• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşe gitmek istemiyorum

Pinkyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
196
29
298
İzmir
Kızlar öncelikle söylemem gereken; işten çıkamam maddi gücüm yeterli değil 'işten çık, işini değiştir' önerileriyle gelmezseniz sevinirm.

Ayrıca panik atak hastasıyım. İlaçlar vs ile çok fazla yol katettim evet ama tam geçmedğini biliyoruz bu hastalığın. :/
Neyse benim devlet kadrosunda güzel, prestijli sayılan bir işim var. Güzel de bi şehirde yaşıyorum ailemle. Ama işe gitmek bana işkence geliyor. Bi türlü işimi sevemiyorum. Çok şükür bu zamanlarda herkes iş bulma derdindeyken maaş vs . açısından da güzel bir işim var, bazılarının haftasonu tatili bile yok bunu biliyorum şükrediyorum sürekli kendime bunu söyleyerek gidiyorum zaten işe ama işkence gibi geliyor hala. Ortamdaki insanlardan vs de sıkıntım yok.

Belki beni anlamayacaksınız ama beni sıkan şu evet haftasonu tatilim var yine de o haftasonları bitecek diye stres yapıyorum resmen. Uzun uzun düşündüm neden böyle yapıyorum diye şunu farkettim evet uzun yıllar okuduk, buraya gelmek için çok çabaladık vs. Hep bi şeyleri erteledik şu sınav geçsin şu ders bitsin şu dönem geçsin yaparım dinlenirim gezerim vs. diye diye ve direk okuldan sonra işe girmemin de etkisiyle, (zaten ilk yıl iznin olmuyor) 1yıl boynca izin kullanmadan işe gittim. 2.yıl da da 20gün iznim var ama onu direk 20olarak düşünmeyin yani içine denk gelen h.snları dahil ve tek seferde de kullanmak imkansız yalnızca parça parça izin alabiliyosun verirlerse. İşte bi ayda 3gün, 5ay sonra 2gün vs. Doğru dürüst izin alamıyorsun, bir yere tatile gitmek istesen içinde kalıyor off 2güne dönmem gerekiyor iş var fln diye. Düşünün. Kızlar o kadar yorgun hissediyorum ki resmen şöyle 2-3ay dnlenmek istiyorum. Mezun olur olmaz işe başladım bi anda ve hala o yaz tatili vs. Olmadğına alışamıyorum. Çalşmak gözümde büyüyor. Nasıl 60yaşına kadar hep böyle mi olacak diyorum. Geçmiyor saatler, gün içinde sadece saat odaklı, bitsin de gideyim diye diye yaşadığımı farkettim. Resmen mesai saatleri arasında yaşamıyor gibiym sadece o saatleri geçirmeye odaklıyım
Korkum da şu, dediğim gibi panik atak hastasıyım çok fazla stres yapmamam, istemedğim ortamlarda bulunmamam, kafama takmamam gerekiyor her şeyde kendimi kontrol ediyorum bu konuda ama işte iş konusunda yapamıyorum ve ataklarım yine şiddetli bir şekilde gelecek diye korkuyorum.
Sizden isteğim aranızda benim gibi olanlar var mı, varsa kendinizi Nasıl motive ediyorsunuz napıyorsunuz bana akıl vermenizi istiyorum çünkü gerçekten işten çıkamayacağım ve değiştirme şansım da yok sıkışmış hissediyorum yardım edin lütfen :/

Son düzenleme:
İşten çıkma yada değiştirme gibi bi durum yoksa ne söyleyebiliriz biz bu durumda?

Peki farzedelim ki 2-3 ay dinlendiniz gezdiniz sonra tekrar işe döneceksiniz ozaman da yine aynı olacak mı?

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Bol bol dua edin. Bülent Gardiyanoğlu dlye bir yazar var. Kişisel gelişimci. Benim hayata bakışımı değiştirdi size de öneririm☺

Çalışma şartlarınız birçok insana göre gayet iyi.
Temel sebep sizin çalışmak istememeniz bence.
Bu durumda bir karar vermeniz gerekecek; çalışan kadın mi olmak istiyorsunuz ev hanımı mi?
Özel sektörde çalışıyorum ve 2 yıldır tek bir gün yıllık izin bile kullanamadım, neredeyse tüm cumartesileri de çalışıyorum. Coğu gece evde de bilgisayardan calisiyorum. Yaz kış erkenden yollardayım. Bence durumunuzun iyi olduğunu kabullenip işinize sarılın.

Kızlar öncelikle söylemem gereken; işten çıkamam maddi gücüm yeterli değil 'işten çık, işini değiştir' önerileriyle gelmezseniz sevinirm.

Ayrıca panik atak hastasıyım. İlaçlar vs ile çok fazla yol katettim evet ama tam geçmedğini biliyoruz bu hastalığın. :/
Neyse benim devlet kadrosunda güzel, prestijli sayılan bir işim var. Güzel de bi şehirde yaşıyorum ailemle. Ama işe gitmek bana işkence geliyor. Bi türlü işimi sevemiyorum. Çok şükür bu zamanlarda herkes iş bulma derdindeyken maaş vs . açısından da güzel bir işim var, bazılarının haftasonu tatili bile yok bunu biliyorum şükrediyorum sürekli kendime bunu söyleyerek gidiyorum zaten işe ama işkence gibi geliyor hala. Ortamdaki insanlardan vs de sıkıntım yok. Belki beni anlamayacaksınız ama beni sıkan şu evet haftasonu tatilim var yine de o haftasonları bitecek diye stres yapıyorum resmen. Uzun uzun düşündüm neden böyle yapıyorum diye şunu farkettim evet uzun yıllar okuduk, buraya gelmek için çok çabaladık vs. Hep bi şeyleri erteledik şu sınav geçsin şu ders bitsin şu dönem geçsin yaparım dinlenirim gezerim vs. diye diye ve direk okuldan sonra işe girmemin de etkisiyle, (zaten ilk yıl iznin olmuyor) 1yıl boynca izin kullanmadan işe gittim. 2.yıl da da 20gün iznim var ama onu direk 20olarak düşünmeyin içine denk gelen h.snları dahil ve tek seferde o kalan yaklaşık 15günü de kullanmak imkansız yalnızca parça parça izin alabiliyosun verirlerse. İşte bi ayda 3gün, 5ay sonra 2gün vs. Doğru dürüst izin alamıyorsun, bir yere tatile gitmek istesen içinde kalıyor off 2güne dönmem gerekiyor iş var fln diye. Düşünün. Kızlar o kadar yorgun hissediyorum ki resmen şöyle 2-3ay dnlenmek istiyorum. Mezun olur olmaz işe başladım bi anda ve hala o yaz tatili vs. Olmadğına alışamıyorum. Çalşmak gözümde büyüyor. Nasıl 60yaşına kadar hep böyle mi olacak diyorum. Geçmiyor saatler resmen gün içinde sadece saat odaklı, bitsin de gideyim diye diye yaşadığımı farkettim. Resmen mesai saatleri arasında yaşamıyor gibiym sadece o saatleri geçirmeye odaklıyım
Korkum da şu, dediğim gibi panik atak hastasıyım çok fazla stres yapmamam, istemedğim ortamlarda bulunmamam, kafama takmamam gerekiyor her şeyde kendimi kontrol ediyorum bu konuda ama işte iş konusunda yapamıyorum ve ataklarım yine şiddetli bir şekilde gelecek diye korkuyorum.
Sizden isteğim aranızda benim gibi olanlar var mı, varsa kendinizi Nasıl motive ediyorsunuz napıyorsunuz bana akıl vermenizi istiyorum çünkü gerçekten işten çıkamayacağım ve değiştirme şansım da yok sıkışmış hissediyorum yardım edin lütfen :/
İnsanların devlet işine girmek için çektikleri çileleri düşünün derim , böyle düşünerek işinize sımsıkı sarılın, şuan bütün imkankalra sahipsiniz çünkü maasınız var ya olmasaydı ??

Bence işinize dört elle sarılın , nerde olursanız olun şartlar hep aynı hatta özel kurumda çalıssanız şartlar daha ağır ..ya işinizi seveceksiniz ya da bırakacaksınız yoksa başka seçenek kalmıyor..

Suan evde durmak zorunda oldugum icin hergun mutsuzum ara da agliyorum ev hanimi olarak hayatimi idam ettirmek bana gore degildi diyorum ama bakmak zorunda oldugum bir cocugum var ...evde esinin bes kurusunu gozlemektense koltuk tepesinde yaşlanmaktansa yatarak of vakit gecmiyor diye kafayi yemektense suan haline sukret calisma saatlerinde agir degilmis haftasonun var paran iyi is cikisi kendine vakit ayir haftasinu kendine vakit ayir maddi durumunda yokmus heleki parasiz evdr hic duramazsin iyi dusun kiymetini bil..

Evet işime çok çalışarak çok zorluklarla mülakatlarla sınavlarla girdim özel sektör de düşüneblirdim direk ama bu işe girerkenki çalışma vs durumları da beni gerçekten yıprattı büyük etken de bu

Son düzenleme:
İşten çıkma yada değiştirme gibi bi durum yoksa ne söyleyebiliriz biz bu durumda?
Ne diyebiliriz ki bütün şıkları kaldırdın?

Ee biz ne yapalim?
O olmaz bu olmaz.

:KK70::KK70:

'Sizden isteğim aranızda benim gibi olanlar var mı, varsa kendinizi Nasıl motive ediyorsunuz napıyorsunuz bana akıl vermenizi istiyorum :/'

Yazmiştm ama direk ne diyelim yazmanız :/

Valla ben zamaninda borek corek yapan pastane gibi bir yerde bilmem kac derece sicakta(iceride firin yaniyordu surekli) 12 13 saat hic oturmadan calisip gece yarisina dogru evime dondugumde tabanlarimin uzerine basamadigim bir iste calismistim. Dusunuyorum da devlette prestijli sayilacak kadrolu bir is, maasi guzel, mesaisi belli, haftasonu tatil, bilmiyorum ama benim icin her gun dua etme sebebi olurdu. O yuzden bisey diyemeyecegim baska.

Haline şükret bence daha ne istiyosun.ben akşama kadar ayaktayım onun bunun ağız kokusunu cekiyorum bir değil akşama kadar yüz işle uğraşıyorum. Ama sen anlamazsın şimdi nezamnki o işi bırakırsın değerini ozaman anlarsın nediyeyim

Benim çok kısa bir iş hayatım oldu, şuan ise daimi bir iş için çabalamaktayım. Şartları da ağırdı yalanlar içindeydi benim kişiliğimi bozacak düzeydeydi, bende istemeyerek gidiyordum sadece maddi olarak gitmeme sebep görüyordum.

Benim size nacizane önerim, bir hobi edinmeniz. Örneğin yüzme kursuna gitseniz hafta sonları belki değişiklik olur. Ya da bir enstrüman öğrenseniz, belki hayatınızın tek düze gitmesinden memnun değilsiniz. Kafanızı dağıtacak farklı gelecek etkinlikleri araya karıştırmanızı öneririm. Çünkü işe istemeyerek gitmek gerçekten çok eziyet. Sadece o amacının olduğunu hissedip kendine hiç vakit veremiyor gibi geliyor, bütün uğraşlarım bunun için miydi?diye sorgulayabiliyor insan yani bir bakıma hayal kırıklığının verdiği memnuniyetsizlik kaplıyor yaşamını.

'Sizden isteğim aranızda benim gibi olanlar var mı, varsa kendinizi Nasıl motive ediyorsunuz napıyorsunuz bana akıl vermenizi istiyorum :/'

Yazmiştm ama direk ne diyelim yazmanız :/
Ev hanımıyım ve iş arıyorum bulamıyorum diyim o zaman. Allah başka dert vermesin.

Haline şükret bence daha ne istiyosun.ben akşama kadar ayaktayım onun bunun ağız kokusunu cekiyorum bir değil akşama kadar yüz işle uğraşıyorum. Ama sen anlamazsın şimdi nezamnki o işi bırakırsın değerini ozaman anlarsın nediyeyim
Valla ben zamaninda borek corek yapan pastane gibi bir yerde bilmem kac derece sicakta(iceride firin yaniyordu surekli) 12 13 saat hic oturmadan calisip gece yarisina dogru evime dondugumde tabanlarimin uzerine basamadigim bir iste calismistim. Dusunuyorum da devlette prestijli sayilacak kadrolu bir is, maasi guzel, mesaisi belli, haftasonu tatil, bilmiyorum ama benim icin her gun dua etme sebebi olurdu. O yuzden bisey diyemeyecegim baska.

İyi de olaya nerden bakıyorsunuz. İnsanlarda niye hep bir saldırganlık eğilimi var anlamıyorum. beni iyice anlamamışsınız. Ben işim kötü iğrenç bilmem ne demedim zaten 50 kere yazdım güzel bir işim var ama yorgun hissediyorum sıkışmış hissediyorum panik atak hastası olduğum için korkuyorum siz neler yapıyosunuz sizce napmalıyım diyorum. Sizin işiniz zordu benimki zordu olayı değil ki bu

Seni öyle iyi anladım ki.
Benim de işim çok iyiydi. Nerdeyse çalıştığım süre boyunca cebimden para bile çıkmazdı.
Maaş desen süper, iş desen kolay.
Ama yok yok yok.
Mutluluk yok, ömrüm burada dağ başına her gün gelmekle nasıl geçecek diye yedim kendimi.
Ayaklarım geri geri gidiyordu. Ağladığım oluyordu.
En sonunda bıraktım işi.
Evet cebimde para yok, boğazıma kadar borcum var ama çoook mutluyum.
Ömrümü böyle harcayamazdım.
Şimdi daha başka işler bakıyorum kendime.
Huzuru bol. Yaşadığımı hissettiren bir şeyler.

Ev hanımıyım ve iş arıyorum bulamıyorum diyim o zaman. Allah başka dert vermesin.

Canım umarım istediğin gibi bir iş bulursun ama sadece tek dert de iş bulamamak değil, kendini böyle de sıkışmış hissedebiliyorsun elinde olmadan. Elinde olmadan diyorum konuyu açma amacım bu zaten

Back