- 8 Mart 2019
- 2.403
- 3.096
- 37
-
- Konu Sahibi Acelyahayat
Hayır bir el becerim yok. Ya da sosyal medya kişisel tercih sebebiyle kullanmıyorum. Aslında çocuğumu yine ben yetiştiriyorum. Ama bana evde nasıl verimli olunabilir biraz anlatabilir misiniz. Eminim kişiden kişiye değişen birseydir ama rutinin dışında neler temizliktir çocuk bakmak yemek yapmak dışında neler olabilir. Bana yardımcı olur musunuz öncelikle kendimi ikna etmem gerekiyor cunkuEvde verimli niye olunmasın ki?
Çocuk yetiştireceksizniz...
Daha ne kadar verimli olunur ki....
Ha hayat pahalı çalışmak istiyor iseniz çalışın ama mutsuz bir iş yaşamı insana çok ağır geliyor.
Eşinizin geliri ne kadar bilmiyorum ama tepetaklak olunmayacak ise neden olmasın ki evde durmak.
İş bulmak evet zor ama belki evde bir iş yaparsınız.
Var mı bi meziyetiniz?
İnstagramda satış yapabilirsiniz komisyonlu...
Birebir böyle düşünmekle beraber, tekrar iş hayatına dönmenin hele ki özel sektörde yaşı da baz alırsak zor gibi duruyor. Beni de en çok korkutan o 5 ay sonrası 1 yıl sonrasi...Uzun bir süre çalışan bir insanın tekrar ev düzenine dönmesi bana sıkılabileceği düşüncesini getiriyor.
Şu an işinizden sıkıldığınız için ve çocuğunuz olduğu için bu düşünce çok rahat ve mantıklı gelse de bunun 5 ay sonrası da var 1 yıl sonrası da. Ülkenin durumu da belli, piyasanın durumu da belli. Hadi işten çıktım, 2 gün sonra iş bulurum demekte zor artık.
Kısacası maddi durumunuzu ve kendinizi baz alarak tartın bu dediklerimi. Şahsen ben uzun süre çalışmayınca sıkılan bir insanım, çalışmak daha iyi ve verimli geçiriyor zamanımı. Daha zinde, enerjik ve mutlu hissediyorum kendimi.
Maddi durumunuzda sıkıntı yoksa ve çocuğunuzla vakit geçirip hem de bu stresli iş hayatından biraz uzak durmak istiyorsanız denenebilir tabii ki. Tekrar çalışmak isterseniz de maddi sıkıntı olmadığı için rahat rahat iş ararsınız istediğiniz süre zarfında.
Bankaciyim evliyim bir çocuğum var 5. YılıM konuyu takipteyimMerhaba arkadaşlar,
Bugünlerde üzerinde hemen her dakika düşündüğüm işimi bırakma düşüncesi..
Bankaciyim evliyim 1 çocuğum var. Bekarken birsekilde halloluyordu çocuk yokken de halloluyordu ama sanki tahammülüm kalmadı. İsim çok yıpratıcı. Baskı sinir stres mobbing ne ararsanız var. İş yerimde 7.yilim. Her gün bırakmak daha zorlaşıyor sanki.
4 bin lira maaşım var yemek param artı özel sağlık sigortam var. Ama sanki akıl sağlığımı kaybedicem. Her gün stres katsayım üst seviyelerde. Resmen vücudum gergin hissediyorum. Ama işi bırakmaya da cesaret edemiyorum.
Doğum iznindeyken evde hissettiğim şeyleri tekrar hisseder miyim korkusu sarıyor tabi o zamanlar lohusaydim. Başka iş arıyorum ama bulamıyorum ya da yine aynı sektörde buluyorum. İşi bıraktıktan sonra iş bulma ihtimalinin iyice düşeceğini de biliyorum. Hatta işi bırakırsam bu işsizlikte bir daha iş bulamayacak gibi düşünerek bırakmalıyım.
Esim bir insanın evde kadin olsun erkek olsun verimli olabileceğine inanmıyor. Aslına bakarsanız bende inanmıyordum ama yaşadığım stresten şuanda da verimli olduğumu düşünmüyorum.
Suan çocuğuma bakıcı bakiyor. Asgari ücret artı sgk sini yatiriyorum. Seneye kreşti kustu aktiviteydi derken hayat şartları da hiç hafif değil. 2.yi bile düşünemiyorum bazen ki iş bırakmak ne cesaret diyorum.
Uzatmak istemiyorum hanımlar çok mutsuzum çok gerginim. Siz olsanız ne yapardınız lütfen anlattıklarım penceresinden bakıp fikrinizi paylaşabilir misiniz
Aynen iş hayatım çok stresli. Hergun bir aksiyon her gün olay. Çeşit çeşit insan. Çok zaman Isten çıktığımda eve gelene kadar hem araba kullanıp hem ağladığımı biliyorum. Elbetteki maddi anlamda hayatımız değişir evet esim iyi kazanıyor ama gelirimiz giderimiz 2mizin maaşına göre. Hayatımızda o anlam da da değişiklik olacak.Dogum yaptiktan sonra 4 yil calismadim, oncesinde 9 yillik is hayatim vardi. bu süreçte bir gun bile sıkılmadım, zaten isten ayrilinca sıkılacak kadar eglenceli bir işim de yoktu :)
Yaklasik 3.5 yildir yine calisiyorum, bir gelirim olsa yani çalışmak zorunda olmasam calismazdim.
Ozetle, eger maddi anlamda cok zorlanmayacaksaniz ve yeniden is arama stresini goze alabiliyorsaniz is hayatina bir ara verin derim, insanin ruh sağlığı her seyden önemli.
Evet arkadaşım aynen aldığımı bakiciyla veriyorum desem yanlış olmaz nerden baksan 3 bin lira veriyorum. Ama bakıcı işi süreli sonuçta seneye kreşe gidecek. Ve ben calissamda calismasanda çocuğun sosyalleşme ihtiyacı olacak. İşte yetememekten korkuyorum. Eşimin kazancı evet iyi ama ona bağımlı olmaktansa korkuyorum.Benim gözümde çalışan annenin yeri bambaşka hep takdir etmişimdir sizide aynı şekilde . İnsan bazı dönemlerde bu piskolojiye girebiliyor.bakıcıya maaş veriyosunuz nerdeyse maaşına denk geliyo geriye ne kalıyoki . Çocuğuna kendin bakmak kadar eğitmek kadar daha verimli şey ne olabilir ki durumunuzda müsait buna ilerde o çocuğun piskolojisini düşünün eşinizle konuşun ayrıca evdede kendi işini yapabilirsin verimsizliğe inanmıyorum herşey senin elinde
Dışı seni içi beni yakar. Ne psikoloji kaldı ne başka birsey.Bankaya 2 hafta zor dayanabildim. Şartları çok iyiydi ama gerçekten sevenin yapacağı bir meslek. Eğer eşinizin getirisi işten çıkmanızda sarsmayacak haldeyse biraz dinlenin başka bir iş bulun daha iyi derim. Belki yenilik, tazelik size iyi gelecektir.
Hem ailemin hem eşimin fikri de bu yönde. Nankör olmak istemiyorum ama çok mutsuzum. Kendi alanım dışında da iş bulamıyorum. Çok aradim. Yine banka olacaksa en azından bildiğim yerde kalayım dedimŞahsi fikrim Türkiye'de kim işinden memnun ki baktığınızda ?
Üç kuruşa eşşek gibi çalışıyoruz tabir i caizse
Tecrübeniz varsa iş bulursunuz diyeceğim ama bu piyasada ne yazık ki zor(
Ülkenin sürümü her gecen gün daha da Kötüye gidiyor.
Bence işi bırakmayın.
Ya da yeni bir iş bulmadan bırakmayın.
Cnm seneye kreşe başlayacak. Bakıcı parası olmasa kresti kurstu okuldu şuydu buydu derken masraflar bitmiyor. Allah sağlık sıhhat versin evlatlarımıza onlar için kazanıyoruz tabi ama yetememe duygusu çok korkutuyorBakıcıya sigorta asgari ücret verebilmem için en az 10 bin tl gelirimin olması lazım.Kuzum siz bkıcının sgk sı için çalışıyormuşsunuz.tüm maaşınız ona gidiyor.Yerinizde olsam evde oturur çocuğuma kendim bakarım.