- 29 Nisan 2013
- 16.168
- 30.996
- 798
- Konu Sahibi captain price
Tavsiyem bu kadar babacan bir patron icin beklemek ama artik is bulmak da zorlastigi icin ve hemen de bulunamadigi icin yavas yavas is de bakmak gerekir mi bilemedim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet o kadar yardım etmiş sizin maddi bir kaybınız olmaz duruşunuz çok iyi gerçekten vefa önemli inşallah bir an önce çözer ekonomik sorununuPatron bişey demiyor. Birebir konuşmadığım için bilmiyorum. Benim sormam uygun olmaz. Muhasebecimizle konuşuyorum. O da bilmiyor. Parası olsa öder eminim, hatta para bulduğunda ödeyeceğine de eminim. Ama adam batar giderse içerideki maaşlar yanar. Onları da aldığıma sayarım artık.
Aslında çevrenizde de iyi insanlar varmış ama pek anlayamadım sizdeki bu yabanilik nerden geliyor acaba çocukluğunuza mı inmek gerek? Merakla açıp okuduğum her konuda sizin can sıkıcı yorumlarınıza denk geliyorum kaptan. İnsanların mutsuzluğundan besleniyor gibisiniz vefa gibi kavramların da farkındasınız üstelik. İlginç bir kişiliğiniz var.Aslında konu uzun ama özet geçmeye çalışacagım.
4 senedir çalıştığım firma (ilk işim) batma noktasında. Dün icra geldi, bilgisayar vs toplayıp gittiler. Aylardır da maaş alamıyoruz.
Mantıklı olan çıkmak biliyorum ama vefa borcum var. Şöyle ki;
1. Ev alacağımız zaman patronumdan eksik olan parayı rica etmiştim. 6 bin TL. O zamanlar durum çok iyiydi tabi devede kulak bu para. İkiletmeden verdi ve istediğin gibi öde hiç acelesi yok demişti. 5-6 ayda ödedim.
2. Babam trafik kazası geçirdi. Dolmuşun şoförüydü. Büyük de bir kaza. Yaralılar vs... O zaman da şirket avukatı ile anlaştı. 5 bin ödedi. Benden almadı. Çok ısrar ettim kabul etmedi. Ben de hep eğer işten ayrılacak olursam öderim diye düşündüm. Evlendikten sonra ilk sene istifa edersem tazminat alabiliyorum ya, ona sayacaktim.
3. Evleniyorum. Yatak odasını takımı hediye etti. Fiyatını sormadı bile. Aslında bana hep düğününü yapacağım derdi. İstesem yapardı da gerçekten eli açık bir adam. Ama işler kötüleşmesine rağmen hep yineledi. Kabul etmedim. Uzun uğraşlar sonucu yatak odasına razı geldi. Balayına da gonderecekti mesela, onu nişanlımin planı varmış diye yalan söyleyerek atlattım. Yoksa inanılmaz ısrar ediyor.
Bunlar dışında genel olarak işimden ve çalışma arkadaşlarımdan memnundum. Patron şirketi olduğu için avantajı da dezavantajı da vardı. Mesela patronun ev alışverişini yaptırmak da benim görevim, babasının arabasına kışlık lastik almak da benim görevim... Ama işler yogun değil diye sabah geç gelip akşam erken çıkmak da bana tanınan bir ayrıcalık... Değişik bir şirketimiz var ve ben de en gençleri olduğum için biraz torpilliyim gibi :) baska bir yerde bunlar olmaz biliyorum.
İşsizlik malum. Ben burada idari asistanlik yapıyorum diyebilirim. Biraz ön muhasebe. Çok kalifiye bir insan değilim açıkçası. Hemen iş bulamam gibi. Ve yakın zamanda sigortam başka bir firmaya alındığı için ağustostan önce çıkarsam işsizlik maaşı da alamıyorum.
Toplam beş eleman. Herkes bekliyor. Benim şahsi olarak umudum yok. Ama patronun planı ne bilmiyorum. Sonuçta onun yaşam kalitesi daha farklı. Ben en fazla işsiz kalırım, zaten iki aya evleniyorum. Ama adamın bir çocuğunun senelik okul masrafı 50bin. Hani acaba bir planı var mıdır, düzelir mi umudu var.
Ev bakıyoruz şu ara. İş yerime on dk mesafede ev buldum. Merkezi bi yer değildi pek. Dün nişanlım burayı tutmanın manası kalmıyor, ne olacağınız belli değil dedi. O da haklı.
Bilmiyorum sonuç olarak. Ne yapmalı? Siz olsanız ne yapardınız? Fikir almak, yazık rahatlamak istedim.
Yeni doğum yaptım doğum iznindeyim maaş alamıyorum şuan için. Koca parası yiyorum, kızım da baba parası yiyor valla şimdiden başladıBen gene diyorum sırf işsizlik maaşı için çıkmazdım zaten 2 3 ay kalmış şurda sonra çık işsizlik maaşı alırken iş bakarsın kocanında parasını yememiş olursun çünkü biz evde oturanlar hiç iş yapmadan koca parası yiyoruz
Surata tüküren emoji olsaydı keşke sağlıkla büyütün inş.Yeni doğum yaptım doğum iznindeyim maaş alamıyorum şuan için. Koca parası yiyorum, kızım da baba parası yiyor valla şimdiden başladı
Benim yorumum açık.Yorumlarınızdan anlaşılıyor, eşinizle çatışmanızı dışarıya yansıtıyorsunuz maalesef. Her neyse. İyi günler.
Sen demi koca parası yiyorsun bibicim, eşine muhtaç! yaşıyorsun demek, bak evde oluşun başka kadınlara dert olabiliyor böyle.Ben gene diyorum sırf işsizlik maaşı için çıkmazdım zaten 2 3 ay kalmış şurda sonra çık işsizlik maaşı alırken iş bakarsın kocanında parasını yememiş olursun çünkü biz evde oturanlar hiç iş yapmadan koca parası yiyoruz
Benim bide çocuğum yok kedim var ya o olmaz mı valla güzel yiyorum koca para asgari ücret ye ye bitmezSen demi koca parası yiyorsun bibicim, eşine muhtaç! yaşıyorsun demek, bak evde oluşun başka kadınlara dert olabiliyor böyle.
Bugün işten çıkıp çocuklarıma bakıyor oluşumu dünyanın en kötü tercihi olduğunu öğretti bir çalışan abla bana, yeni birşey daha öğrenmiş olarak huzurla uyuyacağım ben mesela. Zaten tüm gün yan gelip yattığımızdan bünye yatmaya alışık zorluk çekmeyecegim.
Bak benim de kedim var ya şuan sırnaşıyor banaBenim bide çocuğum yok kedim var ya o olmaz mı valla güzel yiyorum koca para asgari ücret ye ye bitmez