İş Hayatında Çok Hırslıyım ve Bazen Bu Hırsım Beni Dahi Ürkütüyor

Passionatewoman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2017
1.900
884
Merhaba;

Ben orta ölçekli bir Holding'te 3 senedir Üst Düzey Yönetici Pozisyonunda çalışmaktayım, şu anda Yönetim Kurulu Başkanı tarafından yeni bir Genel Müdür tayin edilecek ve bende tercih edilmesi beklenen güçlü adaylardan birisiyim. Başarılı, tuttuğunu koparan ve hırslı bir iş kadını olarak tanınırım. Bu uğurda birçok şey yapabilirim ve etik olmayan şeyler yapmaktan da korkuyorum. Okul hayatımda da hep hırslıydım bu yüzden en zor bir üniversiteden yüzde yüz ingilizce olan oldukça zor bir bölümden yüksek derecelerle mezun oldum ancak iş hayatında daha egolu ve bencilce bir hırsım var maalesef. Bu bağlamda vicdanım ve egolarım arasında kalıyorum ve stratejik hatalar yapmamak adına da genellikle duygularımı bastırarak hareket ediyorum.

Dipnot: Buradaki birçok kişinin beni normal hayatta görse iki kelimeyi bir araya getiremeyecek kişiler olduğunu bildiğim için bazı yorumları hiç dikkate almıyorum, fesat kişiliklerin çoğu sorumda olduğu gibi bu sorumda da türeyeceklerini bildiğimden bu dipnotu eklemek istedim.

Saygılarımla

Biraz da kibirlisiniz. En azından benim izlenimim o yönde. Vicdanınız varsa zaten etik dışı bir davranışta bulunamazsınız. Hayatta her şey para, kariyer demek değil. İnsan olduğumuzu unutmamak zorundayız. "Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var." dedikleri durum bu yani.

Yani bende aşırı hırslı,tuttuğunu koparan biriyim.
Birşeyi istiyorsan er yada geç benim olmalı.
Çevrem bu durumumu ne kadar beğenmeyip,hoş karşılamasa da ben kendimle mutluyum.

hırsıma nasıl yenik düşmem? sormak istediğim soru bu aslında

bence hırsına yenik düş, hırslı olmak kötü bişey değil, ama adaletsizlik etme tabii, masana bi terazi koyup bu yaptığım doğru mu diye düşünebilirsin, insanın evine masasına koyduğu şeyler bazen çok etkili olabiliyor, adalet ana olabilir bu sembol

galiba biraz empatiye ihtiyacınız var.
hırslı ve başarılı olmanız bir kadın olarak beni gururlandırdı.
ama biraz empati yapmayı deneyin.
özellikle yeni başlayan ve işini öğrenmeye çalışanlara karşı.
iyi bir kalp, güleryüz çoğu zaman iş hayatındaki başarıdan daha önemlidir :)

Hirslariniza yenik dusmemeniz için adil duygula inizibgelistirmeniz gerekmekte.Yani siz ne kadar adil ve empatiniz yüksek olursa o kadar rahatlamış olursunuz.

senin daha once ki konularini da okudum bence sadece is hayatinda degil normal hayatinda da boylesin. bencil kindar ve kibirlisin. google a zulfu livaneli huzursuzluk harase yaz. karsina bir paragraf cikacak onu oku.
biz sana burada yardim edemeyiz. isine gelmeyen yorumlari fesat olmakla suclayacaksin. seni yerenler fesat olacak.
kendini boyle kabullen. sen biseyleri elde etmek icin soyledigi her sozu yaptigi her hareketi turlu bahanelerle baskasina da kabul ettirmeye calisan kendini guclu sanan ama antisosyal kendiyle ciddi problemleri olan (fiziksel ya da ruhsal) bir insansin bence.
dilerim etik disi hareket etmezsin hicbirzaman.

Son düzenleme:
haklısınız, teşekkür ederim.. adaletsizlik etmemek tabi ki en önemlisi..

İyi ama hırslı olmak size zarar veriyor mu?
Güzel bir okul,güzel bir iş sahibi olmuşsun.
Hırslarının sana verdiği zarar olmadığı sürece takmamak gerektiğini düşünüyorum.
bazı durumlarda zararı oluyor.. özellikle ikili ilişkilerimde, evliliğimde hırslı yapım bazen içinden çıkılmaz noktalara sürükleyebiliyor beni..

Ben de hırslıyım ama ne zaman nerede duracağımı çok çok iyi bilirim. Zaten iyi hırs kötü hırs muhabbeti bundan ibaret. Sizinkisi kötü hırsa kaçıyo bence. Her zaman en iyisi siz olamazsınız, her zaman sizden iyiler olacak. Zaten dünya tarihinde kötü hırslı insanların sonu hep ateş ortasında kalan akrep misali olmuştur. Bir şeyi hırs yaparken oturup düşünün, sonuçların size getirisi ne olacak? Şu ankinden çok mu farklı bi sonuç alacaksınız ya da sadece hırs yaptığınız için mi başarmak istiyosunuz? Bence böyle mutsuz olursunuz, gerçekten hiç bi zaman mutlu olamazsınız. Umarım arzularınızı, nefsinizi kontrol altına tutacak yöntemler bulabilirsiniz.

bu kadar hırstan sonra elinize ne geçecek? bence öncelikle biraz sakin olun ve iş dışında bir hayatınız olduğunu hatırlayın ha öyle bir hayatınız yoksa da hobiler edinerek yaratın..

Evet, bahsettiğiniz türdeki çalışanlara zaten o şekilde davranıyorum :)
benim hırsım rakiplerime karşı oluyor genelde

haklısınız.. kötü bir hırs benimkisi ve bende biraz kötü bir insan olma eğilimine de sahibim tüm vicdani özelliklerime rağmen üstelik.. şu anda o pozisyonu almak, genel müdür olmaktan başka tek bir şey düşünemiyorum mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…