İş yerinin e devlet şifresi istemesi avukatlar yardım etsin lütfen

deryadeyin

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2023
196
53
18
29
Merhaba, uzun süren işsizlik sürecimden sonra bir hukuk bürosunda iş buldum. Yanlış şöyle bir sorunum var daha önce bir arkadaşım banka hesabımı kullanıyordu o sırada hakkımda bir dava açıldı iki senedir sürüyor dava ve benimle alakası olmadığı için beraat alacak gibiyim. Dolandırıcılık işlerinde kullanmış hesabımı arkadaşımın kocası. Şuan kanlı bıçaklıyız görüşmüyorum zaten ama. Sorum şu işyeri benden e devlet şifresi istedi çalışacağım yer bir hukuk bürosu bu davayı görürse işe almaz diye kendimi yedim. E devletten uyaptan gizle dedi yakınlarım. O kadarına gizlenmiş dosyalara bakarlarmı bilmiyorum. Yada neye bakmak için istediler onuda bilmiyorum. Avukatların özel bir sistemi varmı tc ile adımıza açılmış davaları görebiliyorlarmı yada bakarlarmı? Biraz anlayan bilen aynı süreçten geçenler cevap verirse çok dua ederim. Bu işe ihtiyacım var.. teşekkürler

Sen niye e devlet şifresi veriyorsun????? O şifre ile adına şirket açılır her halt yapılır.Hemen değiştir şifreni ve o hukuk bürosunda (??!) çalışma.
Vermedim şuan. Pazartesi başlayacaktım E devlet şifrenizle gelin dediler evraklar için. Normalde bana çıkarttırırlardı hep. Ama burası kendi çıkaracağını söyledi

Adli sicil kaydınız harici, şifre filan isteme hakları yok.
Ha anlattığınız olaya inanırlar mı sanmam, ben yazmadım kuzenim yazmış gibi olmuş.
İnandılar diyelim, bu seferde kendi hakkını savunamamış, sicilini bozmuş, burada ne işimize yarayacak gibi bir ima da çıkabilir.
Yani her halükarda sağlam dost kazığı yemişsiniz

Anladım peki tüm hukuk büroları böylemidir yani bu davayı görebilecekleri bir sistemleri varmı avukatların şifre olmadan? Biliyormusunuz
Adliyeden sorgu yaptırabiliriz. Taraf olduğun davalara bakabilir, dosyaları inceleyebilirler. Bunun dışında öyle bir sistem yok.

O kadar psikolojimi bozduki bu olay hiç sormayın. Artık olacağı varmış diyorum iş bile bakmıyordum görürler diye. Rezillik yani gerçekten kendimi kime nasıl ispat edeyimki diye işe girmedim bir yıldır. Adli sicil kaydım yok avukatım bu ayki celsede beraat verirler dedi dosya karar aşamasında olduğu için. Ama işte insan kendini yiyor hayatımda karakolun önünden geçmişliğim yoktur

Başlayımmı işe rezil olurmuyum sizce peki sorabileceğim anlayan hiç kimse yok bu işlerden?
E devlet şifreni sen gireceksin, vatandaş uyaptan hakkında açılan davalara icra takiplerine bakacaklar muhtemelen. Bir avukat ve yanımda insan çalıştırmış biri olarak, kimseye böyle bir şey yapmadım. Güven zamanla kazanılır zaten. Baştan belli sorunlular. Gerçekten tavsiye etmiyorum. Çok üzerler seni orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…