• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is yerimdeki pozisyon degisikligim

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba
Bilen bilir is yerindeki taciz durumum vardi. Olay dallanip budaklanip kotu bir hal almisti. Burda konu acip ne yapmam konusunda fikir sormustum kimi yanlis yaptigimi kimi dogru yaptigimi savundu hatalarimda vardi dogru yaptigimda. Firma sahibim olaylardan rahatsiz olmustu bu kadar duyulmasi cunku bunu yapan kisi uretim muduruydu oyle bir cirpida cikarilabilecek bir kisi degil. Neyse herkes sessizlige gomuldu ve olay yokmus gibi devam ettik simdi yerime asistan geliyor benim pozisyonum degisiyor ben operator ve sirket karsilamada danisman gibi durucam. Sebebi gelicek kisinin daha tecrubeli ve sil bilmesi dogru zaten gelen kisi yabanci uyruklu ve bir sirkette mudur yardimcisi olarak calisiyor zaten yetemedigim oluyordu sirkete. Ama bu olaydan sonra boyle bir sey olmasi cok moralimi bozdu. Suan sizce ne yapmaliyim hala devam etmelimiyim yoksa yeni bir is mi bakmaliyim .

Pek bir şey anlamadım ama yeni pozisyonunuz daha mı düşük eski seviyenizden daha düşükse iş bakın ayrılın derim.
Maasınıza etki ediyor mu bir de onlar önemli olan siz çalışacaksınız orada sonuçta.

Maasima etki etmiyor. Sadece benim ustumde baska biri olucak asistan isim daha da hafifliyor aslinda bana gore ama bunu gurur meselesi yapmali miyim?

Pozisyonum asistanliktan dusuk evet suan ama yaptigim is cok farkli degil ayni asistanlik cok yapmiyordum zaten

İnsanın canını sıkan asıl çirkin usulsüz davranan kişinin değilde buna maruz kalana yaptırım uygulanması
Nasıl size uygunsa öyle davranın gurur karın doyurmuyor

Maasima etki etmiyor. Sadece benim ustumde baska biri olucak asistan isim daha da hafifliyor aslinda bana gore ama bunu gurur meselesi yapmali miyim?
Hayır tabii ki, maaşın azalmamış, bir süre çalışıp dene, memnun musun bak. Burada köreliyorum dersen, bir yandan iş bakarak olursun. Evde oturup ne yapacaksın?

Çalış derim ben.
Çıkaracaklarsa bırak onlar çıkarsın.
Kaç senedir oradasın bilmiyorum ama eğer yeniysen en azından ihbar tazminatını vermek zorundalar.

Is yerin cok ayip etmis, orasi kesin. Bu prensiplerle calisip madur olan kisinin pozisyonunu degistirmeleri hic ama hic hos ve etik olmamis. Kibarca gitmen istenmis. Gurur meselesi yapmakta haklisin. Imkanin varsa cik derim ben.

gurur meselesi yapacak bişey yok. işe ihtiyacın varsa devam. ama açıkça seni pasife çekip maaşını da düşürmeyerek sus payı vermişler gibi duruyor.

Hayır tabii ki, maaşın azalmamış, bir süre çalışıp dene, memnun musun bak. Burada köreliyorum dersen, bir yandan iş bakarak olursun. Evde oturup ne yapacaksın?

Orasi oylede sanki benden memnun degillerde fasulyeden tutuluyormusum gibi hissetmeye basladim simdiden. Bir de tacize ugradim sirkette sanki kasitli mi yapiluyor diye de dusunmeye basladim.

bırak fazla takılma istersen, cunku seni cıkarmaları demek sana tazminat ödemesi demek. hiç bir firma buna yanaşmaz. o yüzden işini yavaştan alabilirsin, anlamıyor ayaklarına yat, işini olduğundan daha yavaşlat. biliyorum çok iyi bir tavsiye değil ama ben olsam bunu yapardım.

Siz tacize uğradığınızdan bahsetmişsiniz ya o ne demek!!
Ayrıca pozisyonunuzu düşürmek cidden bir süre sonra sana ihtiyacımız kalmayacak demek.
Sizi tazminatınızı vermeden yalancı bir şahitle yapmadığınız birşeyi gerekçe göstererek işten çıkarabilirler.(yaşayan arkadaşım var)... Bilmiyorum ne kadar zamandır çalışıyorsunuz ama böyle durumlarda hemde manevi tazminat davası bile açabiliyorsunuz. Avukatlar böyle durumlarda ciddi etkili oluyor şahit oldum.
Örneğin, çalışanın pozisyonunun sebep göstermeden alçaltılması, mobbing yapıyorlar diyerek pozisyonun da düşürüldüğünü öne sürerek ciddi bir tazminat aldı.
Avukatlar telefonda ön görüşme yapıp sizden sgk dökümünüzü falan ister mesela bizim gözümüzden kaçan onların kolaylıkla gördüğü işte sigortayı düşük gösterme gibi yolsuzluklar... Fazla mesai yaptırıyorsa ücretini ödemiyorsa falan ... İstifaya zorladılar diye dava açabilirsin.
Sizinle aynı zamanlarda çalışmış ayrılmış biri şahidiniz olabilir mesela o daha da etkili, mevcut çalışanlar yaşadıklarınızı görsede korkudan şahit olmazlar.
Mutlaka bir avukat araştırın ve telefonla görüşün zaten aydınlatıyorlar sizi.
Hem 2- 3 lira farketmez hakkını almış olursun senin gibi aynı sıkıntıları yaşayan çalışanlarında yaşamalarına engel olursun.

Siz tacize uğradığınızdan bahsetmişsiniz ya o ne demek!!
Ayrıca pozisyonunuzu düşürmek cidden bir süre sonra sana ihtiyacımız kalmayacak demek.
Sizi tazminatınızı vermeden yalancı bir şahitle yapmadığınız birşeyi gerekçe göstererek işten çıkarabilirler.(yaşayan arkadaşım var)... Bilmiyorum ne kadar zamandır çalışıyorsunuz ama böyle durumlarda hemde manevi tazminat davası bile açabiliyorsunuz. Avukatlar böyle durumlarda ciddi etkili oluyor şahit oldum.
Örneğin, çalışanın pozisyonunun sebep göstermeden alçaltılması, mobbing yapıyorlar diyerek pozisyonun da düşürüldüğünü öne sürerek ciddi bir tazminat aldı.
Avukatlar telefonda ön görüşme yapıp sizden sgk dökümünüzü falan ister mesela bizim gözümüzden kaçan onların kolaylıkla gördüğü işte sigortayı düşük gösterme gibi yolsuzluklar... Fazla mesai yaptırıyorsa ücretini ödemiyorsa falan ... İstifaya zorladılar diye dava açabilirsin.
Sizinle aynı zamanlarda çalışmış ayrılmış biri şahidiniz olabilir mesela o daha da etkili, mevcut çalışanlar yaşadıklarınızı görsede korkudan şahit olmazlar.
Mutlaka bir avukat araştırın ve telefonla görüşün zaten aydınlatıyorlar sizi.
Hem 2- 3 lira farketmez hakkını almış olursun senin gibi aynı sıkıntıları yaşayan çalışanlarında yaşamalarına engel olursun.

8 aydır çalışıyorum ne yapacağımı bilemiyorum suan bir tarafim cik git baska bir is bul bastan basla diyor diger yanimda kimsenin yanina birakma cikaricaklarsa onlar cikarsin diyor. Benimle ayni zamanlarda cikmis biri var bu olaylari mudure anlatan da o bana her konuda destek olacagini soylemisti de yillardir calistigi sirkete karsi sahitlik yapmaya cesaret eder mi bilmiyorum.

Merhaba
Bilen bilir is yerindeki taciz durumum vardi. Olay dallanip budaklanip kotu bir hal almisti. Burda konu acip ne yapmam konusunda fikir sormustum kimi yanlis yaptigimi kimi dogru yaptigimi savundu hatalarimda vardi dogru yaptigimda. Firma sahibim olaylardan rahatsiz olmustu bu kadar duyulmasi cunku bunu yapan kisi uretim muduruydu oyle bir cirpida cikarilabilecek bir kisi degil. Neyse herkes sessizlige gomuldu ve olay yokmus gibi devam ettik simdi yerime asistan geliyor benim pozisyonum degisiyor ben operator ve sirket karsilamada danisman gibi durucam. Sebebi gelicek kisinin daha tecrubeli ve sil bilmesi dogru zaten gelen kisi yabanci uyruklu ve bir sirkette mudur yardimcisi olarak calisiyor zaten yetemedigim oluyordu sirkete. Ama bu olaydan sonra boyle bir sey olmasi cok moralimi bozdu. Suan sizce ne yapmaliyim hala devam etmelimiyim yoksa yeni bir is mi bakmaliyim .
yeni bir iş bak.

Back