- 24 Ağustos 2018
- 4.000
- 9.914
- 158
- Konu Sahibi captain price
-
Adamcagiz yatak odasini alirkende bozukmuydu nisanliniz. Ayni durum kendisininde basina gelebilir.adam balayina kadar israr etmis sizde olmasa bile nisanlinizda olmali o vefa borcu.Aslında konuyu açma sebebim bekleyişime destek bulmak.
Çünkü haklı olarak nişanlım işten çıkmami bekliyor. Çalışmak konusunda zorlamiyor aslında şu an tek maaşla geçinmenin hesabında. Ama aylardır haftanın altı günü ise gidip de maaş alamiyor olmam zoruna gidiyor onun farkındayım. Ters bişey demiyor ama dün bozuktu. Çıkmami istediğini biliyorum.
Bilemediniz.
Ben çalışıyorum. Şükür ki kocama Muhtaç Değilim.
Patronla konustunuz mu, baba kiz gibi, goruyorsunuz iki aya evleniyorum bir karar vermem gerekiyor,deyin sirketin gelecegi ile ilgili bilgi almaya calisin. Lafi yuvarlarsa is ariyorum bilginiz olsun dersiniz. Guzellikle,hellalleserek ayrilirsiniz. Patronun calisanlarina acik ve net olmasi gerekiyor. Bu arada tebrik ederim,mutluluklar.Aslında konuyu açma sebebim bekleyişime destek bulmak.
Çünkü haklı olarak nişanlım işten çıkmami bekliyor. Çalışmak konusunda zorlamiyor aslında şu an tek maaşla geçinmenin hesabında. Ama aylardır haftanın altı günü ise gidip de maaş alamiyor olmam zoruna gidiyor onun farkındayım. Ters bişey demiyor ama dün bozuktu. Çıkmami istediğini biliyorum.
Ev hanimiyim benim evde yaptığım işlere eşim para ödeyecek olsa maaşının yarısını vermek zorunda ...Konu bu değil doğrudan ama evlenince Dolaylı olarak tek maaşlı ese Yük olmakta var. Bence bu boyutunu da düşünün.
ya ne hale geldik ülkecek.. bende 2 maaş içerdeyim.. kriz çok büyük.. sorsanız güllük gülistanlık anlatırlar.. çok üzüldüm patronunuza. devlete çalışıyorsanız eğer paçayı kurtarmak zor gibi..Vefa durumu olmasa ben beklemem. Eğer düzelme umudu yoksa bekleme derim.
Ben şu an en az 6 maaş icerdeyim. Ve eğer bayramdan önce biseyler veremezlerse artık yol paramı da kendi cebimden vermek zorunda kalacağım. Yani bekledikçe maaş birikiyor. Bi mantığı yok.
Evet malesef durum parlak değil. Devlet kurumlarının ihaleye verdiği işlerin hakedişi ödemesi bile min. 6 ay sürüyor. Özel sektörden bahsetmiyorum. Genel değil ama çoğu işletme alarm veriyor. Artık işsiz kalmak değil, çalışırken maaş alamama derdi salındı gitti piyasada. Aileden gelme büyük birikimli işletmeler sözümden dışarı.ya ne hale geldik ülkecek.. bende 2 maaş içerdeyim.. kriz çok büyük.. sorsanız güllük gülistanlık anlatırlar.. çok üzüldüm patronunuza. devlete çalışıyorsanız eğer paçayı kurtarmak zor gibi..
İşte tam olarak "muhtaç değilim" bakışınızdan bahsetmiştim. Size böyle hissettirdiği için çalışıyorsunuz ne yazık ki. Ben çalışsam da çalışmasam da böyle düşünmem. Hayatımdaki insan da bana böyle hissettirmez. Başka yoruma konu sahibinin diliyle yazdım demişsiniz. Genel anlamda bir aşağılama yapmış olmuşsunuz maalesef. Ev kadınları da emek veriyorlar. Temizliği, yemeği, çocuk bakımı oldukça zor. Evde yatıp koca parası yiyorsunuz demek çirkin. Ki şu anda insanlar istese de iş bulamayabiliyor. Yarın işsiz kaldığınızda, sağlığınız çalışmanıza izin vermediğinde bütün bu kalıpların altına siz girersiniz. Büyük konuşmayın.
genel anlamda okuduğunu anlama sıkıntısı mı çekiyoruz acaba? M Madamgonca konu sahibine “başka konularda çok sert bir tutumun vardı kadının çalışmayıp ‘koca parası yemesine’ karşı ama sen bu şekilde olunca bunu kaldırabilecek misin?” demiş ama nedense herkes sanki bu düşünce madamın düşüncesiymiş gibi savunmaya geçmiş. ben de ilk okuduğumda aynısını düşündüm kaptan eğer çalışıp para kazanmazsa ne olur diye çünkü onun bu konu hakkındaki tutumunu biliyoruz. ben de aynıyım mesela ilerde evlensem çalışmamak bana koyar ekstrem bir durum olmadıkça.
bence şu aşamada işten ayrılma. maaşın ne kadar bilmiyorum ama biraz daha bekle baktın adamın sana yaptıklarını da geçti sana olan borcu o zaman çıkarsın. şimdi ortada belli bir şey yokken işsiz kalmaya gerek yok daha erken. nişanlın eğer evi sorun ediyorsa da onun istediği yerden tutun evi madem. ev ömürlük bir şey değil baktın işin aynı devam ediyor birkaç yıl sonra daha da yaklaşırsın.
Büyük konuşmuyorum. Gayette ne dediğimin farkındayım. Konu sahibinin bakış açısıyla cevap verdim. Sözüm işsiz kalan Kadınlara ya da ev Hanımlarına çalışmak zorunda olmayan insanlara değil.
Ve son olarak benim neden çalıştığımı ya da çalışmadığımı siz bilemezsiniz.
Başka bir konuda denk gelip, uslup eleştirseniz altı dolu olurdu ama yorum istenen konularda kamu spotu tadında, sözde empati kuramayan, uslubunu eleştirdiğiniz üyenin, yakındığınız konu üzerinden benzer yol almanız, tartışmaya yol açmaktan başka birşey değil.Büyük konuşmuyorum. Gayette ne dediğimin farkındayım. Konu sahibinin bakış açısıyla cevap verdim. Sözüm işsiz kalan Kadınlara ya da ev Hanımlarına çalışmak zorunda olmayan insanlara değil.
Ve son olarak benim neden çalıştığımı ya da çalışmadığımı siz bilemezsiniz.
bizimde sorunumuz hakediş ödemesi.. geçen hafta bu hafta için ödemelr yapılır demişlerdi ve hala tık yok.. yarın da olmazsa maaşlar kaldı yine.. yurtdıışına çalışan firmalar bi nebze rahatlar ama nolacak sonumuz bilmem..Evet malesef durum parlak değil. Devlet kurumlarının ihaleye verdiği işlerin hakedişi ödemesi bile min. 6 ay sürüyor. Özel sektörden bahsetmiyorum. Genel değil ama çoğu işletme alarm veriyor. Artık işsiz kalmak değil, çalışırken maaş alamama derdi salındı gitti piyasada. Aileden gelme büyük birikimli işletmeler sözümden dışarı.
Aslında konu uzun ama özet geçmeye çalışacagım.
4 senedir çalıştığım firma (ilk işim) batma noktasında. Dün icra geldi, bilgisayar vs toplayıp gittiler. Aylardır da maaş alamıyoruz.
Mantıklı olan çıkmak biliyorum ama vefa borcum var. Şöyle ki;
1. Ev alacağımız zaman patronumdan eksik olan parayı rica etmiştim. 6 bin TL. O zamanlar durum çok iyiydi tabi devede kulak bu para. İkiletmeden verdi ve istediğin gibi öde hiç acelesi yok demişti. 5-6 ayda ödedim.
2. Babam trafik kazası geçirdi. Dolmuşun şoförüydü. Büyük de bir kaza. Yaralılar vs... O zaman da şirket avukatı ile anlaştı. 5 bin ödedi. Benden almadı. Çok ısrar ettim kabul etmedi. Ben de hep eğer işten ayrılacak olursam öderim diye düşündüm. Evlendikten sonra ilk sene istifa edersem tazminat alabiliyorum ya, ona sayacaktim.
3. Evleniyorum. Yatak odasını takımı hediye etti. Fiyatını sormadı bile. Aslında bana hep düğününü yapacağım derdi. İstesem yapardı da gerçekten eli açık bir adam. Ama işler kötüleşmesine rağmen hep yineledi. Kabul etmedim. Uzun uğraşlar sonucu yatak odasına razı geldi. Balayına da gonderecekti mesela, onu nişanlımin planı varmış diye yalan söyleyerek atlattım. Yoksa inanılmaz ısrar ediyor.
Bunlar dışında genel olarak işimden ve çalışma arkadaşlarımdan memnundum. Patron şirketi olduğu için avantajı da dezavantajı da vardı. Mesela patronun ev alışverişini yaptırmak da benim görevim, babasının arabasına kışlık lastik almak da benim görevim... Ama işler yogun değil diye sabah geç gelip akşam erken çıkmak da bana tanınan bir ayrıcalık... Değişik bir şirketimiz var ve ben de en gençleri olduğum için biraz torpilliyim gibi :) baska bir yerde bunlar olmaz biliyorum.
İşsizlik malum. Ben burada idari asistanlik yapıyorum diyebilirim. Biraz ön muhasebe. Çok kalifiye bir insan değilim açıkçası. Hemen iş bulamam gibi. Ve yakın zamanda sigortam başka bir firmaya alındığı için ağustostan önce çıkarsam işsizlik maaşı da alamıyorum.
Toplam beş eleman. Herkes bekliyor. Benim şahsi olarak umudum yok. Ama patronun planı ne bilmiyorum. Sonuçta onun yaşam kalitesi daha farklı. Ben en fazla işsiz kalırım, zaten iki aya evleniyorum. Ama adamın bir çocuğunun senelik okul masrafı 50bin. Hani acaba bir planı var mıdır, düzelir mi umudu var.
Ev bakıyoruz şu ara. İş yerime on dk mesafede ev buldum. Merkezi bi yer değildi pek. Dün nişanlım burayı tutmanın manası kalmıyor, ne olacağınız belli değil dedi. O da haklı.
Bilmiyorum sonuç olarak. Ne yapmalı? Siz olsanız ne yapardınız? Fikir almak, yazık rahatlamak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?