İş yerinde özgüven sorunu

Yani baya bayaaa yazmışsınız ama sorun ne net anlaşılmıyor siz bunlardan neden çekiniyorsunuz

arkadaş olmayı mı deneseniz acaba
onlarla aranız iyi olursa hiçbir sorun kalmaz
bir güleryüz tebessüm
baktınız ters etki yapıyor, siz de ona göre mesafenizi korursunuz

aranızda yaş farkı var mı, siz onlardan küçük olabilir misiniz
belki de o çalışanlarda kıskançlık filan da olabilir
ama genelde kurumlarda sonradan gelenleri hemen kabul etmezler, belli bir süre geçmesi lazım sizi kabullenmeleri için o yüzden çok da acele etmeyin.

Tam tersine benim bildigim ama onlarin bilmedigi konularda yapiyorlar bunu. Yani is yerinde ki duznele alakali soyleseler anlarim sonucta ben yeniyim. Ama is cok basit evrak gereklimi ki gibi yorumlar yapiyorlar. Cozumu hic aciklama yapmadan evet hayir diyerek cozdum sanirim 2gundur

Cok haklisiniz. Ben ilk gunler hemen sivrilmeyeyim derken yuzum fazla yumusak gelmis olmali

Hemen hemen ayni yaslardayiz aslinda. En baslarda cok da sevmistim ama zamanla tavirlari hosuma gitmedigi icin samimiyet kurmadim acikcasi. Biraz buranin efendisi biziz havasindalar. Yani haksizken de hakliymis gibi bagirarak is halletmeye calisan tipler

Cok tesekkur ederim aydinlatici bir mesaj olmus. Ben gereksiz yumusak davranmisim bundan cesaret almislar baska aciklamasi yok. Cunku bana bu kadar rahat davranamamalari lazim aslinda. Kimseyi ezmiyorum elbette ama sonucta benimde bir suru ustlerim var ve gidip hic birine bu sekilde davranmiyorum. Benim isimle alakali yorum yapmalarina izin vermiyorum 2 gundur bu sekilde cozdum. Varsin aramiz iyi olmasin yakin dostlarim degil neticede. Hepimiz orda is yurusun paramizi kazanalim diye variz

Yumuşak davranmadan anlamaz bizim insanımızın çoğu.Ölçülü bir ciddiyet ve hükmedicilik gerekiyor size.
Evet onlar gibi bagirmak cagirmak benim tarzim degil zaten. Dediginiz gibi isimle alakali olculu bir hukmedicilik gerekiyor bana. Isimi iyi yaparken bu sekilde sanki hataliymisim gibi hissetmelerine izin vermemeli

Herkesle samimi olmak zorunda degilsiniz. Is hayatinda dostluk da yoktur zaten. Onlara birsey demek zorunda degilsiniz. Sadece dosyanizi alin ve dosyanizi verin. Onlar yorum yaparsa bakarim deyin ya da birsey demeyin. Cool olun. Haklarinizi bilirseniz gereken yerde kime nasil sikayet edeceginizi falan bilirseniz korkmaniza da gerek kalmaz.

Korkmaktan kastim bana bir sey yapabilecekleriden veya o tarz bir sey degil. Tamamen pskolojik. Yoksa bu davranislarini gereken kisilere bildirsem yine onlarin basi agrir. Benim muhakkak bastirdigim baska bir duygum var ve boyle alakasiz bir yerde aciga cikiyor. Ben onu anlamaya calisiyorum sadece. Tesekkurler yorumunuz icin bende artik oyle davranmayi dusunuyorum. Is yerinde dostluk olmayacagini burdaki farkli farkli konulardan aklima yazmistim zaten ki bende oyle dusunuyorum

gerekli görmesem talep etmem derseniz bence yeterli bir cvp olacaktır onlara. Ne sinir bozucu tipler be evrak gereklimi diye soruyorlar. Sizene yani ben ver dediğimde vereceksiniz göreviniz bu allahım delirtirler insanı

gerekli görmesem talep etmem derseniz bence yeterli bir cvp olacaktır onlara. Ne sinir bozucu tipler be evrak gereklimi diye soruyorlar. Sizene yani ben ver dediğimde vereceksiniz göreviniz bu allahım delirtirler insanı
Evragi hazirlayacak olan da onlar olsa icim yanmaz. Firmalarin derdi onlari geriyo resmen :)

Maalesef böyle bir gerçek var. en üstten en alta inerken seviyede iniyor kesinlikle.üstler daha mütevazı iken altlar kendini bi şey sanıyor, sanki onlar olmazsa o yer batacakmış gibi davranıp iyiliğimizi ve nezaketimizi suistimal edip bize değersiz hissettirip eziyorlar. Ama biz de hata ki en başta böyle yapan insanları bir eşya gibi görüp umursamazlık yapmadık, insan yerine koyup mertebe verdik. Bence sende öyle yapmışsın ki benim yaşadıklarımı yaşamışsın,hissettiklerimi hissetmişsin.
Artık benden alttakilerle fazla yüz göz olmuyorum lazım olurlar diye de ipleri hepten koparmıyorum.
Mesela geçerken selam verme,yüzüne bakmadan konuş,eşya gibi gör ama böyle yaptığını da belli etmeden yap. o zaman olur.

Iyi niyetten anlamayan insanlara kesinlikle oyle davranmak lazim. Kendini degersiz gibi hissettirene aynisini hissettirmek gerekli ki anlasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…