- 3 Ocak 2018
- 4.874
- 13.805
- 208
- Konu Sahibi captain price
-
Asgari ücreti örnek olarak verdim zaten. Kadın evde oturup adamın getirdiği parayı beğenmemezlik yapsa olur mu? O paranın alabileceğinin üstünde taleplerle gelme hakkı var mı?Asgari ücretli durumdan bahsetmiyorum ben. Normal şartlarda çalışan iki kişiden bahsediyorum.
Yok tabi ki herkes ne kadar kazanırsa o kadar yer. ama konuyu başka yere çekiyorsunuz. Bunun benim söylediğinle bir alakası yok.Asgari ücreti örnek olarak verdim zaten. Kadın evde oturup adamın getirdiği parayı beğenmemezlik yapsa olur mu? O paranın alabileceğinin üstünde taleplerle gelme hakkı var mı?
Aslında konu uzun ama özet geçmeye çalışacagım.
4 senedir çalıştığım firma (ilk işim) batma noktasında. Dün icra geldi, bilgisayar vs toplayıp gittiler. Aylardır da maaş alamıyoruz.
Mantıklı olan çıkmak biliyorum ama vefa borcum var. Şöyle ki;
1. Ev alacağımız zaman patronumdan eksik olan parayı rica etmiştim. 6 bin TL. O zamanlar durum çok iyiydi tabi devede kulak bu para. İkiletmeden verdi ve istediğin gibi öde hiç acelesi yok demişti. 5-6 ayda ödedim.
2. Babam trafik kazası geçirdi. Dolmuşun şoförüydü. Büyük de bir kaza. Yaralılar vs... O zaman da şirket avukatı ile anlaştı. 5 bin ödedi. Benden almadı. Çok ısrar ettim kabul etmedi. Ben de hep eğer işten ayrılacak olursam öderim diye düşündüm. Evlendikten sonra ilk sene istifa edersem tazminat alabiliyorum ya, ona sayacaktim.
3. Evleniyorum. Yatak odasını takımı hediye etti. Fiyatını sormadı bile. Aslında bana hep düğününü yapacağım derdi. İstesem yapardı da gerçekten eli açık bir adam. Ama işler kötüleşmesine rağmen hep yineledi. Kabul etmedim. Uzun uğraşlar sonucu yatak odasına razı geldi. Balayına da gonderecekti mesela, onu nişanlımin planı varmış diye yalan söyleyerek atlattım. Yoksa inanılmaz ısrar ediyor.
Bunlar dışında genel olarak işimden ve çalışma arkadaşlarımdan memnundum. Patron şirketi olduğu için avantajı da dezavantajı da vardı. Mesela patronun ev alışverişini yaptırmak da benim görevim, babasının arabasına kışlık lastik almak da benim görevim... Ama işler yogun değil diye sabah geç gelip akşam erken çıkmak da bana tanınan bir ayrıcalık... Değişik bir şirketimiz var ve ben de en gençleri olduğum için biraz torpilliyim gibi :) baska bir yerde bunlar olmaz biliyorum.
İşsizlik malum. Ben burada idari asistanlik yapıyorum diyebilirim. Biraz ön muhasebe. Çok kalifiye bir insan değilim açıkçası. Hemen iş bulamam gibi. Ve yakın zamanda sigortam başka bir firmaya alındığı için ağustostan önce çıkarsam işsizlik maaşı da alamıyorum.
Toplam beş eleman. Herkes bekliyor. Benim şahsi olarak umudum yok. Ama patronun planı ne bilmiyorum. Sonuçta onun yaşam kalitesi daha farklı. Ben en fazla işsiz kalırım, zaten iki aya evleniyorum. Ama adamın bir çocuğunun senelik okul masrafı 50bin. Hani acaba bir planı var mıdır, düzelir mi umudu var.
Ev bakıyoruz şu ara. İş yerime on dk mesafede ev buldum. Merkezi bi yer değildi pek. Dün nişanlım burayı tutmanın manası kalmıyor, ne olacağınız belli değil dedi. O da haklı.
Bilmiyorum sonuç olarak. Ne yapmalı? Siz olsanız ne yapardınız? Fikir almak, yazık rahatlamak istedim.
Yok tabi ki herkes ne kadar kazanırsa o kadar yer. ama konuyu başka yere çekiyorsunuz. Bunun benim söylediğinle bir alakası yok.
alıntıda koyu renkle işaretlediğim kısmı yorumladım.Bende bunu söylemeye çalışıyorum aslında. Hayatı paylaştığın eşle cüzdanı da aynı zamanda paylaşmış oluyorsun amma bazı üyeler bazı konularda çalışmayan Kadınlara sanki evde oturup Yatıp hiçbir iş yapmıyor gibi muamele yapıyor. Sizin de goreviniz ev geçindirmek siz evde olduğunuz sürece eşiniz tek maaşla herseye yetmek zorunda değil gibi yorumlar yapıyorlar. Ona istinaden yazdım. Çalışmayan ya da çalışamayan ev Hanımlarına değil sözüm.
inanır mısınız bende konu sahibinin bir çok yorumuna denk geldim biraz sert bir üslubu ve yargılayıcı tavrı var genelde. okurken bu konu sahibi başkası olsa bence konu sahibinin yorumu 'nişanlın vefa bilmiyorsa ondan eş olmaz 'tarzında yorum yapardı başkası için genel tavrı bu şekilde burada ki kadınlara ve size bu konuda hak veriyorumBaşka konularda yorumlarınıza denk geliyorum sık sık ev geçindirmek senin de Görevin kocan kirayı mutfak masraflarını tek basına ödemek zorunda değil diye. Ona istinaden sorma Gereği duydum sonuçta çalışmazsan kira ve mutfak masraflarını eşin karşılayacak. Senin düşünce yapında biri bu durumdan rahatsızlık duyabilir.
bence amacı vurmak değil tam tersi konu sahibinin buradaki kadınlara genel tavrı ve yorumları bu şekilde olduğu için M Madamgonca onun tarzında cevap verip nasıl hissettirdiğini anlatmak bak sen herkese bu tarz yorum yapıyorsun olması gereken buymuş gibi cevap veriyorsun ama öyle değil demek kadının düşüncesi bu değilM Madamgonca captain hazır elime düşmüş bir vurayım demişsin de olmamış.
Hastalıkta zor durumda iş bulunamadığında erkek de kadın da çalışmayabilir. Maddi beklentiler ve hayattan beklentilere bağlı olarak hiç çalışmayabilirler de.. Elini göğsüne bağlayıp kocam eve bakmıyor para yetmiyor diye laf edenlere evet herkes laf ediyor. Yine boşanma durumunda kalırlarsa diye meslek edinmemişlere laf ediliyor.
Captain çalışmayacağım demiş olsa, anlarım. Ama düğün öncesi işten ayrılma durumunda kaldı diye evliliği ertelemeli mi? Çok saçma değil mi? Ki sorduğu da bu değil.
Kesinlikle çıkmayın bekleyin bu zamanda adam bildiğiniz adamlık yapmış
Patron herhangi bir şey diyor mu ? Ödeyeceğim veya kapatacağız gibi
Konu sahibiyle özel bir derdim yok ancak evet üslubu biraz sert.M Madamgonca captain hazır elime düşmüş bir vurayım demişsin de olmamış.
Hastalıkta zor durumda iş bulunamadığında erkek de kadın da çalışmayabilir. Maddi beklentiler ve hayattan beklentilere bağlı olarak hiç çalışmayabilirler de.. Elini göğsüne bağlayıp kocam eve bakmıyor para yetmiyor diye laf edenlere evet herkes laf ediyor. Yine boşanma durumunda kalırlarsa diye meslek edinmemişlere edinmeye niyeti olmayanlara laf ediliyor.
Captain çalışmayacağım demiş olsa, anlarım. Ama düğün öncesi işten ayrılma durumunda kaldı diye evliliği ertelemeli mi? Çok saçma değil mi? Ki sorduğu da bu değil.
bence amacı vurmak değil tam tersi konu sahibinin buradaki kadınlara genel tavrı ve yorumları bu şekilde olduğu için M Madamgonca onun tarzında cevap verip nasıl hissettirdiğini anlatmak bak sen herkese bu tarz yorum yapıyorsun olması gereken buymuş gibi cevap veriyorsun ama öyle değil demek kadının düşüncesi bu değil
Aynen empatiden yoksun yorumlar yapıyor genelde.inanır mısınız bende konu sahibinin bir çok yorumuna denk geldim biraz sert bir üslubu ve yargılayıcı tavrı var genelde. okurken bu konu sahibi başkası olsa bence konu sahibinin yorumu 'nişanlın vefa bilmiyorsa ondan eş olmaz 'tarzında yorum yapardı başkası için genel tavrı bu şekilde burada ki kadınlara ve size bu konuda hak veriyorum
Yatıyorsun ve koca parası yiyorsun demedim. Ama en nihayetinde evlenince çalışmasan bir süre Yatıp koca parası yemiş olacaksın. Erkekten geçineceksin. Bu sana koymaz mı ?
Ayrıca Yatıp koca parası yemekte iki taraf anlaştıktan sonra bir tercih olabilir.
Ben de o amaçla yaptığını düşündüm zaten. Ancak işte ortada öyle bir sorun yok. Olsaydı kim olursa olsun taşı gediğine koymuş derdim ama taş sekiyor.bence amacı vurmak değil tam tersi konu sahibinin buradaki kadınlara genel tavrı ve yorumları bu şekilde olduğu için M Madamgonca onun tarzında cevap verip nasıl hissettirdiğini anlatmak bak sen herkese bu tarz yorum yapıyorsun olması gereken buymuş gibi cevap veriyorsun ama öyle değil demek kadının düşüncesi bu değil
Bilemediniz.Kocanız size evde yatıp paramı yeme çalış diye baskı yapıyor herhaldeHerkes böyle iğrenç düşüncelere sahip değil yalnız söyleyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?