İş yerinde özgüven sorunu

Evet gercekten bu sekilde aciklama yapinca tamda dediginiz gibi oluyor. Dediginiz yontemi deneyecegim cok tesekkurler

duydugunuz fikirler hoşunuza gitmediğinde takındıgınız tavrı begenmedim.
neyse ne yazılsa boş, 10 yıl sonra bu site var olur ve siz de burada olursanız tekrar konuşuruz belki

çözüm çok basit yukarıda da yazdığın gibi buna ben karar veririm demek. Nasıl söylerim nasıl diye düşünmeyin kibarca sanki selam verir gibi

Evrakların size ulaşma şekli nasıl?
Ordan başlayalım olayı çözmeye.
Şimdi şöyle oluyor. Onay için gelen evraklar bazen mailden bazen elden teslim ediliyor. Mailden gelenleri direk kendim alip yanitliyorum. Elden teslim alinanlari danisma alip bana haber veriyor ben onlardan aliyorum. Yonetim bu sekilde duzenlemis sistemi. Aslinda direk bana birakilsa hic sorun kalmayacak. Ama esas sorunum ne bu ne danismanin tavri. Sonucta garip davranan insanlar her yerde. Ben hic hesap verme zorunlulugum olmayan birilerinden neden cekiniyorum onu anlayamiyorum.

telefonda çemkirip yüzlerine güleceksin bunlar bundan anlarlar ,

bana soru sormaya korkarlar iş yeirnde , ben çözümü böyle buldum adamına göre muamele

Zaten şu danışmadakiler, bankadaki görevliler ve doktorun yanında çalışanlar yemin ederim kendilerini prenses gibi görüyorlar. Burunları nerdeyse bulutlara değecek. Usulünce söyle bence işini nasıl yapacağını zaten bildiğini.

Haklisiniz. Ben aslinda onlardan cok kendimin neden boyle hissettigini anlamaya calisiyorum
Biraz ego herkeste vardır kabul edelim.
Siz belli bir yerde olduğunuz için onların halleri zorunuza gidiyor ama dediğim gibi yönetici olmak zor ve bu ınsanlar hep olacaklar. Ve siz farkı ortaya koyarsanız daha gıcıklaşırlar.

Merhaba,
Hayırlı sabahlar dilerim :)

Konu sahibi hanımefendi,
acaba çok mu kasıyorsunuz :) herkesin yapması gereken tek şey; işini yapmak. Bir yerden sonra as-üst farketmiyor. Bilinçli insanlar olmak önemli bu noktada.
Kendimden örnek vereyim, Uluslararası bir fabrikada Direktör ve aynı zamanda Kimya Yüksek Mühendisiyim. Aslında sert mizaclı soğuk birisiyimdir ancak yeni girdiğim ortam da uzaktan sessiz izlemeyi tercih ederim.

İşe ilk başladığım zamanlar,
sevkiyatta ki işcisinden Muhasebesinde ki 20 yaşında ki hanıma kadar herkes bir hakimiyet kurmaya çalıştı üzerimde. ilk insanları anlamaya ve onlara daha ılımlı yaklaşmaya çalıştım ancak baktım ki,anlamayan insanlar var. İşe girdiğimin 4.ayı Sevkiyat müdürü ile tartışarak fabrikayı ayağa kaldırmışlığım vardır. Sonrasın da herkes kuzu :) Şimdi fabrika sahibinden yöneticilere kadar herkes beni çok iyi tanır ve asla üslup sıkıntısı yaşamam.
Demem o ki, gerektiği yerde üst oluşunuzu göstermeniz gerekir. Bu kimseyi küçümsemek değildir. Haketmişsin ki oralara gelmişsin, Devlet okulunda herkese eşit şartlarda eğitim veriliyor. O da çalışsaydı, aynı poziyonda olsaydı.
İnsanlara karşı o kadar da sempatik ılımlı göstermenize gerek yok kendinizi. Veya herkesin sizi sevmesi ya da birilerinin sizi sevmesi şart değil.
Profesyonel olun yahu :)
Ayrıca, eve gidince işi, danışmadaki şahısları düşünecek kadar boş vaktinizi, kitap okuyarak yürüyerek bir hobi edinerek doldurabilirsiniz.

Saygılarımla,

Bence tatsızlıktan hoşlanmıyorsunuz. Ve tatsızlık çıkarmaya müsait tipler olduğu için ondan çekiniyorsunuz. Bazı insanlar kavga etmeyi çok seviyor. Ben kavgadan hiç hoşlanmam. Etsem ağızlarının payını veremiyeceğimden değil ama gerginlikten hoşlanmadığım için bu tip insanlardan ben de çekiniyorum.

Siz ezik değil naziksiniz. Ünlü bir laf vardır burada sarfedemeyeceğim deveye diken insana .. diye bu devir hakikaten öyle Güleryüz insanlara saçma bir cesaret veriyor

İş hayatında benimde karşıma çıkanlarda bunu farkettim benden büyük daha tecrübeli insanlar bana iş buyururken yapar mısın diyerek gayet kibar bi dille konuşuyorlar veya iş bile buyurmayıp kendileri yapıyolar ama benden küçüklere bakıyorum iş buyurmaya çalışıyolar bende öyle tipleri gördüm mü pek oralı olmuyorum

olumlu açıdan niye bakmıyorsun yenisin diye belki işini tam öğretme derdindeler alt tabaka bazen en çok şeyi bilendir.belki sen onlara işi bildiğini kanıtlamadıgın yanlış yapmandan endişeli olabilirler.bilmiyorum bakış açısı önemli 2 aylık süre zarfında bu insanlar seni hataya yöneltip yanlış mı yaptırdılar sana yönlendirildiğini düşünüyorsun.evrak işi varsa anlatıyorlarsa 2 ay oldu artık yaparım ilginiz için teşşekkur ederim herhangi sorunda müdüre sorarım de kibarca onlar daha sana karışmaz ama uslup çok önemli kırmadan

Muhtemelen onları daha güçlü ve baskın gördüğünüz için çekiniyorsunuz.
Nedenini sorgulamayı bırakın,
bir an önce uygun davranışı sergilemeye çalışın.
Keşke evrak sizin masanıza bırakılsa.
Madem siz alıyorsunuz,alınca teşekkür edip hemen uzaklaşın.
Evrakla ilgili konuşulmasına izin vermeyin.
Yorum yapılırsa,dinlemeyin,
evrakı inceler gibi yapıp bir yandan yürüyün.
Dinlemek zorunda kaldığınız zamanlarda,
'fikir için teşekkür ederim ama ben işimi nasıl yapmam gerektiğini biliyorum' deyin ve gülümseyin.
Böylece sorun çıkarmaya kalkarlarsa;
'Aaa ne var bunda,gayet tatlılıkla söyledim halbuki' dersiniz.

Yıllar önce asistanım biraz fazla övgüden ve ilgiden hafif şımarmıştı.
Biz diğer şubenin müdürüyle velilerle ilgili bir konuda görüşürken,izinsiz lafa girip;
'aslında şöyle yapsak daha iyi olur diye düşünüyorum' gibi bir yorum yaptı.
Ben de ona;
-Siz düşünme işini biz müdürlere bırakın sadece size söylediğimi yapın,dedim.
İki gün bozuk attı bana ama bir daha haddini aşmadı.
Böyle durumlarda baştan tavrınızı koymazsanız,daha sıkıntılı durumlarla karşılaşmanız muhtemel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…