İŞ HAYATINDA NASIL 'BİLGİN' GÖZÜKÜLÜR?

ya bişey diycem büyüklere bey hanim deriz de hizmetçilere benden küçüklerde bey hanim deme itimali varmi nasıl olmali.

bey hanım demenin yaşı olmaz ki... büyük de olsa yaşıt veya küçük de olsa herzaman iyidir... insan ne konuşacağını tartar öyle konuşur bu bi fren sistemi gibi

En sevmediğimde o zaten gruplaşma yani nasıl bir anlayıştır ki okumuş koca insan olmuş v birde bu eğitimci yani insan beğenmiyor nasıl m sil yetiştiriyor anlamak çok güç. Daha neler göreceksiniz ben 5 yıldır yapıyorum herşeyi gördüm şuanda kadar daha da göreceğiz

İşini iyi bilen nazik insanlar "güleryüzlü, hoşgörülü ve mütevazı" oluyorlar
Ki bu da iş dünyasında kaybettiren bişey :)
Benzer sıkıntıları ben de yaşıyorum. Ama ben olmaktan vazgeçmeyeceğim. Kendimi zorla kasıntı biri haline getirirsem başta ben mutlu olmam.

Gerçekten ne umdum ne buldum.

bey hanım demenin yaşı olmaz ki... büyük de olsa yaşıt veya küçük de olsa herzaman iyidir... insan ne konuşacağını tartar öyle konuşur bu bi fren sistemi gibi
ben 5 senedir abi abla dedim şimdi demek istemiyorum o zaman salaklıktan olduu bilemiyordum ne olduğu ezildim şimdi suratsiz biri oldum. ders aldim .5 senedir kamuda memurum hizmetçiler ezmeye çalışıyor artık ters cevap veriyorum.

Teşekkür ederim inşallah
Bastan böyle hızlı bi giriş yapınca açıkçası umudum azaldı ama bakalım:)

çok haklısınız maalesef ki öyle

bence ıs hayatında gercekten bilgili insanlar bundan bahsetmezler zaten bilgin olduğunu düşünenler sürekli mola alanında iş konuşup komik hale düserler:)

haklısınız benliğimizi değiştirmek doğru değil
fakat ben aynı ben kaldıkça da yine mutlu olamıyorum

bir orta yol bulmalıyım acilen

bence ıs hayatında gercekten bilgili insanlar bundan bahsetmezler zaten bilgin olduğunu düşünenler sürekli mola alanında iş konuşup komik hale düserler:)
o bahsettiğiniz olay gerçekten çok komik duruyo
fakat bahseden bir kimse yok
tavır, tutumlarından dolayı bilgin olduğunu hissettirenler bizim imrendiğimiz nokta

umarııımm

o bahsettiğiniz olay gerçekten çok komik duruyo
fakat bahseden bir kimse yok
tavır, tutumlarından dolayı bilgin olduğunu hissettirenler bizim imrendiğimiz nokta
o biraz deneyim canım yani mantıklı ve işi kolaylaştıracak fikirler üretirsen bir süre sonra hiç ilgin olmadığı konularda bile soru sorulduğunu hissediyorsun inşallah herşey iyi olur

İnsanlar iyi niyeti aptallık sanırlar.

Sizi bu şekilde görmelerine izin vermeyin.

Geç değil.Bundan sonra tavırlarınızı değiştirin. Varsın arkanızdan konuşsunlar bir şey olmaz.

Bunlara iyi niyetten,kibarlıktan anlamazlar.

bende staj dönemimde çok ezildim, fakat siz bundan ders çıkarmışssınız. Ne güzel
Ben de şuan ki durumumu o zamanlara bağlıyorum
Yok canım tuvalet bile temizlettiler bana olsun o kadar dimi .yani ne kadar taviz verirsen o kadar tepene binerler bunu da sakın unutma .hakkının arkasında due her zaman gereken yerde gereken cevabı da ver .seni zayıf korkak sanmasınlar .ben stajerken yardım ettiğim abla bana hakaret bile etmişti onu Allaha havale ettim .başka biri de kendi hatasının para cezasını bana yansıtmaya kalktı .dosyayı aldım inceledim firmadan gelen maillere baktım benim suçum yok .evrakların çıktısını alıp bana talimat veren sorumlu hanfendi dindik çıktım patronun karşısına ve anlattım ben dedim maili görmüyorum ve çıktıyı da bana x hanım verip talimat verdi ondan sonra sirkette bana bakış açıları değişti resmen.
Dik dur ve korkma kısacası canım.kimse anne karnında öğrenmiyor

Çalışırken benzer semptomları ben de gösteriyordum. Çaycı olayı gibi değil ama ortamın yavru ördeği, sevgi kelebeği, anında panikleyen acemisi gibi görünüyordum (İlk işimdi ama karakterle de alakalı). Böyle durumlarda zaman da önemli bir faktör, zaman geçtikçe taşlar biraz daha yerine oturuyor, insanlar yaşı küçük olan birine de saygı duymayı öğreniyorlar. Bir de bazı insanlar (mesela ben) ‘bildiğim kadarıyla..’ , ‘sanırım..’, ‘...diye düşünerek böyle yaptım ama gene de...’ tarzı kalıpları çok kullanıyorlar. Bana göre bunun kaynağı alçakgönüllülük ama iş ortamında maalesef güvensizlik olarak algılanabiliyor. Mütevazı olma gerçek sanırlar diye bir söz bile var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…