İş Yeri Dışında Çevre Edinme

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.710
2.693
Günaydın kızlar
Ben kendimi şöyle tanıtıp ana konuya gireyim akrabaların yogunlukta oldugu bir mahallede büyüdüm oyle pek yasitim akranım olmadi bi kac kuzenim disinda cocukluk arkadasi diyebilecegim pek kimse yok.

Lise dönemim özguven eksikliginden dolayı asosyal olarak gecti yine pek bi arkadas cevrem olmadi üniversiteyi aciktan okuyup ailemin oldugu memlekete atandım.Küçük bir sehirin küçük bir ilcesinde çalisiyorum çalıştığım kurum baya yogun ve kalabalik neredeyse 6 yıldır ayni yerdeyim aslında ilk baslarda is yerinde cok sosyal pozitif bir yönum vardi ama zamanla insanların çıkar iliskileri samimiyetten uzak oluslari vs git gide beni insanlardan uzaklaştırdı iyi insanlar yokmuydu elbette var samimi gercekten iyi niyetli cok sevdigim arkadaslarimda oldu ama iste herkes ilk tayin firsatinda tayin alıp gidince ben iyiden iyiye yalniz kaldim.

Gecen telefon rehberime bir baktimda neredeyse 250 kisj var ve akrabalarim ve bir kac arkadasim dışında hepsi ya is yerinden yada is ile ilgili tanistigim kimseler.
Konuyu çok uzatıp dallanip budaklandirmak istemiyorum ama zaten küçük bir memleket gelenlerin ilk atama bolgesi oluyor ve ilk imkanda herkes tayin alip gidiyor suan gelenler benden neredeyse 10 yas küçükler öyle pek yakin oldugum kimsede kalmadi ve gercekten insanların çıkar iliskilerini takin arkadaslari hakkinda bile neler soyledigine yada insanlarin onunde ayri arkasinda ayri okduklarini gordukce cok uzaklastim is yerinde olmasi gerektigi kadarim cogunlukla oglen aralari odadan bile cikmiyorum.

Asıl derdime geleyim is yeri disinda nasil cevre edinilir nasil yeni arkadasliklar kurulur bunu sormak istiyorum ama sunlari belirteyim cok kucuk bir yer oldugu icin cok fazla aktivite dusunmeyin

Ornek spor salonuna gidiyorum fakat herkes kendi halinde sporunu yapip cikiyor zaten kadin erkek ayri bir yer
Kurs faksn diyecek olursaniz genellikle sadece belediyenin actigi kurslar var onlarda cogunlugu dikis nakis orgu elisi tarzi hic ilgi alanim olmayan kurslar

Ben secenek dusunuyorum ama aklima gelen birsey yok onerilerde bulunacak olanlar varsa mutlu edersiniz

Birde şunu belirteyim is yerindeki arkadalarla genelde konu sadece is yerinden is iliskilerinden is cevresinden donuyor yeni insanlarla yeni farkli konular konusmak istiyorum

Birde şunu belirteyim is yerindeki arkadalarla genelde konu sadece is yerinden is iliskilerinden is cevresinden donuyor yeni insanlarla yeni farkli konular konusmak istiyorum
İş yerinde sadece işinizle ilgili konuşun. Özel arkadaşlıklar kurmanız sakıncalı olabilir. sonuçta iş yerinde menfaat ilişkileri ön planda olabilir. Özel paylaşımlarınızı sonra size karşı kullanabilirler

Şoyle soyleyeyim is yeri buyuk oldugu icin birim birim meslek meslek ayriliyor benim ayni meslekten yakinim diye nitelendirecegim kimse yok zaten cok yakinim olmayan kisilerlede aile iliskileri hayatimla ilgili seyler konusmuyorum

Tavsiye imkanını o kadar daraltmışsınız ki verecek tavsiye kalmamış. Tayin isteyin madem, değişik olur. Aileden akrabalardan uzaklaşır, kendi hayatınızı kurarsınız.

Tavsiye imkanını o kadar daraltmışsınız ki verecek tavsiye kalmamış. Tayin isteyin madem, değişik olur. Aileden akrabalardan uzaklaşır, kendi hayatınızı kurarsınız.
Belirtmeyi unutmusum maalesef çakili kadroyum yoksa kesinlikle oyle bir secenegi degelendirmrk isterdim

Turlara katılın, okuma kulüpleri yada doğa gezileri yapan dernekelr vs oluyor oraları araştırın.

Tıbbi sekretersiniz heralde. Hastaneler çalışma açısından keyifli ama bir o kadar da ilişkilerde dikkat gerektiren bir ortam. Çok fazla içinize kapanmayın bence herkesle kanki olmanıza gerek yok. Dil kursuna falan gidin onun dışında. Aktivitelere turlara dahil olmak dışında şansınız yok

Aynı ben. Sözleşmeli personelim, tayin hakkım yok. İş yerindeki ilişkiler gerçekten leş ötesi. çıkar ilişkisi, ayağını kaydırma derdi, müdürü resmen yalama işleri… bunları gördükçe kimseyle muhattap olmamaya başladım. Sonrasında da başka bir birime geçtim, şimdi 3 kişiyiz. Mis gibi geçiniyoruz.

bu süreçte tek arkadaşım eşim diyebilirim. Zaten kovid de girince iyice uzaklaştırdık kendimizi insanlardan. Ben doğum iznine ayrıldığım için apartmanda 2-3 kişiyle git gel yaptım birkaç kez Ki 5 senedir bu evdeyim, çalıştığım için kimseyi görmüyordum.

gelelim tavsiye işine, öncelikle siz de benim gibi birim değiştirmeye çalışın. Gerçekten artık eve huzurla mutlu geliyorum. ortam için de belediyenin kursları Sizin ilginiz dışında olsa bile gidin. Burada Maksat zaten kursta bi şeyler öğrenmek değil, ortam edinmek. Küçük bir ilçede daha fazla olanak olmadığını tahmin ediyorum. Diğer ilçeler size yakın mesafede ise hafta sonuna gelecek şekilde oradaki halk eğitim merkezinden de kurs bakabilirsiniz. Bu durumda hem hava değişimi hem mekan değişimi olur hem de farklı insanlar tanırsınız.

Turlara katılın, okuma kulüpleri yada doğa gezileri yapan dernekelr vs oluyor oraları araştırın.
Bir ara bir kitap klubune katilmistim bir kac arkadasta edinmistim ordan ama sonrasinda grup dagildi sonrasindada hic oyle bana fikirlerime uygun bir gruba denk gelmedim olsa yine isterdim dogrusu

Tayin istemek çok radikal bir değişim olur yapamam derseniz, turlara katılmayı tavsiye ederim. Hem yeni yerler görürsünüz hem de arkadaş edinirsiniz.

En yakın arkadaşım dünyanın öbür ucunda. Turda tanışmıştık. Arada plan yapıp ortak seyahat ediyoruz. Arada zoomdan konuşuyoruz. 10 senedir hiç kopmadık.

Sahiden dediginiz seyleri o kadar cok goruo yasadim ki insanlardan tiksindigim zamsnlar bile oldu uzaklaşmak bana bi manada cok iyi geldi sma bazende dusunuyorum acaba kendimi pismsn olacagim bir yalnizliga mi hapsediyorum

Turlara sirf bu yuzden katilmak istiyorum umarım banada sizjnki gibi bir guzellik katar

neresi burasi yazmak istemiyor musunuz?

bir arkadasim ic anadoluda bir sehirde,
bir doga dernegine uye, ve neredeyse her haftasonu etkinlikleri oluyor.

bir baska arkadasim da online bir sosyal medya grubuna uye, cok da aktifler, arada bir bulusuyorlar falan, herkes farkli sehirden.

bir baska arkadasim kendi bahce islerine verdi, hem isten kazandigi parayi yatirim yapiyor, hem de ilcenin ziraat odasina vs gidip geliyor, sanirim onlarin da bir dernekleri var, o sekilde bir cevresi var.

bu 3 kisi benim kendime ornek aldigim kisiler acikcasi, cok da takdir ediyorum kendilerini.

Sizin şehirden kalkışlı günübirlik,haftasonu turlarına katilsana. Hem yeni yer görürsün hem de yalnız oldugun için baskariyla da takilirsin,belki numarasını aldığın biriyle /odayı seninle paylaşan diğer yalnizla ileride de görüşürsünüz
Ben istanbulda yasiyorum, İBB yürüyüş turları oluyor ucretsiz,şehrin tarihini daha iyi tanıyorsun. 6 ay kadar once orada benim en sevdiğim şeye (benden çok) ilgi duyan 3 kişiyle tanıştım. Hepsi işinde gücünde, düzgün insanlar. Yürüyüş sonrası bir şeyler yemeye gittik. Orada Instagram'da grup kurduk. O günden beri beraber çok defa o hobimizi icra ettik, gördüğümüz güzel etkinlikeri paylasip beraber gittik. Cumartesi bile çok ilginç bir tura katılacağız yine hep beraber,pazar da içlerinden biriyle bir oyuna biletimiz var.
Yani mesela coook uzun zamandır ihtiyacım olan 'ayni hobiye sahip arkadas' ihtiyacımı öylesine bir turdan buldum.
Bir de (turistlerin olduğu bir şehirde yaşıyorsan) bazı uygulamalar var turistleri gezdirdigin..benim sosyal çevremin ciddi anlamda yüzde ellisini onlar oluşturuyor. Hatta içlerinde İstanbul'a taşınan falan da var,istedikçe gorusebildigim...
turistik bir şehirde değilsen bile kitap ağacı etkinlikleri her şehirde var. Instagrama Facebooka falan şehir adınla yaz bakalım ne zaman toplaniyorlar. Aynı kitapları okuyup hakkında sohbet edilen bir topluluk..böyle şeyler bulabilirsin.
Ayrıca benim spor salonunda tanıştığım insanlar olurdu pek çok defa. Zor bir şey değil ki spor salonunda arkadaş olmak. Vitamin barlardan al mesela bel çantana. Gözüne kestirdiğin tatlı birinin yakınındaki aleti kullan, ya da bir şey iste, bri şey sor...sonrasında çantandan vitamin barını verirsin, arkadaş olursunuz. İnsanlar böyle böyle sosyallesir. Benim İspanya plajinda cantamdaki fazla elmayı paylaşıp sohbet ettiğim kişi ile ekliyiz mesela, hala arasıra konuşuyoruz sosyalleşmek için birazcık çaba sarfetmek lazım:)
Hadi bakalım,bahar da geldi. Bence yeni insanlarla tanışmak için çok güzel bir mevsim

bir de sanirim basarisiz denemelerde moral bozmamak lazim.

buldum ben de bir kac kisi,
onlar cocuklu ben cocuklu falan, ayni dili ogrenmeye calisiyoruz, illa buluruz ortak bir sey diye dusunuyordum,
3-4 kez farkli tekliflerle gittim, hepsinde ay ne guzel fikir deyip bir bahane ile reddettiler,
tabi ki olabilir normaldir de, sonra da arayip sormadilar ama ha ha

bir de bu kisiler yanlizliktan sikayetcilerdi onceki konusmalarimizdan bildigim kadariyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…