- 23 Ağustos 2012
- 49.317
- 228.245
-
- Konu Sahibi delibirselvi
Burda yorum yapanlara kesinlikle katılmıyorum. Yazık değil mi canınıza. Neden günün tamamını işe adayasınız. Başka iş de bulursunuz gayette. Mühendissiniz sonuçta. Stresten hasta olsanız daha mı iyi. Dünyada sadece o iş mi kalmış sanki. Bir yerden başlayacaksın yazmışlar. Başka şartları güzel iş arayın bence. Mecbur değilsiniz. 8 ay kısa süre değilMerhaba hanımlar
25 yaşındayım, iyi bir okulda endüstri mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapıyorum. Ders aşamasını tamamladım tez aşamasındayım yani devam zorunluluğum yok. Aslında akademide kalmayı çok istiyorum ama kadro açmıyorlar ve açılan kadroya girmek için harika bir akademik geçmişe sahip olmak yetmiyor malumunuz. Ben de işe girmeye karar verdim, biraz kendi paramı kazanıp bir yandan olursa diye akademik kadrolara başvururum diye düşündüm. Çok büyük bir beyaz eşya fabrikasının öğrenci programına başvurdum. Ben İstanbul'da yaşıyorum, fabrika şehir dışında ama İstanbul'a servisler var. Öğrenci programında 3-4-5 gün çalışma seçeneği veriyorlar. Ben yöneticimle ilk mülakatımda beş gün çalışabileceğini söyledim ve o şekilde anlaştık. Bu arada beyaz yakalıların ayda 15 gün evden çalışma hakkı var.
Geçen hafta işe başladım, bu hafta ikinci haftam ama ben inanılmaz mutsuzum. Yol çok uzun sürüyor, sabah beşte kalkıp hazırlanıp çıkıyorum akşam en iyi ihtimalle sekizde evdeyim, dün dokuzda evdeydim. Evde ertesi gün giyeceğim kıyafetleri ve çantamı hazırlayıp uyuyorum, uyandığımda fabrikadayım. Ve yöneticim ben beş gün OFİSTEN çalışacakmışım gibi davranıyor ama ben öyle bir şey kesinlikle ne söyledim ne de kabul ettim zaten benim yöneticim ve yardımcısından başka kimse olmuyor ofiste çünkü herkes evden çalışıyor. Gelenler zaten fabrikanın olduğu şehirde oturuyorlar onlar için sıkıntı yok. Ailem tecrübesiz olduğumu, herkesin zorlukları olduğunu şımarıklık ettiğimi söylüyorlar ama ben çok mutsuzum çok yoruluyorum. Mesai 08.00-18.00 arası on saat ordayım ve gün bitmiyor. Akşam trafiği de binince delirecek gibi oluyorum dün dokuzda evdeydim direkt yemek dahi yemeden ağlayarak yattım uyudum.
Evet fabrika çok büyük ve kurumsal bir yer, dişimi sıkabilirsem kadro vermeseler bile (sözleşmeliyim) orda edineceğim tecrübe işime yarayacaktır ama sözleşmenin bitmesine 8 ay var. Sizce ne yapmalıyım başka bir yer mi arayayım sabır mı edeyim
O çok büyük beyaz eşya fabrikası çok da matah bir iş değilMerhaba hanımlar
25 yaşındayım, iyi bir okulda endüstri mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapıyorum. Ders aşamasını tamamladım tez aşamasındayım yani devam zorunluluğum yok. Aslında akademide kalmayı çok istiyorum ama kadro açmıyorlar ve açılan kadroya girmek için harika bir akademik geçmişe sahip olmak yetmiyor malumunuz. Ben de işe girmeye karar verdim, biraz kendi paramı kazanıp bir yandan olursa diye akademik kadrolara başvururum diye düşündüm. Çok büyük bir beyaz eşya fabrikasının öğrenci programına başvurdum. Ben İstanbul'da yaşıyorum, fabrika şehir dışında ama İstanbul'a servisler var. Öğrenci programında 3-4-5 gün çalışma seçeneği veriyorlar. Ben yöneticimle ilk mülakatımda beş gün çalışabileceğini söyledim ve o şekilde anlaştık. Bu arada beyaz yakalıların ayda 15 gün evden çalışma hakkı var.
Geçen hafta işe başladım, bu hafta ikinci haftam ama ben inanılmaz mutsuzum. Yol çok uzun sürüyor, sabah beşte kalkıp hazırlanıp çıkıyorum akşam en iyi ihtimalle sekizde evdeyim, dün dokuzda evdeydim. Evde ertesi gün giyeceğim kıyafetleri ve çantamı hazırlayıp uyuyorum, uyandığımda fabrikadayım. Ve yöneticim ben beş gün OFİSTEN çalışacakmışım gibi davranıyor ama ben öyle bir şey kesinlikle ne söyledim ne de kabul ettim zaten benim yöneticim ve yardımcısından başka kimse olmuyor ofiste çünkü herkes evden çalışıyor. Gelenler zaten fabrikanın olduğu şehirde oturuyorlar onlar için sıkıntı yok. Ailem tecrübesiz olduğumu, herkesin zorlukları olduğunu şımarıklık ettiğimi söylüyorlar ama ben çok mutsuzum çok yoruluyorum. Mesai 08.00-18.00 arası on saat ordayım ve gün bitmiyor. Akşam trafiği de binince delirecek gibi oluyorum dün dokuzda evdeydim direkt yemek dahi yemeden ağlayarak yattım uyudum.
Evet fabrika çok büyük ve kurumsal bir yer, dişimi sıkabilirsem kadro vermeseler bile (sözleşmeliyim) orda edineceğim tecrübe işime yarayacaktır ama sözleşmenin bitmesine 8 ay var. Sizce ne yapmalıyım başka bir yer mi arayayım sabır mı edeyim
Özel yurtlar alır ya onlar paraya bakar ne kadar kaldığınız önemli değil ki.Yurtta kalmayı düşündüm ama bir iki ay için almaz ki onlar da beni
İlerde o rahatlığı sağlamak ğçin suan böyle çalışmak zorundasınız. Endüstri mühendisliğinde işyerinde pişmeden hemen online geçirmezler. Ne kadar tecrübe o kadar konusma hakkı daha iyi işyeri daha iyi konum vb olacak. Siz simdi aynı işi yaparım online diyeceksiniz ama aidiyet, kavrama hızlı işerletme vb gibi konular ilk olarak online verilemez bu sebeple birebir istemeleri de mantıklı ben yönetici olsam aynısını takep ederdim. İşim gereği kalite sorumluları, planlama üretim tüm hatlarla iç içeyim kamu da denetçiyim iki buyuk beyaz esya fabrikasına da denetime gidiyorum. tavsiyem sakın olaki suan sartlar zorlu diye bırakmayınİnşallah dediğiniz gibi olur
Mesleki niteliklerim tartışma konusu değil işimi iyi yaptığım için öyle bir yere alındım zaten. Ben ciddi ciddi apart ya da yurtta kalmamı gerektirecek bir durumla karşılaşacağımı düşünmemiştim çünkü birkaç arkadaşım orda çalışıyor ve gayet de homeoffice olanağından faydalanıyorlar. Ofiste şu an benimle aynı pozisyonda olan diğer genç arkadaşlarım da evden çalışabiliyor, burda problem benim talebimde değil yani.Ya iş hayatı böyle maalesef, işi öğrenene kadar makul olan her şeyi kabul etmek lazım. Henüz iş hayatına yeni girmiş birisi evden çalışarak kendisine ne katabilir ki? Ofiste evden farklı hiçbir şey yapmıyorum dediğinizde bile emin olun ki bir şeyler göreceksiniz. Bir sorun olacak yanınızda çözümü konuşulacak, bir teftiş olacak sizle ilgisi olmasa bile göreceksiniz, toplantı adabı iş yürütme bir sürü bir sürü katkısı olacak size. Şu an avrupada homeoffice çalışma fırsatı veren çoğu şirket ilk 6 ay deneme süresinde sadece ofisten çalışma fırsatı veriyor. Bağımsız bir mesleğiniz olsa neyse ama siz endüstri mühendisi olarak bir çok birimle iç içe olacaksınız. Ayrica mühendis dediğiniz biraz çözüm odaklı olmalı, gerekirse bir apart bakın ya da sözleşme süresince firmadan biriyle anlaşıp ev arkadaşı olun. Hafta ortası carsambalar için en azından dinlenmek için 1 gün de olsa evden çalışma için talepte bulunun. Bu tarz sorunları çözemeyen büyük firma sorunlarında nasıl yardımcı olacak bilemiyorum.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederimİlerde o rahatlığı sağlamak ğçin suan böyle çalışmak zorundasınız. Endüstri mühendisliğinde işyerinde pişmeden hemen online geçirmezler. Ne kadar tecrübe o kadar konusma hakkı daha iyi işyeri daha iyi konum vb olacak. Siz simdi aynı işi yaparım online diyeceksiniz ama aidiyet, kavrama hızlı işerletme vb gibi konular ilk olarak online verilemez bu sebeple birebir istemeleri de mantıklı ben yönetici olsam aynısını takep ederdim. İşim gereği kalite sorumluları, planlama üretim tüm hatlarla iç içeyim kamu da denetçiyim iki buyuk beyaz esya fabrikasına da denetime gidiyorum. tavsiyem sakın olaki suan sartlar zorlu diye bırakmayın
Ya ilk işinizde ne mesleki niteliği yapmayın hiç mi bilmiyoruz ne nedirMesleki niteliklerim tartışma konusu değil işimi iyi yaptığım için öyle bir yere alındım zaten. Ben ciddi ciddi apart ya da yurtta kalmamı gerektirecek bir durumla karşılaşacağımı düşünmemiştim çünkü birkaç arkadaşım orda çalışıyor ve gayet de homeoffice olanağından faydalanıyorlar. Ofiste şu an benimle aynı pozisyonda olan diğer genç arkadaşlarım da evden çalışabiliyor, burda problem benim talebimde değil yani.
Tezde literatür taramasını tamamladım ama işe başladığımdan beri hiçbir şey yapamıyorum bide o var. Nasıl yetiştiricem hiçbir fikrim yok. Yurt bakacağım kendime en mantıklısı o gibi duruyoriş tecrübeniz staj vs ne kadar var? cv dolu görünmesi için bunlar çok önemli..ben de yüksek lisans yapıyorum kimya mühendisiyim bir de çap yaptım şuan derslerimi alıyorum. lisansta aynen sizin gibi haftada 3 gün fabrika 2 gün evden çalıştığım çok uzak bir yerde işim vardı servisle yol 1.5 saat sürüyordu. inanılmaz tecrübe edindim orada. son sene beni çok zorladı ama iyi ki çalışmışım diyorum. şimdi ben de bir kaç yerle iş görüşmesi yapıyorum biri olursa hatta direkt yüksek lisansı 3. 4. plana atacağım. 8 ay zaten. tezde ne durumdasınız. olmadı o şehirdeki yakınlarda okul vs varsa öğrenci gruplarına ilan yazın haftada bir kaç gün kalmak için ücreti karşılığında sizi misafir edecek birilerini bulursunuz benim arkadaşım öyle yapıyor 200 tl demiş kızın biri gecelik gidiyor orda kalıyor 2 gün. diğer ilanlara da başvuru yapın. denk gelen olursa ayrılırsınız
Allah sizin de yardımcınız olsun iş hayatı gerçekten çok zormuşDeneyimliyim 3 vasıta gidiş 3 vasıta dönüş toplam 3.5 saatim yolda geçiyor bir uçtan bir uca. Martta .msalak bir patron yüzünden işten cikarildim bir sürü bir borç harç vardı mecbur kaldım kabul ettim. Şimdi de çok sık is değiştirmiş demesinler diye ve de yeni bir iş de bulamadığından sıkıyorum dişimi. Mecburumum borçlar öldürüyor çünkü beni. En azından servisiniz var öyle düşünün ve evet çok iyi bir kariyer fırsatı sizlanmayip devam ederseniz ülke şartlarında en iyi firmalardan birinde calsiirsin8z süreç proses herseyi görürsünüz. Bu bir haftalık deneyim bile başka yerleri kırık görmenize sebep olacak soyliyim
yo çok var ilk işi direkt olarak uzaktan olan endüstri mühendisi. sadece uzaktan çalışmayı tercih eden binlerce iş yeri varİlerde o rahatlığı sağlamak ğçin suan böyle çalışmak zorundasınız. Endüstri mühendisliğinde işyerinde pişmeden hemen online geçirmezler. Ne kadar tecrübe o kadar konusma hakkı daha iyi işyeri daha iyi konum vb olacak. Siz simdi aynı işi yaparım online diyeceksiniz ama aidiyet, kavrama hızlı işerletme vb gibi konular ilk olarak online verilemez bu sebeple birebir istemeleri de mantıklı ben yönetici olsam aynısını takep ederdim. İşim gereği kalite sorumluları, planlama üretim tüm hatlarla iç içeyim kamu da denetçiyim iki buyuk beyaz esya fabrikasına da denetime gidiyorum. tavsiyem sakın olaki suan sartlar zorlu diye bırakmayın
yüzüp kuyruğa gelmişsiniz aslında. yani tez de önemli. mesleğiniz güzel önünüze fırsatlar çıkar. bilemedim şimdi.Tezde literatür taramasını tamamladım ama işe başladığımdan beri hiçbir şey yapamıyorum bide o var. Nasıl yetiştiricem hiçbir fikrim yok. Yurt bakacağım kendime en mantıklısı o gibi duruyor
Allah sizin de yardımcınız olsun iş hayatı gerçekten çok zormuş
Yahu banane sizin ne düşündüğüzden? Şurda daralmışım bunalmışım fikir almak için konu açıyorum, muhtemelen kişisel problemlerinizden kaynaklanan negatif enerjiyi üstüme kusuyorsunuz. Çok eminsen yaz özelden vereyim firma ismi başvur da sen gir allahım yarabbim ya. Evden çalışma şirketin çalışanlarına tanıdığı hak zaten bana bunu ben sormadan kendileri söyledi, uygulamada olmayan ya da hiç yapılmayan bir şeyi talep ediyor değilim gayet de sözleşmede yazan hakkım olan şeyin peşindeyim. Sizin hakkınız gasp edilirse susar oturursunuz o benim problemim değilYa ilk işinizde ne mesleki niteliği yapmayın hiç mi bilmiyoruz ne nediröyle bir yer dediğiniz de herkesin girdiği beyaz eşya fabrikası. Yeni mezun mühendisler Ya savunma sanayine Ya oraya giriyor zaten.
Daha ilk aydan evden çalışayım diyip, yurdu aramadan almazlar diye düşündüm diyen birinin de öyle iş öğrenmekte de sorun çözmekte de gözü yoktur.
Ya evet bir arkadaşım güzel bir bankada işe girdi onlar tamamen evden çalışıyorlar 0 ofis. Aynı şekilde başka bir arkadaşım danışmanlık firmasında ve onlar da tamamen evdeler. Hadi onları geç, benim çalıştığım yerde benim pozisyonumda olup evden çalışan o kadar çok insan var ki. bir arkadaşımla aynı fabrikadayız işe gireli üç hafta oldu kız ya haftada bir kere gidiyor ya da iki kere. Ben ordan bakınca kerize mi benziyorum mesela? Neden herkese tanınan hak bana tanınmasın diye soruyorum ama anlamıyor insanlaryo çok var ilk işi direkt olarak uzaktan olan endüstri mühendisi. sadece uzaktan çalışmayı tercih eden binlerce iş yeri var
yüzüp kuyruğa gelmişsiniz aslında. yani tez de önemli. mesleğiniz güzel önünüze fırsatlar çıkar. bilemedim şimdi.
Ya senin geçtiğin yollardan coktaaan geçtim ben, sürekli de senin gibi şikayet edenler vardı. Şimdi onlar nerde ben neredeyim görüyorum o yüzden ister evden yan gel yat ister ilk zorlukta iş değiştir yine kendine yapacaksın. Şu iş hayatının ilk ayında da bu kadar kendine güven fazla, biraz gelişime açık ol.Yahu banane sizin ne düşündüğüzden? Şurda daralmışım bunalmışım fikir almak için konu açıyorum, muhtemelen kişisel problemlerinizden kaynaklanan negatif enerjiyi üstüme kusuyorsunuz. Çok eminsen yaz özelden vereyim firma ismi başvur da sen gir allahım yarabbim ya. Evden çalışma şirketin çalışanlarına tanıdığı hak zaten bana bunu ben sormadan kendileri söyledi, uygulamada olmayan ya da hiç yapılmayan bir şeyi talep ediyor değilim gayet de sözleşmede yazan hakkım olan şeyin peşindeyim. Sizin hakkınız gasp edilirse susar oturursunuz o benim problemim değil
bir ay daha fırsat verin olmuyorsa tez öncelikli. o kadar emek vermişsiniz gençsiniz hani önü kapalı bir meslek değil çalışma alanı geniş.Ya evet bir arkadaşım güzel bir bankada işe girdi onlar tamamen evden çalışıyorlar 0 ofis. Aynı şekilde başka bir arkadaşım danışmanlık firmasında ve onlar da tamamen evdeler. Hadi onları geç, benim çalıştığım yerde benim pozisyonumda olup evden çalışan o kadar çok insan var ki. bir arkadaşımla aynı fabrikadayız işe gireli üç hafta oldu kız ya haftada bir kere gidiyor ya da iki kere. Ben ordan bakınca kerize mi benziyorum mesela? Neden herkese tanınan hak bana tanınmasın diye soruyorum ama anlamıyor insanlar
Ben yöneticimle ilk mülakatımda beş gün çalışabileceğini söyledim ve o şekilde anlaştık. Bu arada beyaz yakalıların ayda 15 gün evden çalışma hakkı var.
Geçen hafta işe başladım, bu hafta ikinci haftam ama ben