ya bişey diycem büyüklere bey hanim deriz de hizmetçilere benden küçüklerde bey hanim deme itimali varmi nasıl olmali.
En sevmediğimde o zaten gruplaşma yani nasıl bir anlayıştır ki okumuş koca insan olmuş v birde bu eğitimci yani insan beğenmiyor nasıl m sil yetiştiriyor anlamak çok güç. Daha neler göreceksiniz ben 5 yıldır yapıyorum herşeyi gördüm şuanda kadar daha da göreceğizBen bu sene çok bunaldim mesela.hem yeni bir ortama adapte hem ilk defa öğretmenlik yapmak.insan bi yardımcı olmaya çalışır ama nerede??
Sürekli gözler üstünde bi değişik ortam ya hiç sevemedim öğretmenler odasını ordaki tuhaf gruplasmalari
En sevmediğimde o zaten gruplaşma yani nasıl bir anlayıştır ki okumuş koca insan olmuş v birde bu eğitimci yani insan beğenmiyor nasıl m sil yetiştiriyor anlamak çok güç. Daha neler göreceksiniz ben 5 yıldır yapıyorum herşeyi gördüm şuanda kadar daha da göreceğiz
ben 5 senedir abi abla dedim şimdi demek istemiyorum o zaman salaklıktan olduu bilemiyordum ne olduğu ezildim şimdi suratsiz biri oldum. ders aldim .5 senedir kamuda memurum hizmetçiler ezmeye çalışıyor artık ters cevap veriyorum.bey hanım demenin yaşı olmaz ki... büyük de olsa yaşıt veya küçük de olsa herzaman iyidir... insan ne konuşacağını tartar öyle konuşur bu bi fren sistemi gibi
Ama merak etme çok güzel heryerde denk gelecek benim öyle tanıdığım sevdiğim ve görüştüğüm insanlar var ve çok iyiler kötüsündedir göreceksin iyisini de. İnşallah bundan sonra iyi insanlarla çalışırsınGerçekten ne umdum ne buldum.
Ama merak etme çok güzel heryerde denk gelecek benim öyle tanıdığım sevdiğim ve görüştüğüm insanlar var ve çok iyiler kötüsündedir göreceksin iyisini de. İnşallah bundan sonra iyi insanlarla çalışırsın
çok haklısınız maalesef ki öyleÖncelikle bende 7 yıllık özel sektördeyim doğum sebebi ve bebeğime bakıcı bulamadığım için şu an evdeyim fakat tecrübelerimden bir kaç örnek vereyim.
İş arkadaşlarımla samimiyet kurmam çizgimi korurum .onlarda yerini bilirler .
Bir iki yılışık konuşmaya kalkan olursa anında haddini bildiriyor um ki birdaha aynı olay olmasın.
Çay kahve olayı ya da iş arkadaşları ile dışarda görüşme ya da herhangi bir extra faaliyete hiç girmedim.Özel hayatım ile ilgili bir iki kere hata yaptım mesela anlatarak ama sonra bunlar sebebiyle zayıf gördüler bende o konulardan dersimi aldım bir daha anlatma dım kimseye .iyi niyetlisin ama iş yerinde aşırı iyi niyet olmuyor sınırlarını koru ki herkes haddini bilsin .çaycı ya bir iki kere yapamam falan de anlar söylemez bir daha .çünkü insanların bakış açısı bu maalesef iyi niyetli olsanda seni çaycı yardımcısı sanmalarına izin verme canım.
Asık yüzlü olma güler yüzlü tatlı dilli ol ama herkes yerini bilsin .
Zamanında staj döneminde beni çok ezdiler canım ondan yani benim bu halim onu da belirteyimçok haklısınız maalesef ki öyle
bende staj dönemimde çok ezildim, fakat siz bundan ders çıkarmışssınız. Ne güzelZamanında staj döneminde beni çok ezdiler canım ondan yani benim bu halim onu da belirteyim
haklısınız benliğimizi değiştirmek doğru değilİşini iyi bilen nazik insanlar "güleryüzlü, hoşgörülü ve mütevazı" oluyorlar
Ki bu da iş dünyasında kaybettiren bişey :)
Benzer sıkıntıları ben de yaşıyorum. Ama ben olmaktan vazgeçmeyeceğim. Kendimi zorla kasıntı biri haline getirirsem başta ben mutlu olmam.
o bahsettiğiniz olay gerçekten çok komik duruyobence ıs hayatında gercekten bilgili insanlar bundan bahsetmezler zaten bilgin olduğunu düşünenler sürekli mola alanında iş konuşup komik hale düserler:)
umarııımm15 yıla yakındır teknik eleman olarak iş hayatındayım. Fazlasıyla ufak tefek biri olduğum için zaten iş arkadaşlarım olsun müşteriler olsun direkt önyargılarla karşılaşıyorum. İlk zamanlar böyle olmasını artık yadırgamıyorum çünkü duruşumla mesafemle yaptığım işle bilgim ve tecrübemle kendimi kanıtlıyorum. Mesela ilk zamanlar bana "wolfrogcuğum" diyen bir kadın sonradan hitap şeklini kendiliğinden "wolfrog hanım"a çevirdi. Şuan işiyle ilgili ilk danıştığı kişi benim çünküÜretimdeki elemanlar için de "wolfrog usta"yım Evet hala ufak tefeğim hala stajer sanılıyorum ama artık bir ağırlığım var. Hemen olmasa da zamanla bunu başarabilirsiniz.
o biraz deneyim canım yani mantıklı ve işi kolaylaştıracak fikirler üretirsen bir süre sonra hiç ilgin olmadığı konularda bile soru sorulduğunu hissediyorsun inşallah herşey iyi oluro bahsettiğiniz olay gerçekten çok komik duruyo
fakat bahseden bir kimse yok
tavır, tutumlarından dolayı bilgin olduğunu hissettirenler bizim imrendiğimiz nokta
Yok canım tuvalet bile temizlettiler bana olsun o kadar dimi .yani ne kadar taviz verirsen o kadar tepene binerler bunu da sakın unutma .hakkının arkasında due her zaman gereken yerde gereken cevabı da ver .seni zayıf korkak sanmasınlar .ben stajerken yardım ettiğim abla bana hakaret bile etmişti onu Allaha havale ettim .başka biri de kendi hatasının para cezasını bana yansıtmaya kalktı .dosyayı aldım inceledim firmadan gelen maillere baktım benim suçum yok .evrakların çıktısını alıp bana talimat veren sorumlu hanfendi dindik çıktım patronun karşısına ve anlattım ben dedim maili görmüyorum ve çıktıyı da bana x hanım verip talimat verdi ondan sonra sirkette bana bakış açıları değişti resmen.bende staj dönemimde çok ezildim, fakat siz bundan ders çıkarmışssınız. Ne güzel
Ben de şuan ki durumumu o zamanlara bağlıyorum
Bazen öyle olur ama düzelir inşallah:)Teşekkür ederim inşallah
Bastan böyle hızlı bi giriş yapınca açıkçası umudum azaldı ama bakalım:)