İş yeri açma fikri

miscon13

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
15
23
29
Merhaba hanımlar uzun zamandır aklımda bir iş yeri açma fikri var. Bir çocuğum var hem onunla zaman geçirmek hemde iş yeri açmayı istiyorum eşim bu konuda destek. Değişik sıradan olmayan bir iş kurmak istiyorum. Çocukları çok sevdiğim için aklıma bu iş fikri geldi. Amacım çok kar değil boş zamanı değerlendirmek keyif almak kendi ayaklarım üzerinde durup iş yerinin devamlılığını sağlamak.
İstediğim iş yeri annelerin çocuklarını emanet edip rahatça kafa dinleyebilecekleri huzurlu bir ortam sunmak. Kafe tarzı bir yer kiralayıp içini istediğim gibi düzenlemek istiyorum.
Öncelikle bebeklere ve çocuklara yönelik olacak. Bu kafe tarzı yerde çocuk havuzu, açık ve kapalı çocuk oyun alanı hobi odası, çocuk kuaförü, ilkokula kadar eğitici ders kursları, anne-bebek-çocuk yogası, uyku odası, bebek çocuk bakım odası ve gelecek olan veliler içinde şirin bir kafe dinlenme yeri olacak. Yani kısacası çocuk ve bebekle ilgili olan herşeyden olacak. Aynı zamanda bütün odalarla kamera sistemi olacak yani anne çocuğunu hangi bölüme emanet ediyorsa kafede otururken bebeği yada çocuğunu rahatça izleyebilecek. Hitap etmek istediğim kesimde kolik bebekleri olan yada hiperaktif çocuğu olan anneler yani dinlenmeye fırsat bulamayan anneler. Bunun için iki bakıcı abla, bir garson, yüzme ve yoga hocası birde ilkokul öğretmeni çalıştırmam gerekiyor. Bakıcı abla ile garson kesin olacak diğer öğretmenler öğrenci sayısı ve seansına göre gelecekler.
Şimdi size soracağım sorular şunlar;
Özellikle anne olanlar siz böyle bir yere gelirmiydiniz?
Sizce bu iş tutar mı?
Virüs malum kış olunca her yer tekrar kapanır mı?
Dışarıdan biri olarak sizce bu iş mantıklı mı yoksa saçma mı?
okuyup cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim…

ÇocukLarı tutabilmek önemli iş arkadaşlarınızı doğru seçerseniz iş fikrini beğendim. Bir kahve içerken çocuğunun ulaşabilecegin yerde olması güzel önemli olan bu süre inde çocukları bebekleri anneden ayrı tutabilecek misiniz

Fikir güzel ama dönem kötü. Virüs korkusuna benim annem aynı şehirde yaşadığı torununu bir buçuk senede 4 kere gördü.
Anneler böyle pimpiriklenirken , hastaneye gitmekten cekinirken tutup da kafeye gitmez heralde el kadar bebesiyle. Kaldı ki şimdi pcr testi zorunluluğu geldi çoğu etkinliğe ,yakında kafelere de gelebilir, kafeler her kış olduğu gibi bu kış kapanabilir (vefat sayısı ikiyuzlere yaklaştığı zaman kapanma olmuştu geçen sene,şu an ikiyuzleri geçiyor)
Bence paranıza yazık, şöyle bir dönemde yapmayın böyle bir iş

Bizim semtte var böyle biryer.
Virüs patlayınca çok kapanma oldu mekanda.
Ben 1-2 kez kızımı gönderdim çok ilgililerdi ama birgün oyun havuzlarından birinden bir vida kopmuş ve çocuğun tam gözüne saplanmış.cok olay yaşadılar.mahkemelik oldular ve en uzuldugum konu çocuğun gözüydu neyseki tedavi olmuş.
Birde bu gibi yerlerin maliyeti ve işlemleri çok oluyor.
Sizden sertifikalar istenecek sürekli bilginiz olsun.
Ben böyle bir işe kalkismazdim.
Bende vakit geçirmek ve çalışmak için iş kurdum,eşim de destekliyordu o olmasa zaten 1 sene dayanamazdim ama en fazla 1 sene dayandım.hemen devrettim dükkanı.cafe tarzı bir yerdi kızım,ben,eşim perişan olduk.ustelik pandemi de yoktu 😔

Ben böyle bir şey düşünüyordum ama maddi durum el vermediği için sadece düşünüyordum 🙂 Sonra yaşadığım yerde böyle bir yer açıldı ve biz oranın müdavimi olduk. Çocuğum da çok istiyordu oraya gitmeyi ve çok mutlu oluyordu. Eşimle ben de hem çocuğumuzu izleyip hem başbaşa kafede keyif yapıyorduk. Ha bu arada ben eşime ilk böyle bir yere ihtiyaç var dediğimde tutmaz böyle bir yer demişti ama gözüyle ne kadar rağbet olduğunu görmüş oldu.

Sonra pandemi başladı. Önce yasaklarda sonra da tamamen kapandı. Çok üzüldük. Onlar için talihsizlik oldu ama sizin için bile bile lades demek olur. Pandemi açısından biraz daha beklemenizde fayda var.

Bulunduğum şehirde inşaat aşamasında iki katlı bahçeli villa tipi bir iş yeri var. İnşaatın dış kısmı bitmiş ama 12.000 tl ye iş dizaynını kiralayacak olan kişinin istediğine göre yapacaklar. Orayla görüştük kafamıza da yattı. Ama beni düşündüren tek şey virüs. Hem kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum hemde artık ev hayatı çok sıkıcı gelmeye başkadı. Bende ingilizce öğretmeniyim zaten hem kreşte hem ilkokulda çalıştım. Az çok tecrüben var. Maddiyat olarakta takılarımı bozmayı düşünüyorum. Birde kosgeb kadın girişimcilik sertifikası aldım iş yerini açmadan önce proje sunup hibe desteğide alabilirim.

Virüs olmasa şahane derdim. Anneler babalar için nefes alma, çocuklar için sosyalleşme ortamı.

Lakin virüs var ve insanlarımız pek kurallara uymuyor. Virüs kışın cidden yayılabilir, okullar kapanabilir, o zaman mekanınız bomboş kalır. bence fikir şahane ama zaman doğru değil. Pekçok kafe işletmecisi ciddi maddi sıkıntılar çekiyor son 2 yıldır.

Bulunduğum şehirde inşaat aşamasında iki katlı bahçeli villa tipi bir iş yeri var. İnşaatın dış kısmı bitmiş ama 12.000 tl ye iş dizaynını kiralayacak olan kişinin istediğine göre yapacaklar. Orayla görüştük kafamıza da yattı. Ama beni düşündüren tek şey virüs. Hem kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum hemde artık ev hayatı çok sıkıcı gelmeye başkadı. Bende ingilizce öğretmeniyim zaten hem kreşte hem ilkokulda çalıştım. Az çok tecrüben var. Maddiyat olarakta takılarımı bozmayı düşünüyorum. Birde kosgeb kadın girişimcilik sertifikası aldım iş yerini açmadan önce proje sunup hibe desteğide alabilirim.
12 bin mi

Fikir bence de guzel ama pandemi dolayisiyla su donemde boyle bir ise kalkismak buyuk risk.bir de takilarimi bozarim demissiniz tabii ne kadar takiniz var bilmem de cok cok maliyetli bir is gelir gider hesabinizi da iyi yapmaniz lazim.

Bir de kosgeb onden para vermiyor siz isi kurduktan sonra alabilirsiniz parayi.o da en son en fazla 50000 tl veriyordu bu tarz yuksek maliyetli bir is icin cok bir anlami olmaz alacaginiz paranin diye dusunuyorum.

Bana da az geldi, o kadar kapsamlı bir işletmeyi 12000 e dizayn etmek çok zor. En kalitesiz malzeme kullanılırsa belki ama çocuk bebek üzerine bir işletmede bu ne kadar etik olur bilmem
Minyatür değildir herhalde işletme. 🙄Gercekten 12 bin ise hic durmayin konu sahibi pandemi hak getire. 😎
Yine de düşünüyorum düşünüyorum ben bu işin altından 1 milyona bile çıkamam

Minyatür değildir herhalde işletme. 🙄Gercekten 12 bin ise hic durmayin konu sahibi pandemi hak getire. 😎
Yine de düşünüyorum düşünüyorum ben bu işin altından 1 milyona bile çıkamam
😁😁 12 bine oda sayısını ve odanın yerlerini belirleyecek gerekli malzemeleri ben dışarıdan temin edecem. Keşke hepsi 12 bin olsaa

X