İş hayatını devam ettirmek

hayy maşallah. 2011 de 750 den 1200 e geçiş yaptığım bir işe basladigimda mutluluktan ucmustum. hatta ilk 4 ay giriş yapmayıp elden 750 vermelerine bile ses etmemiştim.

Ah aynen iş değil insanlar yoruyor beni de. İş dediğin nedir ki elbet yapılır. Yarım gün yarım maaş hakkımı kullandım ben 8 ay kadar. Ama haftanın 2 günü boş yine bakıcı ayarlamak zorundasın maaş düşük bölük porcuk daha zor oldu bizim için çocuğum küçüktü çünkü. Özel sektörde de ileri yaşta iş bulması oldukça sıkıntıli.

Bu konuda da düşünceleri merak ediyorum aslında.

Ben sana soruyorum?
Cevap boşanamayacaksın...Ya da ailenin yanına döneceksin...Bir de sana şunu soyleyeyim iş bırakıp aradan zaman geçip iş arayınca her basvurdugun yer işe ara verdiğin için olumsuz bakacak....İş hayatı kadınların erkek psikolojisinde çalışmasını bekler, duygusuz şekilde...

İşi bırakacaksan da biyerden bi güvencen olmalı bence...Bir de emeklilik olayı var onu napıcaksın? Primler yatacak mı? Yoksa emeklilikten de mi vazgececeksin?

Güvence diye birsey malesef yok bu hayatta. O yüzden öyle bur durum olsa ne olur bilinmez. Primleri dışarıdan yatiricam ayrılırsam ama en düşük orandan.. Şuanki gibi olmayacak. Terazinin artısı eksisi var hangi taraf ağır basıyor karar veremiyorum

İşte yazdıklarıma göre düşünürsen karar verirsin aslında...eşinin yapısı ve maaşı da onemli...

Evde nasıl verimli oluyorsunuz örnek verebilir misiniz diye sormuşsunuz gerçekten ben de merak ediyorum iş yerinizde ne gibi verimli oluyorsunuz? Eleştirmek için değil gerçekten verimden anladığınızı merak ediyorum örnek verebilir misiniz?

bu aralar çok dikkatimi çekiyor o kadar mutsuz çalışan kadınlarımız var ki..
her gün nerdeyse bi konu var bunla alakalı..
işi bırakmak isteyen.. mobinge maruz kalan.. işini sevmeyen mutlu olmayan..
en başı da ben çekiyorum..

mutsuz çalışarak hayatınızı harcamayın..
eşinizin maaşı gayet iyiymiş..
bu süreçte kayınvalide veya anne varsa çocuğa bakacak ikinci üni okumayı düşünebilirsiniz..

Böyle mutsuz umutsuz iş hayatım olacağına huzurlu sakin ev hayatım olsun hem çocuğuma bakıcı bakmasın ben bakayım.

Reactions: 000
İşiniz stresli oluncada insanda bırakma düşüncesi olur haklısınız.Fakat birkaç gün yıllık izindeydim evde kalmak çalışmaya alışan insanlar için iyi bir şey değil bence.Daha sonra kendinizi yetersiz hissetmeye başlayacaksınız

Psikolojik destek alıp çalışmaya devam ederdim.
Çalışmaya alışmış bir insanın evde kalması kadar sıkıntılı birşey yoktur bence.
Zaman zaman hepimiz bunalıyoruz.
İmkanınız varsa ufakta olsa bir kaçamak yapın,iki günde olsa tatile gidin.
Sadece biraz enerji depolamaya ihtiyacınız var sanırım,sonrasında işe bomba gibi döneceğinizden eminim.

sizinle benzer durumdaki bir arkadaşım şu an evde ve iş hayatını mumla arıyor.

ben de bankacıyım.. ama ilginç bir şekilde işini seven bir bankacıyım. evliyim,1 oğlum var ve uzuuuun yıllardır da sosyal bir uğraşım var (ayrıntı veremeyeceğim tanıyanlar çıkar vs).sosyal uğraşım sayesinde sanıyorum ki stres seviyemle başa çıkabiliyorum. oğlum da bu hayata alıştı benimle birlikte yaşıyor her şeyi..
oğluma hamile kalana kadar ilk başlarda ben de şikayet ediyordum işimden. ne zaman hamile kaldım o sağlık güvencesi hem beni hem oğlumu her şeyiyle karşıladı o tarihten itibaren şikayet etmenin bu ülke için lüks olduğuna karar verdim. oğlumun canı sıkılsa istediğim hastaneye gidebilme lüksü anlatılabilecek bir şey değil. devlet hastanelerinin rezilliği ortada.
bu ülkede memur dahi olsanız mobing var. stres artık hayatın her alanında. çocuk zaten bence 1 tane yeterli 2.yi düşünemiyorum bile demeyin zira zaten çocuk yetiştirilecek bir ülkede yaşamıyoruz.
mevzu çalışıp çalışmama isteği bence bu saatten sonra. inanın iyi iş artık yok. ben çalışmak istiyorum diyorsanız hayatınızı güzelleştirecek aktiviteler bulun ve çocuğunuzu da bu hayata dahil edin. çocuk engel değildir.
çalışmak istemiyorsanız da geri kalan şeyleri dert etmeden evinizde oturup güzelce çocuğunuzu büyütün.

ben de her zaman kadın çalışmalı diye düşünenlerdenim. düşünenlerdendim daha doğrusu. ama bazen düşünüyorum eğer ki eşimin maaşı bizi rahatça geçindirebilecek seviyeye gelirse çocuğumu kendim büyütürüm galiba. 6. aydan bakıcıya da bırakamam ailem de gelip bakamaz. hani çok kalifiye olsam, dünyaya bi katkım olsa neyse.

İş işte bulunur iş arayın bulup ayarlarsanız çıkın izin alıp görüşmelere gidersiniz aksi takdirde stressiz iş yok ihtiyaçsa bırakmayın

hayy maşallah. 2011 de 750 den 1200 e geçiş yaptığım bir işe basladigimda mutluluktan ucmustum. hatta ilk 4 ay giriş yapmayıp elden 750 vermelerine bile ses etmemiştim.

Size de konu sahibine de mesleğimi ileteyim

Avukatım ben

Söz konusu tarihte şehrin en büyük bürosunda 6 yıl kıdem ile çalışıyordum

Başladığımda az alıyordum ama sirkülasyonu çok olan yerde zor şartlarla bir süre dayanınca yükseldi maaş

Hafta içi 08.30-18.30 cunartesi de 10-15 arası mesai saatleri idi

Yani asgari çalışma bunun dışında da iş bitene kadardı çalışma ki hiç bitmez iş

İşler süreli olduğu için de erteleme vs yok

Gece de pazar da elindeki iş bitene kadar çalışılacak

Bu nedenle bankacılar daha fazla almıyor mu dedim zira hep bankadan stresli vs diye şikayet edilir ya

Örneğin muhasebecimiz vardı ama müşteriyi biz arar para isterdik vs

Gün içinde dışarı da gider evrak işi de yapar telefon ile de konuşurduk

Zaten bize gelen hep dertli vs ama stres bunlardan değil iş arkadaşından vs kaynaklı olurdu yoksa bunlar rutin insan alışıyor

Benim de bankada arada işim oluyor ama ne bileyim işimi söyler çıkar giderim stres yarattığımı bilemiyorum

Aslında çok bankacı var müşteri olarak ne yapmamamız gerektiğini söyleseler zira bekki de birçok şeyi bilmeden yapıyoruz

Sizin gibi kendini bilen müşteriye söylenecek ne olabilir ki. Keşke herkes böyle olsa. Haddini bilmeyen mi dersin parasıyla konuşmaya çalışan mi dersin hak hukuk sıra nedir bilmeyen mi dersin sadece boş yere zaman almaya gelmeyen mi dersiniz neler neler. Saygı insanın içinde olucak. Ne makam ne mevki ne parayla olmuyor.

Maşallah diyeyim. Ne mutlu. Keşke meslektaşlarım hep sizin gibi mutlu olsa ne kadar çok isterim. Bende gönlümün bu katiligini yardım derneklerinde rol alarak yumuşatmaya ve insan kalabilmeyi uğraşıyorum. Başka türlü motive olamıyorum. En zor olan karar verip içine sindirmek. Ondan sonrası kolay. Ben şuan karar aşamasındayım..

Güzel motivasyonu için çok teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…