İş Hayatında Çok Hırslıyım ve Bazen Bu Hırsım Beni Dahi Ürkütüyor

Yani etik olmayan ne yapabilirsin ki? Yükselme mevzularında herzaman kulisler dönüyor. Yükselme kararını direk etkileyecek kişilerle, bu kişilerin eşi dostu ailesiyle, danıştığı güvendiği kişilerle arkadaşlık ilişkisi kurup kendi tanınırlığını arttırmakta bir sıkıntı yok mesela. Networking denilen olay bu zaten. Çoğu sektörde işin bir parçası. Ama ne biliyim cinselliğini kullanmayı ya da illegal yöntemlere başvurmayı düşünüyorsan kendini frenle, hem patron şirketi tadında yönetilmeyen ciddi yerlerde işe yaramaz, hem de sonunda saygınlığı zedelenen sen olursun.

Bir de konularında dikkatimi çeken birşey var. Özgüvenin bir tavan bir dip modunda. Bir istediğin herşeyi elde edebilirmişsin dünya parmağının ucunda dönüyormuşcasına yazıyorsun, bir çok büyük haksızlıklara uğramışsın ve buna karşın elinden birşey gelmiyormuş gibi. Enerjin, ruh halin, cinselliğe karşı isteğin, uyku düzenin vs. Yine böyle değişken mi?

maalesef o şekilde çok fazla üye var burada, kastettiklerim bizzat dediğiniz gibi olan üyeler..
kendi boş vakitleri bolca bulunduğundan ötürü herkesi öyle zannediyorlar..

Yauv he he..
Hea sen çok dolu ve yoğun birisin.
O yüzden üç günde bir buraya polemikli bı konu acip istediğin doğrultuda olan mesajlara uzun uzun cevap yaziyorsun..

Yauv he he..
O yüzden üç günde bir buraya polemikli bı konu acip istediğin doğrultuda olan mesajlara uzun uzun cevap yaziyorsun..
Lütfen orta düzeyde bir holdingin üst düzey yöneticisi, mikemmel eğitimli konu sahibi ile böyle konuşmayınız. Konu sahibi beni güldürüyor Allah razı olsun cidden.

Biraz da kadere inanın ozaman siz elinizden geleni yaptınız bundan sonrası hayırlısı artık diye rahatlatın kendinizi
Şuan bir sendikada yöneticiyim ama İnan hiç istememiştim başka bir işte çalışıyorum zaten gerek yok iki karpuza demiştim çok ısrarla istemeyince yerime başkasını buldular buraya kadar dediğim anda o kişi olmadı deli gibi istiyordu inanılmaz hırslıydı hakkımda kendini ön plana çıkarmak için gereksiz konuşmalar kulisler içine girmişti ama işte kısmet ve yine ben devam ediyorum 4 yıl daha devam edeceğim inşallah
kendinizi serbest bırakın biraz da rahat davranın çok önemser gibi değilde ben zaten işimi iyi yapıyorum şirket Lehine bir karar çıksın moduna girin bence bu daha etkili olur

Mezar taşına meslek yazılan merhum da tıpkı konu sahibi gibi "hırslı" biriymiş galiba
Nasıl biriymis bilemem. Ailesi yazdirmistir ama ne işe yarar? Mühendis olsan ne Dr olsan ne copcu olsan ne?
Yalnız geliyoruz bu dünyaya yalnız da gidiyoruz gerisi hikaye. Konu Sahibi arkadaşım da dünya hirslarindan uzak huzurlu yaşar inşallah. .

teşekkür ederim yapıcı yorumlarınız için..

Yauv he he..
kişiler nasıl da biliyor kendisini değil mi? dipnotta değindiğim üyeler yine formlarındalar, patır patır dökülmüşler..
ben polemikli konu açıyorsam (ki sizin düz algınıza göre durum böyle) , sizde polemiğe girmezsiniz olur biter, bunu dahi başaramıyorsunuz sonra benim gibi insanları kıskanmakla geçiyor ömrünüz

Ah Be zavallı bu insanlar senin neyini kıskansımln çoğu sana acıyor üzülüyor hatta

Mutlu olmadığın bir evlilik sevmediğin ve seni istemeyen hir kocan var.sen nereye soracağıni sasirmis ona buna kur yapar hale gelmiş yanında çalışan bir adama bacağını göstermiş bir ust duzey yöneticisin

Kocasina kardeşime baktın diye iftara atan bir zavallı kadın burada gelmiş ahkam kesiyor bırak yönetici olmayı sen daha kendin olmayı bile becerememis bir tipsin. Korkaksin cesaretin yok hiç birşeye o yüzden de yasayamadigin o hayatı burada anlatıyorsun

Bırak o bu olmayı hayatta düzgün olmayı basar yeter

Bak kendin, beni doğruladın.
Boş insanin, boş saçmalıkları.

Gerçekte sefil bir hayatın var ve mutsuzsun.
Bunu inkar edemezsin, degil mi?

Ozel hayatimda mutlu değilim ama iş yaşantısında o şöyle başarılıyım demeye getiriyorsun ama istediğin pozisyon için belki frikik vermekten fazlası gerekebilir. Hos sen ona da karşı değilsin. Kolay gelsin diyorum sana.

Ama burada sanal klavye silahsorlugu yapmak, sana ancak anlık rahatlama sağlar. Ama egonu da benim üstümden, bizim üstümüzden tatmin etmeye çalışma artık. Sıktın.

Son düzenleme:
egonu tatmin ettin mi sen ve senin gibilerin kapasitesi ancak bu şekilde (kendince karşısındakini aşağılayarak) ego tatminine yetiyor, tatlım kusura bakma da senin rüyasını bile göremeyeceğini bildiğin bir hayata sahip olduğum için bu denli kudurup böyle nefret söylemlerine kalkışıyorsun.. hayattaki yegane tek amacı başkalarının hayatlarını konuşmak ve fesatlanmak olan kişilerden de başka türlü cevaplar beklenemezdi zaten..

mutlu değilmişim de eşim beni sevmiyormuş da ne çok hayatımı takip etmişsin, ben kendimle ve hayatımla kariyerim ve başarılarımla oldukça mutluyum tatlım ama sen içindeki zavallı kişiliği ancak böyle nefret söylemleriyle kusarak ortalığa döküyorsun..

senin gibi ezik şahsiyetlerin olmayan egosunu daha fazla burada şişiremicem olmayan bir şey zaten anında söner, sende bulunmayan karakter ve saygınlık gibi..

Bence kesinlike iş hayatında duygulara yer yoktur. Ego yeteri kadar beslenmesi gereken bir benlik olarak düşünüyorum. Ego kötü, öcü diyemem, diyenlerinde başkalarının egoları altında ezildiğini düşünüyorum. Bencellik, çıkar ilişkisi her insanda ve iş hayatında adaletsizce olmadıkça olmalı diye düşünüyorum.

Yerinize ve mevkinize göre haraket etmeniz sizi bencil, egolu yapmaz. Adaletli olun ne olursanız olun. Tüm mesele bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…