Merhaba,
Hayırlı sabahlar dilerim :)
Konu sahibi hanımefendi,
acaba çok mu kasıyorsunuz :) herkesin yapması gereken tek şey; işini yapmak. Bir yerden sonra as-üst farketmiyor. Bilinçli insanlar olmak önemli bu noktada.
Kendimden örnek vereyim, Uluslararası bir fabrikada Direktör ve aynı zamanda Kimya Yüksek Mühendisiyim. Aslında sert mizaclı soğuk birisiyimdir ancak yeni girdiğim ortam da uzaktan sessiz izlemeyi tercih ederim.
İşe ilk başladığım zamanlar,
sevkiyatta ki işcisinden Muhasebesinde ki 20 yaşında ki hanıma kadar herkes bir hakimiyet kurmaya çalıştı üzerimde. ilk insanları anlamaya ve onlara daha ılımlı yaklaşmaya çalıştım ancak baktım ki,anlamayan insanlar var. İşe girdiğimin 4.ayı Sevkiyat müdürü ile tartışarak fabrikayı ayağa kaldırmışlığım vardır. Sonrasın da herkes kuzu :) Şimdi fabrika sahibinden yöneticilere kadar herkes beni çok iyi tanır ve asla üslup sıkıntısı yaşamam.
Demem o ki, gerektiği yerde üst oluşunuzu göstermeniz gerekir. Bu kimseyi küçümsemek değildir. Haketmişsin ki oralara gelmişsin, Devlet okulunda herkese eşit şartlarda eğitim veriliyor. O da çalışsaydı, aynı poziyonda olsaydı.
İnsanlara karşı o kadar da sempatik ılımlı göstermenize gerek yok kendinizi. Veya herkesin sizi sevmesi ya da birilerinin sizi sevmesi şart değil.
Profesyonel olun yahu :)
Ayrıca, eve gidince işi, danışmadaki şahısları düşünecek kadar boş vaktinizi, kitap okuyarak yürüyerek bir hobi edinerek doldurabilirsiniz.
Saygılarımla,