İŞ HAYATINDA NASIL 'BİLGİN' GÖZÜKÜLÜR?

bana iyi bir insansınız gibi geldi, o yüzden insanlar yanınızda kendini daha rahat hissediyor sanki.Eger sizi ezmiyorlarsa bu durumu sorun yapmayın.Samimi, içten buluyorlar ki böyle davranıyorlar.Ani degisiklik yadirgana bilir eğer bu hareketlerden rahatsizsaniz zamana yayın resmiyet olayını
 
iş hayatında asla ama asla özel hayatındaki gibi mütevazi, naif olma veya görünme.. kendinden emin ol, samimiyet dozunu senli-benli kıvama sokma.. dışarıda yemek yeyip kahve içtiğin insanlar bile olsa iş yerinde prensiplerin olsun.. herhangi bir konuda önüne geçmelerine izin verme.. en basitinden fotokopi sırası sendeyse kibarlık olsun diye her seferinde sıranı verme mesela, ki bu en basiti.. seni hep toleranslı olarak görmesinler, yeri geldiğinde sert çık.. otoriter olmak laubali olunmasının önüne geçer, maillerde yazı dilinle bile belirt bunu..
 
İyi yapmışsın insanlar böyle işlerine gelince iyiler
 
Kamu kuruluşunda çalıştığım için biraz daha abi abla muhabbeti kalkıyor ortadan ve kimseyle gereksiz samimi olmuyorum. İşim neyse onu yaparım eğe eğe bir şey uygun doğru yapılmamışsa doğrusunu gösteririm böyle olmalı derim. Bunu da okulda yaşadığım bir olay böyle yaptı bende hep sizin gibiydim sakin ses etmez falan aaaa baktım kullanmaya çalışıyorlar hemen döndüm valla yıllık plan hazırlanacak zümre başkanı Şenay sen yap şök yapılacak sen yap llooooyy bari şökü sen yap kendi sınıfının şökünğ bana yaptıracak zırt zort laf derken herkes işini bilgi valla gülmedim konuşmadım derken olay kapandı
 
Ben yumuşak, sevecen bir insanım ama hadsizlik, haksızlık ile karşılaştığımda sesimi yükseltmeden, kötü sözcük kullanmadan kendimi eksiksiz ve açıkça ifade edecek şekilde savunurum. Bazı insanların sizin ne olduğunuzu anlamaları için illâ böyle şeylere şahit olması gerekir Nabız yoklamak bizim toplumumuzda sık yapılan bir eylemdir ve nereye kadar gidebileceklerini denemek isterler. Böyle emsaller de sizi tanımalarına vesile olur. Eskiden sıkıcı bir olay olduğunda üzülürdüm; şimdi “Oh olsun, hadlerini bilirler bundan sonra.” diyorum.
Asık suratlı gezinecek halimiz yok saygı görmek için, zamanı gelince öğrenirler.
 
Bunların tamamı sizin değil ki bazıları karşınızdaki insanların yanlış tutumlarından kaynaklanıyor.
5 yıl özel sektörde çalıştım ve bi kurumda idareceilik yaptım ofiste devamlı kalan iki kişiydik
Şimdi size yaptığım hataları söyleyeyim
..fazla empati yapmak ve iş hayatının getirdiği profesyonellikten uzak olmak
..yaptığı yanlışlarda ilk başlarda ses etmeyip hak ettikten sonra uyarmak
..Araya mesafe koymamak
Ve dahası var
Açıklaması şöyle yani;
Benden yaşça büyüktü evli ve çocuğu vardı ende birçok konuda ayrıcalık tanıdım ona
İş yükünü aldım izinlerde istemesem de değişiklik yaptım ve can sıkıcı hata yaptığında evli çocuklu kadın zoruna gider diye fazla ses etmedim batta birçoğunda görmezden geldim
Bi şekilde herkes ordan ayrıldı ve arkadaşlığımız hala sürüyor
Yani sırf kendinizi suçlamayın maalesef insanlar iyi niyeti suistimal ediyorlar
 
Hayatta sevmediğim şeylerden biri emir cümlesi
İş yerinde ya da normal hayattta emir cümlesi kullanan kim olursa olsun “emir cümlesi ile çalışmıyorum “derim
Ve rica edene kadar yapmam
 
Özgüven eksikliğiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum durumunuzun. Mütevazi yetişmekle ilgili bence. Her şeyi alttan alacak şekilde yönlendirildiyseniz normal bu durumları yaşanmanız. Bazı insanlar kendi reklamını çok iyi yapar, bazıları daha sessizce çalışır yaptığı işi ortaya sermez. Değişmek zordur biraz böyle mevzularda. Umarım başarırsınız.
 
15 yıla yakındır teknik eleman olarak iş hayatındayım. Fazlasıyla ufak tefek biri olduğum için zaten iş arkadaşlarım olsun müşteriler olsun direkt önyargılarla karşılaşıyorum. İlk zamanlar böyle olmasını artık yadırgamıyorum çünkü duruşumla mesafemle yaptığım işle bilgim ve tecrübemle kendimi kanıtlıyorum. Mesela ilk zamanlar bana "wolfrogcuğum" diyen bir kadın sonradan hitap şeklini kendiliğinden "wolfrog hanım"a çevirdi. Şuan işiyle ilgili ilk danıştığı kişi benim çünkü Üretimdeki elemanlar için de "wolfrog usta"yım Evet hala ufak tefeğim hala stajer sanılıyorum ama artık bir ağırlığım var. Hemen olmasa da zamanla bunu başarabilirsiniz.
 
kendim yazmışım gibi hissettim .

aynı modeldenim ve aynı durumları yaşıyorum. Konuyu takipteyim. Bende faydalanayım :)
 
bende iş yerinde sizin tam ters biriyim.
inanılmaz ciddi mesafeli ve suratsız
evet suratsız
hatta adım bile çıktı
çok ezildim çok kişi üstüme iş yıkıp yıkıp gitti ondan bu suratsızlığım.
12 yıldır çalışıyorum özel sektörde
insanlar inanılmaz acımasızlar
bazen mesafe iyidir diye düşünüp uyguluyorum
ha bide ben eşime tersim :) :)
 
Öncelikle bende 7 yıllık özel sektördeyim doğum sebebi ve bebeğime bakıcı bulamadığım için şu an evdeyim fakat tecrübelerimden bir kaç örnek vereyim.

İş arkadaşlarımla samimiyet kurmam çizgimi korurum .onlarda yerini bilirler .
Bir iki yılışık konuşmaya kalkan olursa anında haddini bildiriyor um ki birdaha aynı olay olmasın.
Çay kahve olayı ya da iş arkadaşları ile dışarda görüşme ya da herhangi bir extra faaliyete hiç girmedim.Özel hayatım ile ilgili bir iki kere hata yaptım mesela anlatarak ama sonra bunlar sebebiyle zayıf gördüler bende o konulardan dersimi aldım bir daha anlatma dım kimseye .iyi niyetlisin ama iş yerinde aşırı iyi niyet olmuyor sınırlarını koru ki herkes haddini bilsin .çaycı ya bir iki kere yapamam falan de anlar söylemez bir daha .çünkü insanların bakış açısı bu maalesef iyi niyetli olsanda seni çaycı yardımcısı sanmalarına izin verme canım.
Asık yüzlü olma güler yüzlü tatlı dilli ol ama herkes yerini bilsin .
 
vay be tebrik ettim
bana çayını kendin koy diyen çayciya sinirlendim.. sen nesin burda ne iş yapıyosun dedim kadin bişey diyemedi çok ters dille cvp verdim...
memurun biri bana diyo ki bana çay koysana orkide hanim dedi bende ses etmedim... hizmetçi muamelesi mi görüyo ben orda 5 senedir memurum. artık dediği gibi değiştircem.. bey hanim diycem abla abi demek istemiyorum.
 

Ya bu eğitim camiasi neden böyle?ben de görevde yeniyim.bi üstten bakmalar hareketleri ile sen beceremezsin imaları filan çok gıcık bi durum
 
ya bişey diycem büyüklere bey hanim deriz de hizmetçilere benden küçüklerde bey hanim deme itimali varmi nasıl olmali.
 
Ya bu eğitim camiasi neden böyle?ben de görevde yeniyim.bi üstten bakmalar hareketleri ile sen beceremezsin imaları filan çok gıcık bi durum
Hiç bilmiyorum çok çalışınca kendilerini bir şey sanıyorlar bence önemli olan kaç yıldır o okulda olduğundan ziyade bir şeyleri yapma isteği bence ama maalesef benim gördüğüm çoğu kişide yoktu.
 

Ben bu sene çok bunaldim mesela.hem yeni bir ortama adapte hem ilk defa öğretmenlik yapmak.insan bi yardımcı olmaya çalışır ama nerede??
Sürekli gözler üstünde bi değişik ortam ya hiç sevemedim öğretmenler odasını ordaki tuhaf gruplasmalari
 


muhtemelen soracaklardır.. ne oldu niye hanım bey olduk diye..

o zaman olayları hiç karıştırmadan genel bir cevap verin..'' böyle olması daha uygun ''veya ''iş ortamı samimiyeti kaldırmıyor bunu anladım '' vs. gibi

bakın görün neler değişecek.

iş ortamında kıyafette çok önemli kumaş pantolon ve gömlek tunik giyiniyorum.. çakma da olsa çantam ve saatimi güzel bir aksesuar olarak değerlendiriyorum..

iş yerine gelmeden evvel makyajımı evde yaparım.. serviste şaşırıyorlar iki çocuklu kadın hangi ara uyandın da böyle bakımlısın diye..

odamda dolap var özel eşyalarımı koyabileceğim bi topuklu ayakkabı ve bir ceket mutlaka bulunduruyorum.. evden babaetlerle çıkıyorum kışın postallarla ama işe gelince değiştiriyorum :)))

mesela çayı kahveyi çok sevmezdim ben eski iş yerimde özelde çalışırken. çaycı ablaya derdim ablacım ben almayayım çok aram yok diye.. misafirim geldiğinde çay söylüyorum mesela bi eksik gelmeye başladı zamanla..bir gün sordum ama ben de istemiştim çay sen zaten içmiyon cevabını aldım ben şok...

haaa dedim bundan sonra çiçeğin dibine de döksem arada içmem gerekmiş yani onu anladım.

yani herşey zamanla öğreniliyor.. tecrübeyle...
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…