- 22 Temmuz 2017
- 219
- 223
- 53
- Konu Sahibi limonludoondurma
-
Bugun zor olsada yaptim sonundaZaten şu danışmadakiler, bankadaki görevliler ve doktorun yanında çalışanlar yemin ederim kendilerini prenses gibi görüyorlar. Burunları nerdeyse bulutlara değecek. Usulünce söyle bence işini nasıl yapacağını zaten bildiğini.
Aynen bu tarz insanlar heryerde. Ben cozumu hic aciklama yapmadan sadece ne yapilmasi gerekiyorsa soyleyerek cozdum sanirim bugun.Biraz ego herkeste vardır kabul edelim.
Siz belli bir yerde olduğunuz için onların halleri zorunuza gidiyor ama dediğim gibi yönetici olmak zor ve bu ınsanlar hep olacaklar. Ve siz farkı ortaya koyarsanız daha gıcıklaşırlar.
Malesef karkater olarak asiri hassas olsugum icin kasiyorum kafama takiyorum. Evet sizin orneginiz durumumu guzel acikladi not ettim aklima tesekkurler :)Merhaba,
Hayırlı sabahlar dilerim :)
Konu sahibi hanımefendi,
acaba çok mu kasıyorsunuz :) herkesin yapması gereken tek şey; işini yapmak. Bir yerden sonra as-üst farketmiyor. Bilinçli insanlar olmak önemli bu noktada.
Kendimden örnek vereyim, Uluslararası bir fabrikada Direktör ve aynı zamanda Kimya Yüksek Mühendisiyim. Aslında sert mizaclı soğuk birisiyimdir ancak yeni girdiğim ortam da uzaktan sessiz izlemeyi tercih ederim.
İşe ilk başladığım zamanlar,
sevkiyatta ki işcisinden Muhasebesinde ki 20 yaşında ki hanıma kadar herkes bir hakimiyet kurmaya çalıştı üzerimde. ilk insanları anlamaya ve onlara daha ılımlı yaklaşmaya çalıştım ancak baktım ki,anlamayan insanlar var. İşe girdiğimin 4.ayı Sevkiyat müdürü ile tartışarak fabrikayı ayağa kaldırmışlığım vardır. Sonrasın da herkes kuzu :) Şimdi fabrika sahibinden yöneticilere kadar herkes beni çok iyi tanır ve asla üslup sıkıntısı yaşamam.
Demem o ki, gerektiği yerde üst oluşunuzu göstermeniz gerekir. Bu kimseyi küçümsemek değildir. Haketmişsin ki oralara gelmişsin, Devlet okulunda herkese eşit şartlarda eğitim veriliyor. O da çalışsaydı, aynı poziyonda olsaydı.
İnsanlara karşı o kadar da sempatik ılımlı göstermenize gerek yok kendinizi. Veya herkesin sizi sevmesi ya da birilerinin sizi sevmesi şart değil.
Profesyonel olun yahu :)
Ayrıca, eve gidince işi, danışmadaki şahısları düşünecek kadar boş vaktinizi, kitap okuyarak yürüyerek bir hobi edinerek doldurabilirsiniz.
Saygılarımla,
Yani sonucta surekli ayni yerde beraber calisacagiz birbirimizi kirmadan olsun istedim ben. Tatsizlik yasadigim kisiyle yuz yuze bakacak olmak fikri geriyor beni. O yuzden cekiniyorum sanirim dediginiz gibiBence tatsızlıktan hoşlanmıyorsunuz. Ve tatsızlık çıkarmaya müsait tipler olduğu için ondan çekiniyorsunuz. Bazı insanlar kavga etmeyi çok seviyor. Ben kavgadan hiç hoşlanmam. Etsem ağızlarının payını veremiyeceğimden değil ama gerginlikten hoşlanmadığım için bu tip insanlardan ben de çekiniyorum.
Malesef oyle. Cok daha sert hatta kotu davrananlara nasil saygi duyduklarini da biliyorum. Ben kendime oyle olmayi yakistiramadim ama bazen gerekli demekkiSiz ezik değil naziksiniz. Ünlü bir laf vardır burada sarfedemeyeceğim deveye diken insana .. diye bu devir hakikaten öyle Güleryüz insanlara saçma bir cesaret veriyor
Bugun yine bu evrak gereklimi ki diye bir yorum getirildi işime. Evet cok gerekli dedim telefonu direk kapattim. Aciklama yaparak onlara bu ceaareti verdigimi dusunmeye basladim cunkuBu nedir yahu? Açıkça söyleyin, konuşma üslubunuza lütfen dikkat edin falan deyin. Böyle tipler dişli insanlardan çekinirler. Onlar size ezilsin. Ne saçma bir durum?
Inanin ki ben onlarin ustuyum gibi bir tribe girdigim icin degil. Cunku onlarin gorevi baska benim ki bambaska. Benim isimle.ilgili bir aksaklik onlari hic baglamaz bu yuzden endise ettiklerini dusunmuyorum. Ama firmalarin isi hallolsun havasindalar neden hic anlamiyorum bunu da. Iki kere resmen soylemedigim halde onayladiniz dediler kendi hatalarini ortmek icin. Cunku firmalara onay verildi diye is yaptirmislar. Bu da beni farkli dusuncelere de itiyor acikcasi. Allahtan her isim yazili da bu yalan karsisinda sorumlu tutulmadim kendi hatalari aciga cikti. Bugun biraz basardim bu dediginizi sanirim. Ben bakarim evraklara dedim direk ayrildim ortamdanolumlu açıdan niye bakmıyorsun yenisin diye belki işini tam öğretme derdindeler alt tabaka bazen en çok şeyi bilendir.belki sen onlara işi bildiğini kanıtlamadıgın yanlış yapmandan endişeli olabilirler.bilmiyorum bakış açısı önemli 2 aylık süre zarfında bu insanlar seni hataya yöneltip yanlış mı yaptırdılar sana yönlendirildiğini düşünüyorsun.evrak işi varsa anlatıyorlarsa 2 ay oldu artık yaparım ilginiz için teşşekkur ederim herhangi sorunda müdüre sorarım de kibarca onlar daha sana karışmaz ama uslup çok önemli kırmadan
olumlu açıdan niye bakmıyorsun yenisin diye belki işini tam öğretme derdindeler alt tabaka bazen en çok şeyi bilendir.belki sen onlara işi bildiğini kanıtlamadıgın yanlış yapmandan endişeli olabilirler.bilmiyorum bakış açısı önemli 2 aylık süre zarfında bu insanlar seni hataya yöneltip yanlış mı yaptırdılar sana yönlendirildiğini düşünüyorsun.evrak işi varsa anlatıyorlarsa 2 ay oldu artık yaparım ilginiz için teşşekkur ederim herhangi sorunda müdüre sorarım de kibarca onlar daha sana karışmaz ama uslup çok önemli kırmadan
Cevabinizi cok begendim cok tesekkurler. Evet tam olarak hatam yorum yaptiklarinda saf saf aciklamam. Bunu da en bastan iyi niyetle yaptiklarini dusundum fakat 2 ay sonunda oyle olmadigini anladim. Aksine takinti haline getirdim durumu. En basit yol dediginiz gibi evraklari alip tesekkur edip gitmek. Bugun bu sekilde yaptim hatta yine arayip evrak sartmi ki bu is icin dediler evet sart dedim kapattim. Normalde aciklar onlara yorum yapma sansi birakirdim. Insan kibirli olmamali ama iyi yaptigi iste de kendini ezdirmemeliymis bunu ogrenmis oldum. Ben isimden gercekten eminim cunku. Tekrar tesekkurlerMuhtemelen onları daha güçlü ve baskın gördüğünüz için çekiniyorsunuz.
Nedenini sorgulamayı bırakın,
bir an önce uygun davranışı sergilemeye çalışın.
Keşke evrak sizin masanıza bırakılsa.
Madem siz alıyorsunuz,alınca teşekkür edip hemen uzaklaşın.
Evrakla ilgili konuşulmasına izin vermeyin.
Yorum yapılırsa,dinlemeyin,
evrakı inceler gibi yapıp bir yandan yürüyün.
Dinlemek zorunda kaldığınız zamanlarda,
'fikir için teşekkür ederim ama ben işimi nasıl yapmam gerektiğini biliyorum' deyin ve gülümseyin.
Böylece sorun çıkarmaya kalkarlarsa;
'Aaa ne var bunda,gayet tatlılıkla söyledim halbuki' dersiniz.
Yıllar önce asistanım biraz fazla övgüden ve ilgiden hafif şımarmıştı.
Biz diğer şubenin müdürüyle velilerle ilgili bir konuda görüşürken,izinsiz lafa girip;
'aslında şöyle yapsak daha iyi olur diye düşünüyorum' gibi bir yorum yaptı.
Ben de ona;
-Siz düşünme işini biz müdürlere bırakın sadece size söylediğimi yapın,dedim.
İki gün bozuk attı bana ama bir daha haddini aşmadı.
Böyle durumlarda baştan tavrınızı koymazsanız,daha sıkıntılı durumlarla karşılaşmanız muhtemel.
Ne dedin? Ne dediler ?Bugun zor olsada yaptim sonunda
İş ortamında elbette kimseyi ezip durduk yere üzmemeliyiz.Cevabinizi cok begendim cok tesekkurler. Evet tam olarak hatam yorum yaptiklarinda saf saf aciklamam. Bunu da en bastan iyi niyetle yaptiklarini dusundum fakat 2 ay sonunda oyle olmadigini anladim. Aksine takinti haline getirdim durumu. En basit yol dediginiz gibi evraklari alip tesekkur edip gitmek. Bugun bu sekilde yaptim hatta yine arayip evrak sartmi ki bu is icin dediler evet sart dedim kapattim. Normalde aciklar onlara yorum yapma sansi birakirdim. Insan kibirli olmamali ama iyi yaptigi iste de kendini ezdirmemeliymis bunu ogrenmis oldum. Ben isimden gercekten eminim cunku. Tekrar tesekkurler
Yine cok bilmis ses tonuyla yapilacak is cok basit yinede istiyor musun evraklari dedi bende evet tabi ki istiyorum, evraklar gelsin ona ben karar veririm diyip hemen kapadim telefonu. Bugun bir firmaya da bu konuda ben yetkili olduguma gore ona ben karar veririm dedim onuda duydular.Ses biraz bozulsa da tamam demek zorunda kaldilar. Sanirim.olacak yavas yavas :)Ne dedin? Ne dediler ?
Evet haklisiniz. Insan bir an kendinden supheye dusuyor cok garip sekilde. Sanki o an hatali olan bizmisiz gibi kuzu kuzu itaat etmeler, durumu aciklamalar.İnsan iç güdüsel olarak kendine kötü davranan insana itaat ediyor galiba. Benzer bir şey benim de başıma geldi. ATM de kartımla ilgili bir sıkıntı oldu içeri bankaya sormaya girdim hiç kimse yoktu direk gişedeki görevliye sordum. Bana gidin sıra alın gelin dedi. Ben de kuzu kuzu gittim sırada kimse olmamasına rağmen sıra numarası aldım tekrar sordum. Ve gorevli bana bilmiyorum müşteri hizmetlerini arayın dedi. Yani sırf bilmiyorum demek için sıra aldırdı bana. o an tuhaf bı şekilde o muameleye hiç tepki bile göstermedim sonra dışarı çıkıp biraz düşününce aklım başıma geldi. Yani karşındaki kendinden emin bir şekilde seni asagilayinca sağlıklı dusunemiyorsun galiba.
Yasit kadinlariz arkadas bile olabiliriz diye sevinmistim ama kesinlikle merhaba merhabadan oteye gecmeyi dusunmuyorum. Ama burdan aldigim destekle de kesinlikle isim hakkinda yorum yapmalarina musaade etmem artik. Ben onlarin isine karismadigim gibi onlarda karisamayacaklarini bilmeli. Dediginiz gibu keske herkes sadece kendi isini yapsa hayat ne guzel olur.Üstünüzdeki insanların karşısında rahat davranmanızın nedeni onların size bilmişlik yapmaması ve sizi terslememeleri.
Danışmadakilerden çekinmenizin sebebi ise onların size kötü davranıp ters hareketler yapması.
İnsan psikolojisi kim sinir eder üzerse ya da gıcık ederse ondan çekinir.Sabredin ve bence muhabbet etmeyin fazla onlarla.Herkes işini yapsın yeter.
Evet gercekten herkes kendi alaniyla ilgilense hic bilmedigi islerde yorum yapmasa ne guzel olur. Alanim disi bir meslek olunca ister istemez bende bocaladim. Ilk gunlerden sivrilik etmemek adina isimi cok iyi yaptigim halde sanki surekli hataliymis gibi aciklama yaparak kendimi bu duruma dusurmusum. Yorumlar sayesinde bunu daha iyi anladim. Nasil orda calisan kimsenin emegine haksizlik etmiyorsam kendi emegime de etmeyecegim. Tesekkur ederim :)İş ortamında elbette kimseyi ezip durduk yere üzmemeliyiz.
Bununla birlikte üstüne vazife olmayan işlere karışan veya haddini aşan insanları da tolere etmemek lazım.
Zamanla bu hassas dengeyi kurmayı öğreniyor insan.
Belli ki siz de öğrenmeye ve gelişmeye açık birisiniz,biraz dikkatli hareket ederseniz sorunu çözebileceğinizi düşünüyorum.
Kolaylıklar diliyorum.
Onlarla konuşurken agresif tavırlar sergileme.Kızsan bile bunu alttan alta belli et.Yani bize kızdı bizi küçümsedi diye düşünemesinler.Yasit kadinlariz arkadas bile olabiliriz diye sevinmistim ama kesinlikle merhaba merhabadan oteye gecmeyi dusunmuyorum. Ama burdan aldigim destekle de kesinlikle isim hakkinda yorum yapmalarina musaade etmem artik. Ben onlarin isine karismadigim gibi onlarda karisamayacaklarini bilmeli. Dediginiz gibu keske herkes sadece kendi isini yapsa hayat ne guzel olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?