İş yerine gelen icra, aylardır maaş alamamak ve vefa borcu...

Adamcagiz yatak odasini alirkende bozukmuydu nisanliniz. Ayni durum kendisininde basina gelebilir.adam balayina kadar israr etmis sizde olmasa bile nisanlinizda olmali o vefa borcu.

Bilemediniz.

Ben çalışıyorum. Şükür ki kocama Muhtaç Değilim.

İşte tam olarak "muhtaç değilim" bakışınızdan bahsetmiştim. Size böyle hissettirdiği için çalışıyorsunuz ne yazık ki. Ben çalışsam da çalışmasam da böyle düşünmem. Hayatımdaki insan da bana böyle hissettirmez. Başka yoruma konu sahibinin diliyle yazdım demişsiniz. Genel anlamda bir aşağılama yapmış olmuşsunuz maalesef. Ev kadınları da emek veriyorlar. Temizliği, yemeği, çocuk bakımı oldukça zor. Evde yatıp koca parası yiyorsunuz demek çirkin. Ki şu anda insanlar istese de iş bulamayabiliyor. Yarın işsiz kaldığınızda, sağlığınız çalışmanıza izin vermediğinde bütün bu kalıpların altına siz girersiniz. Büyük konuşmayın.

Patronla konustunuz mu, baba kiz gibi, goruyorsunuz iki aya evleniyorum bir karar vermem gerekiyor,deyin sirketin gelecegi ile ilgili bilgi almaya calisin. Lafi yuvarlarsa is ariyorum bilginiz olsun dersiniz. Guzellikle,hellalleserek ayrilirsiniz. Patronun calisanlarina acik ve net olmasi gerekiyor. Bu arada tebrik ederim,mutluluklar.

Konu bu değil doğrudan ama evlenince Dolaylı olarak tek maaşlı ese Yük olmakta var. Bence bu boyutunu da düşünün.
Ev hanimiyim benim evde yaptığım işlere eşim para ödeyecek olsa maaşının yarısını vermek zorunda ...
Eşler birbirini yük (!) olarak goreceklerse evlenmesinler onlara zahmet .

Feleğin çemberinden geçip,iğnenin deliğinden iz sürüp, nasip aramakla bitkin düşülmüş şu dönemlerde vefa borcu gibi duygulara sahip olabilmek ne büyük bir artı.
Vefa borcu duyduğum herhangi bir insanla konuşabilirim. Siz de konuşun, işsiz kalmamak adına ne gibi aksiyonlar alınabilir görüşebilirsiniz. Aynı yerde sayıp,hiçbirşey yapmamak yanlış olabilir. İşsiz kalma olasılığınıza karşılık B planınız olmalı. Önünüzde evlilik gibi bir plan var. İşvereninizle mutabık olup yön verebilirsiniz hayatınıza. Alacak verecek kalmaz böylece

Ben genelden farkli dusunmus olacagim ama...Simdi sirket batiyor diyorsunuz, 5 aydir maas alamadik diyorsunuz. Neden patronunuz simdiye kadar bir aciklama yapmadi size? Iste ben bunu anlayamadim. Neden herkesi toplayip bir durum degerlendirmesi yapmadi, yapilmadi? Bu durum daha ne kadar devam edecek mesela? Icralik olunduysa zaten sirket batmis de gitsin. Sizi ve diger calisanlarini boyle belirsizlikte birakmasi hic mantikli degil. Benim dusuncelerim size kati gelecek belki ama ben isten cikmistim. Vefa diyorsunuz da zaten kac aydir maassiz calisiyorsunuz. Durum aylardir duzelmemis ve calistiginiz da demek ki kar ettirmiyor. Vefa da bir yere kadar. Turkiye'de farkli mentalite de calisiyor insanlar. O yuzden belki anlayamiyorum. Yasadigim ulkede boyle birsey mumkun olmazdi. Ama ben calismazdim. Is baska arkadaslik baska. Tabiki durumlar imkanlar farkli. Dogru karari verirsiniz umarim. Allah yardimciniz olsun.

ya ne hale geldik ülkecek.. bende 2 maaş içerdeyim.. kriz çok büyük.. sorsanız güllük gülistanlık anlatırlar.. çok üzüldüm patronunuza. devlete çalışıyorsanız eğer paçayı kurtarmak zor gibi..

Kaptan zaten işten çıksan da hemen iş bulamayabilirsin, eğer işte de yapacak işiniz yoksa belki patronunuz da sizin kendinizin çıkmanızı istiyordur. Kendisi çıkarmak istemiyor olabilir. 6 ay olmuş maaş almayalı bence konuşma zamanı gelmiş. Ben olsam konuşur eğer beklememi isterse bekleyeceğimi söylerdim.

Evet malesef durum parlak değil. Devlet kurumlarının ihaleye verdiği işlerin hakedişi ödemesi bile min. 6 ay sürüyor. Özel sektörden bahsetmiyorum. Genel değil ama çoğu işletme alarm veriyor. Artık işsiz kalmak değil, çalışırken maaş alamama derdi salındı gitti piyasada. Aileden gelme büyük birikimli işletmeler sözümden dışarı.

Büyük konuşmuyorum. Gayette ne dediğimin farkındayım. Konu sahibinin bakış açısıyla cevap verdim. Sözüm işsiz kalan Kadınlara ya da ev Hanımlarına çalışmak zorunda olmayan insanlara değil.

Ve son olarak benim neden çalıştığımı ya da çalışmadığımı siz bilemezsiniz.

Evet malesef genel anlamda sıkıntı çekiyorlar anlama konusunda sanırım daha yazmayacağım o Yüzden

Yorumlarınızdan anlaşılıyor, eşinizle çatışmanızı dışarıya yansıtıyorsunuz maalesef. Her neyse. İyi günler.

Başka bir konuda denk gelip, uslup eleştirseniz altı dolu olurdu ama yorum istenen konularda kamu spotu tadında, sözde empati kuramayan, uslubunu eleştirdiğiniz üyenin, yakındığınız konu üzerinden benzer yol almanız, tartışmaya yol açmaktan başka birşey değil.

bizimde sorunumuz hakediş ödemesi.. geçen hafta bu hafta için ödemelr yapılır demişlerdi ve hala tık yok.. yarın da olmazsa maaşlar kaldı yine.. yurtdıışına çalışan firmalar bi nebze rahatlar ama nolacak sonumuz bilmem..

Ne kibar adammis. Ama iste nedense hep davar tipli,calisaninin ensesinde boza pisiren,agzi bozuk tipler paralarina para katarken sizinki gibi beyefendi biri dibi boylamis. İnsallah toparlar. Allah yardimcisi olsun. Ben de sizin yerinizde olsam beklemeye devam ederdim. Hayirlisi

17 yılı aynı şirkette olmak üzere 24 yıl çalıştım. 17 yıllık şirketimden kendi isteğimle ayrıldım, bu kadar uzun zaman çalışınca karşılıklı bir bağ oluşuyor ama buna inanmayın. Bu bağ aslında sadece çalışanda oluşuyor, bırakma kararını verene kadar yaşadıklarımdan bunu öğrendim. İş hayatında vefa maalesef yok, ilk işyerimde de 7 yıl çalıştım. Şirket zora girdiğinde bu vefa duygusu ile tam 14 ay maaş almadan çalıştım , maaşımı ve tazminatımı hala ödeyecek ş.... demem o ki duygusal olmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…