• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is yerimdeki pozisyon degisikligim

Bakiyorum bir yandan
aynen bakmadan görüşmeden çıkma ,tacize uğradığın halde pozisyonunun aşağı çekilmesi el atından kapının gösterilmesidir zira.Yeni kanuna göre bir gün dahi çalışsan tazminatını alıyorsun zaten o kısmını dert etme,iş bulamazsan da bir yıla tamamla madem 4 ay daha sabret işsizlik maaşından daha iyi faydalan.

önceki konunu biliyorum
bence sen başka bir iş araştır kendine ve bulduğun zaman çık
ben olsam öyle yapardım.
kıdemin çoksa tazminatını iste.

hep deriz tacize sessiz kalmayın, susmayın susmayın diye ama burada anlatmak sizin açısınızdan olumsuz olmuş. öyle rezil bir düzen ki erkekler her zaman aklanıyor, olan hep kadına oluyor. belki de kim yetkili ise ona bu durumdan bahsetmeniz gerekirdi. çünkü kendi savunmasını nasıl yaptığını tahmin edebiliyorum adamın. işten çıkarmalarına hazırlıklı olun, umarım daha iyi bir iş bulursunuz ama.

aynen bakmadan görüşmeden çıkma ,tacize uğradığın halde pozisyonunun aşağı çekilmesi el atından kapının gösterilmesidir zira.Yeni kanuna göre bir gün dahi çalışsan tazminatını alıyorsun zaten o kısmını dert etme,iş bulamazsan da bir yıla tamamla madem 4 ay daha sabret işsizlik maaşından daha iyi faydalan.

Yıldırmaya çalışırlarsa artık bir de onla nasıl uğraşırım diye de düşünüyorum

hep deriz tacize sessiz kalmayın, susmayın susmayın diye ama burada anlatmak sizin açısınızdan olumsuz olmuş. öyle rezil bir düzen ki erkekler her zaman aklanıyor, olan hep kadına oluyor. belki de kim yetkili ise ona bu durumdan bahsetmeniz gerekirdi. çünkü kendi savunmasını nasıl yaptığını tahmin edebiliyorum adamın. işten çıkarmalarına hazırlıklı olun, umarım daha iyi bir iş bulursunuz ama.

Malesef bunu ben de anladım artık bu sadece cinsiyetle alakali da degil tamemn sirket menfaatlerini dusunerekte bu duruma kimse ses cikarmayip sustular cunku bunu yapan o sapik herif o sirkette uretim yapan mudur onune her seyi serdiler adamin oyle mudur dediysemde egitimli falan degil lise mezunu din iman diye ortalikta dindar fecinen bir adam boyle bir kamuflaji var adamin ben kimim sekreter onlara gore cokta ise yaramayan biriyim aslinda ondan ayni taciz olayini baska biri siradan bir personel yapmis olsaydi eminim durum cok farkli olurdu.

8 aydır çalışıyorum ne yapacağımı bilemiyorum suan bir tarafim cik git baska bir is bul bastan basla diyor diger yanimda kimsenin yanina birakma cikaricaklarsa onlar cikarsin diyor. Benimle ayni zamanlarda cikmis biri var bu olaylari mudure anlatan da o bana her konuda destek olacagini soylemisti de yillardir calistigi sirkete karsi sahitlik yapmaya cesaret eder mi bilmiyorum.
Şu anda kendisi çalışıyor mu başka bir yerde? Referans olarak eski şirkete ihtiyaç duymazlar çalışıyorsa ama şöyle de bir durum var çlışmıyorsa bile iş görüşmesi yaptığı yerde eski bir çalışma arkadaşına gerçekler konusunda yardım ettiği için davada şahitlik yaptığını ve referans almamalarını söyleyebilir. Bence arkadaşından önce bir avukattan bilgi al o daha aydınlatıcı olur

Ben tüm bu olanlarla uğraşmayıp ayrılmayı düşünüyorum. Kendimi aşağılanmış hissedicem devam edersem.

Tacize uğramışsın kimsenin umrunda olmamış gururuna dokunmuyor da,posizyon değişikliği olunca gururunuza dokunuyor enteresan :KK64:

Yeni bir iş bakın bence. İşin suyu çıkmış belli ki. Ne kadardır orda çalışıyorsunuz?

Tacize uğramışsın kimsenin umrunda olmamış gururuna dokunmuyor da,posizyon değişikliği olunca gururunuza dokunuyor enteresan :KK64:

Gururuma dokunmadigini nerden cikardin hic bir sey yapilmadi. Ertesi gun cikmak istedim diger calisanlar durdurdu simdi resmen cikmam icin ugrasiliyor.

Tacize uğruyosun,firma sahibi dahil herkes öğreniyor,taciz eden üretim müdürü diye olay sümenaltı ediliyor hala aynı firmada işinize devam edebiliyorsunuz.ama işyerindeki pozisyon değişikliği işten ayrılmanı düşündürecek kadar gururuna dokunuyor..hala enteresan geliyor :kahve:

Gururuma dokunmadigini nerden cikardin hic bir sey yapilmadi. Ertesi gun cikmak istedim diger calisanlar durdurdu simdi resmen cikmam icin ugrasiliyor.
Tacize uğruyosun,firma sahibi dahil herkes öğreniyor,taciz eden üretim müdürü diye olay sümenaltı ediliyor hala aynı firmada işinize devam edebiliyorsunuz.ama işyerindeki pozisyon değişikliği işten ayrılmanı düşündürecek kadar gururuna dokunuyor..hala enteresan geliyor :kahve:

Bu konu hakkında bir sey yapilacak diye ben sustum cunku bu durum icin bir sey yapilacak gibi konusuldu benim icin ama simdi olaylar benim aleyhime donuyor yani pozisyon degisikligi gururumu kirmiyor bu olaydan sonra olmasi gururumu kiriyor. Size gore ne yapmaliydim bu olay basima geldiginde susup cekip gitmeli miydim ?

Bu konu hakkında bir sey yapilacak diye ben sustum cunku bu durum icin bir sey yapilacak gibi konusuldu benim icin ama simdi olaylar benim aleyhime donuyor yani pozisyon degisikligi gururumu kirmiyor bu olaydan sonra olmasi gururumu kiriyor. Size gore ne yapmaliydim bu olay basima geldiginde susup cekip gitmeli miydim ?
Cinsel tacizin ispatı olmaz. Cinsel istismar olaylarında tanık bulunmaz, fail eylemini yapmak için uygun ortamı bekler. Bu nedenle taciz davalarında kadının beyanı esas alınmalıdır. Hayatın olağan akışına aykırı olmayan ve birbirleriyle tutarlı mağdurun beyanı cinsel istismar suçlarında mahkûmiyet için yeterlidir. Uygulama da bu yöndedir.

Yargıtay, "Görgü şahidine gerek yoktur" demişti
Yargıtay 5. Dairesi, Ağustos 2004'te verdiği bir kararda, yanında çalışan meslektaşını işyerinde taciz eden avukat hakkında verilen hapis cezasını "Görgü şahidine gerek yoktur" diyerek onaylamıştı.

Sanık avukatın "İftiradır" savunmasını, "Yakınıcının başkasını zarara uğratmak isterken, kendisini zarara uğratması insanın doğasına aykırıdır" diyerek reddeden Yargıtay, suçun yanında çalıştırdığı kişiye yönelik işlenmesini yd cezada alt sınırı aşma nedeni saymıştı. (BB)

Evet bence gurur yapıp size yapılan tacizi örtbas eden o kurumdan bir an önce ayrılıp hakkınızı hukuk önünde aramalıydınız.bunu hazmedip şimdiki konunuzu hazmedememiş olmanıza halen şaşırıyorum.bende mi anormallik var yani :KK53:

Sus sadece sus köşene çekil işini yap hiçbişi olmamış gibi davran ve yeni iş ara artık bence iş bulunca da istifa et. Bunları yaparken de çok serinkanlı ol sakin ol kendini yıpratma

Sus sadece sus köşene çekil işini yap hiçbişi olmamış gibi davran ve yeni iş ara artık bence iş bulunca da istifa et. Bunları yaparken de çok serinkanlı ol sakin ol kendini yıpratma

Yeterince yiprandim zaten bundan sonra her gun eziyet gibi gelicek bana cikip is aramam daha dogru olmaz mi ?

Back