İşe başlıyorum ama sevinemedim bile.

Teşekkür ederim arkadaşlar güzel dilekleriniz için. Sanırım iş işi olmayacak çok anlaşmazlığa düştük. Çok psikolojimi bozdular.

Sanırım kaymakamlıkta bir bölüm var ona müracaat ediyorsun alıp götürüyorlar ruh sağlığı düzenli oolmayıp tedaviyi red edenler için onu bir araştır. Geçici bir süre uzaklaşacaksın ama en azından tedavi olduğunda sana köstek değil destek olur. Ayrıca ücretsiz bildiğim kadarıyla.

canım öncelikle durumun gerçekten çok zor sana en başta Allah'tan sabır diliyorum.
ben tıp öğrencisiyim ve de benim babanem de paronoyak teşhisi almıştı o yüzden anlaybiliyorum durumunu ki paranoid şizofreni çok daha zor bir durum.bu psikoz grubuna girdiği için annene hastalığını kabul ettiremezsin,hastaneye yatırayım desen ben deli miyim der kabul etmez babanemden biliyorum.sürekli eşyalarını saklar,bişeylerinin komşuları tarafından çalındığnı düşünür,bizleri bile hırsızlıkla suçlar.kesinlikle iyileşmiyor ama neyse ki biz aynı ewde deildik.

canım annenin mutlaka ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatması gerekir,şşizofreni de olunca biliosun seni bile öldürmeye kalkabilir.düzenli olarak ilaç kullanması falan gerekir doktor gözetiminde olmalı.

madem ki durumunuz yok yeşil karta başvurun canım.bütün mal sahibi olmayanlara weriyorlar.bizim hastanemize kaç tane yoksul hasta geliyor yeşil kartlı ve diğer hastalar gibi bakılıyorlar.eğer istanbuldaysan bakırköye yatırılabilir annen.onu kabul ettirmeye çalışmana gerek yok sen ilgili yerlerle doktorlarla falan görüş son çare zorla da olsa alıp yatırırlar.
senin yapabilceğin altından kalkabileceğin bir durum deil bu,ne yapsan anneni memnun edemezsin çünkü hastalığı buna izin wermez.sonunda sen de hasta olursun.annen hastaneye yattktan sonra sen hayatını bir düzene sokarsın çalışırsın.ama ilk halletmen gereken sorun annen bence.
dedğim gibi yeşil kartla almakla başla işe,sonra hastanelerle görüşürsün onlar bir şekilde anneni alırlar.hem annenin ilaç da kullanması lazım onun için de daha iyi olur.

ya bi de babanı arayıp en azından sana para göndermesini istesene,sonuçta annenle boşanabilirler ama sen onun çocuğusun sana bakmak zorunda istese de istemese de,çocuk yapıp bırakmak olur mu ya...belki ona bile dava açabilirsin ilerde san bakmakla yükümlü çünkü,yurtdışındaki yasalar da daha sert buraya göre.

canım çok üzüldüm duruma. allah yardımcın olsun. ama sen tek başına ne onu iyileştirebilirsin ne de psikolojini sağlıklı tutabilirsin. yazık canım ya

allah sabır versın canım sana..bır beledıyeden falan yardım ıstesen..ne bılım belkı bıseylere faydası olur enazından..

Bu durumda ne söylenir bilmiyorum ama tek diyeceğim şey Allah yar ve yardımcın olsun...

Canım seni en iyi anlayanlardan biri benim.
Yaşadıkların benimkine o kadar benziyor ki zannettim beni anlatıyorsun .
Öncelikle doktorun sana verdiği eminim anti depresanlar vardır .
Bunları aksatma bunlar sana dayanma gücü verir. Haat standartlarını yükseltir.
Annen sana ne kadar ters davranırsa davransın etkilenmezsin.ışe gir biraz para koy kenara.
Sonra ne yap ne et anneni ya ayakta yada yatılı hastanede tedavi altına aldır.Farkettirmeden ilaçlarını yemeğine falan kat bi şekilde içir ilaçlarını.
Eğer sen yapamıyorsan yaptırımı yüksek olan biri ilgilensin en fazla iki hafta itiraz eder sonra biraz toparlar kendini.ıki hafta sonra sen ilgilenirsin.Canım o kadar ama o kadar iyi anlyorum ki seni.
Bugünler senin imtihanın rabbim imtihan ediyor .
Anneye bakma o kadar fazilettir ki şimdi almasan bile ahirette alırsın bunun mükafatlarını.
O istediği kadar kızsın küfretsin .Sen kaç odana..
O iki dk sonra unutuyordur zaten.Sen üzüldüğünle kalıyorsundur. Canın sıkılırsa beni sesle üzülme olur mu canım..

Ne olursa olsun o senin annen canım...Allahım annelerimizi başımıza taç yapmamız için verdi...Çocukluğunda ne yaparsan yap o seni büyüttü...Yaşadığı şeyler belki kolay değildi ve o kendi kendine rahatsızlanmadı...Belki sen de annene istemeden kötü davranıyor olabilirsin...Biraz daha düzgün davranmaya çalışsan ne bileyim daha candan daha olumlu...Ben her ne olursa olsun annedir diyorum...Onlar birer melek...:1hug:

Canım ne kadar zor olduğunu tahmin ediyorum.Biliyorum ki öyle canımdan cicimden anlamıyor.Çünkü ruh hastası.Kimse şöyle davransan böyle davransan dememeli arkadaşlar karşındaki normal düşünebilen bi insan değil ayrıca tehlikeli bile olabilir.Tamam annen hiç annelik yapamamışta olsa atamazsın tabi ki, ilgilenmek vicdan borcu.Ama bunu sen tek başına yapamazsın yoksa sen hasta olursun ikinie birden kim bakacak.Her gün kavga her gün stres çekilebilir mi?İstesin ya da istemesin hemen hastane yatmalı ve tedaviye başlamalı, sen onu ziyaret edersin, ilglenirsin.Bunun için yukarda arkadaşlar öneriler sunmuşlar.Sonra babanla görüşüp aylık bi miktar harçlık isteyebilirsin, bu arada yarı zamanlı çalışıp okulu bitirebilirsin.Gençsin ama hayatta güçlü olmak zorundasın.Umarım bi çıkış yolu bulabilirsin...:teselli:

arkadasım yaklasık olarak senınle benzer durum yasadıgımız ıcın bır nebze sana ısık tutabılecek fıkırlerım var.oncelıkle arkadaslarımızın belırttıgı gıbı bu hastalıkla savasan dernekler var onlaradan yardım ısteyebılırsın.Sonrasında oturmus oldugun ılcenın beledıyesıne gıderek sanıyorumkı ıstanbuldasın beyaz masaya durumunu anlatarak yardım ıstemelısın.Cunku bu tur hastalar ıcın evde saglık hızmetı var.Beledıyenın ucretsız olarak saglmaıs oldugu.bundan faydalanabılmek ıcın sadece tek sart hastaneden alacagın ozur durumunu gosteren saglık raporu ve bı kac evrak.Ozur oranınnın belırtıldıgı raporu cıkardıktan sonra ozurlu olanlara hızmet ıcın sunulmus olan taksıler var beledıyelerın vermıs oldugu bundanda faydalanabılırsın.Gelır durumunuza baglı olarak ozurlu maasıda yatırabılıyorlar.( Annenızın felc hastası oldugundan bahsetmıssınız evvelınde.onun ıcın kastım.) Olmadıysa eger annenızın emeklı ettıgınızı soylemıstınız.bu durumda faydalandıgı bır ssksıda vardır muhtemelen bununla olusturulmus fızık tedavı hastanelerı var.Buralardada tedavı gorebılır.Ayrıca sızofrenı hastalıgı var dıye belırtmıssınız.Bu konuda pek bılgım olmadıgı ıcın bılgı sunamayacagım fakat arkadasların mutlak belırttıgı mutlaka saglık destegı alması,gozetım altında olması gerek.

Psıkolojık olarak yaklasımlar cok onemlıdır hastalara.sen kendını yıpratmayı bırak olmadı calısıp bırını tutarsın annene baksa yeter sana kafa olarak gun ıcerısınde bıraz dısarı cıkmak bıle rahatlatacaktır senı.

Annelerın hakkı odenmez.Sende sabret ve lutfen sınırlerıne hakım ol.Muhtac olmak cok zor bır durumkı dusun saglık bakımından ıhtıyacı varken.her konuda paylasabılırsın benımlede dertlerını bende yasadıgım ıcın anlıyorum sızı.Gecmıs olsun Ayrıca Allah sabır versın..

ne kadar zor bidurumun içine terk edilmişsin.baban ve annen sadece senin dünyaya gelme sebebin olmuşlar ve sonrasında yalnızsın..nasıl bi çözüm önerisinde bulkunsam bilmiyorum ama sosyal yardımlaşma derneklerinden yardım istesen? anneni tedavi ettirsen belki düzelse seninde bu yükün hafifler..ne diyim allah yardımcın olsun

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...Umarım evliliğimizde bu sorunlu insanlar çıkmaz karşıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…