İş yerim ile ilgili kararsızlığım

Siz ifrit olmuşsunuz onlara geri donseniz de bu huzursuz haliniz devam edecek. Siz gittikten sonra yaptığınız işleri onlar mı yapacak yapabilecekler mi

Benzer bir durum yaşadım, 7 kişilik işi tek başıma yapınca (mesai almadığım halde yetiştirmek için beşten sonra da çalışıyordum) patlamıştım. Müdürüme şubeden göndermesini söyledim. Gönderemem, senin gibi birinden vazgeçemem dedi. Yerini değişelim dedi şubede, peki dedim. Naptı biliyor musunuz, boş yer olmasına rağmen en yakın arkadaşımla yer değiştirdiler. 😠 Gittiğim yerde huzurla oturamadım, beni geri alın diye yalvardım😩 tıpış tıpış eski birimime döndüm. Bunların topu böyle, İş yürüsün de kimin tepesinde yürürse yürüsün.

Huzurluysanız kalın diyeceğim ama paranız kesilince de huzurunuz kaçacak.

daha dün, 1.5 senedir hatta sanırım 2 seneye yakındır çalışan, çok da iyi anlaştığım birinin strese daha fazla dayanamadığı ve psikolojik rahatsızlıkları nüksedip yeniden ilaç kullanmaya başladığı için istifa ettiğini, bir aylık ihbar süresi içine girdiğini öğrendim.

yerine gelen kişi de birkaç ay önce ayrılan, benim hiç sevmediğim (elbette sevmek zorunda değilim ama işini düzgün yapmadığı ve ucu bana dokunduğu için sevmezdim yoksa kişisel neden değil) kesinlikle verimsiz olduğunu düşündüğüm, işleri savsaklayan biri ve aldığı görevler kendi uzmanlık alanı değil. büyük ihtimalle yeni görevlerini yapamayacak ve tüm ekip iyice karışacağız. fena patlayacak ve hepimizin dengesi kayacak gibi düşünüyorum, gardımı aldım şimdiden. bunlar önyargı değil aksine bu şahsı tanıdığım için kafamda oluşan düşünceler. biz özeldeyiz.

iş yerindeki huzur çok önemli, eğer mesela "bana ne ben işimi yapar geçerim" durumundan çıkmış ve seni bir şekilde kötü etkiliyor, özel hayatına yansıyorsa oradan gitme zamanın gelmiş demektir. üstlerin senin talebine yönelik bir çözüm sunmuşlar, 600 TL önemli bir para değil açıkçası. bence yeni yerine geç ve alışmaya çalış. özelde olsan zaten ayrılırdın çoktan. o soğuk dediğin insanı da zamanla tanımaya çalış, belki de hiç sandığın biri değildir, iyi anlaşma ihtimalin de var. anlaşamasan da dert etme ama bi şans vermelisin mutlaka bu yeni bölüme.

Başka üyeyle karıştırmıyorsam (konuları kontrol etmedim) müdürünüzün sizi taciz ettiğine inanan üye değil misiniz siz?

İş arkadaşlarınızdan rahatsızsınız, müdürün taciz ettiğini düşünüyorsunuz, şu durumda karar vermeye zorlanacak bir şey yok sanki.

İşi göstermeme kafasını anlamadım? Onlar kim oluyor da göstermiyor müdür boşuna mı müdür olmuş? Ben giderdim yoksa bu gidişle o 600 tl aylık psikologa verdiğiniz para olur yine aynı hesaba çıkar.

Başka üyeyle karıştırmıyorsam (konuları kontrol etmedim) müdürünüzün sizi taciz ettiğine inanan üye değil misiniz siz?

İş arkadaşlarınızdan rahatsızsınız, müdürün taciz ettiğini düşünüyorsunuz, şu durumda karar vermeye zorlanacak bir şey yok sanki.

Evet , o üye. beyazgomlek10 olarak geldi , bu konu sizin değil mi diye sordum ,hayır dedi ; yönetim kontrol edince portakalsuyu1 olarak devam ediyor.

Merhaba, çok büyük bir dert değil benimkisi ancak çok kararsız kaldığım bir dönemdeyim bana karar verme aşamasında yardımcı olursanız çok sevinirim.
8 seneye yakındır bir kamu kurumunda çalışıyorum. Bu zamana kadar işimi çok zor öğrendim işi göstermek istemeyen, kıskanç memura rağmen işi öğrendim
çok çalıştım ama mutlu çalıştım. Birlikte aynı işi yaptığım arkadaşımlada gayet iyi anlaşıyordum

2 sene önce bölüme 3 kişi başladı, ilk zamanlar iyi olsaşarda şu an bölümde çok büyük bir sıkıntı var. Babasının işyeri gibi çalışıyorlar, Kamu yeri mantığıyla yatakta maaşımı alıyoruz diye düşünerek devamlı bizim çalışmamızı istiyorlar, sürekli gğlüşüyorlar, laf sokuyorlar vs bir çok sıkıntı yaşadık
Defalarca müdüre anlatmama rağmen bir sonuca varamadık. Bizi anlıyormuş ve haklı görüyormuş gibi yapıp onlara hiç sesini çıkarmadı, çıkarmadıkçada daha kötü oldu

Bu bölümden gitmek istiyorum müdürüm kendimi verimli hissedemiyorum dedim göndermedi beni orda mutsuz bir şekilde aylarca oturttu
Artık eşime çocuğuma özel hayatıma yansıtmaya başladı ve yüzüm hiç gülmüyor
En son sinirlerime hakim olamayıp bölümde tartışma yaşadım ve müdür beni başka bölüme gönderdi ancak geçici olarak

Benim kararsız kaldığım konuda ne yapacağım
Diğer bölümde 8 yıllık olduğum için daha rahatım tabi,işler çok olsada istediğim zaman mola verip çay kahve molası telefon görüşmesi yapıyorum, izin konusunda asla sıkıntım yok ancak bölümde 9 kişiden sadeve 2siyle anlaşıyorum. En yakın arkadaşım gidicek ve belki ile dönmeyebilir

Ordaki sorunum sabahtan akşama kadar herşeye gereksiz yere kahkaha atarak gülen, en ufak bir iş verildiğinde içerde sinir küpüne dönen, küçük dağları ben yarattım havasıyla gezen insanlar

Bu geldiğim bölüm ise çok sessiz bir ortam tam aradığım gibi huzurlu. Şef çok iyi, başka bir memur var oda kendi halinde.Bir Bayan var benimle aynı konumda o biraz soğuk ve işi vermek istemeyebilir diye düşünüyorum buranın demirbaşı.bayan şuan bayramdan sonra gelicek, işi göstermezlerse, sabahtan akşama kadar işe yaramaz gibi oturmayı sevmiyorum.Ayrıca yeni bölümdeki maaşım 600 TL kadar düşücek

Müdür beni geçici olarak verdi ancak ben istersem bu bölümde kalıcam. Bayramdan sonra belli olucak ancak ben çok kararsızım
Kaç gündür düşünüyorum, istihare namazı kıldım çok kararsızım
Benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Niye aynı mesaiyi yapayımda maaşımdan 600 tl eksilsin ki?
Kim için?
Ayrıca bugün buradan kaçtınız diğer yerdeki müdüre hanım veya bi başka kız derken hangi birinden, ne zamana kadar kaçıcaksınız?
Saygı duymayı, kendi işinize bakmayı, müdahele etmemeyi, grup çalışmasına uyum sağlamayı öğrenmelisiniz.
İşler yürümezse müdür müdahele eder vazifeniz olmayan sorumlulukları almayın.
Üzerinize ek iş alıp fazla efor sarfedip alanıma giriliyor demeyin.Alanınızı koruyun.
En iyi olma içgüdüsüne mi kapılıyorum diye kendinize sorun.
Kendinize odaklanın!

İşinizi öğrenmişsiniz bence ben oldum bunlar hiç şımarıklığı yaşıyosunuz farkında değilsiniz.
İşin aksamasından müdür sorumlu siz görevinizi yerine getirdiğiniz sürece sorun olmaz.
Sınıftaki çocuklara öğretmen masasından bakmak gibi hangisi ne olur ne olmaz görebiliyosunuz müdür olunca.
Bence kendi kendinize değer biçmişsiniz.
Ayrıcalık istiyosunuz.
Muhtemelen farkında da değilsiniz.
Bu sebeple hem maaşınızdan eksilme hemde yeni çalışan gibi bi mücadeleye giriceksiniz.
Ve siz kendinizi mükemmel görürken belki diğerleri size aynı muameleyi yapıcak ama siz göze girmek işin gakkını vermek için tüm çabanızı yine ortaya koyucaksınız.
Bu tüm çabayı verme işi psikolojik bişey elde değil, farkında olmadan fazla çaba fazla efor.
Altında ne yatıyo bu şekilde olunca mı kendinizi başkalarının gözünde değerli hissediyosunuz nedir bunu araştırın bence
O 600 tlyi uzmana verin keşfedemediğiniz şeyleri keşfetmenizi, içgüdüsel olarak yaptığınız davranışın altında yatan sebebi, farkında olmadan hangi olayları tekrarladığınızı görmenizi sağlasın.
Bugün burayı sil baştan başlayıp tatmin olduktan sonra beklenen ilgi gelmeyince başka yeri, sonra başka yeri derken yıpranmış biz siz hazırlarsınız geleceğinize

Tamam konu sahibi pembegülmüş ya. Şimdi hatırladım. 🤦🏻‍♀️

Hayatta en sinir olduğum insanlar olur olmaz herşeye sebepsiz yere kahkaha atan insanlardır içlerine baksan herşey berbat .bir insanın nasil güldüğünden terbiyesini neye güldüğünden akıl seviyesini anlarsın .ben yerinizde olsam huzurlu sakin ortamı tercih ederdim

X