- Konu Sahibi Acelyahayat
4 yıl önce doğum yaptıktan sonra aynı sizin gibi düşünüp işimi bıraktım. Sizinle uğraşacağıma bu stresi çekeceğime çocuğumu büyütürüm dedim.Başlarda herşey iyiydi zaten ufacık bir bebekle evde vakit nasıl geçiyor anlamıyor insan.Sonra büyüdü geçen yıl evde tabi ben artık yeterli gelmeyince yaşıtlarıyla vakit geçirsin diye kreşe başladı ve bende dedimki artık çalışma hayatına döneyim.Ama işler öyle olmuyormuş tabi:) Gittiğim tüm görüşmelerde zaten insanların bakışından anlıyorsunuz olumsuz olduğunu.Bu 2.çocuğu yapar,çocuğu hastalansa izin ister,zaten kaç yıldır evde işe adapte de olamaz diye bakıyorlar yüzünüze.Bu 4 yılda kendinizi geliştirmek için ne yaptınız gerçi çocukla ne yapabilirsinizki diye dalga geçen bile oldu.Bu arada 10 yıllık bi kariyer geçmişim var tecrübe de yetmiyor anlayacağınız.Çevrenizdekiler size bütün gün evde oturuyorsun zaten, madem evdesin 2.yi yap yazık yalnız kalmasın çocuk, aa iyi alıştın evde oturmaya sıkılmıyormusun gibi saçma şeylerde söylüyor.Herşeyden öte maddi özgürlüğe alışmış bi kadın için gerçekten eşinden para almak birşey alırken 2 kere düşünmek koymaya başlıyor.Evde üretmek gerçekten ayrıca bi yeteneğiniz mesleğiniz yoksa çok çok zor benim yok mesela.Bunları gerçekten göze alabiliyorsanız ayrılın çünkü ülkemizde kadınlar için heleki çocukluysanız çok çok zor.Umarım verdiğiniz karar hakkınızda hayırlısı olur.(Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın)