İyi yapmışsın insanlar böyle işlerine gelince iyilerbugün arkadaşın biri tokasını masamda unutmuş. bana 'masanda mı kalmış tokam getirir misin' diye seslendi. evet masamda alabilirsin dedim. götürmemi bekledi herhall, ama götürmeyince kendi gelip tripli tripli bir alışı vardı ki görmeniz lazım
anlamıyorum ya hiçbir zaman insanların ayagına gitmemişimdir, herhangi bir alışma durumu da olamaz yani.
sadece kırmak istemiyorum karşımdakini
ama bu iyi niyeti her yere çekiyolar işte
vay be tebrik ettim5 yıldır özel sektördeydim kamu sektörüne geçtim ve dedim ki yumuşak yüzlü olmayacağım.. abi abla değil hanım bey diyeceğim ki öyle de oldu ..
hanım bey diye hitap ediyorum onlar da bana öyle hitap ediyorlar.. ama ismimle hitap etseler uyarırım mesela düzgün bir dille ..
veya herkesle çay kahve muhabbeti yapmıyorum..
özel hayatımı açmıyorum , birisi üstüme iş yıkmaya kalkarsa anında müdahale ediyorum..
çaycı eger çayımı unutmuşsa eksik getirmişse anında müdahele edip güzellikle hatırlatıyorum.. neyse bu seferlikte böyle olsun demiyorum.
çaycı arkadaş elime birşey verse şunun masasına koyar mısın dese.. sizin koymanız daha uygun olur der geçerim.. ilkin bozulur ama sonra bir daha diyemez..
herkesin beni eleştirmesine müsade edemem mesela, bu konu hakkında konuşmaktan hoşlanmıyorum der kapatırım.. ama o kişi dostumsa tabiki dinlerim ve kendimi düzeltirim.
umarım işinize yarar..
boş zamanlarımda bireysel takılırım mesela.. dedikodu ortamlarından veya kendini bilmezlerden uzak duruyorum.
Kamu kuruluşunda çalıştığım için biraz daha abi abla muhabbeti kalkıyor ortadan ve kimseyle gereksiz samimi olmuyorum. İşim neyse onu yaparım eğe eğe bir şey uygun doğru yapılmamışsa doğrusunu gösteririm böyle olmalı derim. Bunu da okulda yaşadığım bir olay böyle yaptı bende hep sizin gibiydim sakin ses etmez falan aaaa baktım kullanmaya çalışıyorlar hemen döndüm valla yıllık plan hazırlanacak zümre başkanı Şenay sen yap şök yapılacak sen yap llooooyy bari şökü sen yap kendi sınıfının şökünğ bana yaptıracak zırt zort laf derken herkes işini bilgi valla gülmedim konuşmadım derken olay kapandı
Hiç bilmiyorum çok çalışınca kendilerini bir şey sanıyorlar bence önemli olan kaç yıldır o okulda olduğundan ziyade bir şeyleri yapma isteği bence ama maalesef benim gördüğüm çoğu kişide yoktu.Ya bu eğitim camiasi neden böyle?ben de görevde yeniyim.bi üstten bakmalar hareketleri ile sen beceremezsin imaları filan çok gıcık bi durum
Hiç bilmiyorum çok çalışınca kendilerini bir şey sanıyorlar bence önemli olan kaç yıldır o okulda olduğundan ziyade bir şeyleri yapma isteği bence ama maalesef benim gördüğüm çoğu kişide yoktu.
vay be tebrik ettim
bana çayını kendin koy diyen çayciya sinirlendim.. sen nesin burda ne iş yapıyosun dedim kadin bişey diyemedi çok ters dille cvp verdim...
memurun biri bana diyo ki bana çay koysana orkide hanim dedi bende ses etmedim... hizmetçi muamelesi mi görüyo ben orda 5 senedir memurum. artık dediği gibi değiştircem.. bey hanim diycem abla abi demek istemiyorum.