İŞ YERİNDE MOBBİNG AÇMALI MIYIM ?

En basta anlattiginiz üzerinden size mobbing yapılmadığını söylemek isterim. Mobbing başkalarının yaninda özlük ve kişisel haklariniza saldırması ile gerçekleşir ve ancak bu şekilde kanıtlanabilir. Ayrıca konu ile ilgili 2 sahit olmasi gerekir ama sunu yapabilirsiniz is yerinizde örgütlenerek imza toplayabilirsiniz. Bir avukat aracılığıyla yönetime bildirirsiniz. Baktınız bu da çözüm olamdi . çalışma ve sosyal güvenlik müdürlüğüne sikayette bulunabilirsiniz.

Aslında açsan çok iyi olur ama diğer kız şahitliğe evet demesi çok zor onu ikna et sonra kesinlikle aç etrafta bu tür küstah,huzur bozan kadın çok biri buna haddini bildirmesi çok iyi olurdu

Selin'in üst yönetimden biri/birileriyle ilişkisi var :KK14:
bu devirde patronların ayağına kendini paspas yapsan yaranamazsın. nerdeymiş o öyle sürekli selin'i alkışlayalım şak şak şak..oo selin asla hata yapmaz arkadaşlar unutmuştur filan.
bu durumda yapabileceğin fazla birşey yok maalesef

Öncelikle Mobbing kavramını öğrenseniz? Ortada bir mobbing yok, sadece şirret bir iş arkadaşı var. O da kanunen suç değil, ne yazık ki.

Valla canım pek ise yaramaz bence patronlar da size kiskaniyorsunuz falan demiş onlar da onun şahidi olup sizin zaten onu kiskandiginizi söyleyebilirler.
Dava acacaksan daha etkili kanıtlar ve daha çok şahit bulmalisin.

Ayy hep aynı şeyi yazıyorum ama; aynısını sen de yap. Stajyerle onu sinir edecek laf taşı. Sorarlarsa ben öyle bir şey demedim dersin. Yeter ki selin duyduklarından rahatsız olsun.

İy
İşyerinde huzursuz olmak evinde huzursuz olmak kadar önemli benim için, hatta daha fazla önemli çünkü ailemden çok hiç tanımadığım insanlarla sabahtan akşama kadar vakit geçiriyorum. 8 ay çalıştığım işyerimden kendi isteğimle bu sebeple ayrılmıştım. Kız işini bana zaten gönülden değil, patronun zoruyla devretti, farklı bir birime geçmişti ama ne geçiş, masalarımız yanyana, benim de hatam vardı tabi, en birincisi çok mütevazi olmam, sırf '' huzur '' için her şeyi görmezden gelmeye çalışmam oldu. Kendi kurduğu düzene geldim, sen kendine göre yaparsın deyince ben ne dedim? '' Emeğe saygı ''

Aldım sonra saygıyı ben, nokta yerine virgül koydum sorun oldu. Her şeyi ama her şeyi 8 ay boyunca ona sorarak yapmak zorunda kaldım. Bir süre sonra kendimi stajyer gibi hissetmeye başladım. Kaldı ki insanız, ufak tefek hatalarım çıktığı zaman odalar çok yakın olduğundan herkes duyabiliyordu bana söylediklerini, resmen duyulması için yapıyordu ki bu da benim hakkımda olumsuz düşünceler oluşmasına sebep oluyordu. Hatta bir kere '' sana gıcık oluyorum zaten '' demişti. Bir süre sonra çalışamamaya başladım, kendimi veremiyor, nasılsa bir şey bulur diye içimden çalışmak gelmiyordu. En sonunda kurtuldum oradan hatta çıkacağımı duyunca tek söylediği '' oof ben yine tatil yapamayacağım yaa '' ve ondan sonra nedense bi rahatladı, hiç görmediğim kadar iyi niyetli davrandı bana gidene kadar :KK66:

İnşallah bir çözüm bulabilirsiniz..
İyi niyeti suistimal ediyor insanlar.İlla bir entrika istiyorlar.Dişli olmak zorunda tetikte olmak zorunda hissediyor kendini.Ki asla huzursuzluk insanı değilim bana zor geliyor..Benim de iş yerinde sıkıntılar oluyor iş yaşamım boyunca.

bildiğim kadarıyla hala ülkemizde mobing kanuni bir suç değil yani henüz... O yüzden ses kaydı filan yapmayın lütfen çok tehlikeli. Kaydı yapan hatalı oluyor, biliyorummm :KK76: :KK49: Stajyerle bu iş yürümez ayrıca güvenmeyin. Belki de böyle söylemesini bile o bayan istiyordur. İş hayatı ah ahhh kimin ne olduğunu asla bilemezsiniz :KK11:

mobbing deil bu o davalar bitmez işinden olursun çok güçlü tanıkların seni istifaya sürükleyecek durumların olmalı kafana göre mobbing olmuo :D

Türkiyede hukuk sistemimiz o kadar güzel işliyoki sadece mobbingimiz kaldı:) bence hiç uğraşmayın bi sonuç çıkmaz. o kıza da yapacak birşey yok gibi anlattıklarınıza bakılırsa patronları da almış arkasına. ya ordan ayrılacaksınız yada devam edeceksiniz.

Back