İş konusunda inanılmaz mutsuzum ama üzerimde baskı var

Şirtket adı söylemek serbest mi? Beyaz eşya fabrikası işte. Maaş başlangıç için iyi zaten benim önceliğim para değil tecrübe peşindeyim
Bende Arçelik Gebze yada BSH Çerkezköy gibi düşündüm. Siz bazı iş bilmezlerin dediğine aldirmayin, herkesi alsalar keşke öyle fabrikalara
Yurt bakmanı öneririm, belki kısa süreli yanına ev arkadaşı kabul eden birisini de bulabilirsin..öğretmen evi vs bile olur. Çayırova arcelikteysen Gebze teknik üniversitesinin yurtlarına bakabilirsin belki, misafir kabul edebilirler.

Endüstri mühendisi olarak Satınalma, planlama gibi bir bölümde çalışıyorsan surekli ofise gitmen gerçekten saçma olur. Yöneticinle konuşsan olmaz mı?

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, kimseye karşı nezaketimi bozmak istemiyorum ama dediğim gibi İstanbul'dan gidip oraya yerleşen çalışan yok denecek kadar az çünkü pandemi sonrası herkes tarafından rahatlıkla ve özgürce kullanılan bir hibrit çalışma sistemine geçmişler ve dediğim gibi yeni giren arkadaşlarım da evden çalışabiliyorlar o yüzden sürecin benim için bu şekilde ilerleyeceği, geçici bir süre için bile olsa yerleşmeyi düşünmem gerekebileceği aklımın ucundan geçmedi. Ama fazla özgüvenli olmakla ya da işimi bilmemekle suçlandım perşembe günü yöneticimle bir konuşacağım açık açık. Yarın başka bir iş var muhtemelen fırsat olmaz. Ondan aldığım yanıta göre düşüneceğim bir şeyler

Açıkçası biz görüşürken evden ya da ofisten çalışmaktan söz edilmedi spesifik olarak. Benim pozisyonumda giren kişiler kendileri beyan ediyorlar kaç gün çalışacaklarını. En az üç en fazla beş gün çalışabilirler, maaş da ona göre değişiyor. Yöneticim beş gün çalışır mısın dedi ben de çalışırım dedim

mümkünse evden çalışmak istediğinizi söyleyin.
olmuyorsa bu şekilde çalışmak çok zor başka yer bakın bence

otelde müdürlük yaparken çalışma saatlerim sabah 8:30 gece 1 di bazen 2 değişiyordu yanı diyeceğim, o ki heryerin bi zorluğu var emek olmadan yemek olmaz biraz dişini sık kimse seni zorla işe almadı sonuçta girerken çalışma saatleri yol bunu biliyordun

Ben haftanin 7 gunu sabah 9 aksam 9 calistim, arastirma gorevlisiydim, asistani oldugum hocam sagolsun mobbing kralicesiydi. Bana cok cektirdi ama benim icin herkese o kadar iyi seyler soyledi ki, ben sonrasinda istifa edip yurtdisina yerlestim ve onun referansi da etkili oldu. Bu yasadigim tecrubem.

Simdi bi de ekip lideri olarak yorum yapayim. Ben cogunlukla evden calisiyorum ama yeni ise alinan ekip uyelerimizi ilk 6 ay ofiste calistiriyorum. Sonrasinda performansina gore haftada 2-3 gun evden calisabilirler. Ama ilk zamanlar ofiste olmasi daha iyi, hem seniorlari ile iletisim kurmasi daha verimli oluyor hem de ekip arkadaslari ile kaynasmasi daha kolay oluyor (bizim ekiptekilerin cogu 2 gun evden calisiyor cunku sirket politikamizda ekstra 1 gun de yarim gun iznimiz var her hafta)

Valla bizde de sirket hybrid ama ben kendi ekibime gelen kimseyi evden calistirmam. Evden nasıl çalışıldığını, kapının çaldığını, yataktan kalkılmadığını biliyorum. Ayrıca iş vermek için 10 kere toplantı planlayamam. Pandemi öncesine kadar evden calismiyordu kimse, tüm dünya bu düzene dönerken benim ekibim ofisten calismak zorunda ki ise alimda da ozellikle soyluyoruz bunu.
Diyeceğim o ki; şirket hybrid olabilir ancak bu yöneticinin inisiyatifindedir. İlk deneyiminden "omo ovdon colosmoyoroom" diye ağlayarak ayrılacaksan bence bir basvuru daha yapma, otur babanın evinde.

Allah ekibindekilere sabır versin

Çalışma saatleri çok uzun ama.

Bu kadar agresif bir yaklaşımla, berbat bir ifadeyle sizi kim takım/ekip lideri yaptı çok merak ediyorumŞu şekilde yazan/konuşan bir insan gerçekten diğer insanlara nasıl liderlik yapıyor, inanılır gibi değil. Şu yazdıklarınızı daha insanca ifade etmenin yolları da var, misal,

pandemi sırasında herkes uzaktan çalıştı, bana toplam takım verimi ve motivasyonu düştü gibi geldi o yüzden ben bu şekil çalışmayı tercih etmiyorum, gelen adaylara da evden çalışma olanağının olmadığını söylüyorum.

Bu sizin için bu şekilde olabilir ama herkes için doğru değil, bizim şirket fully remote ve dünyaca tanınan bir şirket, herkes de gayet disiplinli çalışıyor. Avrupa ve ABDde çok sayıda oldukça başarılı ve ünlü fully remote, ofisi bile olmayan teknoloji şirketleri var. Sizde olmadı diye pekçok insanın faydalandığı bir çalışma modeline pislik atamazsınız. kaldı ki konu sahibesi işi yapmak istiyor, her gün 4 saat yollarda heba etmek istemiyor. Şu durumda evden çalışma gayet kendisinin faydasına oluyor.

Amirinizle konuşun bu durumu. Sizin talep etmeniz gerekiyordur belki.

8 ay sonra bu proje bitince size sağlayacağı katkıları düşünün. Olumlu olacak neticeye odaklanırsanız işe severek de gidersiniz, orada harcadığınız vakitten de zevk alırsınız.

İş yerine daha yakın oturan bir evde geçici konaklamanız size fayda sağlar. Öğrenci olduğunuz içinde konaklama imkanına sahip olabilirsiniz. Yurtta kalma durumum olmadığı için bir fikrim yok. KYK ile mesai saatlerinde görüşün. Olumsuz dönerlerse de özel yurt veya apartları arayın. Akşam yemeğini de işten çıkmaya yakın veya ayıp olmazsa serviste yiyin

Servis trafiğe çok takılıyorsa size uyacak toplu taşımaya varınca inip daha hızlı bir şekilde eve ulaşabilirsiniz belki.

Bunlardan önce tabii ki uzaktan çalışma imkanı için konuşun ilgili kişiyle. O sorun açığa kavuşsa siz de rahatlayacaksınız. Belki de sadece hakkınız verilmediği için size işe gitmek zor geliyordur.

Her şeyi geçtim o kadar yol gelip boş oturuyorum, yöneticim iki haftadır oryantasyon planımı hazırlamıyor. Çalışmak istiyorum boş oturmak istemiyorum diye yalvarmadığım kaldı. Burda mesai 8.00-18.00 ve ben 10 saat boş oturuyorum. Ofiste iş öğreneceksin diyorlar ama şu an buraya gelmenin bana gerçekten elle tutulur hiçbir faydası yok. Acele ediyorsun diyeceksiniz biliyorum ama bir masada saatlerce boş oturmanın ne kadar bunaltıcı olduğunu gerçekten tarif bile edemiyorum. Ofisteki kızlar benimle konuşmuyorlar, defalarca muhabbet açmayı denedim sosyalleşebildiğim bir ortam da yok. İKnın attığı eğitim videolarını izliyorum hatta onlar da biterse yapacak hiçbir şeyim kalmayacak diye onları da yavaş izliyorum. Evde olsam tez yazarım hiç değilse.

Ay Allah razı olsun ya benim ne sabrım ne de gösterecek nezaketim kalmadığı için muhatap olmayı kesmiştim o kişiyle ama siz çok hoş cevap vermişsiniz. Tüm iş zaten bilgisayarlardan yürüyor, buraya benim özellikle gelme sebebim fabrikaya inmekti iş ayakkabılarımı da aldım ama yöneticim iki haftadır ne sahaya indirdi ne de oryantasyon planımı hazırlıyor. Olumlu dönen başka bir yeri reddetmiştim oraya tekrar yazmayı düşündüm ama burda çalışmayı çok istiyorum inanılmaz arada kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…