-
- Konu Sahibi Acelyahayat
Dokturmussunuz valla cok dogru o kadar dogru ki agladim ayni seyleri yasiyorum bunaldim cikis yolu Yok gibi4 yıl önce doğum yaptıktan sonra aynı sizin gibi düşünüp işimi bıraktım. Sizinle uğraşacağıma bu stresi çekeceğime çocuğumu büyütürüm dedim.Başlarda herşey iyiydi zaten ufacık bir bebekle evde vakit nasıl geçiyor anlamıyor insan.Sonra büyüdü geçen yıl evde tabi ben artık yeterli gelmeyince yaşıtlarıyla vakit geçirsin diye kreşe başladı ve bende dedimki artık çalışma hayatına döneyim.Ama işler öyle olmuyormuş tabi:) Gittiğim tüm görüşmelerde zaten insanların bakışından anlıyorsunuz olumsuz olduğunu.Bu 2.çocuğu yapar,çocuğu hastalansa izin ister,zaten kaç yıldır evde işe adapte de olamaz diye bakıyorlar yüzünüze.Bu 4 yılda kendinizi geliştirmek için ne yaptınız gerçi çocukla ne yapabilirsinizki diye dalga geçen bile oldu.Bu arada 10 yıllık bi kariyer geçmişim var tecrübe de yetmiyor anlayacağınız.Çevrenizdekiler size bütün gün evde oturuyorsun zaten, madem evdesin 2.yi yap yazık yalnız kalmasın çocuk, aa iyi alıştın evde oturmaya sıkılmıyormusun gibi saçma şeylerde söylüyor.Herşeyden öte maddi özgürlüğe alışmış bi kadın için gerçekten eşinden para almak birşey alırken 2 kere düşünmek koymaya başlıyor.Evde üretmek gerçekten ayrıca bi yeteneğiniz mesleğiniz yoksa çok çok zor benim yok mesela.Bunları gerçekten göze alabiliyorsanız ayrılın çünkü ülkemizde kadınlar için heleki çocukluysanız çok çok zor.Umarım verdiğiniz karar hakkınızda hayırlısı olur.(Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın)
Bir de su var eslere guvenip isi birakmak tamam da, dunyanin binbir turlu hsli var. Ya esin isi iyi gitmezse... ya Alkah korusun basina birsey gelirse... ya ne biliyim bosanma gibi durumlar olursa...4 yıl önce doğum yaptıktan sonra aynı sizin gibi düşünüp işimi bıraktım. Sizinle uğraşacağıma bu stresi çekeceğime çocuğumu büyütürüm dedim.Başlarda herşey iyiydi zaten ufacık bir bebekle evde vakit nasıl geçiyor anlamıyor insan.Sonra büyüdü geçen yıl evde tabi ben artık yeterli gelmeyince yaşıtlarıyla vakit geçirsin diye kreşe başladı ve bende dedimki artık çalışma hayatına döneyim.Ama işler öyle olmuyormuş tabi:) Gittiğim tüm görüşmelerde zaten insanların bakışından anlıyorsunuz olumsuz olduğunu.Bu 2.çocuğu yapar,çocuğu hastalansa izin ister,zaten kaç yıldır evde işe adapte de olamaz diye bakıyorlar yüzünüze.Bu 4 yılda kendinizi geliştirmek için ne yaptınız gerçi çocukla ne yapabilirsinizki diye dalga geçen bile oldu.Bu arada 10 yıllık bi kariyer geçmişim var tecrübe de yetmiyor anlayacağınız.Çevrenizdekiler size bütün gün evde oturuyorsun zaten, madem evdesin 2.yi yap yazık yalnız kalmasın çocuk, aa iyi alıştın evde oturmaya sıkılmıyormusun gibi saçma şeylerde söylüyor.Herşeyden öte maddi özgürlüğe alışmış bi kadın için gerçekten eşinden para almak birşey alırken 2 kere düşünmek koymaya başlıyor.Evde üretmek gerçekten ayrıca bi yeteneğiniz mesleğiniz yoksa çok çok zor benim yok mesela.Bunları gerçekten göze alabiliyorsanız ayrılın çünkü ülkemizde kadınlar için heleki çocukluysanız çok çok zor.Umarım verdiğiniz karar hakkınızda hayırlısı olur.(Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın)
Sektör değiştirmek bence de mantıklı.Bir de su var eslere guvenip isi birakmak tamam da, dunyanin binbir turlu hsli var. Ya esin isi iyi gitmezse... ya Alkah korusun basina birsey gelirse... ya ne biliyim bosanma gibi durumlar olursa...
Sanirim en dogrusu sektor degistirmek ya da o ortamda mobbing varsa baska bir bankaya gecmek.
A Acelyahayat Evde olmayi tercih ederseniz de evde de verimli olursunuz merak etmeyin, yeter ki yeni seyler öğrenmeye, yeni seyler yapmaya ve kendinizi geliştirmeye açık olmaya devam edin. Dernekler ve vakiflara aktif katilim saglarsiniz fikri aklimdan gecmisti, eklemeyi unutmusum ama zaten öyle calismalarin da icindeymissiniz :) Firsat bulursaniz evden calisabileceginiz tarz islere de bakabilirsiniz veya size daha az stres yasatacak islere bakinabilirsiniz. Tabii biliyorsunuzdur, yeni isi ayarlamadan su anki isinizden ayrilmayin. Hafta sonlariniz musait oluyorsa çocuğunuzla hem eglenebileceginiz hem ona bir seylerin ogretilecegi (cocuk-ebeveyn birlikte katilim sağlandığı) atölye, kurs gibi faaliyelere kaydolabilirsiniz, belki rahatlamaniza da yardimci olur.Bundan yillar önce ruh sagligimi kaybettiğim ve artik ruhumun sıkıntıları bedenime de sıkıntı vermeye başladığı icin ayrıldım işimden. Tedavi gördüm, duzeldim. Çalışma fikri bana pek uymadığı icin, evcil ve az sosyal bir insan oldugum icin evde olmayi tercih ettim. Sonrasinda evlendim, annem bizleri cok iyi yetiştirdiği halde cocuğumu ona bile birakmak istemedim, kendim büyütmek istedim. Öyle devam ediyoruz.
Ruh sağlığı cok önemli. Kendinizi ölçün, tartin, gerekirse net görebilmek icin kagida artilari eksileri yazin, ilaci yazan doktorunuza da danisin, ona göre bir karar alın.