İş Hayatında Çok Hırslıyım ve Bazen Bu Hırsım Beni Dahi Ürkütüyor

Türkiye,nin sayılı üniversitelerinden birinde aldım eğitimimi ve dereceyle tamamladım. Yükseklisanslar yabancı dil eğitimleri havada uçtu tabi bu arada. Çok hırslı,fazla çalışkandım ama.. benim yaşımdakiler başkalarının yanında dosya alır mıyım acaba diye düşünürken benim önüme seriliydi bütün imkanlar.. şimdi bugün baktığımda kendime ait ofisim ve benim için çalışan elemanlarımın olduğunu görüyorum. Hayalimdi,hırslıydım istedim ve yaptım. Tek fark hırslarım beni insani duygularımdan hiçbirzaman uzaklaştırmadı,egolarım,komplekslerim hiçbirzaman olmadı. Çünkü sadece işimle var olmamıştım,işini elinden aldığınızda hiçbirşey olmayan insanlarda oluyor genelde bu duygu,ne yazık.. doğru kullanabiliyorsanız hırs iyidir,yoksa hırslarınıza yenilir gidersiniz. Etik olmayan davranışlara başlama ihtimaliniz olduğuna göre bu durum çoktan başlamış bile.. sadece pozisyon edinmişsiniz bunca yılda,onun dışında boşa geçmiş tüm vaktiniz..

Hepimiz insanız ve hepimiz kadınız. Eleştirilere açık olun, bu sizin kariyerinizde de el feneriniz olacak. Eleştiriden kastım olumlulara olduğu kadar olumsuzlara da açık olun :)

Herkes yorum yapar, kimi bilgi sahibi değildir ama fikir sahibidir, kimi cahildir cahil cesareti gösterir, kimi bilgilidir ama cahil gözükür... Bu aynı büyüklerimizin dediği gibi bence, ilim ve imanın kimde olduğu bilinmez... Bırakın herkes fikrini söylesin, burası bir kadın platformu ve bütün kadınlara açık. Sadece eğitimli ya da duymak istediklerinizi söyleyecek olanlara değil. Eğer duymak istediklerinizi okumak istiyorsanız kadınlar kulübüne değil Linkedin e yazmanız gerekir ama orada bu şekilde yazamazsınız :)

Biz kadınlar eğitimli- eğitimsiz, kariyerli- kariyersiz, evli- bekar, sarışın- esmer, kıvırcık- düz, çocuklu- çocuksuz,... ama sadece kadınlar olarak buradayız:)
Geri kalan tüm kimliklerimizden arınarak, sıyrılarak...

Bence kariyer yolunuzda empati konusunda kendinizi geliştirmeli, eğitimler almalısınız ki emotinal IQ dediğimiz duygusal zekanızı geliştirip hırslarınızı törpüleyebilesiniz.

Kariyer yolunuzda başarılar diliyorum:)

Valla konu sahibi, ne desem boş.Sende kendimi gördüm bu yüzden her ay kurdeşen döküyorum.Dikkat ette sende kurdeşen dökme vallahi çok kötü.
Benim diyeceklerim bu kadar teşekkürler hakim bey

Ay yine gelmiş is yerinde bacak show yaparak herkes mudur tayin edilir sekerim. Etik olmayan şeyleri yapmissiniz zaten ki sizin karakterinizde birini genel mudur adayı yapmislar. Tabi ben bütün bunları kendi kafanizda kurup sonrada bu kurduklarınıza inandığınızı düşünüyorum. Çünkü bütün konularınız gerçek olamayacak kadar saçma.

hırs ile azimli olmayı karıştırmayın derim naçizane. kavram karmaşası yaşıyorsunuz. azimli olmakla ilgili kişisel gelişim konularına göz atın. hırs, title almak, kariyer yapmak, hep başarılı / en başarılı olmalıyım anksiyetesi bu kapitalist sistemin bize yaşattığı bir illüzyon. çok güzel ted konuşmaları var bu konularda hem türkçe hem ingilizce.

nitelikli olmak, başarılı olmak kibire dönüşüyor mu? bilgiyi paylaşmakta sakınca görüyor musunuz (görmemelisiniz mesela)? başarısız olmaya deneyim olarak mı bakıyorsunuz yoksa sizde anksiyete mi yaratıyor? biraz bu konularıda araştırabilirsiniz.

azim ve hırs aynı sonuca ulaştırır ama hırslı olmak etik değerleri yolda bıraktırır derim ben her zaman genç çalışanlara. bu niteliklerle azimli olmanız yeterli olacaktır yükselmeniz için.

yaw he hee

çok güzel yazmışsınız, kaleminize sağlık..

dediğiniz kavramları derinlemesine araştıracağım, teşekkür ederim..

bence olumsuz özelliğinizi bilmeniz ve özeleştiri yapmanız çok gzel bir şey sadece diliniz biraz keskin. k kdaki diğer kadınlara iki lafı getirmeyenler de var biliyorum diyorsunuz ama konu açıp fikir sorduğunuz kişiler onlar. burası herkese açık bir platform bazılarını önemseyip diğerlerini küçümseyerek yok saymanız mümkün değil.

sorunuza gelince etik olmayan şeyler yapabilirim demişsiniz. mesela neler yapabilirsiniz bir kağıt kalem alın hepsini yazın. ve yapacağınız her hareketin sonucunu düşünün. örneğin birinin ayağını kaydıracaksanız bunun sonucunda o kişi ve ailesi nasıl etkilenecek, size yansıması nasıl olacak, onun hakkı sizde kalırsa ilerde daha kötü şekilde sizden çıkabilir vs gibi.

öncelikle benim anlatmak istediğim durum tüm üyeleri kapsamıyor aksine burada çok fazla dikkate aldığım, fikrine güvendiğim bayan da var o yüzden soru soruyorum zaten ancak bazı üyeler sadece bel altı vurmak için, yorum yapmak için yazıyor o boş yorumları kastetmiştim..

diğer dediğiniz konuda da çok haklısınız, etik olmayan şeylerin sonucuna da katlanmam gerekir ve bu yüzden dikkatli olmam gerekli..

Bu yüzden bayramım zehir oldu.Birşeyi kafaya takınca artıyor.Hiç birşey takmazsan çıkmıyor değil mi?
Kendimde bunu keşfettim ben şahsen.
ahh maalesef.. bende de aynı durum var, şu dönem sadece bu genel müdür pozisyonunu düşündüğümden, kafama fazlaca taktığımdan her yerimde döküntüler oluştu , ilaç filan kullanıyorum o derece yayıldılar..

Bana iş var mı ? İşsiz olunca hemen konuyu buna getirmem...

Ya konu sahibi o kadar hırslı ki mesajıma cevap vermedi bile... ben ki sizin rakibiniz bile olamam sonuçta işsizim, gencim, sadece 2 yıllık tecrübem var, hemde ayrı sektörlerdeyiz (ben sanat, sizce sanatçı ruhu yok).... kızzzz şaka yapmıştım üstelik...

Sizin gibi üst düzey yönetici, genel müdür adayı... prestijli bir holding de çalışan bir Kadın... gençlere de yardımcı olmanız gerekirken... bence sizin kisi hırs değil...

Bariz eziklik. Eziksiniz ve kendinize güveniniz yok. Bunun için psikolog öneririm size... neyse tatlım byeeeee

size de saygı duyarım :) ve evet sanatla alakam yok tatlım bizim holding inşaat sektörü üzerine

evet son yazılan mesajda ne demek istediğniizi anladım. bazıları sırf ego tatmini veya vakit geçirmek için yorum yapıyorlar

Yaptigin isten zevk aliyorsan, is yerinde gecirdigin zaman su gibi akip gidiyorsa, uzun saatler calismaktam veya isinin ozel hayatina yansimasindan cekinmiyorsan, dert bunun neresinde?

Cok yukselen kadinlar da sizin gectiginiz yollardan geciyor.

Tercih meselesi.

Yorumumu dikkate almissiniz. Size gore iki kelimeyi bir araya getiremeyen fesat insanlardanım neden dikkate alıp kendinize yakışan mahalle agzi bir cevap yazdiniz egonuza dokundu sanirim. Neyse ki açtığınız konulardan sizi bilen biliyor. Daha fazla birşey yazmama gerek yok sanırım. Zira sizin açtığınız saçma ve sahte bir konu yüzünden ceza almak istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…