İş yeri açma fikri

Ben bu "is yeri açayim, cocuguma bakayim" mantigini anlayamiyorum. Esnaflik bu kadar bos is olarakmi görülüyor? Hele bahsettigin konsept o kadar çok is ki. Hani köse bakkali degil ki açtigin.

Cok masrafli, ve isin ehli olman gereken birsey. Sirf adi cocuk diye isler az olmuyor. Tam tersi, simdiki ebeveynler daha dikkatli, müsteri olarak daha çok istekleri var. Hayatinda bir kafe isletmediysen, bunun üstüne ek cocuklar ile ograsmak, organizasyonlar yapmak,.. kusura bakma ama hayal.

Ha arkanda çok paran vardir, holding sahibisindir, ne bilim ne. Gidip isin en ehli insanlari bir araya getirirsin, konsept yaparsin, parani yatirip açarsin. Ancak "cocuguma bakmak için, kendime hobi yapiyorum" diyen zihniyet ile bu isin altinda kalkamazsin kusura bakma.

Bence şuan gırısmeyın bu ıse
Ortalık fena
Sayılar arttı
Belkı yine gecen kış gıbı olacagız
Şuan muammayız!

Madem paranız var altına yatırın 2 yıl sonra bu işi düşünün derım.
Sonucta altın 2 yıl sonra asagılara ınmeyecek

Edit: 12 bin mi malıyet? Şaka yapıyorsunuz
Ya da haberınız yok.😂
Ve içinde yok yok...havuzu, kuafoeu, acık ve kapalı alanı... 300 bin demek ıstedınız heralde :KK53:

Merhaba hanımlar uzun zamandır aklımda bir iş yeri açma fikri var. Bir çocuğum var hem onunla zaman geçirmek hemde iş yeri açmayı istiyorum eşim bu konuda destek. Değişik sıradan olmayan bir iş kurmak istiyorum. Çocukları çok sevdiğim için aklıma bu iş fikri geldi. Amacım çok kar değil boş zamanı değerlendirmek keyif almak kendi ayaklarım üzerinde durup iş yerinin devamlılığını sağlamak.
İstediğim iş yeri annelerin çocuklarını emanet edip rahatça kafa dinleyebilecekleri huzurlu bir ortam sunmak. Kafe tarzı bir yer kiralayıp içini istediğim gibi düzenlemek istiyorum.
Öncelikle bebeklere ve çocuklara yönelik olacak. Bu kafe tarzı yerde çocuk havuzu, açık ve kapalı çocuk oyun alanı hobi odası, çocuk kuaförü, ilkokula kadar eğitici ders kursları, anne-bebek-çocuk yogası, uyku odası, bebek çocuk bakım odası ve gelecek olan veliler içinde şirin bir kafe dinlenme yeri olacak. Yani kısacası çocuk ve bebekle ilgili olan herşeyden olacak. Aynı zamanda bütün odalarla kamera sistemi olacak yani anne çocuğunu hangi bölüme emanet ediyorsa kafede otururken bebeği yada çocuğunu rahatça izleyebilecek. Hitap etmek istediğim kesimde kolik bebekleri olan yada hiperaktif çocuğu olan anneler yani dinlenmeye fırsat bulamayan anneler. Bunun için iki bakıcı abla, bir garson, yüzme ve yoga hocası birde ilkokul öğretmeni çalıştırmam gerekiyor. Bakıcı abla ile garson kesin olacak diğer öğretmenler öğrenci sayısı ve seansına göre gelecekler.
Şimdi size soracağım sorular şunlar;
Özellikle anne olanlar siz böyle bir yere gelirmiydiniz?
Sizce bu iş tutar mı?
Virüs malum kış olunca her yer tekrar kapanır mı?
Dışarıdan biri olarak sizce bu iş mantıklı mı yoksa saçma mı?
okuyup cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim…
Fikir güzel ama cok maliyetli bir is değil mi?
Cocuk havuzu olayı da sahsen ben okulunkine bile göndermeyeceğim pandemide.

Merhaba.Fikir harika. Ben yurtdışında yaşarken çocuklarımı hep bu konseptteki yerlere götürdüm. Çok keyifli oluyor. Siz arkadaşlarla keyif yaparken çocuklarda sosyalleşiyor. Amaaa gerçekten çok iyi yatırım yapmanız gerekiyor. Bu gibi yerlerde çocuk dostu eşyalar,boyalar vs kullanmanız gerek. Çocuk dendi mi her şeyin fiyatı artıyor. Şimdi pandemide nasıl olur onu da bilemiycem. Geçen sene kızımın sınıf arkadaşının ailesi buna benzer bir yer açmıştı. Daha çok ilkokul seviyesine hitap ediyordu. Çok iyi,kaliteli bir yer yapmışlardı. Ama tüm yıl kapalı kaldı :KK43: çok iyi hesaplayın bu işe başlarken. Kapalı kalacağınız dönemde de kira,vergi,stopaj,maaş ödeyeceğinizi de unutmayın. Hayırlı olsun

Fikir güzel ancak sizin düşündüğünüz gibi düşük maliyetli değil ! Bizde bulunduğum sehirde arkadaşlarımla bulusacagimda böyle konsepti olan yerleri tercih ediyorduk çocuklar oynarken bizde rahatça kahve aperatifler atuistirabiliyor güzel vakit geçirebiliyorduk . Çocuklara göz.kulak olabilecek aktivite yaptıracak abla sayısı az olmamalı konsept sık değişik ve nezih olmali böyle yerlerde..ama oandemi dönemi çok ama çok riskli yeniden kapanma olabilir illaki açmak isterseniz de ilk iki yol ordan hiçbir gelir elde etmeyecek şekilde düşünün derim.ben yerinizde olsam bir süre daha beklerdim

Ankara ankamall avm üst katında çocuk eğlence merkezi var. Bir bölümünde küçük küçük evler banka hastane market gibi yapılmış çocuklar içinde oynuyorlar. Bu tarz bir yer düşünülebilir sadece eşinizde iç malzemeleri üretiyormuş. Ama sizin dediğiniz çok kapsamlı ve ciddi para. Bir de gelir evet iyidir ama gideri çok iyi hesaplamak lazım. Böyle yerlerde gelir çok görünür ama dehşet bir gider vardır

Yalnız bu dediğiniz ciddi bi bütçe gerektiriyor. Kar amacınız yoksa bile saçma bi yatırım olur şu dönem için.

Sakın ama sakın bulaşmayın derim sebeplerin bir kaçını yazayım; pandemi,çocuklar koşup düşse aileler ortalığı ayağa kaldırır,sorumluluk çok yüksek olmalı çocuklar için öyle bir çalışanda bulmanız imkansız,dediğiniz gibi bir yeri açabilmek ve rayına oturmasını 6 ay beklemek için 1 milyon lazım... bir çocuğa bir şey olsa size emanetken vizdan azabının parayla karşılığı yok..

Fikriniz çok güzel. Bu tarz bir yer geçen sene bizim yaşadığımız yerde de açılmıştı. En çok sevdiğim yönü annenin önemli bir işinin olması ve çocuğunu bırakacak bir yeri olmaması durumunda ve çocukların arkadaş ve etkinlik ortamını yaşayabilmesi için çok faydalı bir ortam. Hep aklımdaydı ihtiyacım olursa kesin buraya getiririm demiştim. Ama hiç götürmek nasib olmadı. Sonra da bu pandemi süreci girince kapattılar. Siz de ön araştırma yapabilirsiniz bu iş fikri ile ilgili. Tabi nerede açacağınız da çok önemli. Şehir ve semt olarak.

Bulunduğum şehirde inşaat aşamasında iki katlı bahçeli villa tipi bir iş yeri var. İnşaatın dış kısmı bitmiş ama 12.000 tl ye iş dizaynını kiralayacak olan kişinin istediğine göre yapacaklar. Orayla görüştük kafamıza da yattı. Ama beni düşündüren tek şey virüs. Hem kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum hemde artık ev hayatı çok sıkıcı gelmeye başkadı. Bende ingilizce öğretmeniyim zaten hem kreşte hem ilkokulda çalıştım. Az çok tecrüben var. Maddiyat olarakta takılarımı bozmayı düşünüyorum. Birde kosgeb kadın girişimcilik sertifikası aldım iş yerini açmadan önce proje sunup hibe desteğide alabilirim.
Fikir güzel ama pandemide tüm yatırımını , işini , herşeyimi kaybetmiş bir kadın olarak bu riski almayın diyorum. Konuyu okuyunca çok zenginsiniz ve keyif için bu işi yapmak istiyorsunuz gibi algilamistim , ama bu yorumunuza altınlarımi bozacagim demişsiniz aman sakın .. medyada kaç tane firmanın battığı , insanların nasıl perişan olduğu yazmıyor ama pandemi mahvetti insanları , ayakta kalabilenler sadece çok zenginler oldu , bekleyin pandemi bitsin öyle yapin

Merhaba hanımlar uzun zamandır aklımda bir iş yeri açma fikri var. Bir çocuğum var hem onunla zaman geçirmek hemde iş yeri açmayı istiyorum eşim bu konuda destek. Değişik sıradan olmayan bir iş kurmak istiyorum. Çocukları çok sevdiğim için aklıma bu iş fikri geldi. Amacım çok kar değil boş zamanı değerlendirmek keyif almak kendi ayaklarım üzerinde durup iş yerinin devamlılığını sağlamak.
İstediğim iş yeri annelerin çocuklarını emanet edip rahatça kafa dinleyebilecekleri huzurlu bir ortam sunmak. Kafe tarzı bir yer kiralayıp içini istediğim gibi düzenlemek istiyorum.
Öncelikle bebeklere ve çocuklara yönelik olacak. Bu kafe tarzı yerde çocuk havuzu, açık ve kapalı çocuk oyun alanı hobi odası, çocuk kuaförü, ilkokula kadar eğitici ders kursları, anne-bebek-çocuk yogası, uyku odası, bebek çocuk bakım odası ve gelecek olan veliler içinde şirin bir kafe dinlenme yeri olacak. Yani kısacası çocuk ve bebekle ilgili olan herşeyden olacak. Aynı zamanda bütün odalarla kamera sistemi olacak yani anne çocuğunu hangi bölüme emanet ediyorsa kafede otururken bebeği yada çocuğunu rahatça izleyebilecek. Hitap etmek istediğim kesimde kolik bebekleri olan yada hiperaktif çocuğu olan anneler yani dinlenmeye fırsat bulamayan anneler. Bunun için iki bakıcı abla, bir garson, yüzme ve yoga hocası birde ilkokul öğretmeni çalıştırmam gerekiyor. Bakıcı abla ile garson kesin olacak diğer öğretmenler öğrenci sayısı ve seansına göre gelecekler.
Şimdi size soracağım sorular şunlar;
Özellikle anne olanlar siz böyle bir yere gelirmiydiniz?
Sizce bu iş tutar mı?
Virüs malum kış olunca her yer tekrar kapanır mı?
Dışarıdan biri olarak sizce bu iş mantıklı mı yoksa saçma mı?
okuyup cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim…
Sermayeniz var sanırım.Yani pandemiden dolayi insanlar cekimser kalabilir yoksa fikir iyi.Hijyen çok önemli olmalı.

Kesinlikle öyle masrafları kabaca hesapladığımızda 100 bine yakın bir ücret çıkıyor. Pandeminin etkilemesinden korkuyorum yoksa getirisi olacağına eminim.
100 bin liraya bu konuda anlattıklarınizi yapabilirseniz sizi amuda kalkarak alkislarim o kadar diyim , eğer ciddiyseniz bu işte bir uzman tutun ve o yapsın size fizibilite çalışmasını zira 100 bini ilk haftada harcarsınız o kadar diyim , mümkün değil bu soyledikleriniz için , ha sadece üç beş masalık bir cafe ve bir oyun alanı yapacağım deseniz , onu da ite kaka ikinci el ürünlerle yaparsınız , cafelere masanın tanesi 2.500 lira şu anda 🤦 bir de işyeri açarken bir senelik masrafınız cebinizde olmalı , yani bir sene hiç para kazanmayacakmissiniz gibi düşüneceksiniz , aylık kira +elektrik su internet faturalari + maaşlar + cafe için alacağınız malzemeler ( kahve , şu , şeker vs ) + muhasebeci ücreti + esnaf odası aidatı + vergiler vs vs bunları her ay karşılayacak paranız yoksa işi yurutemezsiniz , batarsiniz bir senede

Fikir güzel ama pandemide tüm yatırımını , işini , herşeyimi kaybetmiş bir kadın olarak bu riski almayın diyorum. Konuyu okuyunca çok zenginsiniz ve keyif için bu işi yapmak istiyorsunuz gibi algilamistim , ama bu yorumunuza altınlarımi bozacagim demişsiniz aman sakın .. medyada kaç tane firmanın battığı , insanların nasıl perişan olduğu yazmıyor ama pandemi mahvetti insanları , ayakta kalabilenler sadece çok zenginler oldu , bekleyin pandemi bitsin öyle yapin
pandemide iş açmayı düşünmek hele ki böyle büyük çaplı tam bir çılgınlık.kaç yıllık yerleşik esnaflar masraflarını bile çıkaramıyorlar.1.5 yıldır kira alamıyoruz biz esnaf kiracılarımızdan.birine de haciz geldi doğalgaz borcu yüzünden.küçülme ve bekleme zamanı bu zaman yatırım zamanı asla değil.az az birikim yapılabilse zenginim ben denecek bir zaman

Ara ara esimle konusup acaba boyle bir sey yapsak nasil olur dedigimiz ve sonrasında uzerini örttüğumuz konu(dışarıdan görünmeyen masrafları, yükü, sorumluluğu vs) Şu zamanlarda bu tarz mekanlar çok fazla, ben de oglumla sık sık gidiyorum. Pandemi dolatisiyla kapatmak zorunda olan yerler de oldu devam eden de. Benim gözlemlediğim; çok masraf yapılip acılmış cafcaflı, aktivite sahası fazla olan yerler dayanamadi. Düz bir alanda oyun alanı, 1 oyun ablası, anne- babalar için oturma alanı (icinde cay kahve günluk pogaça kek ev yapimı var) olan, cok dağılmamıs, anne babaları ve çocukları kurallarla çok bogmayan boraz daha rahat yerler işliyor. Anneler arkadas gibi oluo işletmeci gelenleei tanıyor. Ama benim konustuğum yani gittiğim yerin isletmecisi kadın oyle çok lazanı yok ben ogullarım için başlamıştım simsi 6.senemiz dedi. Rahat, minimal bir yer.
Sizin anlattığınız fikir güzel ama gozumde büyük ve cok detayli bir calısma canlandı ve acıkcası korkuttu, bu dönemde ben cesaret edemezdim çünkü çeviremezdim ama ufak sakin rahat bir ortam için eğer birikmisim varsa belki risk alırdım. Umarım hayalleriniz bereketle hayirla gelir.

Benim oğlumla gittiğim oyun evi kafeler vardı maalesef salgından dolayı hepsi kapattı.
Bu dönem için mantıklı olmadığını düşünüyorum.

bence insanların alım gücü düştüğü için ancak çocuğun kreşine, okuluna yetişiyor. çocuk oynasın, okul dışı sosyalleşsin, ben de kahvemi içeyim diyen çok müşteri olur mu ki? bedavadan parka gitmek varken.. elbet sizin sunacaklarınız çok daha fazla ama işte para yok :/ bu arada ben de ingilizce öğretmeniyim, üniversitede öğretim görevlisiyim. hani memur maaşıyla böyle yere ancak 1,2 giderim.

benim size önerim daha küçük ölçekli birşey düşünmeniz, mutlaka pandemi sonrası girişin (sonrası diye birşey olacak mı bilmiyorum ama). ben oğluma böyle sürekli masraf yapamam ama doğumgününde yaparım. özel günler için organizasyon yapabileceğiniz daha küçük bir yer tutsanız. organizasyon şirketi olun ama çocuklara yönelik. burada yaratıcılık size kalmış, var olan şirketlerin arasından sıyrılmak için farklı olun. çocuğu ve arkadaşları yılda bir kez eğlensin diyen daha çok kişi olur gibi geliyor. ama bunu da araştırın tabi, çok tırt bir fikir de olabilir :)

bence insanların alım gücü düştüğü için ancak çocuğun kreşine, okuluna yetişiyor. çocuk oynasın, okul dışı sosyalleşsin, ben de kahvemi içeyim diyen çok müşteri olur mu ki? bedavadan parka gitmek varken.. elbet sizin sunacaklarınız çok daha fazla ama işte para yok :/ bu arada ben de ingilizce öğretmeniyim, üniversitede öğretim görevlisiyim. hani memur maaşıyla böyle yere ancak 1,2 giderim.

benim size önerim daha küçük ölçekli birşey düşünmeniz, mutlaka pandemi sonrası girişin (sonrası diye birşey olacak mı bilmiyorum ama). ben oğluma böyle sürekli masraf yapamam ama doğumgününde yaparım. özel günler için organizasyon yapabileceğiniz daha küçük bir yer tutsanız. organizasyon şirketi olun ama çocuklara yönelik. burada yaratıcılık size kalmış, var olan şirketlerin arasından sıyrılmak için farklı olun. çocuğu ve arkadaşları yılda bir kez eğlensin diyen daha çok kişi olur gibi geliyor. ama bunu da araştırın tabi, çok tırt bir fikir de olabilir :)
Haftasonı organizasyon hafta içi sadece küçük bir oyun alanı ve yine annelere kahve çay :) sade, az masraflı ama zekice tasarlanmış, çocukların ilgisini çekecek ve oyalayacak şekilde dizayn edilmiş, 2 abla, 1 garson o kadar :) bilmem ki aklıma bunlar geldi :)

X