İş hayatını devam ettirmek

Cokersin gencecik yasta vallahi... Kosullari nispeten hafif baska is bulup birak bence. Cocuguna yazik enerji kalmaz ki....
İnanır mısın sabah yarım saat erken uyanıp onunla oyun oynuyorum ise gitmeden önce. Akşamda o stresin üzerine evde sanki çok mutluymuscasina koşturmaca lar oyunlar. Çocuğum uyuduktan 10 dk sonra bende uyuyorum.

Eşimin maaşı 10 bin civarında. 1200 lira kredi ödüyorum. 2700 lira kira veriyorum. 2mizin gelirine göre giderimizde az değil. Benim işten çıkmam ile hayat şartlarımizi da değiştirmemiz gerekebilir
Eşinizin maaşı ıyiymis geçim sıkıntısı çok olmayabilir. Bir süre kafanızı dinleyin bence. Çocuğunuzla vakit geçirin. Ve sonra çalışmak isterseniz de kesinlikle sektör değiştirin. Bir arkadaşım köklü kurumsal bir firmada üst düzey yönetici asistanı oldu. O da bankada çağrı merkezindeydi. Sizin 1.5 katınızı kazanıyor ayrıca çok daha rahat. Abuk subuk insanlarla uğraşmıyor. Üst yonetimden tek kisiyi asiste ediyor sadece.Bence bankacılıktan idari işler kısmına kayabilirsiniz. Üst düzey yönetici asistanlığını öneririm kurumsal bir firmada. Iktisat fakültesi mezunu iseniz her yere kanalize olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Valla ben de 5. 5 aydır evdeyim.
Öğretmenim esasen.
Oğluma bakıyorum.
Benşm bir rutinim yok şu an.
Misal temzilik yapmıyorum yemek arada bir.
Bebekten dolayı zamanım olmuyor.
Sürekli onunlayım.
Uykusu maması aktivitesi vs.. Çoğu zmana öğle yemeği bile yemiyorum...
Çocuğunuz kaç aylık bilmiyorum ama eğer uyku düzeni yeme düzeni var ise bence evde bulunmak çok da kötü değil
Mesela ben şu sıra ek gıda ile meşgulüm öğlen bir öğün veriyorum o bile beni oyalıyor.
Ya da gündüz uyku sorununu aşmaya çalışıyprum o beş yeterince oyalıyor.
Eğer düzen varsa bence çok daha rahar.
Kitap okuyabilirainşz
Montesorri etkinlikleri var onlardan yaparsınız bebeğiniz ile.
Eğer havalar çok soğuk değilse 1 saat dışarı çıkarsınız sıkıca giyinip.
Ben de sıkılıyorum ama düzensizlikten.
Düzen kursam eminim sıkılmam...

Mesela ben dikiş bilirim.
Eskiden çocuk yokken haftasonu kendime ferace dikerdim.
Baya oyalardı beni.
Puzzle yapabilirsiniz.

Reactions: 000
Sizin en yorucu dönemleri biz 2. 5 yaşına geldik :) Zamanla düzen herşey oturuyor Allaha şükür sizinde oturur. Ücretsiz izinde misiniz

27 yaşındayım . Şimdiden saçlarım bembeyaz . Çok düşündüm ölçüp,tartım. Kayinpederimin evinde kalıyoruz . Kira vermiyoruz. Kızıma kayinvalidem bakıyor. Ve paramiz da bereketsiz. Akıp gidiyor. Elde avucta yok. Göz altı kapaticidan başka birşey sürmem yüzüme. Marka kıyafetlerimde yoktur. Canım arkadaşım, bu hayat bize bir kere verildi . Belki yarın son günümüz. Değer mi bu sıkıntıya ?

Son 3 yıldır hergun bırakmayı hayal ediyorum. Elbette değmez ama niye cesaret edemiyoruz peki?

Bir bayanın ekonomik özgürlüğünün olması gerektiğine inananlardanım. Maalesef pek çok kurumda mobbing var. Bu yıl ben de yaşıyorum. Ama yapacak bir şey de yok. Dört dörtlük bir iş de maalesef yok. Ücretsiz izin falan kullansanız. Hem işi tam olarak bırakmamış olursunuz. Hem çalışmadığınız da geçiminize bakarsınız. Ölçüp tartarsınız. Birden bırakmayın derim. Pişman olunca geri dönüş çok zor. Bir arkadaşım sevmiyorum diye diye ayrıldı işten. Valla bulamıyor iş. Şu an aman keşke idare etseymişim diyor. İyice ölçün tartın. 1-2 hafta izin kullanın. Biraz ferahlatın kendinizi.

Son 3 yıldır hergun bırakmayı hayal ediyorum. Elbette değmez ama niye cesaret edemiyoruz peki?
Çünkü korkuyoruz ama her geçen gün battıkça da batiyoruz. Millet ne der diye düşünüyoruz . Nasıl geçinirz diyoruz ki tanıdığım arkadaşlarım 3500 lira alıp gayet de refah ortamında çalışıyorlar . Ben 500 lira fazla alıyorum ama ölüyorum resmen surunerek gidiyorum işe

İkinci çocuğum olunca işten ayrıldım.Bakıcı iki çocuk için nerdeyse
İkinci çocuğum olunca işten ayrıldım.Bakıcı iki çocuk için nerdeyse maaşımın 3/4 ünü istedi. Baktık olmayacak hem isimdede mutsuzum ben işten ayrıldım hatta benim maaşın eşimin maaşından çok yüksekti. Eşim çok az kazanıyordu gerçi şimdi de iyi kazanmıyor ama biz çocuğun şimdi paraya değil anneye ihtiyaçı var ilerisi için de Allah büyüktür dedik. Pişmanmıyım? Hayır elbet harcamalarıma dikkat ediyorum hesap kitap yapıyorum. Ama sabah onlarla uyandığımda yanlarında olduğum için şükrediyorum.Aslında herkesin beklentisi farklı evde olmak sizi yıpratacaksa ayrılmayın başka iş arayın ama ben bu yaşlarında cocuğumun yanında olmak isterim gerisi bir şekil hallolur diyorsanız ayrılın.

Reactions: 000
Evet muhtemel yaşanacak senaryolardan biri bu. Ücretsiz izin alamam özel sektordeyim. 1 2 hafta izin mi o daha büyük bir hayal.. Ne diyim şikayet ede ede ömur geçip gidicek heralde

Ay çok alakasız olacak şimdiden özür dilerim konu sahibinden ama instagramda satış yapmak hakkında bilginiz var gibi duruyor komisyon vs bu işler nasıl oluyor biraz anlatabilir misiniz

Hem ailemin hem eşimin fikri de bu yönde. Nankör olmak istemiyorum ama çok mutsuzum. Kendi alanım dışında da iş bulamıyorum. Çok aradim. Yine banka olacaksa en azından bildiğim yerde kalayım dedim
Bence de

Bana da arada geliyor özellikle pazar günleri ama yapacak bşy yok.

Eğer düşünürseniz KPSS olabilir.

Ya da aöf ye yazılıp atanması kolay bi bölümü 2. Ünv olarak okuyup atanabilirsin.

Bunları da düşün derim.

Bu arada merak ettim gişede mısınız başka bir bölümde mi?
Gişe çok streslidir diye düşünüyorum.
Departman değiştirseniz???

Sağlık her şeyden önemli canım. Ayrıca rizki veren allahtir.Psikiyatri gitmelisijiz.Biraz rapor alın kendinizi dinleyin.Bana da gelio zaman zaman bu istek ve ben çağrı merkezi sektöründe calisiorum.Bulunduğum çevrede is bile yok.

çocuklar ufakken zaten bakıcıya şuna buna gidiyor para. çocuk mutlu olsun diye de ektra oyuncak vs para odalara gidiyor. bazen ara vermek hele ki çocuk kucukken iyi geliyor. ara verip bu sürede kpss calisabilirsiniz. iş degistirme açısından. özel sektörde iş degistirdiginizde maaşınız düşük başlama ihtimaliniz fazla.

Bırakması kolay da ya bir gün eşinden ayrılma durumu olursa? Dünya hali..hayatta iş bulamazsın tanıdık yerler yoksa bidaha...napıcaksın o zaman?

sosyallesme ihtiyaciyla her gün sabahtan akşama kadar kreş kurallarına uyması çok başka aslında. sosyalleşmesi sizle beraber parkta yapabilir bu yetiyor. aslında kreş de onları yoran bir şey. o da onlara stres yukluyor. evde istediği oyuncağıyla oynayabilirken orda müsaade edilmeyebiliyor. hastalığı susu busu da var.
siz zaten önünüzdeki 2-3 yıl vocuga baktirma bedeliyla kafa kafaya çalışacaksınız. artı yaşadığınız stres çabası. yetememe duygusu falan. anneanne babaanne bakınca çalışmak da mecburi olunca evet çalışmak biraz daha anlamlı .

ben ilk çocuğumda ara vermeden mecburen çalıştım . babaanne baktı. 2. yi yaparken 3-4 yıl ara vericem diye yaptım. isimden daha doğrusu isimdeki insanlardan kusma isteği geliyordu artık. Zoraki gidiyordum. bu sürelerde hep sınavlara da girmiştim. hamileyken atandım. uzun süre ara veremedim ama bakıcı masragiyla maaşım hemen hemen aynı diye ücretsiz izne ayrıldim. ilk cocukta insan anlamıyor ama çocuğa kendin bakmakla başkasının bakması arasında o kadar çok fark var ki. ve neler kaçırmışım küçük oğlumda anladım. ayda 20 bin bile alsan o anlarını kaçırmaya değmiyor aslında. yasamadigin şeyi bilemiyordum da. haftasonlari izin gunleri vs bunları anlamak için yetmiyor. ikisini de yaşadığım için söylüyorum. şimdi büyük oğlum 6 yaşında bana o kadar ihtiyacı yok. günü okulda geçiyor zaten. çalışmak için ideal bir dönem . benim eşimin geliri iyi olmadığı halde sadece karın toklugunu göze alarak 3-4 yıl ara verecektim . tabi özel ders vs ara ara işler yapardım illa duramam pek . şimdi de özel sektörde olsam esimin de sabit geliri olsa küçüğüm 4 yaşına gelene kadar ara vermek isterdim. yarım maaş yarım günü bekliyorum hiç olmazsa onu yapacağım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…