- 8 Mart 2019
- 2.403
- 3.097
- 37
-
- Konu Sahibi Acelyahayat
Essekten düşenin halini essekten düşen anlarmış. Sarılmak istedim sana burdan :) inşallah sen mutlusundur diyeyimBankaciyim evliyim bir çocuğum var 5. YılıM konuyu takipteyim
Daha bugün işi bırakacağım diye diyee günü bitirdim. İnanılmaz mutsuzum iliklerime kadar mutsuzum. Antidepresan kullanıyorum . Sizi cok cok iyi anlıyorum keşke yanınızda olsam da beraber aglasakEssekten düşenin halini essekten düşen anlarmış. Sarılmak istedim sana burdan :) inşallah sen mutlusundur diyeyim
Bende antideprasan kullanıyorum. Başka türlü sakin kalabilecek bir iş ortamım yok.Daha bugün işi bırakacağım diye diyee günü bitirdim. İnanılmaz mutsuzum iliklerime kadar mutsuzum. Antidepresan kullanıyorum . Sizi cok cok iyi anlıyorum keşke yanınızda olsam da beraber aglasak
Yaaa arkadaşım güldürdün beni :) Aslında kredi çekmek insanların krize girdiğinin göstergesi. Banka sahibi de değilsen çalışan olarak o kazancın sana pek getirisi olmuyor malesef :)4 bin lira aliyorsun iki bucugunu bakiciya veriyorsun. Kalan bir bucugun buyuk kismi da çalıştığın icin yaptgin masraflardir. Dışarıdan yemek- is yeri icin kaliteli gömlek ceket ayakkabi vs vs
Bence attigin tas urkuttugun kurbagaya degmiyor. Evde en azindan bebegine sen bakarsin,ilk yillarini dolu dolu gecirirsin. Birkac seyden kisarsaniz pekala da eski hayat kalitenizle yasarsiniz gibi geliyor...
Banka cok strsli bir sektor. Insanlarla ugrasmasi, koyulan ütopik hedefler,hedefe ulasmak icin yapilan baskilar,bütün gün igrenc beyaz isikla muhatap olup aksam basinin agrimasi...
Benim oyum ayrilmanizdan yana. Ev kadinligindan bikarsan deneyimli bir bankaci olarak yine is basvurulari yaparsin. Ekonomik kriz var ama bankalar iyi durumda degil mi ya? Herkes kredi cekip duruyor :))
Kızım 2.5 yaşında ve İstanbul da yaşıyorum . HayaTim yavaslasin kahvemi sakin bir şekilde içmek istiyorum . Nefes almak istiyorum. İnsan yerine konulmak istiyorum ben robot degilimBende antideprasan kullanıyorum. Başka türlü sakin kalabilecek bir iş ortamım yok.
Aynen birde o düşünce var. Tamam hayat arkadaşımız şuan herşey güzel ama hayat bu bilemedim kiEşinizin durumu çok iyiyse çalışmamak tabi ki güzel gelebilir ama maddi sıkıntı olursa çileden başka birşey değil. Birde eşinize birşey olsa gücünüzün yerinde olması da güzel bir ayrıntı.
Merhaba eşinizin maaşı nasıl?Merhaba arkadaşlar,
Bugünlerde üzerinde hemen her dakika düşündüğüm işimi bırakma düşüncesi..
Bankaciyim evliyim 1 çocuğum var. Bekarken birsekilde halloluyordu çocuk yokken de halloluyordu ama sanki tahammülüm kalmadı. İsim çok yıpratıcı. Baskı sinir stres mobbing ne ararsanız var. İş yerimde 7.yilim. Her gün bırakmak daha zorlaşıyor sanki.
4 bin lira maaşım var yemek param artı özel sağlık sigortam var. Ama sanki akıl sağlığımı kaybedicem. Her gün stres katsayım üst seviyelerde. Resmen vücudum gergin hissediyorum. Ama işi bırakmaya da cesaret edemiyorum.
Doğum iznindeyken evde hissettiğim şeyleri tekrar hisseder miyim korkusu sarıyor tabi o zamanlar lohusaydim. Başka iş arıyorum ama bulamıyorum ya da yine aynı sektörde buluyorum. İşi bıraktıktan sonra iş bulma ihtimalinin iyice düşeceğini de biliyorum. Hatta işi bırakırsam bu işsizlikte bir daha iş bulamayacak gibi düşünerek bırakmalıyım.
Esim bir insanın evde kadin olsun erkek olsun verimli olabileceğine inanmıyor. Aslına bakarsanız bende inanmıyordum ama yaşadığım stresten şuanda da verimli olduğumu düşünmüyorum.
Suan çocuğuma bakıcı bakiyor. Asgari ücret artı sgk sini yatiriyorum. Seneye kreşti kustu aktiviteydi derken hayat şartları da hiç hafif değil. 2.yi bile düşünemiyorum bazen ki iş bırakmak ne cesaret diyorum.
Uzatmak istemiyorum hanımlar çok mutsuzum çok gerginim. Siz olsanız ne yapardınız lütfen anlattıklarım penceresinden bakıp fikrinizi paylaşabilir misiniz
4 bin lira aliyorsun iki bucugunu bakiciya veriyorsun. Kalan bir bucugun buyuk kismi da çalıştığın icin yaptgin masraflardir. Dışarıdan yemek- is yeri icin kaliteli gömlek ceket ayakkabi vs vs
Bence attigin tas urkuttugun kurbagaya degmiyor. Evde en azindan bebegine sen bakarsin,ilk yillarini dolu dolu gecirirsin. Birkac seyden kisarsaniz pekala da eski hayat kalitenizle yasarsiniz gibi geliyor...
Banka cok strsli bir sektor. Insanlarla ugrasmasi, koyulan ütopik hedefler,hedefe ulasmak icin yapilan baskilar,bütün gün igrenc beyaz isikla muhatap olup aksam basinin agrimasi...
Benim oyum ayrilmanizdan yana. Ev kadinligindan bikarsan deneyimli bir bankaci olarak yine is basvurulari yaparsin. Ekonomik kriz var ama bankalar iyi durumda degil mi ya? Herkes kredi cekip duruyor :))
Kızlarımız aynı yaşta. Allah bağışlasın çocuklarımızı. Bende heran telefonum calipta birinin egosunu üzerimde tatmin etmesini istemiyorum bu tedirginlik ile iş yapmak istemiyorum. Ve daha burdan yazmak istemediğim pek çok şey.. Fakat biliyor musun geçen eşim bile bunun psikolojik bir baskı olduğunu bu baskıyı bertaraf etmemin benim elimde olduğunu fiziksel şartlarının iyi olduğunu bunun surdurulebilirliginin benim elimde olduğunu söylüyor. Evet sürdürüyorum ama her gece rüyamda işimi görmekten bıktım. Telefonumun en ufak önemsiz bir konuyu sormak için arayan müşteriler tarafından mesai saati dışında caldirilmasindan bıktım.Kızım 2.5 yaşında ve İstanbul da yaşıyorum . HayaTim yavaslasin kahvemi sakin bir şekilde içmek istiyorum . Nefes almak istiyorum. İnsan yerine konulmak istiyorum ben robot degilim
Merhaba, aynen dediğiniz gibi. Birde tek çocuğu olan kadınlara 2.yi yapacak diye şans vermemeleri var. Yani tecrübede bu ortamda pek işe yaramıyor. Bu arada ekstra çalışıp prim almak sizin elinizde. Yani 2 bin 3 bin lira daha gelirinizi prim alarak arttırabilirsiniz. Ama bunu yapmak şuan ki eforun 2 katını sergilemek demek ki benim açımdan mümkün değil. Siz hangi sektörde ve deneyiminiz neydi. Maaş ücretiniz yıla göre oldukça iyiymişSon cümlelere kadar güzel de deneyimli anne olarak iş bulmak zor yengeç
Oğlumu 3,5 aylıkken bakıcıya bıraktım asgari ücret artı yol parası ücret ile
Neyse bir yılın sonunda başka sebeplerle işten ayrıldım
Bir süre evde çocuk baktım 25 aylık kreşe başladı
Veee sonrali iş görüşmelerinden çoğundan çocuğunuz küçük aileniz burada değil deyip elendim
En son birisinden aradılar biz mesajla haber veririz uygun değilsiniz alamadık diye ama siz tam aradığımız kişiydiniz bizim için yetkindiniz ama çocuğunuz var erkek adayı aldık dediler
Çocuk 2 yıldır kreşe gidiyordu zaten ben bakmıyordum vs
Aradan yıllar geçti
Oğlum 3. sınıfa giderken bir görüşme yaptım onda da okulda kar tatili olursa ne olacak çocuk dediler vd
Özetle tecrübeli eleman olmak ile çocuklu kadın olarak iş bulmak çok farklı
Konu sahibi benim önerim bırakma zira gittiğin yerde de stres az olmayacak Bir de yeni ortamla uğraşacaksın
Lakin ücretler hep mi böyle
Ben en son 2011 de 4050 tl maaş artı yemek ve araba ile çalışıyordum başka sektörde ama biz bankacıların bizden iyi aldığını düşünürdük
Evet bakıcı ciddi bir gider ama şöyle düşünüyorum bakıcı seruvenimiz geçici. Yani 1 yıl sonra şartlar bakıcısız devam edecek. Ve klasik kreş kurs serüveni başlayacak. İşte burda tikaniyorum. Hemde çok.Bankacı değilim ama yine bir sürü insanla uğraşarak, hesap kitapla iç içe olduğum işime geri döndüm geçtiğimiz bahar ayında. 2 küçük çocuğum var, güvenli ellerde olmalarına rağmen iş yerindeki strese, insanların egolarına ve çocuklarıma vakit ayıramayacak kadar yorgun düşmemden dolayı iş hayatıma uzun bir süreliğine veda ettim. Belki daha güçlü durmalıydım ama ben 9 ayın sonunda pes ettim. Maaşım hayatımızı aman aman etkilemiyordu. Hem çocuk yapıp aynı zamanda kariyer yapan kadınlara saygım sonsuz fakat kendinizi yıpranmış hissediyorsanız işi bırakın, en azından ara verin, geri dönmek için illa ki bir şansınız olacaktır.
Eşimin maaşı 10 bin civarında. 1200 lira kredi ödüyorum. 2700 lira kira veriyorum. 2mizin gelirine göre giderimizde az değil. Benim işten çıkmam ile hayat şartlarımizi da değiştirmemiz gerekebilirMerhaba eşinizin maaşı nasıl?
Ev sizin mi kira var mi?
Ödediğiniz kredi var mi?
Ona göre yorum yapacağım...
Aynen arkadaşım daha bu hafta bankada sadece 30bini olan bir müşteri tarafından masamda müşteri varken onu özel olarak karsilamadigim ve beklettigim için müdüre şikayet edildim. Tehdit aynı paramı çekerim. Çok iyi bir okuldan ve iyi bir bölümden mezun oldum. İngilizcem var. Ama bu sektörde kaldıkça başka sektöre geçiş yapamıyorum yine bu sektörde iş bulabiliyorum en azından benim böyle oluyor :/Ne mezunusunuz?
Ben İngilizce öğretmenliği mezunu olmama rağmen bir yıl kadar çalıştım özel bir bankada, sektörde bankacılık veya finans mezunu olmayan çok çok fazla insan var. Tekstil mühendisinden arkeologa kadar geniş bir yelpaze görmüştüm. Sizin de mezuniyetiniz farklı bir alansa oraya kaysanız?
Bankacılık çok stresli, müşterisi ayrı satış baskısı ayrı.. Bir cumartesi günü kredi kartı satışı için takım elbiseyle çıktık, Türkiye'nin en ünlü plajlarından birinde, ayağında parmak arası terlik, başında hasır şapka olan bir mısırcıya kredi kartı satmaya çalışırken bu sektörde devam etmeme kararı almıştım ama bitirdiğim bölüm buna müsaitti. İnşallah sizin de öyledir.
Bununla birlikte ben de çalışmayı bırakmamanız gerektiğini düşünüyorum. Çocuğunuz kreş çağına geldiğine göre size en çok ihtiyacı olan bebeklik dönemi geride kalmış demektir. Hem ileride masrafları artacak, hem de hep küçük kalmayıp büyüyecek.
Piyasa hakikaten berbat, şimdi çıksanız ve küt diye eşinizin işinde sorun olsa ciddi sıkıntı olabilir sizin için.
Başka bankalarla görüşseniz? Maaş artışıyla transfer olursanız biraz daha katlanılır olabilir mi?
O ortamdan bir yıl içinde nefret etmiş birisi olarak inanın hislerinizi, o bıkkınlığı anlıyorum ama bence çalışma hayatından vazgeçmeyin.
İyice düşünüp taşının, sizi ilerde rahatlatacak şeyleri de baz alın. Hakkınızda hayırlısı olsun,canınızı sıkmayın her derdin bir çıkış yolu vardır.Evet bakıcı ciddi bir gider ama şöyle düşünüyorum bakıcı seruvenimiz geçici. Yani 1 yıl sonra şartlar bakıcısız devam edecek. Ve klasik kreş kurs serüveni başlayacak. İşte burda tikaniyorum. Hemde çok.
Cokersin gencecik yasta vallahi... Kosullari nispeten hafif baska is bulup birak bence. Cocuguna yazik enerji kalmaz ki....Merhaba arkadaşlar,
Bugünlerde üzerinde hemen her dakika düşündüğüm işimi bırakma düşüncesi..
Bankaciyim evliyim 1 çocuğum var. Bekarken birsekilde halloluyordu çocuk yokken de halloluyordu ama sanki tahammülüm kalmadı. İsim çok yıpratıcı. Baskı sinir stres mobbing ne ararsanız var. İş yerimde 7.yilim. Her gün bırakmak daha zorlaşıyor sanki.
4 bin lira maaşım var yemek param artı özel sağlık sigortam var. Ama sanki akıl sağlığımı kaybedicem. Her gün stres katsayım üst seviyelerde. Resmen vücudum gergin hissediyorum. Ama işi bırakmaya da cesaret edemiyorum.
Doğum iznindeyken evde hissettiğim şeyleri tekrar hisseder miyim korkusu sarıyor tabi o zamanlar lohusaydim. Başka iş arıyorum ama bulamıyorum ya da yine aynı sektörde buluyorum. İşi bıraktıktan sonra iş bulma ihtimalinin iyice düşeceğini de biliyorum. Hatta işi bırakırsam bu işsizlikte bir daha iş bulamayacak gibi düşünerek bırakmalıyım.
Esim bir insanın evde kadin olsun erkek olsun verimli olabileceğine inanmıyor. Aslına bakarsanız bende inanmıyordum ama yaşadığım stresten şuanda da verimli olduğumu düşünmüyorum.
Suan çocuğuma bakıcı bakiyor. Asgari ücret artı sgk sini yatiriyorum. Seneye kreşti kustu aktiviteydi derken hayat şartları da hiç hafif değil. 2.yi bile düşünemiyorum bazen ki iş bırakmak ne cesaret diyorum.
Uzatmak istemiyorum hanımlar çok mutsuzum çok gerginim. Siz olsanız ne yapardınız lütfen anlattıklarım penceresinden bakıp fikrinizi paylaşabilir misiniz
Yaptım onu da denedim benim mi dayanma gücüm az bu sektörün her alanını böyle anlamadım anlamadimpozisyon değişikliği mümkün değil mi ya da şube değişikliği?