışmam, 4000 tl vs diyin. Kabul ederlerse düşünürsünüz.

Kızlar merhaba. Hatırlayan vardır belki, eşimi haksız yere işten çıkardılar 2 ay önce. Şirket el değişmişti, o zaman çıkış giriş yapıp tazminat vermişlerdi. Çok bir miktar değil. Yeni şirket torpilsizlerin hepsini çıkardı. 12 aylık bebeğimiz var, baya perişan olduk. İkimizde iş arıyoruz ama öncelik eşimde, kızım pek sakin bir bebek olmadığı için.
Neyse bir yer çağırdı, görüşmeye gittim. Onlar açısından çok olumlu oldu, kabul ederseniz pazartesi direk başlayabilirsiniz dediler. Ama durum şu; bu fabrika evime 30 km uzakta. Servis var ama anayoldan geçiyor. 15 dakika yürümem lazım servise. Mesai sabah 8 olduğu için benim 6.45de evden çıkıp 7 servisine binmem lazım. Akşam 6 çıkış trafikle eve gelişim 7 buçuk olacak. Cumartesi yarım gün, çıkış 12 buçuk. Dış ticaret departmanındaki tek yetkili ben olacağım, o yüzden gerektiğinde haftasonu bile işe yada limana gitmem gerekecek. Açık açık yazıyorum maaş 3. 250 tl. Güvenilir bir bakıcı buldum, kadın 1.800 istiyor aylık ve ben 7 buçuktan önce gelemem, 7 buçuğa da kalmam en geç 7de çıkarım diyor.
Eşim görüştü bir yerle, %80 olacak o işte ama bir ay sonra belli olacak. Ben senin işin olmazsa iyice kötü olacak diyorum ama eşim işi kabul etmemi istemiyor. Çok erken gidip çok geç geleceksin diyor. Gece gündüz arayacaklar, kızımız çok küçük, hangisine yetişeceksin diyor. Kadın sıkıntı diyor. Ben işe başlarım, dayan diyor.
Annemde rahatsız, 63 yaşında kadın artık. 2 hafta önce 4 gün kıpırdaman yattı belinden. Ben yaptım işini, güvenemiyorum ona da.
Bir yandan da zaman gerçekten kötü. Başka iş fırsatı çıkar mı bilemiyorum. Firmada tekstil, ben daha önce 2 yıl çalıştım bu sektörde bilgim var. Ama bende bilemedim. Eşim beni korkuttu mu yoksa cidden çok mu kötü olur kestiremiyorum şu an. Ne dersiniz kızlar, sizce ne yapmam mantıklı?
O paraya bu çile çekilmez o kuzu da bırakılmaz

Ben olsam 1 ay calısırım eger sozlesme fılan yapmayacaksanız, esınızın ıs durumu bellı oluncada cıkarsınız. Uzun vadede cocugu olan bır bayan ıcın tempo cok, maas az
Aslında mantıklı. Deneme süresi yapalım her iki taraf için iyi olur diyebilirim. Böylece kırmamışta olurum, eşim girerse çıkarım, yapamadım diyip.

Siz evde kalıp başka birinin çocuğuna kendi evinizde baksanız daha mantıklı. Baksanaıza bakıcı 1800 istiyormuş, bu kadar yoğun tempoda çalışıp, elime kalacak 1400 diyorsunuz.

Bir de dış ticaret departmanını hafta sonu çalıştırmanın mantığı ne ki? Bir başka alternatif olarak kendi şartlarınızı öne sürün. Hafta sonu çalışmam, 4000 tl vs diyin. Kabul ederlerse düşünürsünüz.
Yemin ederim daha mantıklıymış :D Kuzuları 2lerim evde. Hem oynarlar birbirleriyle. Zaten kahvaltı, öğle ve akşam yemeği yapıyorum bebek için, miktarı ikilerim, İkisinede yeterim.
Bugüne kadar hep cumartesi çalıştım ben. Genelde herkes geliyor diye gel diyor. Çok acilde oluncada liman ve gümrük işlemleri oluyor. Haftasonu limanlar açık, nöbetçi memurlarla biraz daha ücret ödeyerek çalışıyorsun. O yüzden lojistik firmaları da cumartesi çalıştırır. Sektör bu malasef

Bu kadar uzun mesai saati mi olur? Haftada 45 saati geçiyor, ben coook zor durumda değilsem kabul etmezdim.

İstanbulda hep servise biniş servisten iniş saatlerimiz böyle hemde 30km değil 15kmlik yolda bile bu kadar sürüyor trafikle
Ben calısmanız taraftarıyım
Kadınada iki yüz daha verin yedibucuga kadar calıssın
İş bulmak cok zor

Eşiniz evdeyse bebeğe baksın. Yemeği yapsın. Temizliği yapsın. Böylece para size kalır.

İstanbulda hep servise biniş servisten iniş saatlerimiz böyle hemde 30km değil 15kmlik yolda bile bu kadar sürüyor trafikle
Ben calısmanız taraftarıyım
Kadınada iki yüz daha verin yedibucuga kadar calıssın
İş bulmak cok zor
İş bulmak gerçekten zor bende o noktada kitleniyorum zaten. Ama şöyle bir şeyde var ben orta düzey yöneticiyim. Dış ticaret departmanı sorumlusu olarak direk genel müdüre bağlıyım. İstanbulda en az 5000 bunun maaşı. Hatta daha fazlasına çalışan arkadaşım var ama çocuğun hayatı yok :) küçük şehirde olmanın kötü tarafları malasef daha düşük maaşlar oluyor.

İş bulmak gerçekten zor bende o noktada kitleniyorum zaten. Ama şöyle bir şeyde var ben orta düzey yöneticiyim. Dış ticaret departmanı sorumlusu olarak direk genel müdüre bağlıyım. İstanbulda en az 5000 bunun maaşı. Hatta daha fazlasına çalışan arkadaşım var ama çocuğun hayatı yok :) küçük şehirde olmanın kötü tarafları malasef daha düşük maaşlar oluyor.
Ama bizdede 1800e bu kadar saat bakan bakıcı bulamazsın
Ne bileyim kiran giderin vs bile daha farklıdır :)

Back